|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DeGuise

|
Zaslal: út červenec 12, 2016 9:07 am Předmět: |
|
|
| Vilakus napsal: | | DeGuise napsal: | | Vilakus napsal: | Ten článek o potréninkovém nápoji je velice zajímavý, zejména tento odstavec:
Jaké sacharidy volit po cvičení? Naším cílem je zvýšit hladinu inzulínu co nejrychleji, aby mohl tento nejanaboličtější hormon v těle dopravit živiny do cílových periferií. Vhodným řešením jsou monosacharidy a disacharidy s vysokým glykemický indexem (GI). Mezi monosacharidy patří glukopur (dextróza, D-glukóza), což je vlastně samotný krevní cukr, tudíž se nemusí štěpit na další jednodušší složky a zajistí nejrychlejší obnovu glykogenu. Dalším možným řešením je volba maltodextrinu, který je složen z pěti molekul glukózy, ale glykemický index má obdobný jako glukóza, tudíž na něj inzulín reaguje prakticky stejně rychle. Hlavní rozdíl proti glukóze je, že dokáže udržet vysokou hladinu krevního cukru déle než glukopur, což někteří lidé citlivější na zvýšenou glykémii nemusí dobře snášet.
Tedy jako příjem sacharidů bych zvolil hroznový cukr, kolik gramů je ideálních? Jsem v objemu. Přimíchal bych si to do hydro proteinu |
Zdar, obvykle se doporučuje až 1g glukózy na kg váhy, nicméně dost jsem s tím za ty roky experimentoval a tahle porce je opravdu velká šlupka, která má z dlouhodobého hlediska potenciál způsobit cukrovku II. typu. Každý má rozdílnou citlivost, takže někomu stačí výrazně menší dávka, aby docílil kýženého anabolického efektu. Nezapomínejme, že důležitějším aspektem je glykemická nálož, nežli GI, takže třeba příjmem většího množství maltodextrinu s nízkým obsahem glukózy (např. DE-6), člověk docílí stejného efektu s tím, že vyšší hladinu glykémie udrží delší dobu a náběhové hrany jsou menší. Dalším faktorem v obsahu potréninkového nápoje je přítomnost glukogenních volných AMK, jako je Glutamin, BCAA atd., které také zásadním způsobem zvyšují glykémii. Na svou váhu asi 126kg dávám pouhých 20g glukózy, 50g Malty DE-6 + volné AMK a úplně to stačí. Správně by měl člověk dávku v objemu postupně zvedat, protože inzulínová odezva bude zase naopak postupně klesat.
Jinak nevím, jestli to už bylo uvedené na pravou míru (nemám sílu to projíždet), ale v tom jinak výborném článku je jeden absolutní nesmysl a to rada přijímat s potréninkovým nápojem vitamín C. Céčko blokuje přechodu glukózy do buňky. Vitamín C se užívá společně s kloubní výživou mimo potréninkový čas. |
Pročítal jsem teď ještě nějaké zkušenosti lidí s glukozou a menší množství vychází jako ideální varianta. Takže máš pravdu. Tudíž pro mě jako 85Kg vážícího v objemovém tréninku by bylo ideální 10-15g hroznového cukru. A asi tak 10 minut na to, bych si dal hydro protein. Jinak před a během tréninku bych popíjel BCAA. Můžu to mít nějak takto nastavené?
Pak jsem ještě četl nějakou studii, že glukoza brání růstovému hormonu. Pokud ale onu glukozu beru v malé dávce po tréninku, tak by to vadit nemělo? |
Mít pravdu ve fyziologii, biochemii a biologii je relativní pojem. Konec filozofického okénka.
Pokuď to nespojíš s dalším sacharidem do určité glykemické nálože (třeba 70g sacharidů), tak efekt příjmu 15g glukózy bude velmi malý. Na druhou stranu, pokuď nejsi závoďák, nebo nechceš dělat kariéru v Hollywoodu, proč ne.
Popíjením BCAA před a během tréninku docílíš dvou věcí (v závislosti na dávce). Malou dávkou do 2-3g nedocílíš takřka ničeho. Větší dávkou docílíš lepší regenerace, ale za cenu možné hypoglykémie během tréninku a s tím spojené zátěže vnitřních orgánu (není to moc zdravé). BCAA totiž zvyšuje v závislosti na dávce glykémii. Věz, že takové ty reklamní řečičky o tom, že BCAA chrání svalovou hmotu jsou nesmyslné. Silový trénink je čistě katabolický děj a je to tak správně. Případné (sic!) AMK ztráty ze svalů jsou následně také přednostně nahrazeny.
Glukóza sice v určité míře brání produkci růstovému hormonu, ale to je jen strašení a vytržení něčeho z kontextu. Glukóza jak již bylo řečeno zvyšuje inzulínovou odezvu a inzulín je ve své podstatě nejanaboličtější hormon v těle, proto bývá také zneužíván k dopingu. Tvorba růstových hormonů je nejvyšší po usnutí, takže tady má smysl tvrdit, že není výhodné přijímat glukózu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: út červenec 12, 2016 9:19 am Předmět: |
|
|
| citace: | | Věz, že takové ty reklamní řečičky o tom, že BCAA chrání svalovou hmotu jsou nesmyslné. |
S tímto určitě nesouhlasím a to mimo jiné na základě opakovaných osobních zkušeností se sportovci, ať už silových nebo vytrvalostních sportů, u kterých jsme dlouhodobě sledovali složení těla právě v souvislosti s podáváním nebo nepodáváním BCAA před/v průběhu tréninku při vzájemně totožné/podobné tréninkové zátěži i ostatních parametrech. Ty rozdíly tam v řadě případů byly skutečně obří a to samozřejmě ve prospěch skupin, které BCAA přijímaly.
|
|
| nahoru |
|
 |
DeGuise

