vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 207, 208, 209 ... 213, 214, 215  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MilanT

PříspěvekZaslal: st srpen 16, 2023 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
14. srpna 2023, pondělí
DELOAD, nohy čtyřky, polední trénink, Form Factory Václavák

Dřepy: (high-bar, sbd, no belt, OT4M)
4x 4x 160 kg, RPE 10, loni jsem na tom končil s páskem, teď to šlo i bez, i když "šlo" je silné slovo :D

Jak to u vás funguje, DELOAD znamená testování maximálek?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: čt srpen 17, 2023 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

17. srpna 2023, čtvrtek
DELOAD, tahy, polední trénink, Maximus

Sumo mrtvý tah: (trhačky)
up to 3x 180 kg, technicky nevalně, musim se k těm váhám dostat postupně
8x 150 kg, pak už nožičky nechtěly, tak jsem je netrápil
6x 150 kg, ještě pro srovnání klasikou - mnohem komfortnější a stabilnější, ale pak už taky nebyla síla

Horní kladka: (naširoko, na hruď)
4x 4x 84 kg, vše na dotek, jen na protažení

s tím sumem musím postupně, podle programu a pomalu se dostávat do těžších vah, dneska se mi špatně rovnalo, ono ta podložka co tam máme je taky nahouby, holt pořádná platforma je pořádná platforma, taky mě pak rozbolelo levé koleno, na dotek na vnitřní straně, tak si říkám, že ta chrupavka na tom bude asi podobně jako byla na pravém a že ji budu muset šetřit a možná přejdu na klasické tahy, kde je ta mechanika jednodušší a technicky to zvládám lépe. každopádně s testem jsem spokojený, nějakou sílu se během programu podařilo vybudovat, na podzím to ještě trochu poladím.

MilanT napsal:
Jak to u vás funguje, DELOAD znamená testování maximálek?

DELOAD beru jako výrazně nižší tréninkový objem, nějakou tu intenzitku si dovolit můžeš, ať svaly nezapomenou.
Magumi

PříspěvekZaslal: pá srpen 18, 2023 11:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty bláho, ta dvoustovka tam je na těch tazích.

Co se týče suma, možná to opravdu není pro tebe a bylo by lepší, kdybys tahal klasikou - třeba o něco menší objemy, ale bezpečně.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
vlk#

PříspěvekZaslal: pá srpen 18, 2023 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

18. srpna 2023, pátek
DELOAD prsa, polední trénink, Maximus

Bench-press:
up to 4x 120 kg, stopky, zatím by víc než jedna čtyřka nešla
10x 110 kg, amrap, bez stopek, pumpa, ale s touhle váhou už to moc nelítá

Spodní kladka: (naúzko, k pasu)
4x 10x 100 kg, fajn protažení, ale v závěru už bez rezervy

další trénink až v září, možná začnu rovnou nějakou silovku s menší přípravou po dovolené, cílem je total 552.5 kg, ale bude to těžké poskládat, pokud nebudu moci pořádně tahat.

Magumi napsal:
Ty bláho, ta dvoustovka tam je na těch tazích.

Co se týče suma, možná to opravdu není pro tebe a bylo by lepší, kdybys tahal klasikou - třeba o něco menší objemy, ale bezpečně.

200 ještě ne, ale 190 už by možná šlo. a přejdu na klasiku, starýho vlka novým kouskům nenaučíš ;) dal jsem teď na sumo 13 týdnů, takže si změnu můžu dovolit.
vlk#

PříspěvekZaslal: ne září 03, 2023 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3. září 2023, neděle

cyklo 18 km, tradiční okruh kolem Rokytky a Vítkovským tunelem zpět

po dovolené u moře, perfektní relax i restart organismu, spal jsem jak mimino, večer jsem lehnul do postele a jak když otočíš žárovkou, pak nevím nic a ráno jsem se budil po sedmé, tchán říká, no jo, to je tím, že nemáš žádný starosti a nic neřešíš... asi to tak bude, že mi to ještě nedošlo :)

cvičení nula, pokud nepočítám, že první týden jsem se dobře rozplaval v mořské zátoce a druhý týden skákání na otevřeném moři ve vlnách, což je kardio i masáž zároveň a zpočátku nás bolel celý člověk :D plán byl, že po takovém odpočinku ten trénink pěkně nakopnu... akorát, že když člověk plánuje, tak se bůh směje :/

předpověď počasí nuda, až den před odjezdem se krátce ochladilo a zapršelo, čehož jsem okamžitě využil, nastydnul se, dostal rýmu a cestu domů si tak skvěle užil. dnes se ještě dávám dohromady, kašlu, na cvičení ani žádnou zátěž to není, tak jsem alespoň promazal kolo a lehce se projel, protože příští víkend nás čeká tradiční cyklo-tour do Jeseníků a potřebuji se z toho nějak vykřesat. ono i když jsem zdravý, tak to pro mě bývá rpe 9.5 a první ročníky byly spíše 10.

