Zásobování glykogenu

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zásobování glykogenu  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zásobování glykogenu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2016 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě zaráží jedna věc - na začátku píšeš, že ve stravování nejsi žádný nováček a tohle téma se tu už řeší skoro 2 týdny.

http://sciencedrivennutrition.com/i-dont-know/

Přečti si tenhle článek a všimni si té tabulky, která popisuje, co všechno ovlivňuje výdej energie. Z toho určitě pochopíš, že nikdo ti přesně neřekne, kolik máš přijímat energie.
Na začátku jsi psal, že přijímáš 2500 kcal. Přibíral jsi na tom, držel jsi váhu, nebo hubnul?
Od toho se bych se odrazil...hubneš, zatím to nech. Nehubneš? uběr 300-500 kcal. Vždycky bys měl co nejmenší změnou docílit nejvyššího efekktu. Podle mě je blbost najednou skokově začít přijímat 1600 kcal nebo já nevím, kolik jsi psal, když tvůj dosavadní příjem byl 2500kcal.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
fireblader

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2016 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
No třeba v kalorických tabulkách je funkce. Nastavte, zda chcete automaticky započítávat vydanou energii na trávení snědených potravin.

Pokud chápu dobře, tohle nejlepe vždy zapnuté.. což mi k jídlu ještě nějaké kcal přidá.
A když budu dlouhodobě mít nastavený vyvažený přijem, nikdy nevyhraju, protože tělo bude chtít jít víc ekonomicky a vždy se přizpůsobí danému přijmu ?

V tomhle případě mi nejlepší přijde začít výš, protože s vyhlídkami na budoucnost budu asi pravidelně každý měsíc buď muset ubrat stravu nebo přidat pohyb navíc.. co pak ? Až nebude kam ubírat a pohyb už bude nezvladatelný, jsem v háji ? :D

Hele, to co Ti chybí jsou data, začni na kolika chceš, zkoušej a zapisuj výsledky, data Ti dají odpověď a podle nich upravuj. Piš si jídlo, tréninky, kardio, jednou za týden se změř a zvaž a pak budeš mít data k analýze, zatím vymýšlíš blbiny ....
Onlywatch

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2016 6:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já furt něco vymýšlím a ve finále ztracím čas, protože jsem mohl už dávno pořadně nějak začít. Každopadně jsem se rozhodl dnes začít už pořadně konat, tak se sem pak ozvu třeba po týdnu, pokud nastanou komplikace. Zatím díky za váš čas.
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2016 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Alkohol 20% termogenní efekt? Jak prosté milý Watsone:) už chápu Cipínku!
fireblader

PříspěvekZaslal: pá květen 27, 2016 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
No já furt něco vymýšlím a ve finále ztracím čas, protože jsem mohl už dávno pořadně nějak začít. Každopadně jsem se rozhodl dnes začít už pořadně konat, tak se sem pak ozvu třeba po týdnu, pokud nastanou komplikace. Zatím díky za váš čas.

Proboha začni, to co potřebuješ nejsou další rady, potřebuješ vlastní zkušenost, tu nezískáš jinak, než trpělivým získáváním dat. Určitě se ozvi a dej zpětnou vazbu a držím palce, ať to jde.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2016 8:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A mě ještě tak trochu napadá otázka, jestli sedavé zaměstnání (=8 hodin denně za počítačem) může mít výrazný negativní vliv na pálení tuku?

Já když trochu utnu kalorie, třeba -500 kcal (oproti nabírání), tak trochu tuku jde dolů, ale funguje to tak měsíc. Můžu sice ubrat dál, ale jakmile se dostanu pod 3000 kcal, tak jediný, co jde dolů, je síla a to dost výrazně (ačkoli váha jde dolů 0,5-1 kg/týdně).
DeGuise

PříspěvekZaslal: so květen 28, 2016 8:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To si teda piš. Těch negativ je víc. Když pominu záda, tak jsem si až po několika letech uvědomil, že když nosím kalhoty s páskem, nikdy mě nemůžou narůst nohy a ta přebytečná energie se někde musí uložit. Koupil jsem si slušivé černé tepláky a když nemusím do saka, nosím tepláky a rozdíl je hned poznat. Najednou jsem se zlepšil na dřepu, nemám tolik přetížený spodní záda atd. Přitom je to tak jednoduchý.
Onlywatch

PříspěvekZaslal: pá červenec 01, 2016 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak měsíc zamnou, tak se podělím o to jak to pokračovalo.
Pro ty co nechcou číst předchozí stranky, dám znovu vstupní informace.

27.května 24let,174cm, 86kg
sedavé zaměstnání bez pohybu a k tomu 5 krát týdně posilovna 1 hod cca

Nastavil jsem si příjem 2000 kcal, sacharidů 100g, tuky 110 g, bilkoviny 160g.

První týden jsem nezhubl prakticky nic, ale řekl jsem si, že váha nic neznamená, druhý týden jsem měl asi 85kg, ale říkal jsem si že podle zrcadla za dva týdny skoro žádná změna.
Ubral jsem příjem na 1700 kcal, ze sacharidů a tuků a po třetím týdnu stále 85kg. takže za tři týdny jsem zhubl kilo a podle zrcadla ani to ne.

Poslední čtvrtej týden jsem se naštval a nechtěl jsem dál snižovat kalorie, tak jsem to posunul na 2200kcal, přidal bilkoviny a skončil jsem po měsici zase na 86kg.

Takže chlapci býda, nechápu co dělam špatně, ale ten zkurvenej tuk se na mě drží jako klíště. Problém je, že i při těchto příjmem mam občas fakt šilenej hlad a chutě na cokoliv, neumím si představit že bych jel 1500 kcal a níže.. Nějaké rady kde začít něco měnit a posunovat se líp ??

