|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: út září 19, 2023 10:49 am Předmět: |
|
|
19. září 2023, úterý
pětky, spodek, ranní trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, OT3M)
5x 5x 130 kg, RPE 8, menší rezerva, zpočátku dynamika, pak jsem musel zpomalit, 3 min. nástupy nezbytné minimum
Mrtvý tah: (OT2M)
5x 5x 130 kg, RPE 8, ještě, že jsem nedával víc... první nadhmat, další dvě hook, další trhačky, 2 min. nástupy mě uvařily, funěl jsem, teklo ze mě
Biceps: (jednoručky ve stoje, střídavě, OT1.5M)
5x 5x 20 kg, akorát
čas: 55 minut
váhovka: 105.3 kg, mám astrální váhu, asi setrvačnost, ale to se zlomí
jak si to píše David... náročnost 8/10, pocit 9/10, radost 7/10, no lehké to nebylo, ale potěšilo, že se to zvládlo. cestou pěšky od školy do fitka jsem na dřepy zvažoval 140, ale pak už by nebylo kam přihazovat, ještě 120 šlo pumpovat, ale zůstal jsem na 130 a dobře jsem udělal, po třetí sérii došla šťáva a byl jsem rád, že mám rezervu to dokončit. *** mrtvý tah jsem optimisticky chtěl zkusit 150, ještě 110 nic nevážilo, ale opět jsem byl rád, že jsem zůstal na 130, pravý bok/kyčel jsou nějaké přetažené, možná jenom přeležené?, a jistotu na něco těžšího nedávaly, úchop nedržel a nástupy se ukázaly krátké, ale když už jsem začal, tak jsem zkusil dokončit.
hlášky z fitka za včerejšek a dnešek:
#1 dva borci na benči a po skončení série říká spotter tomu druhému: "sorry, že jsem ti do toho sáhnul, ale leknul jsem se, když sis to spustil až na kozy."
#2 nováček na první lekci s trenérem, září/september = společně s lednem/januárem obvyklý začínací čas, tak konzultují cíle a ten nováček říká, chtěl bych zesílit na základních cvicích, ale zase nepotřebuji vyhrávat mistrovství republiky
#3 dva mladí muži pumpují bicepsy s velkou činkou, "budeš si psát Ježíškovi?", "radši ne, loni jsem si psal a místo Ježíška přiletěl čáp"
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: st září 20, 2023 11:37 am Předmět: |
|
|
20. září 2023, středa
trojky, vršek, ranní trénink, Maximus
Bench-press: (stopky, OT2M)
5x 3x 110 kg, RPE 8-9, síla byla, malá rezerva, nevím jestli jedno nebo dvě opáčka, nemělo smysl zkoušet
Military press: (stopky na hrudi, OT2M)
5x 3x 70 kg, RPE 8-9, dtto jako benč-press, na začátek stačí
Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek, OT2M)
5x 3x 84 kg, akorát, jedno, možná dvě opáčka rezerva
Břicho: (přednožky, OT2M)
5x 12x BW
čas: 55 minut
váhovka: 104.7 kg
protáhl jsem se s tyčí, odešla symaptická slečna z dřepovaícho stojanu, upravil jsem si výšku na military, odešel borec z benče, lehnul jsem si na benč a udělal sérii s prázdnou tyčí, přišel jiný borec, že měl domluveno, že teď půjde benčovat on, šel jsem na military, zahřál se s osou, 40, 50, 60, ... borec stihl dobenčovat, lehl jsem si na benč, odbenčoval, pak šel na military a rovnou si dal pracovní 70 a taky to šlo. bývá tady teď trochu plno po ránu.
když jsem končil, tak středem přicházela Koulařka, celá v černém přiléhavém už rovnou cvičebním úboru, tak 185 cm, tipoval bych nejmíň sto kilo živé váhy a zadek, že by se přes něj dalo plácnout lopatou, východoevropský typ, možná už trochu šmrncnutý Asií, litoval jsem, že ji neuvidím při tréninku, protože se šla nejprve rozchodit na pás... buďto se sebou začínala něco dělat a nebo taky mohla zvedat váhy, že by zdejším vrabčáků padala brada.
při odchodu se recepční bavil s jiným cvičencem a pronesl "když tloustneš, tak stárneš"... tak jsem se zamyslel a říkám si, přesně můj případ, nesmím to vzdávat ;)
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt září 21, 2023 10:02 am Předmět: |
|
|
21. září 2023, čtvrtek
spodek, ranní trénink, Form Factory Václavák
Dřepy: (high-bar, bez bot)
5x 8x 60 kg, snaha o hloubku, většinou jsem to dole dvarkát prodřepnul
up to 3x 120 kg, a pak už to neměl smysl, nevadí, vím, na čem pracovat
Mrtvý tah: (OT2M)
5x 3x 150 kg, první hook grip, druhé nadhmat, třetí už spíše prstama a v závěru nedotažené
Biceps:
10x 17.5 kg, cestou do šatny
váhovka: 104.2 kg, po několika dnech od otočení kormidla se začíná otáčet i tanker
potřeboval jsem do práce a jenom nalehko, tak jsem sbalil na cvičení minimum a tam těžké boty nejsou, i mikinu jsem nechal doma. nejprve jsem zkoušel čelní dřep, který mi bez bot připadal nadějnější, ale tam je to úplná tragédie, každý loket jinak vysoko, nemám dráhu ani hloubku, tam to budu muset roztrénovat. ale někdy jindy. tak zadní dřep, a tam jsem hned zjistil, že vůbec nemá smysl něco nakládat, jenom lehce, ať mě to trochu zamáčkne a pilovat techniku. nakonec se to trochu rozhýbalo jako vždy, když se člověk protahuje. pak jsem zkusil naložit, šlo to dobře, ale dnes už to na nic těžšího nevypadalo.
na mrtvý tah už jsem šel propocený a bez trhaček, což byla chyba, ani náplast na palce jsem neměl, hook grip klouzal, při nadhmatu se mi protáčela osa a jenom v prstech to bylo těžké udržet. pocení nabralo další level a mezi sériema se pode mnou utvořila slušná kaluž. čekám už, až se pořádně ochladí a pak jsem zvědav, jestli to poleví.
zítra jdu po čtyřech měsících na cévní, na kontrolu, subjektivně bych řekl, že mě nepotěší, ale jsem rád, že mi tu nohu projede a budu vědět, jestli se aspoň to lýtko lepší nebo jestli už je to status quo.
|
|
nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: čt září 21, 2023 11:02 am Předmět: |
|
|
A co máš s lýtkem? Já jsem to asi nepostřehl.
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt září 21, 2023 11:12 am Předmět: |
|
|
MilanT napsal: | A co máš s lýtkem? Já jsem to asi nepostřehl. |
zánět žil, už od ledna, jsou ucpané, lýtko se po třech měsících částečně zprůchodnilo, tak jsem zvědavý, jestli bude ještě nějaký progres, stehno zůstalo neprůchozí, tam už prý nic moc nemám čekat.
|
|
nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt září 21, 2023 12:21 pm Předmět: |
|
|
decarabas napsal: | vlk# napsal: |
váhovka: 104.2 kg, po několika dnech od otočení kormidla se začíná otáčet i tanker
|
To je krásna hláška Tak držím palce, máš nejaký konkrétny cieľ? |
první postupný je vejít se do obleku, časem i pohodlně seriózní pak redukovat cholesterol.
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po září 25, 2023 10:18 am Předmět: |
|
|
25. září 2023, pondělí
dřepy, pětky, ranní trénink, Maximus
Dřepy: (high-bar, sbd, OT3M)
5x 5x 140 kg, RPE 8, s návlekama je to lepší, všechno drží, nic nebolí, malá rezerva, ale dvě opáčka bych ještě vymáčk
Pendlay rows: (OT3M)
5x 8x 70 kg, striktně, s položením, v závěru už docházely síly, takže akorát
Biceps: (jednoručky ve stoje, střídavě, OT2-2.5M)
4x 8x 17.5 kg, na čtvrtou sérii jsem prodloužil nástup, ale pátá už by takhle nešla tak stačilo
váhovka: 103.8 kg, po víkendu jsem to čekal horší, ale spoko
když jsem přišel do šatny, tak vip cvičenci se vstupem před otevíračkou už končili, šli do sprchy, já se převlíkal, psychicky připravoval na dřepy a přitom slyšel jak pustili vodu a někdo zvolal "miluju sprchu!" jak já mu v té chvíli rozuměl a záviděl :) o hodinu později jsem si vychutnal totéž.
na dřepy jsem netušil, jak bude síla a protože poslední tréninky při dřepech trochu bolela kolena, vzal jsem návleky a ta pomoc je znatelná, dřepy jsou komfortní a protože zatím nebylo kdy zesílit, tak zjevně i o něco lehčí. je to podobné jako v minulém cyklu, když měly přijít osmičky se 130, šestky se 140 a čtyřky se 150 a já měl obavu, že už to nepůjde, tak jsem nasadil návleky a šlo to, a šlo to dobře a šlo i dál.
=== zdravotní okénko ===
v pátek jsem byl na cévním, lýtko se opět mírně zprůchodnilo, ukazovala mi na monitoru ty průsvity cév, jak jsou o něco větší, ale je to takový černo-bílý šum, tak jí budu věřit, každopádně obvod je +2 cm proti levému, zezadu je lehce lividní (trochu do fialova) a na holeni už vystupují dvě náhradní žíly (kolaterální tomu říkají), které hrozí transformací do křečových, proto musím nosit kompresní punčochy, které ty povrchové žíly utlačují a nutí krev vracet se těma hlubokýma případně tvořit kolaterály tam, uvnitř. jenže ty punčochy jsem v létě a o dovolených trochu (hodně) flákal, ono v šortkách, venku, když je třicet a sluníčko, tak se nechcete vymódit s punčochou, která navíc pořád klouže. ale na práci doma si je beru a teď už budu pod kalhoty i ven. * * * stehno se nezlepšilo a už tedy asi nezlepší a v lepším případě mám očekávat ty kolaterály uvnitř hlubokého žilního systému. * * * no a nakonec jsem dostal žádanku na kontrolní scinti plic, protože před půl rokem tam ještě něco bylo, tak jestli to tam už zůstane a ten pocit, který mám, je objektivní, nebo jestli už je to zanedbatelné, což doufám, protože při nedávné cyklo-tour jsme si hezky mákli a právě jsem měl obavu, že to neudýchám.
horší pak bylo, když doktorka viděla mé červencové krevní testy, které kardiolog tolik neprožíval a jenom mi předepsal slabou dávku na cholesterol. jak jde o zdraví, tak je nekompromisní a pořádně mě postrašila, jak celkový, tak ten "špatný" LDL, tak jednoduché tuky v krvi, všeho hodně a pokud s tím něco nebudu dělat, tak se do deseti let můžu těšit na infarkty, cévní mozkové příhody a podobně, prý už toho viděla dost. ale taky prý jsem ještě "mladý" - to byl světlý okamžik návštěvy - ta dávka, kterou mi předepsali, určitě nebude stačit, takže mi ji zřejmě navýší, a můžu s tím něco dělat. ideálně zhubnout aspoň 15 kg, zlepšit životosprávu (strava, spánek, stres, pohyb), a brát pořád ty léky, protože bez nich ani to zhubnutí nestačí. čímž mám další postupný cíl, snížit cholesterol na normální hladinu a zhubnout někam k 90, což bylo loni v únoru, tak by to mělo jít.
|
|
nahoru |
|
 |
cohen999
|
|
nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: po září 25, 2023 10:55 am Předmět: |
|
|
Však už dačo s tým urob, buď na seba prísnejší _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: po září 25, 2023 11:37 am Předmět: |
|
|
Zkus máknout na tom jídle no. Výkony asi slezou, ale doktorům a tobě se to bude líbit .o)
Je i pár způsobů jak moc nedržet diety a přesto jít s vahou dolu. Aspoň mě fungovalo třeba
-po tréninku velké porce jídla, jinak malé
-kardio ale né takové to hodina na páse ale spíš víc do intenzity. U mě například BJJ. S tím je těžké přibrat...
-hlavně najít svůj styl, který můžeš dlouhodobě udržet...
A good luck!
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út září 26, 2023 10:22 am Předmět: |
|
|
26. září 2023, úterý , svátek má Andrea
benče, pětky, ranní trénink, Maximus
Bench-press: (stopky, OT2M)
5x 5x 105 kg, RPE 9, krátké nástupy, jinak by RPE bylo nižší, ale prošlo to
Incline jednoručky: (OT2M)
5x 8x 20 kg, lehce, příště zkusím těžší
Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek, OT2M)
4x 8x 72 kg, čtvrtá už jenom šest opáček na dotek, tak jsem toho nechal
Břicho: (přednožky, OT2M)
3x 12x BW, už ve druhé jsem vadnul a třetí tak 8 dobrých opáček, nešlo to
Triceps: (stahování kladky, OT2M)
5x 12x 30 kg, trochu kulti, začínalo to pálit, je to volná kladka, takže začínám váhu dělit dvěma, ať je reálná
váhovka: 103.0 kg, první dvě kila jdou nejrychleji, střeva, a teď už aspoň půl kila týdně
zkouším teď 1 trénink = 1 základní cvik těžce + 1 doplňkový, protože 2 základní těžce po sobě nedám a krom dřepu a benče se chci zlepšit i v mrtvém tahu a military (to sice v trojboji není, ale počítám ho jako základ).
DAVID.LOPAN napsal: | hlavně najít svůj styl, který můžeš dlouhodobě udržet... |
tak když jsem ho nenašel doposud, tak už to beru stylem, že i cesta je cíl aneb "chůze opilého námořníka", kdy jednotlivé kroky vypadají náhodně, ale směr je daný ;)
Naposledy upravil vlk# dne čt září 28, 2023 2:11 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st září 27, 2023 8:50 am Předmět: |
|
|
Je super, že se žíly hojí a regenerují. Dietu zvládneš, kamaráde, už jsi zvládnul překonat horší překážky a ta kila shodíš taky. Myslím, že děláš dobře, že kombinuješ základní cviky s pumpováním, udržíš tak sílu i svaly. Super zpráva je, že žíly se hojí a regenerují.
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt září 28, 2023 3:14 pm Předmět: |
|
|
28. září 2023, čtvrtek , sv. Václav
silovka, tahy, pětky, dopolední trénink, Maximus
Mrtvý tah: (klasika, trhačky, nástupy spíše ke 4 minutám)
5x 5x 160 kg, RPE 8, pomalé, takové eco tahy, ale všechno jisté, jo, bez dřepů, to se to tahá
1x 1x 200 kg, RPE 9.5, abych vyvrátil teorii, že už je tam 200... tak pět kilo rezerva a byl by to boj
Spodní kladka: (naúzko, k pasu, OT2M)
5x 8x 100 kg
...cestou do šatny jedna série na bicák a nějak mi to dneska stačilo
váhovka: cca 104+ kg, v úterý večer bílý sex, žena říkala, nežer ten uherák, pak říkala, hlavně nelez zítra ráno na váhu!, ani jedno se nepovedlo :/
nijak zvlášť se mi do fitka nechtělo, ale včera jsem se nedostal, tak jsem si dnes říkal, musíš, pak ti bude líp! a byla to pravda. jenomže až po tréninku :)
ten den volna, tři dny po dřepech a taky, že dnes žádné nebyly, zjevně dost pomohly regeneraci. do fitka jsem šel s tím, že budou pětky se 140, protože jsem si pamatoval, jak jsem se před týdnem vytrápil na trojkách se 150, bez trhaček, a zrovna klouzal úchop. ale pak jsem si říkal, že pokud to nechci flákat, tak musím tahat aspoň +20 proti dřepu. tak jsem to zkusil, 5x140 ještě nadhmatem, tak jsem přihodil desítky, obul se do trhaček a šlo se do práce. čas jsem neřešil, potřeboval jsem to zatáhnout, ale potvrdilo se, že 3 min. nástupy by nestačily, šlo to spíše ke 4, ale to je cajk. už po druhé sérii jsem měl pochybnosti, že to tak pořád půjde, ale šlo. tak jsem po práci přihodil dvacky, pronesl zaklínadlo a činka se pomalu, ale plynule dostala nahoru. spoko, dvěstě není žádná váha, ale nějak se musí začít.
ráno byl plán, že si přispíme, když je ten svátek, ale po sedmé nás budila dcerka, že ji bolí ucho, a protože si stěžovala už včera odpoledne, tak mi bylo hned jasné, co mě čeká, auto, pohotovost, hodinka čekání, dlouhá a krutá hodinka, propíchnout a pak přijde úleva. čímž se plány na prodloužený víkend rozplynuly a mohl jsem v klidu do fitka.
|
|
nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne říjen 01, 2023 3:57 pm Předmět: |
|
|
30. září 2023, sobota
procházka 11 km, ze Žižkova do Modřan, a tam, pod vinicí, bylo vinobraní...
chtěl jsem vyšlápnout nové boty, které jsem si kupoval teď na kolo, ale nepovedlo se, navíc chodníky, asfalt, první půlka ještě vedla přes město a byla zajímavá, ale druhá už jen rovina a vedro.
váhovka: 103.8 kg
1. října/októbra 2023, neděle
silovka, tlaky, pětky, odpolední trénink, Form Factory Harfa
Military press: (stopky, OT2-3M)
10x 5x 60 kg, RPE 8, nebyla síla, tak jsem přidal objem, těžklo to
Shyby: (naširoko, nadhmat, OT2M)
5x 3x BW, vše pod bradu, tak spoko
sauna 15 min., pára 10 min.
váhovka: 104.5 kg, včera holt bylo to vinobraní :/
v pátek jsem se do fitka nedostal, to se toho sešlo opravdu hodně, sobota procházka a pak už to nevyšlo, dnes se mi taky dvakrát nechtělo, ale pak jsem si řekl, že dám pouze tlaky a pak wellness, a zítra snad už těžké dřepy, ovšem svalovku ze čtvrtečních tahů mám pořád.
|
|
nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|