|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Riku
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:38 am Předmět: |
|
|
| Pokedex napsal: | | Žijem v moderní době i na tohle jsou aplikace do mobilu :-) |
Jestli lidstvo potřebuje mobilní aplikace aby se napilo tak je celá naše rasa už totálně v prdeli a měla by se dobrovolně přestat množit a vymřít
Makuško zkus si dělat třeba kopřivový čaj, má čistící funkci i na ledviny tak by to mohlo pomoci od té bolesti. Já jsem ho pil ho hektoliktrech když jsem měl zánět ledvin a doktor nechápal jaktože jsem se z toho tak rychle dostal
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Pokedex
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:42 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | | Pokedex napsal: | | Žijem v moderní době i na tohle jsou aplikace do mobilu :-) |
Jestli lidstvo potřebuje mobilní aplikace aby se napilo tak je celá naše rasa už totálně v prdeli a měla by se dobrovolně přestat množit a vymřít
Makuško zkus si dělat třeba kopřivový čaj, má čistící funkci i na ledviny tak by to mohlo pomoci od té bolesti. Já jsem ho pil ho hektoliktrech když jsem měl zánět ledvin a doktor nechápal jaktože jsem se z toho tak rychle dostal |
Psala "Nepotřebuju tady poslouchat kázání, jak jsem blbá a jak je to málo - VÍM TO. Pokud má někdo nějaký konstruktivní tip jak nastartovat pitný režim a pocit žízně, sem s ním"
jestli je lidstvo v prdeli nebo ne je mi jedno ja jsem napsal jen ten kostruktivni napad ,
a nevidim na tom nic spatnyho kdyz mi cinkne mobil kazdy 2 hodiny ze se mam napit
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Pokedex
|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 9:49 am Předmět: |
|
|
| Riku napsal: | Se nerozčiluj, to jsem nemyslel nijak špatně proti tobě.. btw. jedna kolegyně měla nastavený po nějakém intervalu že jí mobil přehrál zvuk vodopadu (aby se napila), jenže všem se z toho vždycky akorát chtělo čůrat |
ja se nerozciluju :-) jen jsem to napsal i pro dalsi kdo to chce cist :-)
vseobecne mi prijde ze zeny maji problem s prisunem tekutin
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
DeGuise

|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 10:02 am Předmět: |
|
|
Bych si dovolil k tomuto tématu napsat pár vět, co jsem tak za těch více jak 20 let posbíral za info a zkušenosti. Kolik má člověk vypít vody denně je závislé na mnoha faktorech. Předně je to jeho obsah tuků v těle, množství přijímaných bílkovin a sodíku a nejdůležitější je jeho fyzická aktivita. Roční období je v tomto ohledu také zcela zásadní, ale to je logické. Čím více těchto faktorů v absolutních hodnotách, tím více vody je nutno přijmout, aby nedocházelo k metabolickým poruchám a k poškození činnosti ledvin. U sportovců dochází nejčastěji ke kombinaci následujících faktorů - nízký obsah tuků v těle, nízký příjem sodíku, který váže vodu v podkoží, protože to špatně vypadá (a moderní je se hlídat a nesolit) , vysoký příjem bílkovin a vysoká fyzická zátěž. Problém je, že tyto poslední dva faktory jsou v zásadě nejdůležitější, ale první dva faktory ovlivňují činnost vodního režimu fyziologicky. To znamená, že sportovec sice potřebuje zvýšenou hydrataci z uvedených důvodů, ale nízká zavodněnost a nízký příjem sodíku tuto fyziologickou potřebu potlačuje. Důležitost hydratace je vyjádřena přímou úměrou mezi hydratací organismu a fyzickým výkonem, kdy ztráta 1% vody z organismu znamená snížení sportovního výkonu o 10%. Při ztrátě 10% vody již není koho zachraňovat...nastává exitus. To znamená, že když má např. Makuška obsah vody v těle dejme tomu 40l, tak již pouhý půllitr znamená snížení výkonu o víc jak 10%. Ve chvíli sportovního výkonu, kdy člověk pocítí žízeň, má již hydratační deficit 1-2%, protože v našem těle se děje vše s určitým zpožděním, opět...fyziologicky podmíněno. Obecně se dá říct, že normální dopručená dávka vody je přibližně 0,2dcl na 10kg váhy, nicméně u sportovců je toto množství až dvojnásobné. Proto je také u sportovců nutné doplňovat všechny minerály a stopové prvky nad normální úroveň příjmu běžné stravy. Zvýšená hydratace a metabolismus má za následek zvýšenou spotřebu těchto látek. Profíci (pohříchu menšina), běžně používají před výkonem plazmový expandér, protože to eliminuje možnost, že začnete sportovní výkon dehydrovaní (kdo to opravdu pozná?) a že dostanete případně zástavu srdce. Jít dehydrovaný do posilovny je tedy čirý nerozum, protože srdce v tu chvíli musí začít pumpovat hektolitry krve, která připomíná sirup. Možná, že si tady Makuška najde důvody, proč má problémy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 10:14 am Předmět: |
|
|
Ehm....mnooooooo. Takže mlčím a jdu chlastat.  Díky DeGuisi.
|
|
| nahoru |
|
 |
DeGuise

|
Zaslal: pá červenec 15, 2016 10:25 am Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Ehm....mnooooooo. Takže mlčím a jdu chlastat. Díky DeGuisi. |
Your welcome!
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne červenec 17, 2016 5:42 pm Předmět: |
|
|
nedele 17.7.
- fullbody, Eurogym Olomouc
bench press
osa x 10
30kg x 5
34kg x 5
40kg x 4
40kg x 3
40kg x 3
40kg x 3
30kg x 15
-bench dnes tezce. S maximalkou 40kg pro jedno opakovani, kterou mela Makuska jeste nekdy pred 3 tydny, si dnes dala krasne 3ky ve 4 seriich. V prvni serii dokonce 4 opakovani, ale posledni bylo s malikou dopomoci Posledni serie mensi mensi hec na pocet reps, naposledy jich ylo 12 , dnes 15 :)
drep
osa x 10
40kg x 10
40kg x 10
40kg x 10
40kg x 10
40kg x 10
-drepy dnes naopak v lehceji a vice opakovani . Myslel jsem , ze to bude tezsi, ale Makuska se zdala celkem v pohode a ani me nanazyvala ruznymi vyrazy pro muzske prirozeni, takze to asi tak tezke nebylo. Pouceni pro priste - PRIDAT :D
pritahy VC v predklonu (nadhmat)
osa x 10
40kg x 5
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
50kg x 8
military press
20kg x 5
24kg x 5
26kg x 5
26kg x 5
22kg x 10
-dalsi dukaz o tom, ze tlakova sila ted roste , 2x5x26kg je myslim PR pro 5 reps, stejne tak 10x22kg
bicepsovy zdvih JR ve stoje
6+6kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
tricespova extenze JR v leze
4+4kg x 10
4+4kg x 10
4+4kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
-po dokonceni treti serie mi cvicenkyne oznamila, ze je to nejake lehke a kdyz jsem chtel pridat, tak nadavala, ale stejne jsem ji pridal a jeste k tomu dostala 2 serie navic za odmlouvani :D Ruce nechutne krasne nafoukle
kardio
25 minut HIIT rychlost 5,3- 7,5,km/h, sklon 5-15°
-s ohledem na to, ze to byl trenink nalacno, vyborne vykony, obzvlast tlakova sila jde ted krasne nahoru. Po treninku sice malem kolaps, ale i tak myslim, ze to stalo za to _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po červenec 18, 2016 8:33 am Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | tricepsova extenze JR v leze
4+4kg x 10
4+4kg x 10
4+4kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
6+6kg x 10
-po dokonceni treti serie mi cvicenkyne oznamila, ze je to nejake lehke a kdyz jsem chtel pridat, tak nadavala, ale stejne jsem ji pridal a jeste k tomu dostala 2 serie navic za odmlouvani :D Ruce nechutne krasne nafoukle |
Já v Brně - ty v Olomouci...jo už to můžu říct - ono to bylo lehký i s těma 6tkama, tak jsem to jela po 12op, ale odmlouvat už radši příště nebudu. Ty ruce byly opravdu na konci nechutný!!!!
| Draper napsal: |
-s ohledem na to, ze to byl trenink nalacno, vyborne vykony, obzvlast tlakova sila jde ted krasne nahoru. Po treninku sice malem kolaps, ale i tak myslim, ze to stalo za to |
Tohle byla celkem dobrá sranda na lačno - Draperova obligátní otázka na závěr tréninku: "Máš mě ráda??" - moje odpověď: "TEĎ NE!!!" (a stejně ho miluju) ....navíc díky Draperově délce tréninku jsme se z posilovny vrátili asi ve 13h, takže mi už bylo mírně blbě z hladu od rána a doma jsem tudíž musela něco dojíst, ale jinak jsem náááááádherně katabolizovala celý den.....první jídlo ve 13h, druhý v 15h, třetí v 19h a to už bez sachrů....dneska ráno jsem byla jak modelka z magazínu. (škoda kuwa že jen ráno )
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po červenec 18, 2016 12:36 pm Předmět: |
|
|
A co pitny rezim, dufam, ze navysujes objem tekutin len postupne. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 8:05 am Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Makuška dne po červenec 25, 2016 10:14 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: pá červenec 22, 2016 8:50 am Předmět: |
|
|
Čtvrtek 21.7.
- domácí KO trénink
WARM-UP 10min
pauza 60sek
EMOM 10min
20x dřep + 6x klik (všechny série do 45sek)
pauza 75sek
PYRAMIDE
kliky 10-1
dřepy 1-10
pauza 60sek
TABATA 12x50/10sec
angličáky
plank
baletní dřepy
pomalé sedy-lehy
pauza 90sek
AMRAP - 8min (3kola) +4kg na nohou
výpady dozadu + přítah kolene k hrudníku z výpadu - levá 10x
kliky s dotekem ramene 8x
výpady dozadu + přítah kolene k hrudníku z výpadu - pravá 10x
triceps kliky 8x (dámské)
pauza 2min
ABS +4kg na nohou
supersérie
zkracovačky se zvednutými koleny + zkracovačky rozkročmo 3x8+8
přítahy lokte k protilehlému kolenu s položením nohy levá, pravá + výměny kolen s loktem "Bicykl" 3x8levá+ 8pravá +16bicykl
zvedání pánve se zvednutýma nohama + přítahy kolen V-sit 3x8+8
Dobrý to bylo, vcelku rychlý, vyždímaná do mrtva a břicho si se mnou dal i Draper, takže jsem v tom nebyla na tom nejhorším konci sama.
Tento týden to pracovně prostě se cvičením nestíhám. V posilce mě čekají tahy, na které se těším už pár týdnů a předpokládám, že z nich nakonec budu zklamaná, protože s tou pauzou prostě bude síla v pééééérdeli.
Navíc mám dilema se svými spodními zády.....už zase mě docela dost intenzivně bolí..zase směrem od kyčlí a těch křížovokyčelní skloubení či čeho to psal Poman...akorát že už víc jak dva měsíce nestrečuju (kromě pár ukázek na lekcích)!!!
Plus nijak záda extra netrápím ani tyči a přesto se mi zdá, že mi to tuhne, bolí to, skoro nemůžu vstávat z postele a cítím už i hamstringy hodně bolavě...a teď otázka - je to chybějícím strečingem a zkracuju se??? Nebo prostě jen únava aparátu??? Prvně se řeklo "Jsi hypermobilní - nestrečuj." - tak jsem to udělala a byl relativně dva měsíce klid...ovšem posledních cca 14 dní už to zase nabírá každý den na intenzitě...tak co teď??? Dokonce si přestávám myslet, že by mě bolely ty ledviny...ty se ozvou mimo tu bolest klasickou.
Asi si tam hodím aspoň jeden těžký strečing a uvidím co to se mnou provede - buď skončím opět na rehabce nebo mě to postaví na nohy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po červenec 25, 2016 10:15 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|