Kamarád stravu neřeší, celej měsíc chodil běhat a hrát fotbal a zhubl 6 kg a svalovinu i když ji moc nemá udržel.
coder

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2016 5:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vic makej... easy
Rainier

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2016 6:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch: Přesně toto jsem řešil minulý rok, během tří měsíců jsem se dopracoval do skoro řízené hladovky, bylo mi jedno,že spálim úplně všechny svaly, cíl byl vyštípaný břicho ... a stejně se nepovedlo (posledních asi 14 dní jsem měl 1000kcal deficit).

Letos jsem vyštípal břicho při dietě 4000kcal denně ..... je to jen o makání, jak jsi psal, kamarád běhá a hraje fotbal.... Držím se teď teorie víc makej, můžeš víc žrát, víc žer, můžeš víc makat a ta fakt funguje. Klidně běž každý den ráno na 30 minut běhat na lačno před prací, nebo jestli máš kolo, tak jezdi do práce na kole. Dělám to tak, že ráno jedu nalačno cca 12km do práce na kole, po práci 12km do posilky, tak odcvicim a pak sjedu kopec a jsem doma... každý den ... takže když budeš chtít a makat, tak to půjde. Neřiď se nějakými pravidly, hodně sportuj, jez a spi minimálně 8 hodin. Když se budeš cítit dobře, tak makej a když ti tělo bude říkat, že nemůže, tak odpočívej. Vyprdni se na fitness stravu a jez zdravě, žádný odtučněný věci a náhražky za tamto a tohle. Jez hodně masa a večer už k němu nedávej přílohu, jen zeleninu, sacharidy drž nízko (kolem 200g) a to ráno a kolem tréninku.

Nevim jestli to půjde, ale pro inspiraci ti sem hodim průměrný den, co jim:

Onlywatch

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2016 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No chlapci já tu mám jeden problém právě s tím pohybem, bydlím v takové části kde nemůžu moc vylízat ven a v noci po práci když dojedu kolem sedmé večer už vůbec ne, další rok se stěhujeme, ale to je za dlouhou dobu.

Proč nemůžu vylízat ? Je tu dost velká kriminalita, fetky, cigáni a je na denním pořádku že furt vymýšlí způsoby jak se dostat k pěnezům. Nedávno tu pobodali i nějakýho borca co šel večer zaběhat.

Proto to tlačím spíše ten nízký příjem. Včera jsem mluvil s kamarádem který mě motivuje vlastním příkladem, protože vypadá fakt parádně.

Jeho rady zní takto, ale moc se mi to nezdá, tak bych byl rád za váš názor.

1) Sacharidy jen po treninku a to nejdřív 3 hodiny po něm.

2) 1x týdně zařadit refeed day a nacukrovat to kvalitníma sacharidama.

3) Pít hodně vody.

4)Jíst každý den jen v určitém časovém okně 7hod, např od 13:00-20:00 a zbytek času půstovat.

5)Spát minimalně 9 hodin denně

6) Dát si 2x týdně domácí HIIT ( angličaky, panáky apod)

Co na to říkáte ?
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: so červenec 02, 2016 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ta kalkulacka na iifym je nepresna. Velka chyba kterou delas je nasledujici: Pokud to chces mit presné na makra a celkovy prijem, vypocti si bazal. U me pri 86kg to je cca 1 980 Kcal. Dale a to teprve důležité, vypocti kalorie potrebne na zachovani soucasny vahy (maintenance) u me cca 2 900 Kcal. Tedka uz staci pridat, nebo ubrat podle tvych cilu. Pokud chces kvalitne pribirat, treninkove dny jist nad maintenance o 400- 500 kcal a netreninkove jist cca 200 pod maintenance. Sacharidy muzes i vecer ale nejvic rano a v dobe okolo treninku. Napriklad snidane: 100S svacina: 50S po treninku: 50S obed:120 svacina: 30 vecere: 50

Hlavně nedělej takovou blbost, že budeš jit pod bazál..Vždy se řid maintenancem.
Bicakos

PříspěvekZaslal: út červenec 05, 2016 12:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když čtu tvůj příspěvek z 1.7. tak se mi zdá, že tam je moc tuků. Z čeho tolik čerpáš? Já teď shazuju za 6 týdnů mám z 85 kg 79 kg, takže kilo týdně. Tuky mám převážně pouze z vajec, dávám většinou 5 denně, to je celkem 30 g,+ něco v dalších jídlech takže celkem denně cca 50 g tuků.
sk

PříspěvekZaslal: út červenec 05, 2016 12:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:

Nastavil jsem si příjem 2000 kcal, sacharidů 100g, tuky 110 g, bilkoviny 160g.

bazal mas cca 2000 kcal a ty se snazis jist stejne, nebo jeste min ? To by mozna fungovalo, kdyby jsi nehybne lezel na gauci cely den ;)

Takze ve vysledku mas moc bilkovin (staci ti 120g) a malo ... bud sacharidu nebo tuku..si vyber jakou cestou chces jit
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: út červenec 05, 2016 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bicakos napsal:
Když čtu tvůj příspěvek z 1.7. tak se mi zdá, že tam je moc tuků. Z čeho tolik čerpáš? Já teď shazuju za 6 týdnů mám z 85 kg 79 kg, takže kilo týdně. Tuky mám převážně pouze z vajec, dávám většinou 5 denně, to je celkem 30 g,+ něco v dalších jídlech takže celkem denně cca 50 g tuků.

Jestli shazuješ kilo týdně, tak ti o udržení svalů moc nejde vid :D

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zásobování glykogenu Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: