4x6x135 už je hodně pěkný, zachvili tam bude 150, 170 a 200 :-) No a ty benche a militarka ani nemluvím, ty se u tebe vrací rychlostí světla.
Ale mám otázku, jak bys porovnal náročnost spodní kladky oproti čince je to těžší nebo lehčí?
Spodná kladka je kladka, to sú cviky na preciťovanie, tam ozaj nejde o váhu, ale správny stimul - každá iná, príťahy v predklone sú cvik úplne inej náročnosti.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Ale mám otázku, jak bys porovnal náročnost spodní kladky oproti čince je to těžší nebo lehčí?
lehčí, máš danou dráhu, tuhle mám rád, tak si ji v tomhle fitku dávám, posiluje podle toho, jaký dáš adaptér a jak vysoko ji taháš, přítahy v předklonu dávám ve fitku, kde nemají pořádnou spodní kladku, ale má to být doplněk, u kterého si odpočinu, tak dávám radši kladku
Vlku, inak koľko máš rôčkov (prosím, nechce sa mi dohľadávať), ale si teda brutálna motivácia, po toľkých galibách si sa opäť tak rýchlo vrátil a valíš tam tréningy, ktoré v živote nedá 90 percent návštevníkov komerčných gymov, to je proste fakt. Fakt, klobúk dole, pane!
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
hledání je dobré začít na první straně 😉 byť není aktualizovaná, tak ročník '73 stále platí. a jak jsem psal začátkem roku, letos jsem vstoupil do Masters II, což je 50+, a chtěl si konečně sáhnout na 1. výkonnostní třídu... ale zase mi do toho něco vlezlo.
Dřepy: (high-bar, OT3M)
4x 4x 145 kg, RPE 9, pouze první byla s rezervou na dvě opáčka, a to jsem si řekl, že už to ubojuju, nástupy komfortní
Sumo mrtvý tah: (první zámek, pak trhačky, OT3M)
4x 8x 125 kg, RPE 8, ve třetí jsem chytl setup a bylo z toho super kardio
Zákopky:
4x 8x 42 kg
Biceps: (jednoručky ve stoje)
4x 4x 22 kg, střídavě, i ta čtvrtá celkem šla
po třech dnech volna... zahřívací dřepy se 130 byly tak těžké, že na osmičky bych si nevěřil, ale ty pracovní čtyřky pak se daly, sumo se rozběhlo, ale minutu a půl pak sérii rozdýchávám, celý trénink ze mě kape, i když už nejsou tropy, buď tam nejvíce makám, jsem nejvíce navlečený nebo mám největší BMI... b) a c) jsou určitě správně :D zítra snad ty benče čtyřky klapnou, dokončím 12. týden a ten 13. vypadá, že bude zlomový, doslova.
Bench-press: (stopky, OT2M)
4x 4x 107.5 kg, RPE 8, i v té čtvrté jsem si ještě věřil na dvě opáčka, nástupy komfortní, jó, čtyřky
Military press: (stopky na hrudi, OT2M)
4x 8x 52.5 kg, RPE 9, osmičky, stopky, a nástupy po dvou minutách mi i s takto malou váhou usmažily ramena, zvláště po benčí, cítím levý vzpřimovač
Spodní kladka: (naúzko, k pasu, OT2M)
4x 4x 130 kg, zvykání na vyšší váhu, striktně
Horní kladka: (naširoko, na hruď, OT2M)
4x 4x 78 kg, vše na dotek, cajk
Triceps: (stahování lana, volná kladka, OT2M)
4x 8x 60 kg
čas: 54 minut
síla byla, čtyřky na pohodu, 12. týden splněn, ten levý vzpřimovavč mě štve, natáhnul jsem si ho minulou středu při tazích, když jsem dělal kraviny (zkoušel maxko), dnes ho oživil při military, a zítra mají být zase tahy, ovšem větší problém budou ty dřepy před nima.
cestou do fitka vešel do stejného průchodu borec s nohou v gypsu, poctivá sádra až pod koleno, pak se objevil i na recepci, a pak jsem ho viděl po fitku jak jede, co se dá... správný přístup.
