Tos mi ale neodpověděl. Že to je těžší neznamená, že to je dobrý. Těžší se dá udělat všechno, to není odpověď. Techniku shybů mám zvládnutou dobře, neboj. Jenom mě zajímá, co procvičím, když bych šel až takhle nahoru. Nikdy jsem na žádnym videu neviděl někoho doporučovat v horní pozici takhle přestřelený rozsah pohybu.
Navíc kluci na fotce maj napřímený záda, takovej shyb taky neznám.
Tos mi ale neodpověděl. Že to je těžší neznamená, že to je dobrý. Těžší se dá udělat všechno, to není odpověď. Techniku shybů mám zvládnutou dobře, neboj. Jenom mě zajímá, co procvičím, když bych šel až takhle nahoru. Nikdy jsem na žádnym videu neviděl někoho doporučovat v horní pozici takhle přestřelený rozsah pohybu.
Navíc kluci na fotce maj napřímený záda, takovej shyb taky neznám.
Upřímně, když se musíš takhle ptát, zase tak dobře tu techniku asi zvládnutou mít nebudeš. Je to asi to samé, jako u dřepu nebo čekoholiv jiného, při větším rozsahu svaly musí pracovat víc, u shybu konkrétně např. mezilopatkové a zadní delty. Rovná záda bych viděl že mají proto, aby byly zpevnění, nehoupali se u toho a nemuseli to tak korigovat protipohybem nohou. Opět je to těžší, než na tý hrazdě jen tak viset, ale efektivnější.
Jsem rád, že si zmínil Arénu. Chci do ní jednou. Jenže jsem student a no money, bro. A suplementy opravdu ne. Maximálně jako prevenci něco na klouby, ale jinak ne. Myslím, že jsou lépe utracené peníze a když krásně tloustnu, budu i krásně svalit (?). Aspoň moje verze.
Ohledně tý Arény. Rád bych chodil. Ale tak bohatej nejsem a pochybuju, že se mi tam bude někdo pracně věnovat zdarma.
Není to jen APK, je to třeba KB5, nebo Železná koule. Všichni mají hodinu zdarma a všichni dělají "startovací" kursy a semináře. Ne nadarmo se říká, že kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody. Jako student si na to můžeš vydělat. Ale chápu. Jen prostě nebreč, protože nikdy z toho nedostaneš víc, než do toho sám vložíš. To platí jak o sportu, tak o životě obecně...
Jak si přišel na to že brečím? :D Já jen suše poznamenal, že APK, ŽK atd. až budu mít peníze, resp. práci. Já si nestěžuju, já konstatuju. A o železný kouli jsem už přemýšlel dlouho, ale ty peníze nemám jen na to, bohužel. Bylo by pěkné, kdyby jo :D
Upřímně, když se musíš takhle ptát, zase tak dobře tu techniku asi zvládnutou mít nebudeš. Je to asi to samé, jako u dřepu nebo čekoholiv jiného, při větším rozsahu svaly musí pracovat víc, u shybu konkrétně např. mezilopatkové a zadní delty. Rovná záda bych viděl že mají proto, aby byly zpevnění, nehoupali se u toho a nemuseli to tak korigovat protipohybem nohou. Opět je to těžší, než na tý hrazdě jen tak viset, ale efektivnější.
Upřímně, budu.
https://www.t-nation.com/training/pull-ups-youre-doing-them-wrong
Shyby nadhmatem cvičím víceméně jako je to na prvním videu v tomhle článku. Opakuju, že je cvičím hlavně kvůli širokýmu svalu. A do třetice se ptám, co technikou, která je zde na fotce, získám oproti technice, která je v tom videu? Že je to "těžší" neznamená, že sval procvičím víc. Když je kontrakce svalů maximální už v úrovni jako je na videu, a já to tak mám, proč bych měl pokračovat ještě nahoru?
A zašel sis tam alespoň na tu hodinu zdarma která je a teď se podrž - zadarmo? Nebo je to moc daleko, bolí tě koleno, venku je brzo tma a pes ti sežral domácí úkol? To je celé o co mi jde. Ale řekl jsi to správně, je to o prioritách.
Vono to s těma neg opakováníma taky nebude asi tak zlý ;-))) .... "If you can't do a single pull-up, it's common advice to start with negative-only pull-ups. Jump or climb up to the bar, then lower yourself slowly."
_________________ Reacher let him go. There were things Reacher didn´t like to do. Running was one of them.
Hodina zdarma je k tomu, abys pochopil fylozofii jejich cvičení, pochopil co, proč a jak věci dělají a v neposlední řadě se třeba i zeptal na to, co tě zajímá ohledně tvého tréninku někoho, kdo ví o čem je řeč a nemusel hledat rozumy po internetu.
Je velmi pravděpodobné, že zjistíš, že to děláš celé blbě, že máš mizernou mobilitu, že se vlastně nedokážeš ani pořádně hýbat a že všechno co sis o cvičení doteď myslel je blbost. Nebudeš první ani poslední :)
Jak si přišel na to že brečím? :D Já jen suše poznamenal, že APK, ŽK atd. až budu mít peníze, resp. práci. Já si nestěžuju, já konstatuju. A o železný kouli jsem už přemýšlel dlouho, ale ty peníze nemám jen na to, bohužel. Bylo by pěkné, kdyby jo :D
Kamosko, fnukas. A nielen ze fnukas, ale nevazis si dobre rady zadarmo, od ludi, ktori nielen ze vedia o com hovoria, ale maju aj vysledky a su to profici. Neviem kolko ludi naucil zhybovat seeya, ygg, alebo classic, ale Moocha a PM veru dost na to, aby ti mohli radit a ty uctivo pocuvat a robit, co hovoria. V skole asi tiez pocuvas profaka a robis co ti povie. Ledaze by si bol student socialne prace, alebo ineho pseudoodboru, kde sa dopracujes k vysledku potrebnemu, nie nutne pravdivemu, vsak. Kondicny a silovy trening je skor ako stavbarina. Nieco bud stoji, alebo to spadne. Vysoka skola ta ma naucit najst si dostupne zdroje, pomocou ktorych sa dopracujes k vysledku. Zatial nam ukazujes, ze si sa v skole toho moc nenaucil. Mas tu nalinkovany kvalitny material, len zacat cvicit. Programy ktore funguju, len doladit techniku. Ak na to nemas, zarob si. Urci si priority, obetuj nieco. Ak mas ine priority, ok, moze byt, ale v takom pripade nas usetri vyplakavania. ;)
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Jinak to je 3 roky starý - shybující holky jsou u mé paní v gymu standard, kromě začátečnic shybují de facto všechny.
Všechny se učily dle metody popsané výše - abychom dali kredit, je to metodika Pavla Tsatsoulina/StrongFirst SFB, kteoru jsem se naučil nainstruktorském kurzu v Maďarsku, a s úspěchem jí vyučuji nejen u nás, ale dnes už po celém světě. Funguje. Bude fungovat jiná? Jasně. Všechny? Některé lépe, některé hůře, některé vůbec.
Kamosko, fnukas. A nielen ze fnukas, ale nevazis si dobre rady zadarmo, od ludi, ktori nielen ze vedia o com hovoria, ale maju aj vysledky a su to profici. Neviem kolko ludi naucil zhybovat seeya, ygg, alebo classic, ale Moocha a PM veru dost na to, aby ti mohli radit a ty uctivo pocuvat a robit, co hovoria. V skole asi tiez pocuvas profaka a robis co ti povie. Ledaze by si bol student socialne prace, alebo ineho pseudoodboru, kde sa dopracujes k vysledku potrebnemu, nie nutne pravdivemu, vsak. Kondicny a silovy trening je skor ako stavbarina. Nieco bud stoji, alebo to spadne. Vysoka skola ta ma naucit najst si dostupne zdroje, pomocou ktorych sa dopracujes k vysledku. Zatial nam ukazujes, ze si sa v skole toho moc nenaucil. Mas tu nalinkovany kvalitny material, len zacat cvicit. Programy ktore funguju, len doladit techniku. Ak na to nemas, zarob si. Urci si priority, obetuj nieco. Ak mas ine priority, ok, moze byt, ale v takom pripade nas usetri vyplakavania. ;)
Ty myslíš rady ohledně shybu? Dělám shyby tak, že si opřu nohu o žebřinu. A s PM nebo Moochou jsem se nedohadoval. Ani jsem nezpochybňoval jejich postupy.
citace:
Jinak k těm shybům. Berte mě jako pokus. Schválně za jak dlouho udělám řádný shyb. A podle toho se uvidí
Tohle jsem tu dokonce napsal. A pokud by nebylo Ustinova, dále bych cvičil s malým počtem sérií. Další mi doporučil zařadit klasické kliky. Já je zařadil. Zařadil jsem i dřepy (doufám, že mě nebudou bolet kolena po čase). A Olejnas mi tu napsal ohledně ŽK či Areny. A hotovo.
Nevím, jak ty, ale já si myslím, že ty rady, návrhy přijímám. ;)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru