|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: ne prosinec 31, 2023 10:09 pm Předmět: |
|
|
31. prosince 2023, neděle , čas bilancovat...
tak dnes ještě sice bylo otevřené fitko v dostupné vzdálenosti, ale... nechám ten deload až na nový rok ;) a radši zbilancuju ten letošní, podobně jako loni, což se ukázalo býti praktické.
rok začal netradičně... tak jsem začínal loňskou bilanci po operaci chrupavky kolene a věřil jsem, že to byla zcela vyjímečná záležitost. naivně.
leden - z přechozího roku jsem si přinesl problém s dechem a okysličením, což jsem nesprávně, a nejen já, vyhodnotil jako "post-covid", ale více informací jsem neměl a nic jiného mě nenapadlo. pauzy mezi těkýma sériema se v průběhu měsíce natahovaly od 4 do 6-7 minut, což je opravdu hodně.
únor, březen, duben - koncem ledna mi nateklo a ztvrdlo pravé lýtko tak, že jsem musel za praktickou a pak na cévní a tam mi našli ucpané cévy v celé pravé noze a vzhledem ke kašli mě poslali i na scinti plic, kde se našel zdroj kašle i problémů s dušností. tři měsíce bez zátěže, ředit krev a byl jsem rád, že se to postupně zlepšilo, i když noha jenom částečně.
květen, červen, červenec, srpen - znovu jsem začal "od nuly", větší než loni, kdy jsem od února mohl začít dřepovat, program "MiB V - Návratovka", kde jsem se dostal na dřepy 2x 170, 4x 4x 160 a 16x 140 bez pásku, benč 1x 140 a 16x 100, tahy 3x 180.
září - záhajil jsem silovku a zatáhl si pro kontrolu 200 kg.
říjen - chtěl jsem být jako krosfiťák a tak jsem si dřepnul 10x 3x 150 kg OT2M high-bar bez pásku, což mě Ustinov v přepočtu na Wilkse pobil před Silvesterem 20x 3x 140 kg OT2M :/, benč 20x 3x 112.5 kg, což mě taky pobil tím, že dal kombinaci se shybama, tah 10x 3x 175 kg OT2M, military 20x 3x 67.5 kg OT2M, stopky na hrudi.
listopad - benče se stopkama 20x 3x 115 kg OT2M, to už Ustinov nebral, mrtvý tah 10x 3x 180 kg OT2M, to už taky ne, military press 10x 3x 70 kg OT2M... a tím jsem končil s krosfitem :D pak ještě 8x 160 kg na dřepy s páskem, 1x 90 kg na military a 5x 190 kg tahy.
prosinec - na přelomu měsíce dva týdny nemoc a pak jsem začal program Wendler 5/3/1 + BBB (Boring But Big) s odhadovanýma maximálkama 180/140/200, mělo by mi to vydržet rok, takže v závěru roku 2024 jsem zvědavý, jak to dopadně ;)
úspěšný nový rok 2024 všem, mám rád sudá čísla!!, tak doufám, že všichni dosáhneme nových osobáčků, ať už jakýchkoliv ;)
Naposledy upravil vlk# dne po leden 01, 2024 12:48 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Peter Ustinov

|
Zaslal: ne prosinec 31, 2023 10:23 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: |
listopad 10x 3x 70 kg OT2M... |
Kolik je.to pro jiné vahovky?
Pokud to bude kolem 60 tak bych to zkusil ve stredu nebo ve čtvrtek 😊 _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po leden 01, 2024 1:01 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | | vlk# napsal: |
Pokud to bude kolem 60 tak bych to zkusil ve stredu nebo ve čtvrtek 😊 |
tohle je pro tebe nezajímavé ;) dal jsem to rpe8 a skončil po desáté sérii, protože už to bylo zdlouhavé. to bych musel zabojovat tak na 75. ale pokud se chceš zahřát, tak 60 je pro váhovku 80, takže zhruba pro tebe ;) a pokud ti stačí jenom deset sérií, tak můžeš OTM, tam už by se dalo vytuhnout ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po leden 01, 2024 2:58 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | Peter Ustinov napsal: | | vlk# napsal: |
Pokud to bude kolem 60 tak bych to zkusil ve stredu nebo ve čtvrtek 😊 |
tohle je pro tebe nezajímavé ;) dal jsem to rpe8 a skončil po desáté sérii, protože už to bylo zdlouhavé. to bych musel zabojovat tak na 75. ale pokud se chceš zahřát, tak 60 je pro váhovku 80, takže zhruba pro tebe ;) a pokud ti stačí jenom deset sérií, tak můžeš OTM, tam už by se dalo vytuhnout ;) |
Challenger accepted! _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po leden 01, 2024 8:38 pm Předmět: |
|
|
1. ledna 2024 , pondělí
novoroční procházka - 11 tis. kroků, 1.5 h, převážně rovina, asfalt
fitka zavřená, ale to mi na Nový rok vůbec nevadí, Silvestry bývají náročné, takže pokud přeje počasí, jako dnes, a poslední roky, co pamatuju, tak procházka na čerstvém vzduchu je ten nejlepší start a pomocníček pro stabilizaci všech systémů ;)
slyšel jsem před Silvestrem reportáž, a většina většina lidí říkala, že si předsevzetí nedává, protože se prý pak stejně neplní... a to já si je dávám, od toho jsou to předsevzetí :D
krokovat - příležitostí je dost, jen je využívat, mé dva nejúspěšnější roky byly 2019, 9.1 tis./den a 2018, 8.1 tis./den, což plní můj osobní limit 8 tis./den, za rok 2023 to bylo pouze 6.6 tis./den a to je málo, takže cíl je opět 8+ tis./den, ale uznám si i průměr 7.5 tis./den ;)
váhovka - tady už moc nemám na výběr, v půlce února mě čeká kontrola na kardio a už vidím, jak mi ten alfa doktor s třicetiletou praxí, výsledky krevních testů v ruce a pohledem na váhu vítězoslavně oznámí - já vám to říkal! a napíše mi prášky na cholesterol, kterým jsem se v říjnu bránil řka, že to zvládnu bez nich :/ takže do půlky února zkusit stovku, lepší krev než posledně a závěr roku ideálně 95-, ale uznám si i pokud budu do-cent :D
dnešní váhovka 104.5 kg, ale ta je trochu rozhašená závěrem roku, takže počkám, až se srovná trávení a hydratace a doufám, že půjdu o kilo méně
tréninky - tam je to teď jasné, program chci držet aspoň rok, takže fitko alespoň 4x týdně a za rok 200 tréninků, ale uznám si i 150+ ;)
výkony - stejně jako poslední dva roky, kdy mi do toho pokaždé něco většího hodilo vidle, takže dřep 200, benč 150, tah 220+, military 95/100
|
|
| nahoru |
|
 |
Idontevenlift

|
Zaslal: po leden 01, 2024 8:49 pm Předmět: |
|
|
Teď někdy měl Joe Rogan v podcastu hosta, kde mimo jiné mluvili u cholesterolu u sportovců, kde to prý vůbec není problém. Dokonce je prý ku prospěchu. Taky se tam odkazovali na nějakou studii na lidech s velmi vysokým cholesterolem, podle které u zdravých sportujících jedinců vyšší cholesterol nepředstavuje žádné riziko.
Na posledních testech jsem měl vyšši cholesterol (LDL a celkový) a doktora to nijak nevzrušovalo.
|
|
| nahoru |
|
 |
caukymnauky
|
Zaslal: út leden 02, 2024 4:55 am Předmět: |
|
|
Mam taky vysoky cholesterol a uz asi 15 let rikam doktorum "nedavejte mi ty prasky, ja zhubnu a snizi se mi to"... hubnout jsem poradne zacal az nedavno, nicmene cholesterol je porad silene vysoko. Jedina dobra vec je, ze prakticka doktorka mi nedavno nakonec rekla, ze s prihlednutim ke kombinaci vsech faktoru (obezita, krevni tlak, pohybova aktivita atd.) podle nejnovejsich guidelines do kategorie lidi, kteri maji mit medikaci, nespadam  Tak preju hodne stesti, aby ses taky vlezl do tabulek
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: út leden 02, 2024 12:05 pm Předmět: |
|
|
Drzim pesti a verim, ze letsoni rok bude dobry. Je sudy!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út leden 02, 2024 2:46 pm Předmět: |
|
|
2. února 2024, úterý
531+BBB, M1 W4 D1, deload dřepy, polední trénink, FF Václavák
Dřepy: (low-bar)
5x 60 kg
5x 80 kg
5x 100 kg
5x 10x 80 kg, bez šťávy, jako bych ty tři týdny předtím necvičil, jako bych vůbec necvičil, od čtvrté série lepší
Břicho: (přednožky)
5x 10x BW, čtvrtá už v závěru vázla, pátá v závěru jenom pokusy
Biceps: (velká činka, ve stoje)
5x 10x 20 kg, když deload, tak lehce
začínat na nový rok deloadem je... je zhruba tak maximum toho, co tento týden zvládnu. teda ten prodloužený víkend a Silvestr mi dali pěkně zabrat! čtyři dny bez tréninku a nedokázal jsem se na ten low-bar ani pořádně dostat.
do šatny přišli po tréninku vrabčáci a ten jeden, já jsem asi ztratil klíček, tak ho šli hledat, pak se vrátili se slečnou z recepce s pákovýma kleštěma, podívala se na zámek a řekla tomu klukovi "růžový, to zamrzí" a pak ho přefikla.
| Idontevenlift napsal: | | Teď někdy měl Joe Rogan v podcastu hosta, kde mimo jiné mluvili u cholesterolu u sportovců, kde to prý vůbec není problém. Dokonce je prý ku prospěchu. Taky se tam odkazovali na nějakou studii na lidech s velmi vysokým cholesterolem, podle které u zdravých sportujících jedinců vyšší cholesterol nepředstavuje žádné riziko. |
zkusil jsem něco dohledat a první bylo, že jo, ale "lehký a vytrvalostní sport kdy je ideální držet výkon do 70 % maximální tepové frekvence", a pak už
| zdravijakovasen.cz/clanky/sportovani-zvyseny-cholesterol napsal: | Pohybová aktivita u osob se zvýšenou hladinou cholesterolu má vždycky spíše příznivý dopad na organismus. Jedna výjimka zde ale přece jen existuje. Jsou jí silové sporty , spojené s málo častou, ale intenzivní svalovou silovou zátěží. Potíž je v tom, že při zvedání velkých zátěží se v horní polovině těla nerovnoměrně a rychle zvyšuje krevní tlak. Zároveň napjaté svaly brání povrchově umístěným žilám v odvodu krve a celý krevní oběh se tak dostává do velmi stresové situace.
Extrémní nárazové zvýšení krevního tlaku dokáže poškodit velké cévy zejména na místech, kde se tepny větví. To jsou také preferovaná místa výskytu aterosklerotických plátů. Stručně a jasně, silový sport ani sport spojený s extrémním hromaděním krve v některé části těla nejsou vůbec vhodným řešením. |
tak nevím, co je na tom pravdy a taky, už nejsem dostatečně zdravý, říkali na pojišťovně.
| caukymnauky napsal: | Mam taky vysoky cholesterol a uz asi 15 let rikam doktorum "nedavejte mi ty prasky, ja zhubnu a snizi se mi to"... hubnout jsem poradne zacal az nedavno, nicmene cholesterol je porad silene vysoko. Jedina dobra vec je, ze prakticka doktorka mi nedavno nakonec rekla, ze s prihlednutim ke kombinaci vsech faktoru (obezita, krevni tlak, pohybova aktivita atd.) podle nejnovejsich guidelines do kategorie lidi, kteri maji mit medikaci, nespadam Tak preju hodne stesti, aby ses taky vlezl do tabulek |
tak to nevím, jestli se vejdu... krevní tlak zatím dobrý, klep, klep, ekg taky, pohybová aktivita - chtělo by to více kardia, plán je pro začátek více krokovat, obezita - tam to je jasné, že musím zejména ten viscerální tuk sundat, což půjde těžko, ale věk 50+, s tím už nic neudělám a tam už jsou zase tabulky přísnější, a hlavně už se mi cévy ucpaly krevníma sraženinama, takže ředím a pokud by se k tomu ještě přidalo ucpávání cholesterolem, tak mám na problémy zaděláno raz dva, takže tuším, že doktor se s tím párat nebude.
| decarabas napsal: | | vlk# napsal: | | a to já si je dávám, od toho jsou to předsevzetí :D |
Držím palce, verím, že tento rok to pôjde bez zbytočných komplikácií |
díky, taky doufám, komplikace byly vždy v prosinci/decemberi a přeneslo se to pak do začátku dalšího roku, loni tomu nebylo jinak, ale nejednalo se o žádné zranění ani nemoc, "pouze" o stres, což nechci rozvádět, ale chci to rozcvičit, stejně jako předchozí roky, protože tuším, že ty následky na organismus můžou být ještě horší, zvláště, když teď řeším cholesterol.
| Carmelita napsal: | | Drzim pesti a verim, ze letsoni rok bude dobry. Je sudy! |
díky, ale rok 2022 byl ještě "sudější" a některé věci bych radši nezažil :) každopádně šlápneme do toho a uvidíme ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st leden 03, 2024 11:23 am Předmět: |
|
|
3. ledna 2024, středa
531+BBB, M1 W4 D2, deload benče, ranní trénink, FF Václavák
Bench-press: (stopky)
5x 50 kg
5x 62.5 kg
5x 80 kg, 2 sec. stopky
5x 10x 62.5 kg, stopky + dynamika, ať se trochu zapotíme
Shyby: (nadhmat, naširoko, bez bot)
5x 4x BW, čtvrté už horší, ale šloto
sauna 10 min., dnes bylo místo i na ležení, ale roztopeno měli tak, že už po pěti minutách jsem měl pocit, že mám vejce natvrdo :D
včera 9 tis. kroků, splněno
váhovka: pořád nevím a nemám pocit, že by se to po svátcích nějak výrazně hlo
dnes lepší než včera, první letošní ranní trénink, první letošní vstávání v 6:45, abych odvedl dceru do školy, potřebuji už to po svátcích srovnat, na dnešek ještě jenom něco přes 6 h spánku, ale kvalita dobrá, tepovka průměr 51, a zase to půjde dříve a lépe spát.
ledňáčkové žádní!! buď, že to bylo po ránu, nebo byli včera ráno, každopádně nás tam bylo méně než obvykle přes rok a většinou veteráni, kteří neřeší víkendy ani svátky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: st leden 03, 2024 12:13 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | ... a řekla tomu klukovi "růžový, to zamrzí" a pak ho přefikla.
|
To máte dobré slečny recepční, že takhle pomáhají s uvolněním a regenerací cvičenců hned v šatně. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: st leden 03, 2024 12:39 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | vlk# napsal: | ... a řekla tomu klukovi "růžový, to zamrzí" a pak ho přefikla.
|
To máte dobré slečny recepční, že takhle pomáhají s uvolněním a regenerací cvičenců hned v šatně. :) |
Magumi: A ja si rikam, proc ty nase recepcni jsou tak protivne.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st leden 03, 2024 12:50 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | | vlk# napsal: | | ... a řekla tomu klukovi "růžový, to zamrzí" a pak ho přefikla. |
To máte dobré slečny recepční, že takhle pomáhají s uvolněním a regenerací cvičenců hned v šatně. :) |
však to bylo ve Form Factory na Václaváku, tam to znáš, vlastní zámeček a když ztratíš klíček... což se nám samozřejmě nikdy nestalo, resp. jsem ho pak našel :D
ale jinak by to byl dobrý koncept, trénink, sauna, a nějaký ten druh masáže ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: st leden 03, 2024 12:53 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | Magumi napsal: | | vlk# napsal: | | ... a řekla tomu klukovi "růžový, to zamrzí" a pak ho přefikla. |
však to bylo ve Form Factory na Václaváku, tam to znáš, vlastní zámeček a když ztratíš klíček... což se nám samozřejmě nikdy nestalo, resp. jsem ho pak našel :D
ale jinak by to byl dobrý koncept, trénink, sauna, a nějaký ten druh masáže ;) |
Vlku: jdu se projit.
Edit:
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|