|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
cohen999
|
Zaslal: pá květen 19, 2023 11:05 am Předmět: |
|
|
@maca . stale sa zamyslam nad tymi tvojimi vecne rozbitymi stehnami (ozaj, ako to s nimi mas teraz?) a stale mi do toho nejako nezapadaju tie tvoje vysokoobjemove drepy (ktore teraz nerobis).
Pretoze drepovanie, ktore smeruje k rozvoju sily, je podla mna uzitocne. Len vyzera inak ako 4x25 bez vahy. To je podla mna uplne zbytocne a mozno aj kontraproduktivne. Vytrvalost robis behom a bikom, nie drepmi.
Mal by si porozmyslat nad systemom 2x tyzdenne 3x5x nejaka vaha, ci uz bude zavazie v rukach (jednorucky, ktb), alebo na chrbte. Nizky objem kontrolovanych drepov so zatazou nemoze byt nicim inym, nez pozitivnym prinosom k sile. Pripadne drepy na jednej nohe. Su narocnejsie, ale je to 100% silovy cvik, ktorym posilnis co treba a potom sa ti nestane, ze ta odrovna vytrvalostna disciplina. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
Máča
|
Zaslal: so květen 20, 2023 7:51 pm Předmět: |
|
|
Cohen:
Díky za postřehy.Máš pravdu že dřepy jsem ted úplně vypustil, měl jsem fakt pocit že už je to na nohy prostě moc (běh, kolo, dřepy) a proto i stehna bolely.Otázka je jestli to bylo opravdu tím a co by to udělalo kdybych cvičil víc silově jak píšeš, bohužel mám ale k dispozici jenom 17kg činku což je na silové dřepy dost málo.Jinak stehna jsou poslední dobou zaplatpánbůh lepší o dost, nevím čemu to přisuzovat jestli právě tomu že nedřepuju, nebo si prostě nohy zvykly na zátěž nebo třeba válcování, které mě mimochodem taky už tak nerozbije jako dřív.No hlavně že je to lepší (ikdyž stehna cítím je to o dost mín než dřív kdy to při běhu fakt až bolelo a dost to běhání znepříjemnovalo..).
Běh Luhačovice (vlakáč,kolonáda, k přehradě, kolem přehrady, kolonáda, benzina, cyklo na biskupice,valkáč)
Tak dnes to šlo hoodně ztuha,dal jsem si změnu trasy, bylo supr počasí ale dost horko na což letos nejsem zvyklý.Už od prvních kilometrů jsem měl žízeň která postupně narůstala a potil se jak bejk  UŽ NA 7MÉM JSEM MUSEL ZASTAVIT NA PITÍ A 3/4 litru vody do mě zahučelo jak nic, pak jsem taktak doběhl na 1tý a musel dát další litr a něco abych mohl běžet dál (to už jsem triko mohl doslova kroucat  ) no a nakonec jsem to silou vůle dobojoval aspoň na 17.. Ještě pár hodin po doběhnutí jsem se cítil malátný, a to jsem dal ještě saunu  Tam jsem potkal známého co taky běhá a říkal že měl dnes naprosto stejné pocity - zajímavé asi bylo něco ve vzduchu..
Jinak včera jsem byl na diagnostice došlapu, kdy mě celekm potěšili, prej až na mírnou skoliozu o které vím, mám došlap prakticky skoro bez výhrad, rozložení váhy, atd vše OK..no a udělal jsem si radost a koupil si nové Hoky, dnes jse m je otestoval a běží se v nich suprově..
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: út květen 23, 2023 6:36 pm Předmět: |
|
|
cvičení
kliky/shyby
kliky-10x20
shyby-10x5
spodní záda plank balon-7x
celkem-kliky-250x (ráno-50x), shyby-67x (ráno nadhmat-8x paralel-9x)
No jenom pro info:dnes jsem na doporučení cohena zkusil dřepy na jedné noze a jsem na tom tak bídně, že jsem neudělal ani 1!!
|
|
nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: út květen 23, 2023 8:30 pm Předmět: |
|
|
Ono da sa pistol natrenovat s dopomocou, resp. su rozne tutorialy na youtube, takze to by nemal byt problem, postupne natrenovat. Ale neboj, Carabas tiez (asi) neurobi pistol a to so silou problem dakt nema. 😂 _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st květen 24, 2023 7:07 am Předmět: |
|
|
cohen999 napsal: | Ono da sa pistol natrenovat s dopomocou, resp. su rozne tutorialy na youtube, takze to by nemal byt problem, postupne natrenovat. Ale neboj, Carabas tiez (asi) neurobi pistol a to so silou problem dakt nema. 😂 |
Carabas ma problem so silou furt, lebo aj keby drepol 300 kil, chce drepnut 310 .
Pistol sa mi raz podarilo urobit, ale len na pravej nohe, nez som si na nej odpalil koleno, teraz uz bez sance.
Je to "dovednost" a da sa to natrenovat, ako pise Cohen. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: st květen 24, 2023 7:29 am Předmět: |
|
|
Mně pomohlo dělat série s tím, že jsem se jednou rukou držel, později už jen pár prsty a nakonec jedním. Pak jsem začal přidávat váhu. Dostal jsem se asi na 12x30kg s ukázováčkem a docela dobře to drželo sílu na klasický dřep, když jsem měl problém se zády. Hlavně i s tou pomocí se to přeneslo do klasických pistolí s BW a stability. Ale ta stabilita rychle mizí, když se to přestane cvičit.
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
Zaslal: pá květen 26, 2023 5:17 pm Předmět: |
|
|
|
|
nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: so květen 27, 2023 6:24 pm Předmět: |
|
|
Zdarec,
tak me jeste napada, v cem behas? _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
|
nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po květen 29, 2023 11:08 am Předmět: |
|
|
Emmm  spatne jsem to napsal...myslel jsem boty :D _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
nahoru |
|
 |
Máča
|
|
nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|