zítra první školní den, povedu princeznu do čtvrté třídy... a to jsem tady nedávno dával fotku z porodnice :D teď se mě ptá, od kolika bude moci chodit do posilovny, aby taky mohla zvedat jako já. mimo jiné tím uzemní i některé dospělé, když se jí naivně ptají, co by chtěla cvičit a ona suverénně, že by chtěla zkusit mrtvý tah :D
vlk#

PříspěvekZaslal: po září 04, 2023 11:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

4. září 2023, pondělí
po dovolené, full body, pětky, ranní trénink, Maximus

Bench-press: (stopky, OT2M)
3x 5x 100 kg, RPE 8, lepší než jsem čekal, jenom po třech sériích, ať se po dovolené nezničím

Dřepy: (high-bar, OT2M)
3x 5x 120 kg, RPE 8, horší než jsem čekal, už u stovky bolela kolena a zvažoval jsem příhoz, ale 120 šlo pak i líp

Military press: (stopky na hrudi, OT2M)
3x 5x 60 kg, RPE 8, podobně jako benč, tlaky překvapivě lépe než nohy

Mrtvý tah: (nadhmat, OT2M)
3x 5x 120 kg, RPE 7, ale bez větší energie

Horní kladka: (naširoko, na hruď, OT2M)
3x 10x 60 kg, vše na dotek

čas: 60 minut

váhovka: 104 kg, voda během dovolené odtekla, ale nic moc teda, začínám cestu dračího bojovníka :D

na tlacích toho dost zůstalo, dřepy výrazný propad, zdraví se pomalu vrací, ale pořád kašlu, dnes jenom malý objem, ať je to přínos a ne destrukce :)
Magumi

PříspěvekZaslal: po září 04, 2023 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vítej zpátky, kamaráde. :) Je dobře, že sis na dovče odpočinul. Ty váhy jsou po takové pouze super, dáš dva tři tréninky, dostaneš se do toho a pak to budeš zase posouvat dál.

vlk#

PříspěvekZaslal: út září 05, 2023 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5. září 2023, úterý
příprava, fullbody, osmičky, ranní trénink, Maximus

3x 8x 80 kg, RPE 8, nechtělo se mi nic těžšího než včera, tak lehčí a mírně větší objem

Čelní dřepy: (high-bar, OT2M)
3x 8x 60 kg, total brutal nezvyk levé koleno, až třetí série šla, asi bych si zvyknul

Military press: (stopky na hrudi)
3x 8x 50 kg, čtvrtou sérii jsem vytahoval pěkně vysoko a končil s mini rezervou

Spodní kladka: (naúzko, k pasu)
3x 10x 80 kg, easy peasy striktně, má to něco do sebe, možná budu pomalu navyšovat v tomhle stylu

Biceps: (jednoručky ve stoje)
3x 8x 16 kg

Triceps: (stahování lana, volná kladka)
3x 8x 60 kg

Břicho: (přednožky)
3x 10x, šloto

čas: 50 minut

dal jsem na pocity a věděl, že dnes to musí být lehčí než včera, nikoliv však lehké.

taky jsem dnes zkusil čelňáky, protože posledně s Magumim jsem zjistil, že už je vůbec neumím a tlačit tam pouze zadní, když čelní silně pokulhávají, je výhledově problém. stejně tak přidám i další paletu cviků, ať to/se trochu narovnám ;) sice tím zpomalím progres na trojboji, ale pomaleji dále dojdeš :D

cyklo-výlet jsme posunuli na sobotu-pondělí, protože hlavní účastník si z dovolené přivezl ještě větší moribundus a každý den mu přijde vhod.

Magumi napsal:
Vítej zpátky, kamaráde. :) Je dobře, že sis na dovče odpočinul. Ty váhy jsou po takové pouze super, dáš dva tři tréninky, dostaneš se do toho a pak to budeš zase posouvat dál.

vypadá to na dýl, tělo nějak rychle vycouvalo ze všeho těžkého, ale neva, vždycky to fungovalo, ta bude zase ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: st září 06, 2023 11:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

6. září 2023, středa
příprava, fullbody, ranní trénink, Maximus

CG bench-press: (cca 40 cm, stopky, OT2M)
3x 5x 100 kg, RPE 8, hezky to šlo, připadal jsem si jako hydraulický píst :)

Dřepy: (high-bar, OT2M)
3x 3x 140 kg, RPE 9, mno, na to že jsem jel před dovolenou v sériích osmičky a amrap šestnáct... co už

Horní kladka: (naširoko, na hruď, OT2M)
3x 8x 66 kg, vše na dotek, příjemné

kratší trénink, protože... odvedl jsem princeznu do školy a volným tempem zamířil přes prosluněný park do fitka, dvacet minut na cestu, která zabere tak patnáct, pět minut před fitkem jsem zjistil, že jsem si nevzal permici, mohl jsem tedy trénink a) zrušit, b) přesunout na poledne, ale to by mi narušilo denní časový plán, c) Pampalini se nikdy nevzdává, takže tramvají domů, vzít permici a tramvají zpět do fitka, zbyde tak sice méně času, ale cirkus trénink bude! ps: je mi jasné, že tohle zdejší #lovemyplaguehole lifteři nemusí řešit.

nohy mě bolely, obě, tak jsem si řekl, že dnes dřepy vynechám... ale když jsem tak ležel na benčové lavici - mám ji rád jako první cvik, krásně si na ní prokřupnu záda a srovnám se :D - tak jsem stropním oknem viděl, jak nakouknul lifterskej bůh a významně zakýval prstem, dřepy se prostě nevynechávají, nikdy. byl to tedy porod, udělat volný dřep a rozhýbat kolena, ale postupně několik zahřívacích osmiček udělalo svoje a stovka, stodvacet už lítalo, tak jsem si dal malý objem s vyšší váhou. je to tedy výkoností sešup, ale musím doufat, že dočasný.

trénink nakonec nemusel být tak krátký, mohl jsem ho nastavit, ale tak nějak mi to stačilo ;) tahat se mi určitě nechtělo, to chce lepší podmínky, ale to už jsem zmiňoval.

váhovka se teď pořád drží 104.5+ jak pes kosti, přitom kalorie bych řekl, že už nestačí, ale zase jsem zařadil turbo suplementaci, takže možná voda jde nahoru. každopádně nebýt doznívajícího nachlazení a kašle, tak se cítím velmi dobře. noční tepovka šla první den nemoci až na průměr 68, což je dost špatné a dnes už 52, čímž se dostávám zpět na svých průměrných +/- 50 s minimem okolo 40. holt jako amatér se těžko podívám někde ke 30.
Magumi

PříspěvekZaslal: st září 06, 2023 12:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tohle je moc pěkný, druhý trénink po dovolené a už si tělo vzpomíná. Za dva týdny jsi zpátky na těch osmičkách se 140.

vlk#

PříspěvekZaslal: út září 12, 2023 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

9. září 2023, sobota

cyklo cca 95 km, nastoupáno cca 600 m, Dobrošky - Horní Údolí

jelo se překvapivě opět o něco lépe než v předchozích ročnících, zvládal jsem těžší převody, velkou část úvodní zahřívací poloviny jsem jel na nejtěžší, částečně to přisuzuji lepší přípravě kola, a to až před poslední kopec "Heřmaňák", což je 3.5 km stoupání s převýšením 160 m, po úvodním rozjedu to pak dává v průměru 10 % stoupání, nejsem žádný cyklista, mám obyč bajk, a na nosiči tak deset kilo bagáže, v nohách 90 km a právě nastoupáno na 18 km dalších 230 výškových metrů, ale i tohle už jsem v posledních letech zvládal v sedle, po té, co jsme si pořádně ve stáji Lidka orazili :) jenže letos měli dovču, takže jsme doplnili tekutiny z vlastních zásob (ještě, že jsme jich vezli dostatek), chvíli si orazili a jeli. a to se ukázalo, alespoň v mém případě, pro regeneraci nedostatečné. měl jsem velké problémy utáhnout i nejlehčí převod a tu půlhodinku do vrchu jsem řádně protrpěl. ale musel jsem, časy, kdy jsem tlačil kolo, jsou pryč. v cíli jsem pak ošetřil mezinoží, ale bylo tak zdevastované, že to příliš nepomohlo a už jsem se "těšil" na cestu zpátky za dva dny.

jo, a bylo kolem 30 ve stínu a jasno, ale na kole jsme byli většinou na sluníčku, takže to bylo náročnější a tekutiny šly prakticky pouze horem.

10. září 2023, neděle

turistika cca 10 km, jakýkoliv pobyt v sedle naše pozadí vyloučila, tak jsme něco našlapali ve Zlatých horách a kolem zlatorudných mlýnů, opět vedro a sluníčko

11. září 2023, pondělí

cyklo cca 95 km, Dobrošky - Horní Údolí

cesta zpátky má zásadní pozitiva - na úvodní "Heřmaňák", z téhle strany dokonce 180 m převýšení a v průměru 12 % stoupání, vyjíždíme čerství, i když napasovat zjitřelé zadnice na sedla je poměrně bolestivé, takže jsem to zvládl na druhý nejlehčí převod, časově sice půhodinka a tuším už to bývalo i rychleji, ale tentokrát s rezervou, v sedle a pořád v tahu. pak je příjemný cca 20 km sjezd, pak až do cíle pohoda a v cíli 100 m neradostné stoupání. pak ještě necelé čtyři hoďky autem do Prahy a letošní ročník jsem úspěšně završil.

vedro pořád stejné, tekutiny tekly proudem, ale i tak jsem byl v závěru slušně dehydrovatný.

12. září 2023, úterý
redukce, ranní trénink, Maximus

12x 12x 60 kg, RPE 6, pak už mě pálila ramena a rezerva se ztenčila na dvě opáčka, čas 22:22 ;)

Spodní kladka: (naúzko, k pasu, OT2M)
10x 12x 60 kg, RPE 5, striktně, možná 70 už by nebyla taková legrace

Břicho: (přednožky, OT2M)
4x 10x BW

čas: 55 minut

váhovka: 104.5 kg

trénink nohou jsem strategicky vynechal a zkusím zítra, zároveň jsem neměl chuť na nic těžkého a taky teď potřebuji zredukovat tuk, protože v září i říjnu mě čekají doktoři a nechci, aby měli zvednutá obočí.
cohen999

PříspěvekZaslal: út září 12, 2023 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neboj nic, s tvojim moralom das dole 10kg ako nic.
vlk#

PříspěvekZaslal: čt září 14, 2023 2:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14. září 2023, čtvrtek
redukce, dřepy, polední trénink, Maximus

Dřepy: (high-bar)
5x 5x 140 kg, RPE 9, pocitově vydřené a příjemné

Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek)
5x 12x 60 kg, tři série před bicákama, pak už to pálilo, dvě série po nich

Biceps: (jednoručky, ve stoje, střídavě)
5x 8x 16 kg

čas: 60 minut

konečně jsem měl chuť dřepovat nebo tahat, po tom prodlouženém cyklo-víkendu, přičemž slůvko "nebo" se ukázalo být klíčové, už po druhé sérii dřepů bylo jasné, že nebude dost šťávy, abych si v jednom tréninku užil obojí, ale nevadí, nepřipravuji se na soutěž ;) vyjel jsem si po pětkách, kam to půjde, se 140 jsem byl spokojený a zkusil nejprve tři a pak pět sérií. šlo to pomalu, ale šlo to, jenom jsem pak po tréninku cítil levé koleno, z čehož nemám velkou radost, pokud se kolena mají stát nejslabším článkem v řetězci.

kreatin, aakg a podobné nakopávače jsem teď vysadil, abych byl na kontroly v normálu, takže žádný velký progres teď nebude, pouze udržet svaly, shodit nějaký tuk a zlepšit krevní obraz.

cohen999 napsal:
Neboj nic, s tvojim moralom das dole 10kg ako nic.

díky moc!! o svému morálu nemám poslední dobou valné mínění, ale když si pak přečtu takové povzbuzení, které bych mohl brát i s ironií, ale rozhodl jsem se, že to bude motivační, tak mám chuť s tím přece jenom něco udělat a pro začátek pokořit tu stovku ;) a taky se vejít do obleku.
Magumi

PříspěvekZaslal: pá září 15, 2023 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty dřepy jsou super. :) Teď už to půjde jen nahoru.

S tím hubnutím nespěchej, ať si zachováš sílu, bohatě stačí půl kila za týden.

vlk#

PříspěvekZaslal: po září 18, 2023 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

17. září 2023, neděle

aquacentrum Šutka , s dcerou - jinak bych šel na trénink, ale tohle je lepší, dokud se mnou ještě jde :)

18. září 2023, pondělí
vršek, pětky, polední trénink, Maximus

5x 5x 100 kg, RPE 8, stopky tak 0.5-1 sec, viděl jsem teď Folhu 7x140, tak zkusím ty stopky delší

Military press: (stopky na hrudi, OT2M)
5x 5x 60 kg, RPE 8-9, rovněž znatelné stopky, těžší než benče

Horní kladka: (na hruď, na dotek, OT1.5M)
5x 5x 72 kg, rezerva, striktně, příjemné

Spodní kladka: (naúzko, k pasu, OT1.5M)
5x 5x 120 kg, bez rezervy, raději příště uberu

Břicho: (přednožky, OT1.5M)
5x 10x BW

čas: 55 minut

váhovka: 105 kg, o víkendu kalorický přebytek, takže redukční týden dopadl +0.5 kg

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 207, 208, 209 ... 213, 214, 215  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: