To je nejlepsi, jak tady sestnactilete dite hecuje stare powerliftery na drepech a pak jenom tak mimochodem natre krosfitaka v behu a jeste ho pochvali, ze "neboj, ale nejses az tak moc spatnej"
To je nejlepsi, jak tady sestnactilete dite hecuje stare powerliftery na drepech a pak jenom tak mimochodem natre krosfitaka v behu a jeste ho pochvali, ze "neboj, ale nejses az tak moc spatnej"
😥😥😥
To bolelo...
Cca do 30 jsem s behem nemel problém a standart jsem daval cca 3200, ale pak se to nejak zlomilo a na ty 3000 potrebuju cim dal vic treningu
Mimochodem, Milan je jediny, o kom vim, ze zvedá, a zaroven neco takoveho zvládne! A jestli nu vyjdou plany, tak jak by chtel, pristi rok vyhraje, co chce a znovu to zabehne aspon jako letos, vazne mu budu muset koupit pivo!
_________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
8x60
6x80
6x100
4x120
2x140
2x150 tezke, po tom behu nebyla sila v nohou a bolely holene
Pritahy v predklonu
15x60
15x80
20x85
20x85
20x85
20x85
Prvnich 10-15 bez hooku pak hook
Biceps. kladiva s osou
10x25
15x35
15x35
15x35
15x35
15x35
Triceps franc. tlak (se spustenim za hlavu) v leze
10x35
12x40
12x40
12x40
Lu raises
12x 10
12x 10
12x 10
Je to fakt dobrý cvik a pokud se bavíme o jeho vlivu na hypertrofii, výhoda je že opakování jsou standardizované a dá se na nich progressovat. Nahoře vždy lehce ťuknu s jednoručkami (a tím jsem dokončil opakování) čili přesně vím jakou sílu na ně mám, což je oproti upažování, kde se lehko dostává čínka níž a níž fajn.
Zakopavani
15x20
15x22.5
15x22.5
15x15
...
Pravdou je to, že to na co jedu velký objem a jedu to dost často se zlepšuju, ty shyby jsou dynamické, přijde mi že vůbec neztrácím sílu a zlepšuji se. A i svalově to jde vidět, to co dostává nejvíce sérií je i největší. Na benche i dřepy už byla trochu lepší forma ale nejezdím to pravidelně, pár tréninků jsem teď vynechal.
Dneska začínám nový trénink, takže budu mít zase konečně nějakou strukturu a řád, což je fajn, motivuje mě to potom. Trénink je (až na drobnosti a moje tréninkové ADHD) podle Magumiho, takže až budu dřepovat 200 není to moje zásluha ale jeho :D
ATG Dřepy
10x60
6x80
6x100
4x120
4x135
1x152.5 pásek
4x152.5
4x150 raději začnu kultivovaněji o 2.5 méně :D
4x150
4x150
4x150
4x150
4x150
20x123.5 chtěl jsem 30, ale už byly nohy vyčerpané, nejsou zvyklé
Shyby nadhmatem
8x8x bw
Dneska shyby nic moc, tak jen takto
Bench-press širokým úchopem
12x20
12x60
6x80
8x85
8x85
8x85
10x85 pauza PR
Motýlek nemám takže jsem na prsa zkoušel toto, v poslední sérii jsem si zkusil pauzy a dvě opáčka na víc, abych věděl že zatím nejedu na doraz. Příští trénink, kdy budou hlavní benče dám na prsa rozpažování s jednoručkami, tam mi to do 30kg bude bohatě stačit. Přemýšlím ale že možná dám oba tréninky rozpažování nebo zkusím sestavit nějaké domácí jednoručky abych na to 35-45 nasadil a mohl bych jezdit klasické tlaky s JČ jak bylo v plánu, cítím tam prsa lépe a o ramena se nemusím bát.
U mě je problém že mám trochu kyfózu a ztuhlou hrudní páteř, ke své výšce delší ruce a neumím mostovat, což pak dělá to, že se nedokážu dotknout hrudníku bez rotace v rameni, což jsem koukal na Squat University není moc fajn :D ty jednoručky by byly lepší
Bulharský dřep (zercher)
8x bw
8x axle + 20
8x axle + 40
8x axle + 40
8x axle + 40
Zkoušel jsem to jako zercher, protože si pamatuju, že když jsem je naposledy jezdil v létě 2022 bylo peklo vždycky správně dát nohu, ale s tímhle to nebylo o moc lepší. Když už jsem byl v pozici, bylo to fajn.
Mrtvý tah
4x100
4x120
4x130
4x140
4x155
4x155
4x155
4x155
Lehké, dynamické, čekal jsem že bude po té náloži dřepů pomalý legdrive ale nebyl
Hyperextenze rovná + Svisy
12x bw + 12x bw
12x bw + 12x bw
12x bw + 12x bw
12x bw
Trochu hrátky s lavičkou, koukal jsem na staré videa Aleše Lamky, kde to ukazoval, tak jsem to zkusil, jde to, na jednu lavičku druhá lavička, sklopit úhel a dát opasek na nohy, kdybych chtěl pak se závažím, tak by možná šlo dát dvě lavičky přímo na sebe a nějak zatížit a zase opasek, jen tam by to bylo fatální kdybych sletěl :D
Vypadá to dobře. Shyby by měly být v supersérii s dřepy, než až po nich. Benč širokým úchopem je fajn, pokud to zvládneš uregenerovat, rozpažky ti vezmou míň ze systémové kapacity. Bulhary bych dával s jednoručkama nebo, pokud by to bylo moc lehké, s činkou na zádech; zercher nemusí být špatný doplněk, když tě omezují záda, ale většina lidí u toho kulatí horní záda, což je pravý opak toho, co potřebuješ. Je fajn, že jsi našel způsob, jak dělat hyperextenze, hezky to člověka na závěr protáhne a uvolní. Neboj se, že to je lehké, ono to postupně ztěžkne. :)
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
U tich jednoruček mohu jít do správné pozice a pak se pro jednoručky ohnout což je výhoda, že nemusím skákat s váhou v loktech nebo zadu za hledat kam dát nohu a jestli jsem dobře. Dnes budu objednávat jednoručky 45cm/30mm nakládací a 16x5kg (doma mám ještě 4x5) čili naložím až do 52kg a to by mi myslím na bulhary mohlo stačit a na tlaky totéž. Dal bych teda až je budu mít, tlaky s JČ místo širokého benče a bulhary s jednoručkami.
Přemýšlel jsem ještě jestli koupit jednoručky s olympijskými rozměry, což má výhodu v tom, že budu mít totožné kotouče na olympijskou osu i jednoručky ale takto to bude lepší protože nemusím dokupovat uzávěry, 30mm kotouče bez úchytů zabírají o dost méně místa než 50mm olympijské či "tri-grip" s úchyty a mám na tu hřídel ještě menší kotouče 4x2.5, 4x2.25, 4x1.25.
14x77.5 + 13x bw
Ten benč na úzko ještě s pauzou rychle vysychá na ty vysoký opáčka :D
Pendlay Rows
8x50
8x70
8x80
8x90
8x92.5
8x92.5
8x92.5
8x92.5
10x50 s podržením
Použil jsem menší kotouče (15ky ať mám větší rozsah), bez trhaček a bez pásku, dobré, hledal jsem váhu na příští týdny a je tam rezerva - kdyby úchop nestíhal, přehodím na hook
Čelní dřep
8x bar
8x 60
8x 80
8x 85
8x 90
8x 60
Bez pásku, úchop trhačky, příští týdny by byla ideální váha 85-90
Rozpažování s JČ na mírně nakloněné lavičce
10x10
8x17.5
8x22.5
8x22.5
Stahování kladky jednou rukou (záda)
4x12
Triceps extenze na kladce jednou rukou
3x15, už u benče mě bolel loket z něčeho přímo v kloubu na levé ruce, tak jsem to propumpoval, ale nic vážného, v sérii to nebolelo, jen jsem nechtěl těžce
Bicepsové zdvihy nadhmatem s VČ
8x20
6x30
12x35 PR to poslední nebylo moc striktní, ale zapíšu si ho, každopádně všechny ostatní pouze pohyb v lokti a zápěstí v extenzi
8x35
12x30
Hezký trénink. Jenom možná jednu poznámku - jelikož máš tenhle trénink benč jako hlavní cvik, dával by je být tebou stejným úchopem, jakým chceš závodit. Jestli ti víc vyhovuje užší, je to v pořádku, nejsi jediný, ale pokud jsi silnější na klasický úchop, tak bych tenhle trénink dával benče klasickým.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
Jsem v něm nejsilnější i nejjistější. Jenom to píšu takto "úzký benč" nebo "široký benč" abych později, kdybych třeba někdy změnil techniku věděl, co to bylo za benč.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru