Trochu lepšie, ako naposledy, keď som v polke tréningu
išiel preč radšej. Hrozné teplo, ale dačo som odcvičil aspoň
v rámci časových možností. Pocit napriek horúčave celkom
fajn.
Inak, predvčerom som doma malíčkom zakopol tak, že som si
celkom nechet zranil, takže na nejaký čas to bude asi bez
behu. Na takmer 100km pochode si nechty nezničím a potom
zakopnem doma
Naposledy upravil nikkon dne čt červenec 11, 2024 10:08 am, celkově upraveno 1 krát
Neviem, či sa nám dnes podarí skočiť do gymu aj s manželkou, ale bolo by fajn :)
Len pri tom, ako skáče kolo drobca stále to nie je úplne jendoduché. Keď ideme do
gymu, tak ho dávame našim na stráženie, ak ideme behať, tak aj s ním, pokiaľ to
okolnosti dovolia.
Ale veľmi som rád, keď ideme spolu cvičiť. Ešte som sa tu tým nechválil, ale v r. 2022
zatlačila v AWPC moja milá NR v kat. do 56kg. Navážila 54 a za tlačila 60kg. V príprave
sme mali mierne pochybnosti, ale súťaž dostane z človeka viac. A to dvíhala v gyme len
2x do týždňa. Keď aj po dlhšom čase ide so mnou cvičiť, tak technika, správny set-up
a všetko tam stále je. len pri som malom šidle to s pravidelným dvíhaním je ťažšie.
A drobec už existoval vtedy, len bol veeeľmi malý
Keď sa drobec narodil, tak sme zas začali postupne behať a vtedy mi prišla na um myšlienka,
že tú TT100 by sme mohli skúsiť. Ale na B7 to tohto roku asi nebude.
No pekne! Tak predsa je to pravda, za kazdym uspesnym muzom stoji SILNA a cielavedoma zena.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
rotácie na ramennú manžetu s JČ v stoji
2+2kg 12 - 12 - 12 - 12 - 12 - 12
zákop
27kg 20
32kg 20
extenzie
10 - 10
tlaky JČ v sede
12,5kg 5
22,5kg 5 - 5 - 5 - 5
12,5kg 10 (fat grip)
No takto, k tým tlakom podhmatom som uvádzal, že okrem iného šetrím rameno.
Ale že si rameno odstavím pri drepoch, to by mi nenapadlo. 03.07. som písal, že
som tréning nechal tak, lebo nebola energia a začalo ma rameno bolieť.
10.07. som to rameno začal cítiť, až pri posledných 1tkách na drepe. No ale štvrtok
ma to rozbolelo fakt že dosť. Bolesť natupovala medzi sériami drepov a stupňovala
sa. Na benče som si netrúfol. Z toho, v akých pozíciách ruky pri vnútornej rotácii
ramena ma to bolí, mi to príde ako učebnicový shoulder impingement. Tá bolesť
ma cez víkend obmedzovala v akýchkoľvek bežných činnostiach a nevedel som si
predstaviť ísť s tým čo i len behať - nie to cvičiť. Snažil som sa trochu visieť na hrazde,
robiť nejaké ľahké rotácie s KB a tak. Hádam to rozhýbem a budem pokračovať.
Trochu koketujem s myšlienkou, že na nejaký čas sa budem viac venovať deadliftom
a na nohy budem používať goblet drepy, extenzie, výpady a mašinky...
A samozrejme sa povenujem rehabilitácii ramena.
Aspoň cohenovi nebude smutno, že sa tu rozpadáva sám.
Ja s ramenami bojujem uz roky. Ked pride nieco akutne, tak nasadim Voltaren s Guajacuranom, cize jedno proti bolesti a zapalu, druhe na uvolnenie svalstva. Ale vacsinou je to o pravidelnom specialne namierenom strecingu aj viackrat pocas dna. Samozrejme, netreba zanedbavat ani medzilopatkove svaly, kedze vacsina bolesti ramena ide z lopatky v mojom pripade. A to vzdy, ked zanedbam strecing a masaz.
Proste musis si najst nieco, co funguje a drzat sa toho. A s vekom to bude uz len horsie.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Rameno ešte nebolo úplne v poriadku. Pocítil som to na zhyboch, kde ma moc pustiť
nechcelo, tak som to nehrotil. Lowbar dreo som nerobil vôbec.
Double goblet drepy celkom fajn. Je to len 40kg dokopy, ale nohy som cítil omnoho viac,
ako pri lowbar drepoch (tam vlastne nohy necítim skoro vôbec - akurát som slabý na ne)
5x 10 s 20+20kg bolo akurát, ku koncu som to už dosť cítil.
Možno sa trochu prispôsobím situácii a skúsim na nejaký čas inak na to ísť.
Ja s ramenami bojujem uz roky. Ked pride nieco akutne, tak nasadim Voltaren s Guajacuranom, cize jedno proti bolesti a zapalu, druhe na uvolnenie svalstva. Ale vacsinou je to o pravidelnom specialne namierenom strecingu aj viackrat pocas dna. Samozrejme, netreba zanedbavat ani medzilopatkove svaly, kedze vacsina bolesti ramena ide z lopatky v mojom pripade. A to vzdy, ked zanedbam strecing a masaz.
Proste musis si najst nieco, co funguje a drzat sa toho. A s vekom to bude uz len horsie.
Vďaka za podporu
Ono ja mám taký mindfuck, že nemôžem mať tak slabý drep, ako mám.. čo je v zasade aj prava, keďže ma predrepujú aj dievčatá tu. Ale mám pocit, že
mi lowbar dramaticky žerie pracovnú kapacitu a energiu, a možno mi neposkytuje, to, čo čakám.
Fakt zvažujem, že nohy, resp. spodnú časť tela budem trénovať inak (KB goblet drepy, výpady, stroje, extenzie) a na silu sa pokúsim zaradiť mŕtvy ťah. A ak ma to aspoň trochu niekde posunie, tak uvidím, čo potom tie drepy povedia.
Ako z lowbar drepu ma trápi chrbát, najnovšie aj rameno a mám nervy, že mi nejde. Potom som z tých tréningov akurát tak nasratý, čo asi nie je správny efekt cvičenia.
+ som mal taký čiastkový cieľ, že do konca roka robiť drepy 3-ky so 120 bez opasku (s opaskom by to šlo už teraz). Ale či sa k tomu dostanem, to neviem.
Kdyby jsi měl safety bar osu tak bych ti doporučil zkusit dřepovat s ní, zadní dřep je fakt skvělý cvik na celkový rozvoj nohou svalově i silově, naučit se highbar může být komplikované (mě to třeba vůbec nejde) ale je to na tobě.
V tom případě bych ale nespoléhal jen na goblet dřepy, protože to může být fajn jako doplněk na posílení středu těla a vyšší opakování, ale třeba fakt těžkých 4-10 opakování na tom moc neodcvičíš, protože budeš limitován jinými faktory než silou v nohách. Udržet třeba 100kilový kettlebell nebo dva padesátkové na každé straně není sranda.
Zkusil bych jako hlavní cvik čelní dřepy, pěkně to posílí záda se středem těla ale není to limitujicí faktor, který by ti znemožňoval procvičit nohy a dá se to dobře a striktně progresovat. Má to dobrý přenos do všeho možného vč. mrtvol nebo třeba nošení čehokoliv i v běžném životě. Výpady jsou jinak super cvik - jen bych doporučil buď je jen stylem split squat nebo za chůze, na místě kdy střídáš nohy každé opakování mi přijdou naprd, protože je to zdlouhavé a než unavíš nohy, chvíli si to podržíš.
Zercher dřep je taky fajn, ale můžou z toho bolet lokty a pokud chci mít vzpřímená záda nemůžu jít ani dolů, protože se dotýkam loktama nohou a taky se dají dobře "ochcat", pokud máš záda silnější než nohy, že se ohneš a zvedneš to jako předklon.
A pokud nesoutěžíš, nemusíš cvičit žádný cvik, defakto každý se dá nahradit. Já to teď udělal s mrtvolama a myslím si, že když zesílím na ostatní cviky které přímo mrtvý tah budují, ještě ho zlepším i bez procvičování :)
Kdyby jsi měl safety bar osu tak bych ti doporučil zkusit dřepovat s ní, zadní dřep je fakt skvělý cvik na celkový rozvoj nohou svalově i silově, naučit se highbar může být komplikované (mě to třeba vůbec nejde) ale je to na tobě.
V tom případě bych ale nespoléhal jen na goblet dřepy, protože to může být fajn jako doplněk na posílení středu těla a vyšší opakování, ale třeba fakt těžkých 4-10 opakování na tom moc neodcvičíš, protože budeš limitován jinými faktory než silou v nohách. Udržet třeba 100kilový kettlebell nebo dva padesátkové na každé straně není sranda.
Zkusil bych jako hlavní cvik čelní dřepy, pěkně to posílí záda se středem těla ale není to limitujicí faktor, který by ti znemožňoval procvičit nohy a dá se to dobře a striktně progresovat. Má to dobrý přenos do všeho možného vč. mrtvol nebo třeba nošení čehokoliv i v běžném životě. Výpady jsou jinak super cvik - jen bych doporučil buď je jen stylem split squat nebo za chůze, na místě kdy střídáš nohy každé opakování mi přijdou naprd, protože je to zdlouhavé a než unavíš nohy, chvíli si to podržíš.
Zercher dřep je taky fajn, ale můžou z toho bolet lokty a pokud chci mít vzpřímená záda nemůžu jít ani dolů, protože se dotýkam loktama nohou a taky se dají dobře "ochcat", pokud máš záda silnější než nohy, že se ohneš a zvedneš to jako předklon.
A pokud nesoutěžíš, nemusíš cvičit žádný cvik, defakto každý se dá nahradit. Já to teď udělal s mrtvolama a myslím si, že když zesílím na ostatní cviky které přímo mrtvý tah budují, ještě ho zlepším i bez procvičování :)
Vďaka za reakciu výpady mám najradšej vo forme walking lunges s KB. To si väčšinou
dám niekde mimo gymu pri outdoorovom tréningu.
Hej hej.. ja viem, ten impulz, ktorý dá drep s oskou sa len ťažko dá nahradiť. Po dlhšom čase
som v gyme skúsil ten goblet s 2x20kg a uvidím, ako to pôjde. Niečo nadvíham takto a potom
sa dá ísť 2x24, 2x32 trebárs. (doma mám 2x20kg a 2x32kg KB). Predné drepy som dávnejšie
robil - tak ako Ty s trhačkami. Keď na to príde chuť, tak skúsim zaradiť.
SSB nie je v gyme, kam chodím. Zato je tam trap bar, ktorý zapojí nohy
trochu viac pri ťahu (ale robím to z tých nižších madiel, lebo inak je to len doťah v podstate)
High bar je super. Len tam mám tendenciu ísť absolútne ATG a potom je tam celkom buttwink
u mňa.
No jasne - lowbar drep nemusím robiť. Mne by sa páčilo skúsiť lift, ale nikdy nebudem mať
také výsledky v trojboji, aby stálo za to skúsiť to. Len som sa proste v tom drepe chcel dostať
na 140- 150, aby som sa nemusel hanbiť úplne za to (ale len tak trochu) + optimálne robiť
série so 120 bez pásku, lebo mám slabý trup a nevhodné pákové pomery, čiže mi dosť ten
pásek prihodí.
Ale keď ma z toho občas trápi chrbtica a po novom rameno, tak je možno na mieste skúsiť
niečo iné, skúsiť tie slabiny inak zlepšiť a nekradnúť si mizernú pracovnú kapacitu a čas tým,
čo ma síce žmýka, ale aktuálne neposúva.
Vidis, ja ani velmi neriesim low bar drepy, lebo ich vlastne nerobim. Ale ani high bar, mam to ulozene niekde medzi, tak, aby mi to vyhovovalo, netrapil ramena a aby som sa v tom citil komfortne. A ze drepujem smiesne vahy ma vobec netrapi, pracujem s materialom aky mam a udrziavam si nejaku silu, ktora nikdy nebude sutazna, aj keby som sa rovno zlepsil o 50%. Cvicim, lebo ma to bavi a mozem sa popri tom venovat dalsim sportom ktore ma bavia. Samozrejme, vzdy potesi nejake zlepsenie, ale v hlave to mam nastavene tak, ze to beriem iba ako obcasny a cim dalej tym viac nahodny jav.
Najdolezitejsi je balans. Vsetko ostatne je balast.
Ale tu mrtvolku jednoznacne zakomponuj, niet lepsieho cviku na silu.
185/82
High bar je super. Len tam mám tendenciu ísť absolútne ATG a potom je tam celkom buttwink
u mňa.
tak to je dobrá zpráva! buttwink se dá pohlídat, rovná záda naučit a můžeš dřepovat.
nevím, jak si dáváš high-bar, já si osu většinou posadím až na lopatky, poslední poloha, kde ještě sama sedí, jak jdu níže, tak už je to low-bar a musím se dost předklonit, protože to všechno drží ruky a ramena a ta tím tak trpí.
taky jsem s tím míval problémy, ale to jsem jezdil větší objemy, pak jsem kvůli tomu přešel na high-bar, který ramenům nevadil, a dostal jsem se na 90-95 % low-baru, jenom ten objem musel být nižší.
teď zase zkouším low-bar, protože, marná sláva, zvedneš více :) ale už si dávám pozor, abych ta ramena nepřetížil.
Noo.. presvedčil som sa, že môže existovať aj cvičba bez lowbar drepu.. a ešte aj lepšia.
Ja pri tých lowbar drepoch necítim v podstate žiaden konkrétny sval ani záber poriadny,
akurát mám problém udržať dráhu, trup a žmýkajú ma tak, že mám dlhé pauzy a na nič nemám
chuť poriadne.
Tento tréning ma síce tiež vyžmýkal (čo je samozrejme fajn), ale riadne som vytrápil
zadok, stehná, vzpriamovače, chrbát...
Skrátka - dám na vás - v gyme je aj SSB bar.
Budem robiť goblety, ssb a možno potom aj high bar alebo predný drep.
A hádam ten zadok a nohy zosilnejú.
Mal som z toho celého lepší pocit, ako sa snažiť nadvíhať aspoň polovičný objem kíl na cviku,
pri ktorom sa aj tak necítim dobre.
Naposledy upravil nikkon dne po červenec 22, 2024 8:29 am, celkově upraveno 1 krát
185/82
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru