|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: so březen 02, 2024 7:30 pm Předmět: |
|
|
Moc pěkný dřepy i tlaky, pěkně ti to jde nahoru.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
Zaslal: so březen 02, 2024 8:46 pm Předmět: |
|
|
A čo forma? Robí niečo ten objem s kompozíciou tela? _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
Carmelita
|
Zaslal: so březen 02, 2024 9:40 pm Předmět: |
|
|
Krásný objem. Wow.
Snad to zranění není nic vážného. Možná by ti pomohla pravidelná, nenáročná mobilita (protahování a prohřátí) postiženého místa.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po březen 04, 2024 4:54 pm Předmět: |
|
|
4. března 2024, pondělí
531+BBB, M3 W3/4 D3/4, tahy 1+, polední trénink, Maximus
Mrtvý tah:
5x 145 kg
3x 165 kg
5x 185 kg, opasek, trhačky, bez dynamiky, ale nějaká pracovní kapacita tam byla
5x 10x 115 kg, bez opasku, hook grip, OT3M, čas 12:40, nástupy 3 min. se ukázaly jako extrémní kardio
Břicho: (leh-sed, decline)
5x 10x BW
Biceps: (jednoručky, ve stoje, střídavě)
10x 20 kg, na víc nebyla chuť
na těžké tahy jsem vzal opasek, abych pošetřil záda a asi se vyplatilo, sice se hůře dýchalo, ale zvedalo dobře.
| decarabas napsal: | | A čo forma? Robí niečo ten objem s kompozíciou tela? |
robí, vidět to moc není, ale cítím to na sobě a kdybych měl přímé srovnání, tak by možná i něco málo vidět bylo
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po březen 04, 2024 7:15 pm Předmět: |
|
|
| Dante Flyshit napsal: | 5x10 na mŕtvolu s 3min pauzami je mordor. Horšie je už len niečo ako premiestnenie a výraz 5x10 |
a jenom pro upřesnění, že to nejsou pauzy, ale nástupy, tj. 0:00, 3:00, 6:00, ..., přičemž jenom samotné zvedání mi zabralo půl minuty.
ale samozřejmě záleží na kondičce, těch 115 je pro mě aktuálně cca 55 % 1RM a po třetí sérii už bylo nejisté, že to stihnu rozdýchat, ale povedlo se a na pátou už jsem šel s tím, že šestá nebude :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st březen 06, 2024 3:08 pm Předmět: |
|
|
6. března 2024, středa
531+BBB, M3 W3/4 D4/4, tlaky 1+, polední trénink, FF Václavák
Military press: (stopky na hrudi)
5x 67.5 kg, těžké...
3x 72.5 kg, má smysl přidávat? jak jsem s tím minule mohl pracovat...
4x 77.5 kg, série 1+, trochu užší úchop, bo jsem měl strach, a pomohlo to, opáčko nad očekávání
5x 10x 47.5 kg, pořád stopky, OT3M, docházela šťáva, ale odpracováno s nástupy lépe než minule
Shyby: (nadhmat, naširoko, OT3M)
6, 5?, 5, 5, 5x BW, první tři už celkem striktně, chtělo by to magnézko, 3 min. nástupy se hodily
třetí těžký týden hotový, už se těším na deload, protože ve čtvrtém mesocyklu už ty váhy začnou být zajímavé.
levá noha pořád nefunguje, od kolene až ke kotníku mám na vnější straně holeně něco natažené, pokud se hýbu ve správných osách, tak žádný problém a dá se i dřepnout, ostatně to bych měl, jak už nás učil Kulich na semináři - koleno není multi-osý kloub, ale jak z té osy vyjedu nebo tu nohu špatně natočím, tak mě to i ochromí, takže dřepy lépe se zarážkama.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá březen 08, 2024 4:07 pm Předmět: |
|
|
8. března 2024, pátek , MDŽ
531+BBB, M3 W4/4 D1/4, dřepy deload, polední trénink, Maximus
Dřepy: (low-bar)
5x 85 kg
5x 105 kg
5x 125 kg
1x 105 kg, dnes žádné BBB, levé koleno nespolupracuje
a pak už jsem neměl chuť ani na doplňky, zapomněl jsem si sbd návleky, tak mě to trochu znejistělo, ale pak jsem si říkal, že to aspoň vyzkouším bez nich a že dříve jsme tak dřepovali normálně. už s prázdnou osou mě bolelo levé koleno, ale říkal jsem si, že se to časem promaže. nepromazalo, pořád bolelo, v levé noze nebyla žádná dynamika, v zrcadle jsem viděl, že to bere pravá, tak jsem to odpískal. počkám až bude ready.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne březen 10, 2024 6:45 pm Předmět: |
|
|
10. března 2024, neděle
531+BBB, M3 W4/4 D2/4, dřep + benč deload, polední trénink, Maximus
Dřep: (low-bar, sbd)
5x 85 kg
5x 105 kg
5x 125 kg
1x 150, 160, 170 kg, bez opasku, s jistotou, spoko
1x 180 kg, opasek, a už se to zlomilo, těžké odebrání, těžký pomalý zdvih, bez rezervy
5x 10x 105 kg, bez opasku, kardio, pauzy na vydýchání
Bench-press: (stopky)
5x 62.5 kg
5x 72.5 kg
5x 82.5 kg
1x 100, 120, 125, 130 kg, na těch 130 jsem si vzal spottera, ale bylo to lehké, tak tam asi hrabal
5x 10x 72.5 kg, furt stopky, na pohodu
Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek)
5x 90, 84, 78, 72 kg
10x 66, 60 kg
Břicho: (přednožky)
5x 10x BW, rezerva, šlo by 12, ale chtěl jsem lehce
Biceps: (jednoručky, ve stoje, střídavě)
5x 10x 15 kg, akorát, mohl jsem 17.5, ale chtěl jsem lehce
čas: 2 h, dvoutrénink včetně doplňků, triko propoceno, splněno
dřepy mnohem, mnohem lepší než v pátek, nezapomenul jsem si sbd návleky, kolena držela směr, pravé teda křupalo, ale to dělá pořád, bezpáskových 170 na jistotu potěšilo více než páskových marných 180 a to jsem doufal, že si s páskem sáhnu na 190, ale nevadí, program pokračuje.
benče těžké, po třech mesocyklech bych řekl, že ty dřepy/tahy jsem nastavil 180/200 dobře, ale ty benče/tlaky 140/90 jsem sice tehdy, před začátkem programu dal, ale pak to šlo dolů a teď je tam tak 130/85, no nic, budu na tom makat a až nebude zbytí, tak se to resetuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: ne březen 10, 2024 7:21 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | | benče těžké, po třech mesocyklech bych řekl, že ty dřepy/tahy jsem nastavil 180/200 dobře, ale ty benče/tlaky 140/90 jsem sice tehdy, před začátkem programu dal, ale pak to šlo dolů a teď je tam tak 130/85, no nic, budu na tom makat a až nebude zbytí, tak se to resetuje. |
Když jsem jel 5/3/1, tak mi tahy i dřepy šli nahoru ale tlaky se zastavily a pak ke konci už to šlo spíše dolů, ale třeba to nebude tvůj případ
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: ne březen 10, 2024 10:04 pm Předmět: |
|
|
To je fakt paráda, vyšlo ti to úplně skvěle a ten dřep ti můžu jen závidět.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st březen 13, 2024 4:57 pm Předmět: |
|
|
13. března 2024, středa
531+BBB, M3 W4/4 D3+4/4, tahy+tlaky deload, polední trénink, FF Václavák
Mrtvý tah:
5x 95 kg
5x 115 kg
5x 135 kg, nadhmat
5x 10x 115 kg, zámek, kardio
proč se lifter před desítkovou sérií usmívá? protože to je pátá z pěti ;)
Military press:
5x 42.5 kg
5x 47.5 kg
5x 52.5 kg, zkouším bez stopek, ale lepší pocit z toho nemám
5x 10x 47.5 kg, 2.-5. už se stopkama na hrudi, nějak jsem ta ramena unavil a bylo těžké dokončit
na doplňky, shyby, břicho, bicepsy už nebyla síla ani chuť
maximálky jsem dnes nezkoušel, protože kolena se nedaří regenerovat a levé i trochu bolí, což možná dokáží maskovat bandáže, ale ty na mrtvý tah jaksi nepoužívám, takže jsem byl rád, že dnes žádné těžké váhy a že kolena vydržela odtahat to, co bylo potřeba.
a protože zregenerovat by je bylo záhodno, asi bych měl upustit od plusových amrap sérií a jenom si zapsat ten minimální předpis, tedy 5/3/1. alespoň do doby, než zase budou ready. když nebudou, tak se stejně progres brzo zasekne.
třetí mesocyklus, aneb M3, hotový, měl jsem zase dva dny volna, tak jsem podobně jako předtím první a druhý, tak teď i třetí a čtvrtý den sloučil, ale narozdíl od neděle už nebylo tolik času na doplňky.
tento mesocyklus jsem si nazval návratový, protože následoval po chřipce, po jarních prázdninách a po čtvrtém deloadovém týdnu z druhého mesocyklu, v tomto pořadí naštěstí, čímž vznikl čas na adaptaci, takže se nakonec podařilo zapsat. nejsem ještě v takové formě jako na konci druhého mesocyklu, ale pořád je to začátek programu a pořád jsou tam rezervy, takže bude čas to v dalším mesocyklu dohnat.
během posledních dnů, inspirován načtením různých článků, jsem vymyslel úpravu svého programu nazvanou konec "stopek". ale po dnešku vidím, že to asi nebude tak horké :D pod slovem "stopek" se skrývají jakékoliv úpravy základního cviku, které ho činí obtížnějším.
typicky soutěžní stopka u bench-pressu. nic proti ní a pokud chci soutěžit, tak ji na to jedno opakování musím trénovat. ale je otázka, nakolik to dává smysl u většího počtu opakování. např. 5+, pokud jsem schopen dát se stopkou 5 nebo 8 opakování a bez stopky pak třeba 7-8 nebo 10-12, tak možná z hlediska rozvoje svalů dává smysl nedávat stopku. a pokud dám 1 nebo 2 opáčka se stopkou vs. třeba 2-4 bez stopky, pak i možná z hlediska síly dává smysl stopku vynechat. je to teorie, ale možná ji zkusím.
v případě dřepů je to jednodušší, tam už teď jedu bez "stopek", tedy v top plusových sériích low-bar, bandáže, opasek, bez stopek... vše, co je povoleno k dosažení maximálního výkonu. a zapisovat je tak potřeba pouze to, co ho činí obtížnějším, tedy high-bar, no-belt, stopky, atd.
u mrtvého tahu bych se mohl snížit k touch-n-go, resp. odrážení, ale to je pouze způsob, jak dosáhnout lepšího výkonu pro větší počet opakování, u jednoho není jak to využít, a ještě pro lehčí váhy, u sub-maximální se s tím těžko tříská, abych to znovu rychle zvedl. navíc cílem odražení je využít stlačení kotoučů/platformy, což dost závisí na obou uvedených, a ne svalů. takže tohle nebudu využívat a zůstanu u pokládání, resp. svaly můžou zůstat pod napětím, ale činka musí být uvedena do klidu.
military press jsem si vyzkoušel dnes. pokud dám deset opakování bez stopek, tak ty svaly vytuhnou skoro stejně, jako když to dávám se stopkama. navíc se cítím komfortněji, když tu činku i sebe uvedu do klidu. možná u těžkých vah zkusím využít stlačení svalů, když použiju užší úchop a vynechám stopky čímž to využiju i pro více opakování.
dost šedé teorie, zelený je strom života, zítra volný den, zkusím nějaký wellness, v pátek jdu na trhání zbytku stoličky a o víkendu si pro každý případ nic neplánuji.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt březen 14, 2024 1:52 pm Předmět: |
|
|
14. března 2024, čtvrtek
wellness, polední, FF Palladium
sauna 20 min. asi jim to tam moc nehřeje
když jsem byl kdysi poprvé, a naposled, v Palladiu, tak jim sauna nefungovala a dnes, když byl v plánu volný den, byla příležitost ji otestovat. je pěkná, střední velikost, oddělená muži/ženy, odpočívárna jsou pak lavice u oken s výhledem na nám. Republiky. a opačně :) teploměr tam nebyl, hřálo to příjemně, ale asi žádná výheň, když jsem odcházel z časových důvodů, což bylo možná pro ty mé cévy přínosnější, delší a mírnější prohřátí. příště už asi nebude důvod, FF Václavák je blíže a dá se tam i cvičit, FF Karlín má zase mnohem lepší wellness.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá březen 15, 2024 2:33 pm Předmět: |
|
|
15. března 2024, pátek
extrakce sedmičky , resp. toho, co z ní zbylo, už tam nebylo co zachraňovat, jo, kdybych jako malej věděl to, co dnes, tak teď nemám všechny stoličky zaplombované a nečekám, jak dlouho ještě vydrží, vlastně všechny už ne, jedna šestka je umělá a jedna sedmička už je po dnešku nadobro fuč
doktorka byla velmi mladá, velmi pohledná, prý tam pracují i stážisté, ale vzhledem k tomu, že tam žádný odbornější dohled nebyl, tak už asi byla vyučená a šlo jí to velmi dobře! obešlo se to bez komplikací a doufám, že ani žádné nenastanou. u sportu původně zmínila týden, ale když jsem se jí zeptal kdy tedy, bez upřesnění sportu, tak to upravila na "aspoň tři dny", abych se vyhnul krvácení. v pondělí uvidím. zatím ještě dobíhá anestézie, takže je mi hej, i když má počáteční komunikace byla zpočátku ve stylu HOHE = dobře, HAHE = špatně, HOHÍ = bolí
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá březen 15, 2024 2:44 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: | 15. března 2024, pátek
extrakce sedmičky , resp. toho, co z ní zbylo, už tam nebylo co zachraňovat, jo, kdybych jako malej věděl to, co dnes, tak teď nemám všechny stoličky zaplombované a nečekám, jak dlouho ještě vydrží |
Tak tak, rovnako aj u mna. Jedna sestka je uz na polceste von z huby. Dam jej este sancu, ale potom bohuzial...
Moje decka sikanujem s cistenim zubov jak blazen, aby sa vyhli trampotam so zubami, co som si uzil a este uzijem ja. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|