Dnes velmi blby trening, skusal som dat jeden den hladovku.... no a toto je vysledok hehe
Neurologicka bola extremna pica, ani neviem preco, neviem ci mala kramy alebo som jej pripominal byvaleho, no idea, za 70 eur by som cakal lepsie.
Tiez nenasla ziadny zjavny problem, vytasila podozrenie na "tetaniu" to je novy hipstersky termin na predrazdenost alebo tak nieco. V utorok idem na ct-cko hlavy. Okrem toho mi namerala tep 160 co som uz chytil serioznu paniku ze mi odchadza aj srdce alebo co.. kupil som si hned tlakomer (jeden z tych vyssich omron) a doma mi to ukazuje priemer vsetkych merani 115/71 - tusim sa som mnou nepekne zahrala hlava..
zacal som suplementaciu b6 a probiotika (z lekarne) - vraj to ma co robit s tvorbou melatoninu.
Vlk, spanok bol dlhodobo moj najslabsi clanok retaze, aj pri zohladneni faktu ze som bol vzdy nocny vtak :D
Ja vstavam bezne niekedy po 8:00 takze aj pri mojich excesoch to vychadza na 6+ hodin spanku.. len to by som musel najprv zaspat.
Aktualny stav posledne 4 dni je 2+2
_________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
tie vyrazi mi stale nejdu
s pc od pasa spoko, 90 letela tak dobre ze som uveril ze dam aj 100. Hlava ma trochu opustila ale nebolo to marne
jc spoko
drepy sli zjavne dole jak ich necvicim pravidelne ale to neni az taky problem teraz
spanok stale nahovno uz prakticky tyzdennficim len na polhodinovych blokoch co zadriemam a hned sa zobudim. Snazim sa relaxovat co najviac aby som to vykompenzoval asponntrochu. CT neukazalo na mozgu nic podozrive.
máš nějaké chytré hodinky nebo náramek? taky mám některé noci pocit, že se pořád budím a převaluju a pak na to ráno mrknu a vidím, že to zase tak špatné nebylo. možná to větší z koule je to psychická berlička, ale funguje to ;)
Kup si nieco lepsie. Na hodinky som si zvykol velmi rychlo a dobre ohlasy mam aj na Ouru. Bez vstupnych dat toho vela nezmenis.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
kukol som tu ouru ale...
- nenasiel som ziadneho sk distributora
- najprv by som si musel vyskusat sablonu prstenu cize plus 2 tyzdne?
- subsccription model je "odvazny" prihliadnuc k cene 400-500eur
- pri cviceni sa to samozrejme neda nosit
Z mojho resersu vychadza najpresnejsi device apple watch 9 ale tam zasa neni dobra nativna apka. Garminy z toho porovnania dako uzasne nevysli a su obrovske.. konkurencny ring superhuman je o nieco nenej presny.. proste meh.. este uvidim. Hodiny viem ze nosit nebudem a ring mi bude zavadzat este viac .. teraz babo rad
kukol som tu ouru ale...
- nenasiel som ziadneho sk distributora
- najprv by som si musel vyskusat sablonu prstenu cize plus 2 tyzdne?
- subsccription model je "odvazny" prihliadnuc k cene 400-500eur
- pri cviceni sa to samozrejme neda nosit
Z mojho resersu vychadza najpresnejsi device apple watch 9 ale tam zasa neni dobra nativna apka. Garminy z toho porovnania dako uzasne nevysli a su obrovske.. konkurencny ring superhuman je o nieco nenej presny.. proste meh.. este uvidim. Hodiny viem ze nosit nebudem a ring mi bude zavadzat este viac .. teraz babo rad
Ja mam Polar a som spokojny, lebo mi to odmeria co potrebujem v sporte a ako bonus aj spanok. A zodpoveda to aj subjektivnym pocitom. Plus teda appka, ktora ti vyhodnoti co potrebujes.
Musis si stanovit priority. Ak si chces len merat spanok, asi je blbost kupovat multifunkcne hodinky. Ale ak nie je ina alternativa napriklad kvalitneho naramku a vies, ze tie hodinky ti spanok odmeraju dobre (a o to tu ide), tak by som siel do hodiniek. A zvykol si na ne.
Lebo potom ti zostane uz len spankove studio.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Naramok mam taky cinsky ale je to generator nahodnych cisiel
taky mám obyč čínský, používám Mi Band, ale ofiko distribuci, jednou jsem si nechal poslat z Číny a byl nějaký divný
- spánek to měří dobře - doba usnutí, probuzení a kdy jsem vstával během noci, to odpovídá,
- hluboký spánek a REM jsou nějaké generátory, ale ty patterny jsou konzistentní a už jsem si to zhruba spároval s tím, jak se pak ráno cítím
- tepovku během spánku měří dobře, klidová (zhruba průměrná) frekvence i minimální odpovídají kvalitě spánku a přechozímu dni - projeví se na tom stres, mimořádná zátěž a každá alkojednotka navíc :) a taky každá nemoc - dcera se to teď zase naučila nosit a když se jí ráno nechce do školy, tak to čeknu a pokud má obvykle +/- 85 a vidím tam 95+, tak pak většinou stejně skončí doma
- aktuální verze umí i kvalitu dýchání ve spánku, ale to nepoužívám, otestoval jsem a to číslo je stabilní, takže radši pošetřím baterii, totéž sledování stresu - odpovídá tepovce, naskakuje při těžkých sériích, ale co jsem se poučil, výrazně nad normál se zvyšuje i při řízení a to i několikahodinový pohodový přesun po dálnicích a okreskách, zdánlivě je člověk v klidu, ale místo tepovky 55 mám třeba průměr 70 a při manévrování se zvyšuje ke 100, přitom si člověk myslí, jaký je kliďas :D
takže něco se s tím naměřit dá, dá se vysledovat dlouhodobý "normální" stav a jeho odchylky
ten mi band 7 (?) som mal pozicany od syna prave a pocas noci co viem ze som vobec nespal si navymyslal kadejake r.e.m fazy a neviem co este takze som to dalej neriesil. Testoval som to niekolko noci posebe. Je pravda ze hart rate to meralo ok aby som mu nekrivdil.
Tak nakoniec som to vymyslel salamunsky.. pre zmenu od zeny :D som si pozical tie apple watche na par noci, nema sice najnovsie ale ako vzorka ci to vracia zmysluplne data to bude stacit. Ona to na spanie nepouziva a aj tak by to bolo zbytocne pretoze si myslim ze je narkolepticka :D
Inak keby niekto dalsi rozmyslal o trackery tak tento typek robi zaujimave recenzie a porovnava rozne wearables so serioznym meracom mozgovej aktivity pocas spanku. Porovnava korelaciu jednotlivych spankovych faz proti referencnemu zariadeniu a vsetky vysledky zapisuje do krasneho diagramu. Okrem ineho testuje aj presnost tepovky a dake dalsie talafatky.
ps este pozeram whoop, velmi sa mi paci journal feature toto by mohlo fakt priniest zmenu. Proste si clovek klikne ze chlastal, cumel cely den do monitoru na modre svetlo, zozral pol kila slaniny a postupom casu vznikne taka behavioralno fyziologicka korelacia :D Uspech akcie samozrejme predpoklada ze si to clovek poctivo klika
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru