|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bosi
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 1:30 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | Přemku, musím tě varovat. Svoje obdobi s nejvetsim potencialem pro rust promrhas onanii s usatou kouli. Behem tri mesicu jsi schopen tahat misto 50 kg treba 120. Bez vetsiho snazeni. Misto toho budes delat turecke zvedy s tenisakem... |
Ja jsem naopak "obdobi s nejvetsim potencialem pro rust" promrhal onanii s cinkami a stroji a to jsem se snazil stravovat jako kultik. Naopak ted snim tak maximalne 500g masa tydne, cottage syr na noc ci varena vejce na svacinu zni jako vtip a ve vysledku vypadam jen o trochu hure a stoji me to polovinu casu a skoro zadne penize.
Moc dobre vis, ze se SF filozofie je o necem jinem nez klasicky fitness (sam si nejsem jistej co to vlastne je :) ). Ta debata neni KB vs cinky, ale SF versus "aby sem byl na sebe hrdej kdyz se podivam do zrcadla (na tom ostatnim nezalezi)".
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Přemík
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 7:31 pm Předmět: |
|
|
16. 12. 2016
dnešní trejn:
Goblet - 3x10 - 15,7 KG
Pozved - 3x10 - 15,7 KG
Swing - 5x10 - 15,7 KG - uberu na váze. Je to na mě přece jen trochu těžší. Zatím to dělám s činkou takže si můžu dovolit upravu váhy :D
Shyb - 3x3
Až na ten swing super :D
Koulaře žádám o pomoc. Jakým způsobem je nejjednodušší nabrat sílu? Respektive, jakým způsobem..... Za každou radu budu rád.
Zrovna teď jsem našel na stránce KB5 program.
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 8:51 pm Předmět: |
|
|
Co presne znamena nabrat silu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 8:58 pm Předmět: |
|
|
něco mi říká, že nabrat sílu znamená cokoliv jiného, než cvičit s 15 kg závažím.
a dělat hromady "repeticí":)
|
|
| nahoru |
|
 |
Přemík
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 9:01 pm Předmět: |
|
|
Hulkie, nechci patřit k zástupu zraněných
|
|
| nahoru |
|
 |
gesag
(ban)
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 9:02 pm Předmět: |
|
|
| Přemík napsal: |
Koulaře žádám o pomoc. Jakým způsobem je nejjednodušší nabrat sílu? Respektive, jakým způsobem..... Za každou radu budu rád.
|
Vlez do fitka, vezmi si cinku a udelej s ni drep. A pak jeste parkrat. Pak si lehni na lavicku, tu cinku vem do rukou a zvedej ji nahoru. Zbytek pochytis sam. Kam mam poslat fakturu?
|
|
| nahoru |
|
 |
Olejnas

|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 9:22 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
gesag
(ban)
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 9:27 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: pá prosinec 16, 2016 11:06 pm Předmět: |
|
|
| Přemík napsal: | | Hulkie, nechci patřit k zástupu zraněných |
Lol jeste jsi mohl napsat "chci byt silny ale nebudu zvedat tezke vahy":)
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: so prosinec 17, 2016 12:05 am Předmět: |
|
|
Přemíku, nejjednodušší způsob je naučit se správnou techniku a nadále na ní pracovat, najet na nějaký tisíckrát ověřený program, cvičit, vydržet. Platí pro kettlebell, velkou činku, vlastní váhu, kruhy, cokoliv.
Byl jsi na jedné lekci - trpělivost. Řím nebyl postaven za jeden den. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Přemík
|
Zaslal: so prosinec 17, 2016 6:52 pm Předmět: |
|
|
17. 12. 2016
Rozhodl jsem se jet podle tréninkového programu uvedeném na jedné int. stránce.
Jde o to, že se jede 20 minut a na začátku každé minuty se v prvním trejnu jede 8 swingu.
Zbytek minuty odpočinek. Počet opakování se v dalších trénincích zvyšuje.
20 minut - 8 opakování = 160 swingů.
Harmstringy a prdel a záda bolí. Ale to asi má :D
Zároveň si sem budu psát jídelníček. Abych měl přehled a drželo mě to na uzdě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Přemík
|
Zaslal: ne prosinec 18, 2016 7:10 pm Předmět: |
|
|
18. 12. 2016
Mezi Swing tréninky budu cvičit bez činky. Ale opravdu.
Shyby - 5x3 (spouštím se pomalu)
kliky - 3x3 (ty mě nebaví)
pistol - 2x 3/3
Před a po důkladné protáhnutí.
Jídelníček:
snídaně: 4 vajíčka
oběd: rizoto se sýrem a kečupem
ovoce: 2 mandarinky (mám je tuze rád)
svačina: "knackebrot" se 100g šunky
večeře: 3 knackebroty, kousek kozího sýra, 100g šunky, sleď (myslím 170g), rajčata
minisvačina: 2-3 mandarinky
jsem zvyklej pít jen vodu a kafe. Občas ten čaj.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bosi
|
Zaslal: po prosinec 19, 2016 3:43 am Předmět: |
|
|
| Přemík napsal: | 17. 12. 2016
Rozhodl jsem se jet podle tréninkového programu uvedeném na jedné int. stránce.
Jde o to, že se jede 20 minut a na začátku každé minuty se v prvním trejnu jede 8 swingu.
Zbytek minuty odpočinek. Počet opakování se v dalších trénincích zvyšuje.
20 minut - 8 opakování = 160 swingů.
Harmstringy a prdel a záda bolí. Ale to asi má :D
Zároveň si sem budu psát jídelníček. Abych měl přehled a drželo mě to na uzdě. |
Ahoj, jestli muzu poradit (v pripade nepresnosti me klidne ostatni doplnte) tak doporucuji:
Spis nez se dukladne protahovat pred treninkem, zacni necim dynamickym na zahrati. Klidne delej neco tak primitivniho jako je "Skakani panaka" nebo i nejake burpees. Pak si dej nejake resety ci cviky na mobilitu problematickych partii (kotniky?, kycle?, ramena/hrudnik? - to musis zjistit sam). pred samotnym tereninkem s KB je dobra svatozar, goblet drep s pacenim a dalsi.
Je toho dost a urcite je potreba to nejak casove omezit, treba na 15min (popripade obmenit po par tydnech).
Kdyz uz jsi se rozhodl pro KB, tak je treba to brat naprosto seriozne se vsim co k tomu patri a hlavne cilit na techniku co nejblize 100%. Jen se tomu priblizit ve swingu ci TGU ti bude trvat klidne nekolik mesicu (pod dohledem osobniho trenera by to bylo otazkou jen 3-5 lekci). Proto doporucuji investovat dalsich 15 min drillum na swing (kycelni ohyb, swing s rucnikem a dalsi) a TGU (napr. s botou, rozfazovane, kycelni most, ...).
Serial Skola Sily je v tomto pripade zlaty dul a ver tom, ze i kdyz se ti to vubec nezda, kazde video a kazda veta ci informace ktera tam zazni je dulezita
Jako tresnicku si na konci klidne dej swing protokol, ci jakykoliv workout, ale ta ctvrthodinka techniky a drillu je NUTNOST. Natoc se na kameru, podivej se na sebe a srovnej to s videi z KB5, ci Strong First ... Nebo to hod sem na forum, ci to posli jen nekomu konkretnimu ke komentari.
Pokud budes pridavat opakovani kazdy trenink swingu tak se snadno dostanes do situace, kdy s tim budes mit hodne prace a na techniku budes zapominat. Namozene svaly muzes citit, i kdyby jsi to cvicil uplne spatne (a mel kliku a nezmrvil si u toho zada). V jakekoliv bode si musis byt schopen kladne odpovedet na otazku: Jsem schopny se stejnou technikou swingovat se 48kg?
Po workoutu, ci swing protokolu je teprve cas na klasicke (staticke) protazeni ci jakoukoliv docvicku.
Vse uz bylo podrobne rozepsano v ebooku na KB5 nebo Zelezne Kouli nebo ArenaPK a nedavno take v podobne famozniho clanku od PMKB5 na oficialnich strankach Strong First http://www.strongfirst.com/solid-simple-sinister/ ktery ma snad nejvice pozitivnich komentaru na celem webu!
Myslim ale, ze na to jdes dobre a staci se stale chtit ucit a se zvedavosti ditete patrat po novych informacich. Jen tak dal!
|
|
| nahoru |
|
 |
Přemík
|
Zaslal: po prosinec 19, 2016 6:34 pm Předmět: |
|
|
19. 12. 2016
Dnešní swing trejn
20x9 (zbytek minuty volno)
Zároveň jsem se natočil. Video je nic moc :D co si budem povídat.
https://youtu.be/6_wqWL-IEaQ
Jídelníček -
snídaně: suchý livance s kávou a mandarinkama
svačina: jablko a tři mandarinky
oběd: 100g šunky a cottage
večeře: to se uvidí
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po prosinec 19, 2016 6:40 pm Předmět: |
|
|
No jestli ti tohle přináší uspokojení, tak ti to přeju... já taky dlouze experimentoval... těch prachů co jsem utopil v kettlebells....TRX...bradlech a podobnejch číčovinách, nakonec se mi nejvíc osvědčilo si prostě každej druhej nebo třetí den zaběhat na fyzíčku a každej druhej nebo třetí den zajít do posilky :))
Ono na cvičení s kettlebellem je potřeba trocha toho jinýho myšlení ve stylu "vegetarian/raw/vegan/bretharian" food .... rozdoně kettlebell není záležitost na cvičení doma, ale pěkně ve skupině dalších borců v elastakách a upmutým oblečení :) .... tímto to nijak nehaním a jestli ti to takto vyhovuje, tak jen houšt.... já jen že jsem tu četl cosi o síle a tu jsem vždycky na ral jedině v posilce :) (Kde jsou ty časy, kdy jsem dával 50ky jednoručky na kozy  - ale to je můj problém v lenosti)
Tak good luck a zvaž tu posilku _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|