|
Zaslal: út červenec 12, 2016 9:39 am Předmět: |
|
|
| Ronnie napsal: | | citace: | | Věz, že takové ty reklamní řečičky o tom, že BCAA chrání svalovou hmotu jsou nesmyslné. |
S tímto určitě nesouhlasím a to mimo jiné na základě opakovaných osobních zkušeností se sportovci, ať už silových nebo vytrvalostních sportů, u kterých jsme dlouhodobě sledovali složení těla právě v souvislosti s podáváním nebo nepodáváním BCAA před/v průběhu tréninku při vzájemně totožné/podobné tréninkové zátěži i ostatních parametrech. Ty rozdíly tam v řadě případů byly skutečně obří a to samozřejmě ve prospěch skupin, které BCAA přijímaly. |
Ano, existuje několik zajímavých studií, které dokazují, že příjmem mixu určitých volných aminokyselin před tréninkem se docílí výraznějších svalových přírůstků, než když se přijímají po tréninku (až 3-4x vyšší), čili na stejném principu funguje i BCAA, i když určitě s menšími výsledky. Tedy ze zdravotního hlediska... pro závoďáky naturály a i ty ostatní....určitě fungující věc....pro kondičáky, kteří posilují aby byli zdraví atd., zcela nesmyslné. Přesto příjem BCAA neochrání svaly při samotném tréninku, děje se tak nepřímo. Možná lpím příliš na slovíčkách, ale pro mladý kluky, kteří si přečtou na obalu, že BCAA chrání svalovou hmotu během tréninku, to explicitně znamená, že když vypijí 20g BCAA, tak o žádnou svalovou hmotu nepřijdou a jen porostou. To, že se po vypití 20g BCAA 70kg kluk dostane do těžké hypoglykémie a hrozí, že mu činka urve hlavu, o tom tam výrobci už nic nepíšou a to je také to, co mi na tomto reklamním tvrzení tak vadí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rajko

|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 5:50 am Předmět: |
|
|
Zdravím, mám hydro od extrifiru, není problém s tím pít ho na noc před spaním?Obecně tedy hydro proteiny
|
|
| nahoru |
|
 |
BednaSvalu

|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 8:16 am Předmět: |
|
|
| Rajko napsal: | | Zdravím, mám hydro od extrifiru, není problém s tím pít ho na noc před spaním?Obecně tedy hydro proteiny |
No nezabije tě to , bílkoviny doplníš, to je hlavní, ale hydra se trávěj ze všech proteinů nejrychlejc, takže sou ideální spíš po tréninku nebo ráno, pokud chceš, aby se to trávilo co nejdýl tak buďto kasein nebo vícesložkový
|
|
| nahoru |
|
 |
Humanic145

|
Zaslal: čt červenec 21, 2016 2:32 pm Předmět: |
|
|
| DeGuise napsal: | | Ronnie napsal: | | citace: | | Věz, že takové ty reklamní řečičky o tom, že BCAA chrání svalovou hmotu jsou nesmyslné. |
S tímto určitě nesouhlasím a to mimo jiné na základě opakovaných osobních zkušeností se sportovci, ať už silových nebo vytrvalostních sportů, u kterých jsme dlouhodobě sledovali složení těla právě v souvislosti s podáváním nebo nepodáváním BCAA před/v průběhu tréninku při vzájemně totožné/podobné tréninkové zátěži i ostatních parametrech. Ty rozdíly tam v řadě případů byly skutečně obří a to samozřejmě ve prospěch skupin, které BCAA přijímaly. |
Ano, existuje několik zajímavých studií, které dokazují, že příjmem mixu určitých volných aminokyselin před tréninkem se docílí výraznějších svalových přírůstků, než když se přijímají po tréninku (až 3-4x vyšší), čili na stejném principu funguje i BCAA, i když určitě s menšími výsledky. Tedy ze zdravotního hlediska... pro závoďáky naturály a i ty ostatní....určitě fungující věc....pro kondičáky, kteří posilují aby byli zdraví atd., zcela nesmyslné. Přesto příjem BCAA neochrání svaly při samotném tréninku, děje se tak nepřímo. Možná lpím příliš na slovíčkách, ale pro mladý kluky, kteří si přečtou na obalu, že BCAA chrání svalovou hmotu během tréninku, to explicitně znamená, že když vypijí 20g BCAA, tak o žádnou svalovou hmotu nepřijdou a jen porostou. To, že se po vypití 20g BCAA 70kg kluk dostane do těžké hypoglykémie a hrozí, že mu činka urve hlavu, o tom tam výrobci už nic nepíšou a to je také to, co mi na tomto reklamním tvrzení tak vadí. |
zvlastni, ale ja po vypiti BCAA nikdy hypo nemel, asi jsem nejakej rozbitej :D
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 5:38 am Předmět: |
|
|
Děkuji za vzorky 100 % Whey Protein od Nutrend
Chuťově je velmi dobrý, co mě ale překvapilo je absolutní a velmi rychlá rozpustnost, kterou jsem u proteinů Nutrend ještě nikdy neviděl. Nenacházím aspekt, který by mi vadil. Jsem ale zabiják a protein míchám s mlékem a tvarohem, takže to není tak úplně typický případ. Ale o typických příkladech jsou napsány celé knihy. Je to dobrý protein. Tečka. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
DeGuise

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 2:17 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Je to dobrý protein. |
Tak dobrý je za tři. To tak odpovídá.
|
|
| nahoru |
|
 |
CZEBLADE

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 6:59 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
balbi

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 7:09 pm Předmět: |
|
|
V první řadě bych chtěl poděkovat za vzorky 100 % Whey Protein od Nutrendu .
Měl jsem možnost vyzkoušet vanilku , jahodu a pistácii . Rozpustnost výborná a chuťově jsem byl překvapen, že to neni vůbec přeslazené, i přesto, že to sladidla obsahuje.K vlastnostem výhrady nemám, ale ke složení ano, proto bych si ho osobně nekoupil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mravenec1

|
Zaslal: čt srpen 11, 2016 7:45 pm Předmět: |
|
|
Děkuju za vzorky,
zkusil jsem čokoládu, vanilku, malinu.
Všechny příchutě mi chutnaly, nejvíc vanilka.
Rozpustnost dost dobrá. Složení nevim, nerozumim tomu.
Proteiny nekupuju a nepiju, ale děkuju za možnost ochutnat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: ne srpen 14, 2016 8:59 am Předmět: |
|
|
Taktiež ďakujem za vzorky a možnosť ochutnať tento produkt. Hlavne zato, že ronnie.cz boli ochotní mi to poslať až na ďaleký východ SR.
Rozpustnosť : 9/10 - výborná
Penivosť : 10/10 - žiadna
Chuť : Vanilka : 10/10 - moja obľúbená príchuť, takže zamňa top. Nemám čo vytknúť.
Malina : 6/10 - nemám rád samostatné ovocné príchute, takže táto ma veľmi nenadchla
Čoko-cherry : 9/10 - klasika, v takýchto mixoch mi už ovocná chuť nevadí, práve naopak. Táto príchuť ma príjemne prekvapila. Sladká a zároveň jemne osviežujúca chuť.
Pistácia : 9/10 - hoci som milovník všetkých orechov a orechových príchutí, pistácia mi k proteínu nejako nesedí. Preto som pre zmenu vyskúšal túto príchuť použiť do vločiek a asi mením názor. Vo vločkách je to už o inom.
Celkové dojmy hodnotím veľmi pozitívne, vzhľadom nato, že naposledy som od nutrendu mal ešte starý Whey Core 100 pár rokov dozadu. Tento proteín je už ale vo všetkých smeroch podstatne lepší.
Ešte raz ĎAKUJEM!
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne srpen 14, 2016 11:03 am Předmět: |
|
|
Sranda, vzorky ti pislali, ale ked som ja vyhral v tipovacke, tak cenu poslat na SR neprichadzalo do úvahy... _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: ne srpen 14, 2016 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Sranda, vzorky ti pislali, ale ked som ja vyhral v tipovacke, tak cenu poslat na SR neprichadzalo do úvahy... |
V tipovačke som raz takto o výhru "prišiel" aj ja.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne srpen 14, 2016 12:58 pm Předmět: |
|
|
| Endo napsal: | | Turakam napsal: | | Sranda, vzorky ti pislali, ale ked som ja vyhral v tipovacke, tak cenu poslat na SR neprichadzalo do úvahy... |
V tipovačke som raz takto o výhru "prišiel" aj ja. |
To vieš, bývame na Slovensku, no, ale žeby sa aj vzorky posielali na Slovensko, to som nevedel, reálne, nie, že by mi chýbali, ale nikdy som sa nezapájal do podobných akcií už z toho dôvodu, že proste Slováci tu nemali možnosť sa zapojiť do podobných promo atď., tým sa nesťažujem, len konštatujem. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Whey Taste | DexProteinový suplement tvořený z 95 % proteinovým syrovátkovým koncentrátem. 764 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|