|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: ne červenec 09, 2023 7:21 pm Předmět: |
|
|
9. července 2023, neděle
cyklo cca 48 km, okruh přes České Velenice, akorát, akorát to vedro :/ a zadnice : (
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: po červenec 10, 2023 1:29 pm Předmět: |
|
|
10. července 2023, pondělí
"MiB V" W10 fullbody 4+8, dopolední trénink, Fitness Třeboň
Bench press: (stopky)
4x 4x 102 kg, RPE 9, šlo to, ale osa prý nemá 20 :/
Sumo mrtvý tah: (nadhmat)
4x 8x 120 kg, RPE 8, mělo být 115, ale blbě jsem naložil a už se mi to nechtělo předělávat
Dřepy: (high-bar)
4x 4x 135 kg, RPE 9.5, konec legrace, vytrápené jedničky
Military press:
4x 8x 57 kg, RPE 10, třetí čtvrtá už ze všech sil
desátý týden za mnou a zbytek dovolené zřejmě deload, na další osmičky tam teď není prostor.
na tahy jsem šel, protože borec dřepoval, pak si vzal osu a šel na benče, a pak jsem se dozvěděl, že to je jediná, která váží dvacet kilo. nejenom, že místo 1.25 používám 1.0, ale ještě osy mají podmíru a kdo ví, jak to je s tím dalším železem. ale však jsem na dovolené 😎
včera jenom lehčí jídlo, večer už pouze voda a ráno na lačno na odběr, je výhoda, že má Aeskulab laborky tak různě a nemusel jsem do Prahy. po dovči zase další vyšetření kvůli těm mým cévám. lýtko i kotník otékají jen co ráno vstanu, přímou souvislost se zátěží nevidím, ale asi tomu nepomáhá a doktorka z angio říkala, že "to poznám", když to se přeženu, možná je to tím teplem, možná, že nenosím kompresní punčochu, ale nechci se pod ní potit, moc nedrží, koupat se s ní nedá a ještě to vypadá, že mám umělou nohu, tak si ji beru až večer, když se ochladí.
každopádně v Třeboni mají skvělou sestřičku! doporučuji, až se budete potřebovat někde odebrat 😀😀 no a po odběru, pořád na lačno, jsem šel rovnou na trénink, cukru ve svalech asi moc nebylo, ale kdo by to takhle vědecky řešil 😉
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá červenec 14, 2023 7:48 pm Předmět: |
|
|
14. července 2023, pátek , dobytí Bastily
"MiB V" Week #11 fullbody 8+4, dopolední trénink, Fitness Třeboň
Bench press: (stopky, OT3M)
4x 8x 95 kg, RPE 9, osa dvacka, tak snad dost blízko, ale 3 min. nástupy nutnost
Dřepy: (high-bar, OT4M)
4x 8x 120 kg, RPE 9, krom první série vydřené po jedničkách, 4 min. nástupy nutnost
Military press: (OT3-4M)
4x 4x 70 kg, RPE 10, těžké jak prase, bez stopek, bez techniky, nástupy jsem protahoval
Sumo mrtvý tah: (nadhmat, OT3M)
4x 4x 140 kg, RPE 8, pohoda jazz na závěr, ve fitku už divně koukali, že ještě cvičím
čas: 70 minut?
středu jsem vynechal, protože bylo potřeba regenerovat játra, za ty dva týdny toho proteče jako u Cohena za nejlepší měsíc, ale dnes už jsem byl zase při chuti, nechtěl vymýšlet žádný deload, tak jsem zkusil, jestli to půjde, benč prošel, to bylo kritické, tam to neukecáš když tě to zavalí, dřepy jsem věděl, že dám, i kdybych nemohl, budu stát, odpočívat, a pak to zvednu palcema u nohou, tlaky jsem byl smířený s failem, a tahy jsou při téhle váze jenom trocha přemáhání a nechat protočit křivou osu, abych to udržel.
už žádné fullbody v jednom tréninku, už je to moc, od pondělka zase na základně, takže klasika, která fungovala, dokončím 11. týden, i když tlaky ve stoje už asi neprojdou, a pak vymyslím, jak z toho zase udělat rpe 8.
bye, bye, Třeboň fitness, další zkušenost k nezaplacení ;)
fáze II.
cyklo 28 km, nastoupáno 380 m
dcerka chtěla do Zoo Na Hrádečku, Horní Pěna, tak se jelo, já si přibalil kolo a vyjel si do České Kanady, paráda, ale ty kopce, zoo je malá, tak moc času nebylo, ale po tom dopoledním tréninku úplně stačilo
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po červenec 17, 2023 12:08 pm Předmět: |
|
|
17. července 2023, pondělí
"MiB V" W11 spodek šestky, ranní trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar)
4x 6x 130 kg, RPE 9, jednu sérii jsem zkusil v tempu, ale pak jedničky s prodýcháním, je to už těžké
Sumo mrtvý tah: (nadhmat, bez magnézka, ale klouzal, tak jsem si přechytával)
4x 6x 130 kg, RPE 8, šestky jsou těžší než čtyřky
Zákopky:
4x 8x 42 kg, vedle na předkopkách Malá kobra a ze mě lilo, klasický vodník
Biceps: (jednoručky, ve stoje)
4x 4x 22 kg, střídavě, ale čtvrté opáčko už cheat
čas: 50 minut, a dobře propocených, jsem tam asi jediný, z koho mezi sériema kape, stejně jako v Třeboni
váhovka: 104 kg, včera po příjezdu z dovolené, ale s pasem je to horší :/ nemohl jsem zapnout nové, před měsícem a půl koupené kraťasy, a žena řekla výhružným hlasem: "jen se snaž!"
konečně na základně, pouze spodek a úplně to stačilo, vršek zítra, budu se snažit dokončit 11. týden a vymyslet, co dále, zároveň jsem nasadil suplementaci jestli zabere a půjde pokračovat lépe nebo bude strategické zhoršení větší. Magumi má taky 10 týdnů za sebou, ale záda ho po dřepech nepustí na tahy a ještě se pak dlouho trápí, tak bude potřeba vyměnit cviky, možná čelňáky a přítahy?
ve fitku super motivace, starší borec 60+ s výraznou nadváhou 120+?, který tam léta chodil na údržbu do ranního klubu seniorů, jak těm borcům říkám - místo večer do hospody jdou na pokec ráno do fitka :D, nebo možná obojí :D :D, se od prosince doteď dostal na 97 kg a je to velký rozdíl a zároveň respekt, že i v tomhle věku s tím dokázal něco udělat, místo aby rezignoval, že už to nějak doklepe. ještě prý chce shodit pupek a dostat to na 90.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út červenec 18, 2023 10:08 am Předmět: |
|
|
18. července 2023, úterý
"MiB V" W11 vršek šestky, ranní trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky, OT3M)
4x 6x 100 kg, RPE 9, těžké, pomalé, ale i ve čtvrté sérii bych to jedno opáčko ještě vymáčknul
Military press: (OT3-4-5M)
4x 6x 65 kg, RPE 10, celkem zoufalství, páté opáčko stopka nahoře, abych si orazil a dal šesté, nástupy jsem prodlužoval, abych udržel při životě šanci, že to dokončím
Pendlay rows: (s pokládáním)
4x 6x 80 kg, i tahle váha i těch šest opáček stačilo, nejsem teď zvyklý
Shyby: (naširoko, nadhmat)
4x 2x BW, pořád žádný progres, ale co už
Břicho: (přednožky)
4x 8x BW, měl jsem výhled na nějaké indiánky, dost rarita
čas: 55 minut
po čase opět na Václaváku a bylo to příjemné překvapení! nakoupili komplet nové kotouče "tiguar", všechny váhy, všeho dostatek, v celém fitku všechno stejné, takže šlo brát odkudkoliv, když pochyběly, je to železo zalité v plastu, po obvodu tři úchyty, takže se dobře přenáší, neodrbané, středy dobré, věřím tomu, že váhová odchylka minimální, na to naše zvedání určitě... nejsou tedy barevné a zmenšují se, ale tahle úprava není určená na tahy, což v tomhle fitku není problém, protože na to mají eleiko bumpery, které stačí dát jako základ. hned se tady budu více těšit!
tlaky příjemně překvapily, když teď na benči byla čistá stovka - rozdíl do váhy plastových objímek neřeším, ale osmičky na čtyři série tam ještě nejsou, tlaky ve stoje překvapily pouze tím, že jsem nefailoval, jinak je to už za hranou a osmičky se 60 tam příště moc nevidím, ale po tomhle týdnu přijde změna, opakovaně z toho cítím levé rameno, zřejmě jak trpí technika, že se vrátím na rpe 8 a bude klid, stejně je to doplněk.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st červenec 19, 2023 3:57 pm Předmět: |
|
|
19. července 2023, středa
"MiB V" W11 spodek, 4+8, polední trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, OT3M)
4x 4x 140 kg, RPE 8.5, konečně rozumná váha, těžké, ale na 1-2 opáčka bych se hecnul
Sumo mrtvý tah: (první zámek, další radši trhačky, OT3M)
4x 8x 120 kg, RPE 8, váha ok, ale kardio a nožičky se i v závěru unaví
Zákopky: (OT2M)
4x 8x 42 kg
Biceps: (jednoručky ve stoje, OT2M)
4x 8x 16 kg, střídavě, váha tak akorát, abych si nemusel pomáhat
čas: 50 minut
váhovka: 102 kg
ráno kontrola u kardiologa, echo, ekg, krev, vše kvůli těm cévám a plícím, pumpa je v pořádku, ale mám vysoké tuky v krvi a rovnou mi vrazil léky aniž řešil dietu a redukci váhy, že ho zajímá krev za tři měsíce... bezva, ale když jsem četl těch nežádoucích účinků, tak se musím snažit, aby to byly jenom ty tři měsíce.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt červenec 20, 2023 11:44 am Předmět: |
|
|
20. července 2023, čtvrtek
"MiB V" W11 vršek, 4+8, ranní trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky)
4x 4x 105 kg, RPE 9, bezpečně, ale těžké, bez větší rezervy, Magumi už je na míle daleko
Pendlay rows: (s pokládáním)
4x 6x 80 kg
Military press:
4x 8x 60 kg, RPE 10, ale lehčí než šestky se 65, jsem rád, že tenhle týden klapnul bez failu
Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 3x BW, první dobrá, druhá jakž takž, pak pokusy, ale napadlo mě, že když nepřidám, tak více shybovat nebudu
4x 10x BW, podobně jako shyby, přidal jsem a bylo to spíše pozvedy, ale břicho to pocítí
čas: 60 minut
dokončený 11. týden, čas na úpravu tempa, prošel jsem si loňský log, abych našel recept a zjistil jsem, že to bylo úplně stejně těžké, že byly několikadenní odpočinky, že stačilo vydržet a pak nečekaně přicházely kvalitativní skoky.
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: pá červenec 21, 2023 6:41 am Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: |
Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 3x BW, první dobrá, druhá jakž takž, pak pokusy, ale napadlo mě, že když nepřidám, tak více shybovat nebudu
| Já bych klidně přidával celkové počty opakování. Je to sice poměrně primitivní způsob, ale zezačátku funguje. Můžeš dát klidně 4x2 a pak tam nasekat 3x1 a každý trénink tam dát o 1-2 více. Na shybech bývají ty zlepšení často skoková. Furt nic nic a najednou dáváš 6...
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá červenec 21, 2023 7:34 am Předmět: |
|
|
@vlk . pri zhybovani najlepsie funguje system rebrikov, cize ak si na 4x2, tak mozes ist na 3, 2, 2, 2, 1, dalsi trening na 3, 3, 2, 2, 1, - 3, 3, 3, 2, 1, - 4, 3, 3, 2, 1, - 4, 3, 3, 2, 2, - 4, 3, 3, 3, 2, - 4, 4, 3, 3, 2, - 4, 4, 3, 3, 3, - atd.
Vzdy je to o posune o jedno opakovanie a najviac sily mas v prvej serii, takze tam vzdy navysujes prioritne. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po červenec 24, 2023 9:57 am Předmět: |
|
|
24. července 2023, pondělí
"MiB V" Week #12 spodek 8+4, ranní trénink, Form Factory Václavák
Dřepy: (high-bar, OT3.5M)
4x 8x 125 kg, RPE 9, upracované, pomalé, nohy nebyly ve formě, nástupy kratší nešly
Sumo mrtvý tah: (hook/nadhmat obojí klouzalo)
4x 4x 145 kg, byl jsem líný si dojít pro trhačky, takže jsem se víc soustředil, aby mi to nevypadlo
Biceps: (jednoručky ve stoje)
4x 8x 15 kg, střídavě, s rezervou
z jednoho odpočinkového dne se staly tři, ale že bych se už nemohl dočkat železa se říct nedá, nohy pořád unavené, jako bych jezdil vrcholové prémie na Tour de France, ale nic lepšího jsem nevymyslel, tak jsem začal 12. týden, ještě jsem zvažoval snížit příhoz na 2.5 kg, abych déle udržel progres, ale pak jsem si vzpomněl na Rockyho... když umřel, tak umřel. zítra osmičkové benče a pokud už nepůjdou, tak nezbyde než to upravit.
@David, @cohen - díky za tipy, navyšovat počet opakování v první sérii nechci, tak možná rozložím ty trojky shybů na 3, 3, 2, 2, 2 nebo jak to vyjde, aby to bylo v součtu 12 a až dám 4x3, tak se posunu na součet 16 atd., loni snad šlo i 6x6, asi při nižší váhovce, ale to jsem shyboval delší dobu a dost jezdil i horní/spodní kladku.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po červenec 24, 2023 12:32 pm Předmět: |
|
|
Pché, zhyby sa aj tak preceňujú. Málokto má dobrú techniku a reálne väčšine cvičencov by prospela skôr kladka, než sa trepotať na hrazde a snažiť sa o vytrápené nedotiahnuté opáčko (a zraniť sa pri tom...). _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út červenec 25, 2023 1:28 pm Předmět: |
|
|
25. července 2023, úterý
"MiB V" W12 vršek 8+4, polední trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky, OT3M)
4x 8x 97.5 kg, RPE 8-10, první velmi nadějná, čtvrtá osmé opáčko jsem šel do vrtule
Pendlay rows: (s pokládáním, OT2M)
4x 8x 70 kg
Military press: (stopky na hrudi, OT2M)
4x 4x 62.5 kg, RPE 8, strategické zhoršení -10 kg, menší rezerva
Shyby: (nadhmat, naširoko, OT2M)
4x 3x BW, nechtěl jsem to protahovat, čtvrtá řekněme dva a půl
4x 10x BW, tři desítky, čtvrtá trochu švindl, břicho je základ, bez toho nezlepším nic
čas: 55 minut
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st červenec 26, 2023 1:33 pm Předmět: |
|
|
26. července 2023, středa
"MiB V" W12 spodek, 6+6, polední trénink, Form Factory Václavák
Dřepy: (high-bar, OT3M)
4x 6x 135 kg, RPE 9, těžké, ale lepší než osmičky v pondělí
Sumo mrtvý tah: (trhačky, OT3M)
4x 6x 135 kg, RPE 8, nemusel jsem řešit úchop, ale v závěru už nožičky slábly
1x 170 kg, RPE 9.5, 10% Carabasových jednotek, lehce (snad) natažený levý vzpřimovač a po odložení mě málem vyplo
Biceps: (jednoručky, ve stoje)
4x 8x 17.5 kg, střídavě, akorát
příště si zase budu hrát, na odchodu jsem ještě zjistil, že jsem si něco udělal s levým ("zdravým", jinak asi bude ve stejném stavu, jako bylo pravé) kolenem, nevím jestli špatná pozice při dřepech nebo tazích, jestli nebude v pátek zádo i koleno cajk, tak si sám sobě poděkuju. taky jsem doufal, že půjde aspoň dvojka, ale co by člověk chtěl po třech měsících.
Magumi: čelní dřepy 4x4x120, benče 4x4x125
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt červenec 27, 2023 3:24 pm Předmět: |
|
|
27. července 2023, čtvrtek
"MiB V" W12 vršek, 6+6, polední trénink, Maximus
Military press: (stopka na hrudi, OT2M)
4x 6x 57.5 kg, RPE 8, lehké před benčem
Bench-press: (stopky, OT2M)
4x 6x 102.5 kg, RPE 8-9.5, ty 2 min. nástupy to zpestřily a na čtvrtou už byly svaly dost předvyčerpané
Spodní kladka: (naúzko, k pasu, OT2M)
4x 6x 120 kg
Horní kladka: (naširoko, na dotek, OT2M)
6, 6, 5, 4x 72 kg, píšu jenom opakování na dotek, váha dobrá, cíl čtyři šestky
Břicho: (přednožky, OT2M)
10, 10, 8, 8x
příjemný trénink, hlavně, že benče šly, koleno i zádo ze včera trochu lepší, tak snad to půjde. zítra uvidím, jestli dám trénink nebo to nechám až na pondělí, na víkend jedu pryč.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|