2. srpna 2023, středa
"MiB V" Week #13, nohy, osmičky, polední trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, sbd , OT3M)
4x 8x 130 kg, RPE 8, zázrak, sbd, byť vel. xl, zřejmě fungují, plynulé série bez prodýchávání, a ještě jsem udržel 3 min. nástupy
Sumo mrtvý tah: (sbd, hook grip, OT2M)
4x 4x 150 kg, RPE 8, zase pěkné číslo, obtížnost jsem navýšil 2 min. nástupy
Lýtka: (stroj, výpony, OT1.5M)
4x 12x 100 kg, zákopky s sbd nešly a sundávat se mi je nechtělo
Biceps: (jednoručky, ve stoje, OT1.5M)
4x 8x 16.5 kg, když máš lehkou váhu, tak zkrať nástupy :D
čas: 50 minut
začátek 13. týdne, ze kterého jsem měl a stále mám obavy, už to číslo týdne, že, až takové, že jsem na dřepy oprášil staré vytahané Pajasovy sbd a doufal, že se stane zázrak, protože po předchozích dvou týdnech jsem si na osmičky se 130 moc nevěřil. ale zřejmě už nabíhají suplementy a ten neopren prostě funguje, protože to nebyly žádné vytrápené jedničky, ale série na jeden zátah, které jsem v tom počtu zvládl opakovat co 3 minuty, a kdybych v závěrečné sérii musel přidat ještě dvě opáčka, tak bych zkusil lépe rozložil síly a asi by tam byla. uff, to mě nakoplo.
na tazích se mi nechtěly vázat trhačky, že čtyři opáčka udržím, ale jak se potím, tak zámek na palcích klouzal a když jsem už pak bral čtvrté opáčko nadhmatem, tak se ještě protáčela osa, prostě mrsk, vůbec jsem si těch 150 neužil jak jsem musel hlídat úchop. buď Arena s magnézkem, nebo Magumiho garáž, nebo prostě budu vázat trhačky, protože netrénuju úchop.
levý vzpřimovač se od včerejška překvapivě vzpamatoval až tak, že stál na pozadí a nedával o sobě vědět, když jsem ho nedráždil špatnou technikou. good!
vlk# napsal:
26. září 2022, pondělí
Dřepy: (high-bar, sbd, pořád no belt)
4x 8x 130 kg, RPE 8, easy lifts, a to bylo strachu, patnáct bych sice nedal, ale desítka by šla
...naložil jsem pracovní váhu, nohy dostaly strach a první opáčko šlo nahoru, že bych ho mohl skoro akcelerovat :) tak jsem to nahoře prodýchával , přece jenom osmičky, a série s dostatečnýma pauzama oddřepoval.
dohledal jsem si loňský trénink, kdy jsem byl na stejném programu, na stejné váze a říkal si, že tak silný ještě nejsem, že budu rád, když splním... ale teď vidím, že i když jsem si zapsal "RPE 8 a easy lifts", tak jsem si také zapsal, že jsem to nahoře prodýchával a dával si dostatečné pauzy... takže jsem to možná dnes zvládl i lépe a to by se mi pro další progres dost hodilo.
3. srpna 2023, čtvrtek
"MiB V" W13 prsa osmičky, polední trénink, Maximus
Bench-press: (stopky, OT3M)
4x 8x 100 kg, RPE 9, začátky lehce, závěry těžkly, ale i ve čtvrté jsem cítil, že bych to opáčko ještě nějak vydloubnul
3x 4x 65 kg, RPE 8, s rezervou
1x 8x 65 kg, RPE 10, testík předchozího RPE, spoko, ale pak jsem cítil záda
Spodní kladka: (naúzko, k pasu, OT2M)
4x 8x 110 kg, stačí, striktně, v závěru jsem se i nadřel
Horní kladka: (naširoko, nahruď, OT2M)
4x 8x 66 kg, vše na dotek, ale v závěru velký boj, ještě zůstanu
Břicho: (přednožky, OT1.5M)
4x 12x BW, lepší opěrky a šly dvanáctky
Triceps: (stahování lana, volná kladka, OTM)
4x 8x 60 kg
čas: 58 minut
osmičky hotové a zítra dřepy šestky se 140, to bude veselo.
dnes ve fitku zase bylo na co koukat, škoda, že na dálku nezaostřím, tak jsem se musel mezi sériema naprosto přirozeně vydýchávat a obcházet při tom fitko po náhodné trase, která vedla kolem vybraného stanoviště. ne že by byla zblízka prvoplánově hezká, ale muset si někoho k sobě vybrat na farmu, tak bych uvažoval racionálně :D taková Diskařka.
4. srpna 2023, pátek
"MiB V" W13 nohy šestky, polední trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, sbd, nástupy cca 4 min.)
4x 6x 140 kg, RPE 8, první dvě série dynamicky, asi až moc, pak jsem ubral
Sumo mrtvý tah: (trhačky, nástupy cca 4 min.)
4x 6x 140 kg, RPE 8, trochu upracované, ale šloto
Zákopky:
4x 8x 42 kg
Biceps: (jednoručky ve stoje)
4x 6x 20 kg, střídavě, víc tam nebylo
dnes jsem si natočil, jak probíhá návratovka, abych viděl, na čem zapracovat
dřep - zklamalo mě, že skutečná hloubka není taková, jako pocitově, buď špatný úhel, užší postoj, nebo mě už ta moje kolena a nakrčené návleky nepustí tak hluboko, taky dynamiku jsem přepálil na úkor techniky. no a ta rotace dole u prvních opakování - když jsem si to krokoval po snímcích, kdy přenesu váhu na levou nohu, abych ulehčil pravému kolenu, to si musím pohlídat, asi taky tou dynamikou, protože závěrečná dvě opakování už vypadají lépe.
tahy - taky jsem to vzal zbytečně rychle, takže to vypadá, že to nahoře nelockuju, ale jsem si skoro jistý, že alespoň na pidisekundu ano, i když teda nezatahuju soutěžně ramena. čtvrtou sérii jsem si dal s podržením nahoře, tedy stabilní poloha, což s trhačkama není problém, a je to stejné, jenom pomalejší. červenou hlavu neřeším a nebudu to kvůli tomu převádět do černobílé :D :D
Teda tie drepy tam rúbeš riadne, takéto tempo by som v živote neudržal. Ja sa potrebujem poctivo nadychovať a spevňovať a kadečo a ty to tam sypeš ako keby si mal na chrbte 60 kilo.
A brada ti sekne, frajerina.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
5. srpna 2023, sobota
"MiB V" W13 prsa šestky, odpolední trénink, Form Factory Václavák
4x 6x 60 kg, RPE 8, slabší než ty čtyřky minule, malá rezerva
Bench-press: (stopky, OT3M)
4x 6x 105 kg, RPE 9.5, třetí série dokonce rpe10, nešloto, slabší než osmičky minule
Pendlay rows: (s pokládáním, OT2M)
4x 8x 70 kg, akorát, s těmi nástupy kardio
Shyby: (naširoko, nadhmat, OT2M)
4x 3x BW, třetí opáčka slábla a nebyla pod bradu
Břicho: (přednožky, OT2M)
4x 12x, taky to sláblo
sauna: 8 minut, nejsem zvyklý, chtěl jsem se přitom dnešním deštivém počasí vyhřát a ještě pořád jsem to nedochladil
váhovka: 104.5 kg, asi jsem se zavodnil, na redukci částečně pracuji
poměrně dost lidí ve fitku, oba benče zabrané, na obou po dvou vrabčácích, tak jsem sithl military a ještě si naložit na přítahy než se jeden uvolnil. před tréninkem síly přebytek, ale ukázalo se, že je to pouze povrchová záležitost a během militárka šlo všechno pryč a benče, na které jsem si věřil, dopadly nevalně. ale trénink jsem dokončil, tak spoko.
po včerejšku cítím solidně kolena, zvláště při chůzi ze schodů. návleky jsou fajn, pomáhají výkonu, ale měl jsem je teď dvakrát a v obou případech je to pak výrazně na kolenou znát. dříve mě bolely po těžkém tréninku aspoň svaly... budu to ještě sledovat. zítra asi day off, na těžké dřepy čtyřky se moc necítím.
6. srpna 2023, neděle
"MiB V" W13 nohy čtyřky, polední trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, sbd, OT2M, zatím bez pásku, ale to taky přijde)
3x 4x 150 kg, RPE 8, pecka, 2 min. nástupy a stačilo to, teď už nahoře se zpevněním, ne jako ty šestky nebo osmičky
10x 150 kg , RPE 10, sice pomalu, ale osa pořád na zádech, tak to počítám ;) pak už došel kyslík... i lifteři mají své dny :D
Sumo mrtvý tah: (OT3-4M)
4x 8x 130 kg, RPE 8, nešloto, nohy nefungovaly, balanc nebyl, tak jsem to dal jenom touch'n'go, ať aspoň zapíšu
Biceps: (jednoručky, ve stoje)
4x 4x 22 kg, střídavě, celkem bez cheatu, zvykačka
kolena se po včerejšku zotavila, takže fakt stačí dva dny na regeneraci, ne, že by nebolela, ale tak nějak normálně, jak když člověk cvičí. taky tento týden už čtvrté dřepy, a dalo by se říct, že i těžké - v pondělí čtyřky se 145, ve středu osmičky se 130, v pátek šestky se 140 a dnes čtyřky se 150, což je v přepočtu zatím nejtěžší trénink cyklu, ale v tomto týdnu překvapivě nejlepší, potvrzeno čtvrtou amrap sérií. že už potom vůbec nešlo sumo, to neřeším :D
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru