Magumi - Lean strength

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 189, 190, 191 ... 213, 214, 215  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Magumi - Lean strength  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Magumi - Lean strength
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Magumi

PříspěvekZaslal: út květen 28, 2024 4:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Carmelita napsal:
Cvičil jsi fantasticky. A je dobře, že máš rozum a posloucháš své tělo. Smekám.

Moc děkuju. Bez tvé podpory a příkladu bych to byl dneska odpískal mnohem dřív; díky tobě jsem odcvičil aspoň něco.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: út květen 28, 2024 4:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cored napsal:
ahoj, chtěl bych se tě zeptat, jestli se ti někdy stává (jako mně) při čelním dřepu, že osa nějak sklouzne? A také jak cítíš poslední opáčko? Jestli se vyčerpáš celkově nebo už nemůžou nohy?
Čelňáky cvičím pravidelně, ale vždycky se mně tam něco posere (často úchop) a nedostanu se ke svalovému vyčerpání, o které mi jde.. Cvičím to úchopem na vzpírání, lokty tlačím celou dobu nahoru a mám to položené někde na klíčních kostech... chci si ten cvik udržet, ale zdá se mi extrémně nekomfortní

Trvalo mi to, než jsem se to naučil, ale dneska mi dřív dojde síla v nohách, než mě ta činka překlopí. Ale pořád se tu techniku učím, i když jsem posledních 11 měsíců dával přední dřepy minimálně dvakrát týdně, a každý trénink se mi přihodí nějaké to opakování, které bych mohl dát líp.

On ten úchop není to hlavní, co tu činku drží na těle; ruce tu činku jen přidržují. Pokud má činka sklon padat dopředu, znamená to, že se předkláníš nebo se ti ohnuly horní záda nebo že ses do toho dřepu neposkládal dobře od pasu dolů a díky tomu činka nejde kolmo dolů, což nemusí být nutně způsobené nedostatkem síly, ale klidně i nedostatečnou mobilitou. Mmch, činka by měla ležet na mírně zdvižených ramenech, ne na klíčních kostech. Tady je video, jak se to dělá správně. Všimni si, že i u velmi vysoké váhy drží ten vzpěrač pořád stejné polohy:

Pokud je tvým cílem trénovat nohy a u předního dřepu ti odejde dřív střed těla než nohy, bude pro tebe jednodušší vybrat si jiný podobný cvik - například hacken dřep. Ale pokud jsou pro tebe důležitější ty ostatní věci, které dobře zvládnutý přední dřep dává, tak bych doporučoval shodit váhy a na vyšším objemu pracovat na technice.

Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út květen 28, 2024 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A co zombie squat pro ty, co nemaji mobilitu?
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXtRLuI05BheKZATKuimK_fxuCl1NYsOXf5ntjMcerdg&s
cored

PříspěvekZaslal: út květen 28, 2024 7:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju moc za odpověď... nezdá se mně, že by byl problém v mobilitě, když mně to zrovna ten den sedne tak zvládnu pěkné opáčka, ale mám to asi i hodně o hlavě, začínám mít z těch čelňáku už strach a cítím před sérií nervozitu a potom to poseru, sklouzne mi to a musím v půlce přerušit sérii

Určitě to zkusím dát – jak jsi řekl - spíš na ty pozdvižené ramena, možná že v tom to bude a ne do oblasti klíčních kostí i ta osa kolmo dolů, to jsem nevěděl.

Díky i za to video, vzpěrače sleduju pořád a hlava mi to nebere s jakou to dělají lehkostí, hlavně ty čelňáky a snatch grip deadlifty
vlk#

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2024 9:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:

já nemám mobilitu!!!

a držím to vzpěračským úchopem, protože když mě to kdysi dávno JENDA10 , blahé paměti, učil, tak mi řekl TAKHLE se to drží a ještě mi vykopal ty kotoučky, co jsem si dával pod paty :D

nikdy neudělám OHS, na to jsem dřevo, ale natlačit si osu na krk, když víš jak, dokáže i dřevo a pak už záleží, jestli ji držíš dvěma, třema (aspoň), čtyřma prstama nebo vzpěrači i celou dlaní, ale to už je rutina, tohle natrénovat.

a činka mi padala, až když jsem uvařil střed těla a ohnul horní záda, třeba při těžké desítce, nebo jsem se u těžké váhy předklonil, jinak tam sedí jak přibitá a pokud má vroubky, tak pak na těle vidíš, kde přesně ;)

cored napsal:
Určitě to zkusím dát – jak jsi řekl - spíš na ty pozdvižené ramena, možná že v tom to bude a ne do oblasti klíčních kostí i ta osa kolmo dolů, to jsem nevěděl.

co nejvýš a nejdál! taková pomůcka je, že ještě kousek výše a dozadu a přidusí tě to. úplně :D
Magumi

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2024 10:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXtRLuI05BheKZATKuimK_fxuCl1NYsOXf5ntjMcerdg&s

Zombie squat je super, když se potřebuješ naučit, jak do předního dřepu sedat rovně, jak držet záda a střed těla a jak držet činku na ramenou. Ale u těžších vah / vyššího RPE ti pomůže, když činku držíš, protože se do osy můžeš zapřít a víc zabrat horními zády. Proto mi jako lepší alternativa pro lidi, kterým chybí mobilita, přijde omotat si kolem osy trhačky a držet ji za trhačky.

Magumi

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2024 10:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

já nemám mobilitu!!!

Ale máš, na powerliftera dokonce velmi slušnou. I to OHS bys zvládnul, kdybys na tom chvíli pracoval, ale když nechceš vzpírat, tak to není třeba.

Magumi

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2024 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cored napsal:
z těch čelňáku už strach a cítím před sérií nervozitu a potom to poseru, sklouzne mi to a musím v půlce přerušit sérii.

Dej si na osu gumové kotouče a párkrát si ji zkus z úchopu v předním dřepu shodit na zem - stačí protočit lokty a letí sama - a přestaneš se bát. Nic se ti nestane, když ti činka při předních dřepech spadne.

cored

PříspěvekZaslal: st květen 29, 2024 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj, jen jsem ti chtěl ještě napsat, že jsem ty rady dnes aplikoval a bylo to o hodně lepší, díky:)
Magumi

PříspěvekZaslal: ne červen 02, 2024 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Posunuly se nám kvůli práci a programu s dětmi tréninky, ale asi to nevadí, stejně mám tenhle týden deload . Krátká mobilita, veslo, rozhýbání u klece.

Přední dřep
osa, osa
4 x 70 (stopky)
4 x 70 (stopky
2 x 100 (stopky)
2 x 120 (stopky)
1 x 130
1 x 140
1 x 150
1 x 160
2 x 145

Přišel jsem dneska do posilky pořád hrozně rozbitý a bolavý, nakonec jsem byl rád, že jsem měl víc dní volna. Jak je vidět, vyjel jsem si do jedničky, těch sto šedesát docela šlo. Carmen dřepovala parádně, začiná svůj pátý týden a pořád má rezervu.

Leg press

8 x 150
8 x 250
8 x 300
8 x 300
8 x 300

Legpres jsem si dal s Carmen, tak jsme nemuseli sundávat a nasazovat kotoučky. Máme teď v posilce celou novou místnost plnou strojů, přibylo několik různých legpresů a hack squatů (proč???) a další hromada zbytečných strojů, místo pořádného power racku, ale kromě toho přidali taky jeden stroj který mi udělal radost - stroj na belt squat. Asi ho vyměním za legpress, ten pohyb je mnohem podobnější dřepu než legpress a myslím, že mě na něm budou i míň bolet záda, teď si musím dávat na legpressu hrozný pozor a i tak to bolí.

Tlakostroj - incline chest press

stroj
8 x 40
8 x 90
8 x 110
8 x 110
8 x 110

Klasický chest press byl obsazený, tak jsme dali incline a asi mi vyhovuje víc - prsa u toho cítím líp a rozsah pohybu je větší. Ale je třeba naložit míň.

Výtahy trhové

4 x 70
4 x 70
2 x 100
2 x 110
2 x 110
2 x 110
2 x 110
2 x 110

Postupně jsem se do toho dostával, ale pořád je cítit, že jsem z toho pohybu vypadl. Ale ta pátá série už byla větší, dává mi to naději, že když na tom budu pracovat, naučím se ty výtahy zase dělat správně. Carmen krásně tahala, mám z ní radost.

Magumi

PříspěvekZaslal: ne červen 02, 2024 4:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cored napsal:
Ahoj, jen jsem ti chtěl ještě napsat, že jsem ty rady dnes aplikoval a bylo to o hodně lepší, díky:)

Super, mám radost.

Turakam

PříspěvekZaslal: ne červen 02, 2024 5:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi, 160 čelný? Zverina!
vlk#

PříspěvekZaslal: ne červen 02, 2024 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky pěkný deload, hezky jsi otestoval čelňáky hned na prvním tréninku, pěkná rezerva do vzpírání 🙂
Magumi

PříspěvekZaslal: po červen 03, 2024 9:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuju, kluci. Ještě bych to chtěl do konce roku trochu posunout, abych měl trochu rezervu a mohl tu sílu v rámci vzpírání jen udržovat. Bylo by fajn přidat na ten přední ještě tak deset kilo a udržet si to, až shodím bw někam směrem k devadesátce. Zároveň bych ale potřeboval posílit záda a zlepšit dynamiku na výtazích, ideálně tak, abych dokázal čistě vytáhnout k bránici aspoň 130 (či ještě líp 140) kilo. A pak mi samozřejmě zbyde ještě zapracovat na síle a stabilitě nad hlavou, potřeboval bych se dostat na pushpress za hlavou trhovým úchopem někam k 3x120. Když se to všechno zkombinuje s technikou, snad by mě to mohlo dostat k tomu vysněnému 100 kg trhu. Je mi jasný, že mladým výbušným klukům by stačila k takovému výkonu menší absolutní síla, ale už nejsem tak rychlý, jako oni a potřebuju větší silovou rezervu a víc svalů, a to nejen kvůli věku, ale i kvůli těm mým pitomým zádům, které jsou jak ze skla.

Nemám bohužel už moc času, těch lidí, kteří po padesátce trhají 100+ je dost málo a po šedesátce už skoro nikdo, navíc kolem 55 začne odcházet i absolutní síla, tak snad se mi to splní.

Magumi

PříspěvekZaslal: st červen 05, 2024 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deload před dalším mesocyklem

V úterý nám to s Carmen nevyšlo, stihli jsme se jen trochu protáhnout, tak jsme dneska spojily hlavní cviky ze dvou tréninků, aby Carmen zvládla dotáhnout svůj pátý týden mesocyklu a mohla si dát příští týden svůj deload.

Benč

4 x 70
4 x 70
2 x 100
2 x 120
1 x 130
1 x 140
1 x 150
1 x 160
1 x 165

Stejně jako u předních dřepů jsem si na zkoušku vyjel do těžké jedničky, všechno bylo s poctivými závodními stopkami. Carmen benčovala krásně, poctivě si odpracovala své čtyřky a zakončila krásnou osmičkou. Bylo fajn si zabenčovat na nové lavici, kde se dá konečně pořádně nastavit výška.

Výtahy trhové

4 x 70
4 x 70
4 x 70
2 x 90
2 x 110
2 x 122.5
2 x 122.5
2 x 122.5
2 x 122.5
2 x 122.5
4 x 102.5

Místo tahů jsem si dal trhové výtahy, pořád to není stopro, ale pár opakování už vyletělo dobře. Malý počet opakování, na deload to bylo tak akorát. Carmen tahala jak o život, krásně plynule a s rezervou.

Belt squat

Asi 6 nebo 7 sérii do 8 x 160

Chtěl jsem si zkusit, jak s tím strojem pracovat v rámci mesocyklu, tak jsem si pomalu vyjel do váhy, se kterou bych chtěl příští týden začínat. Konstrukce samotná má 30 kilo, ale tu nebudu počítat. Cítím se v tom dobře. Myslím, že to bude můj nejoblíbenější stroj v celé posilce. Carmen mezitím moc pěkně legpresovala.

V pátek mi začiná nový mesocyklus, složení programu nechám stejné, zatím to funguje dobře, jen si legpres vyměním za ten belt squat a dám si do začátku na hlavní cviky o sérii víc.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Magumi - Lean strength Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 189, 190, 191 ... 213, 214, 215  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: