|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: út srpen 06, 2024 3:18 pm Předmět: |
|
|
6. srpna 2024, úterý
531+BBB, M8 W4/4 D1+2/4, dřepy + benče deload, polední trénink, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar, sbd)
1x 180 kg, opasek, tak dneska to nevypadá
1x 185 kg, opasek, lépe uložená osa, jdeme dál
1x 190 kg, opasek, potvrzení aktuálního 1RM, více než 2.5 kg tam není
20x 100 kg, bez opasku, slabota, už na ty hi-reps nemám, kolena křupou, pumpa nestíhá
Bench-press: (stopky)
5x 100 kg
3x 120 kg, ajaj, není síla, rpe 9
1x 130 kg, nic, balím to, dál by to nešlo
17x 100 kg, touch-n-go, sákryš, vždycky vytuhnu, ale bude to na hraně osobáku s poctivou stovkou, dohledám
váhovka: 101.8 kg, počítá se ta nejmenší ze tří pokusů? :D ale jinak holt nic +/- 0.0 kg, dlouhé večery s olympiádou
potvrzení 190 na dřepech potěšilo, i když síla byla menší, než v předchozích pracovních týdnech, ale už je to taková váha, na kterou bych se měl vždycky rozcvičit, není betonová, je potřeba se snažit, ale je to takový ten druhý pokus, pokud člověk nejede na tři bílé :D těch 200 v červnu s Magumim byla vyjímečná konstelace a bylo to o vlásek, na to ještě budu muset potrénovat, ostatně vůbec ještě budu muset potrénovat, aby tam byla aspoň pětka se 180, v sériích, bez pásku :D
naopak dvacítka se 100 na dřepech zklamala, je to váha, se kterou musím dřepovat jako s prázdnou osou, což možná tak i bylo, váhu bych asi mohl přidat, ale opáčka už ne, ještě pár a byla by to kyslíková smrt, holt už na to nemám fyzičku a trénovat ji na tenhle rozsah ani neplánuji.
u benčů to vyšlo přesně naopak, nevím, nakolik mohly mít vliv dřepy, ale absolutiní síla žádná, všechno těžké, tak jsem se nesnažil potvrdit 135 ani pak dostat na 140, a u té 100 jsem byl smířený, že dám něco kolem 12 opáček a bude to podobně slabé, jako u dřepů, ale chytnul jsem rytmus a až někde do 14. opáčka to nevadlo, 16. už těžké a 17. jsem hned hodil do stojanu, jak už svaly odmítly cokoliv držet, ale spokojenost, zřejmě efekt BBB ;)
do konce týdne dám ještě deload tahů a tlaků ve stoje, tam už se žádné osobáčky zkoušet nebudou, tam už to proběhlo, u tahů úspěšně, u tlaků neúspěšně a více síly tam teď není, takže ty svaly taky jenom protáhnu, aby nelenivěly.
od soboty do soboty dovolená, lážo plážo, nějaké to kilo navíc, voda, slnko, párty, klub, relax ;) a hotelové fitko, tak jsem zvědavý, jestli se nechám zlákat :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: čt srpen 08, 2024 3:32 pm Předmět: |
|
|
8. 8. 2024, čtvrtek
531+BBB, M8 W4/4 D3/4, tahy deload, polední trénink, Form Factory Václavák
Mrtvý tah: (klasika, trhačky)
1x 190 kg
1x 210 kg, bez opasku, rpe 9.8
0x 230 kg, opasek, ani jsem neodlepil, ale potřebuji před sebou tuhle zeď, abych ji mohl rozbít
3x 210 kg PR , opasek, to zase byly grindy, první jsem málem nerozjel a mohlo být po sérii, druhé a třetí prakticky viselo na opasku
5x 180 kg, opasek, rpe 9, už jsem byl trochu vykleplý, osmička tam stejně nebyla, tak jsem pošetřil nohy na odchod do šatny
na militárko už nebyl morál, zkusím zítra
po dovolené rozjedu silovku a step-by-step se k tomu (velkému) osobáku zkusím dopracovat, dnes to byl marný pokus a zřejmě bych nezatáh ani 220 jako minule, v opasku a trhačkách se mi k té ose špatně rovná, ale když už zvednu první, tak jsem tam, kde potřebuji a pak už je dopomoc velká, opasek zabetonuje záda tak, že vydrží více než nohy a při pokládání pobere spoustu energie, trhačky se neunaví a nemusím řešit úchop v závěru série, ale to je celkem k ničemu, pokud chci jít na 1RM, nevadí, tak ho zatáhnu hook-gripem s magnézkem a bez pásku, až bude natrénováno ;)
sérii s 210 jsem minule neplánovaně přeskočil, tak jsem si to dnes vynahradil, se třema opáčkama jsem nepočítal, ale když jsem u druhého zjistil, že to opasek všechno pobere, tak jsem zkusil i třetí, trojku jsem zatím zatáhnul pouze jednou, v roce 2017, sumem, takže si to klasikou počítám jako malý osobák ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt srpen 08, 2024 6:29 pm Předmět: |
|
|
Kamaráde, máš můj obdiv, taháš parádní váhy. Moc blahopřeju k osobáčkům. Moc pěkně se po té dovolené vracíš.
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: pá srpen 09, 2024 7:16 am Předmět: |
|
|
Uuu, pekny osobacik, gratulujem. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá srpen 09, 2024 1:54 pm Předmět: |
|
|
9. srpna 2024, pátek
531+BBB, M8 W4/4 D4/4, tlaky deload, polední trénink, Form Factory Václavák
Military press:
1x 70 kg
1x 80 kg, rpe 9.5, tak dnes asi nic?
1x 85 kg, rpe 10, strop, tak nic, určitě nemá smysl zkoušet 90, co už
6x 70 kg, bez stopek, slabota, dnes to fakt na těžší tlaky není
Břícho: (přednožky)
4x 12x BW
Shyby: (naširoko, nadhmat)
8, 6, 6x BW osmička potěšila, vše striktně s vyvěšením, a s botama :)
osmé meso kompletní i s deloadem, chvíli jsem měl pocit, že mám natrénováno, že mám konzistentní výkonnost a houby, dnes tlaková síla nefungovala, tedy částečně, 85 je takový reálný strop, který bych snad měl zatlačit pokaždé, ale na 90 ještě budu muset pořádně potrénovat, je to podobné, jako jsem teď psal o dřepech, 190 vs 200. a to jsem tam dnes kopnul kreoš a předtréninkovku a včera před tahama nic, protože jsem si říkal, že bude dovolená, a dopadlo to přesně opačně. a pak se v tom vyznej :D
| Magumi napsal: | | Kamaráde, máš můj obdiv, taháš parádní váhy. Moc blahopřeju k osobáčkům. Moc pěkně se po té dovolené vracíš. |
díky, ale ještě je potřeba to vylepšit a dovolená už je čtyři týdny pryč, to už se nepočítá ;) ale další týden dovolené přede mnou, tím se nesmím nechat zbrzdit.
| cohen999 napsal: | Uuu, pekny osobacik, gratulujem. |
díky, občas je potřeba si udělat radost, však ty sis ji teď taky udělal :)
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá srpen 09, 2024 2:08 pm Předmět: |
|
|
Si motivácia aj pre nás "sopliakov"  Super PRko.
Celkovo mám radosť z tejto ronnie komunity. Už nás tu síce nie je toľko, ako pred rokmi za "zlatej éry", ale čo sme tu, tak vážne jeden vedľa druhého makači a inšpirácia pre ostatných, a je úplne jedno, kto má koľko rokov, kíl alebo detí. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po srpen 19, 2024 4:19 pm Předmět: |
|
|
19. srpna 2024, pondělí
"531"+5x, M1 W1/4 D1/4, dřepy 5+, polední trénink, Form Factory Václavák
5x 140 kg
5x 150 kg
5x 160 kg, opasek, série 5+, rpe 9, dnes ještě žádné hrdinství, potřebuju přežít první týden
5x 5x 140 kg, opasek, dynamika, tedy alespoň snaha o ni, tedy alespoň v prvním opakování, celkem to šlo
Shyby: (naširoko, nadhmat)
5x 5x BW, všechno striktně, s botama, spoko, vypadá to, že od příště můžu začít šestkou
váhovka možná zítra, opasek sice pořád 2. dírka, ale natěsno, takže tam, dle očekávání, něco naskočilo
po dovolené, po deseti dnech od závěrečného tréninku předchozího cyklu, přemýšlel jsem, jakou dám přípravu a pak jsem si jenom rozepsal tréninky na další cyklus a rovnou začal, ono se to vstřebá.
nebude to klasické 5/3/1 ani k tomu nebude BBB, bude to silovější a plán je do konce roku překonat silová maxima z minulého cyklu, tj. série, kde byla 3 až 0 opakování, mám na to 4 měsíce, tak jsem to nemohl moc podseknout.
ve srovnání s 5/3/1 jsem snížil rozestupy mezi pracovníma sériema, původně 10 % z TM, nyní cca 5 %, protože ty skoky u dřepů a u benče na mě byly příliš velké a ty první dvě pracovní série byly více zahřívací, to se raději trochu zapotím, získám jistotu na další série a případně nedokončím druhou pracovní trojku než pak selhat ve třetí 1+.
místo BBB jsem dal do začátku 5x5/3/1 s váhou první pracovní série a důrazem na dynamiku, desítky teď nepotřebuji a těžké pomalé série nechci, musí to lítat, uvidím, jak se to rozběhne, možná pak na těch trojkách a jedničkách přidám počet sérií, váhu asi ne, opasek povolen.
| seeya napsal: | | 8 dni dovca, na konci som chytil nadchu alebo co, strasne mi tecie z nosa, myslel som ze ma vyhodia z lietadla. Inak klasika, nerobil som vobec nic len zral a chlastal (obcas). Pred dovcou som vysadil aj kreos |
s dovolením doslovně kopíruju, tu rýmu jsem měl mírnější, nasadil jsem hned céčko a dnes už to na tréninku nijak zvlášť neomezovalo
| decarabas napsal: | | Celkovo mám radosť z tejto ronnie komunity. Už nás tu síce nie je toľko, ako pred rokmi za "zlatej éry", ale čo sme tu, tak vážne jeden vedľa druhého makači a inšpirácia pre ostatných, a je úplne jedno, kto má koľko rokov, kíl alebo detí. |
taky mě to baví mnohem více, když se vzájemně hecujeme/motivujeme ;)
Naposledy upravil vlk# dne ne srpen 25, 2024 12:55 pm, celkově upraveno 4 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: po srpen 19, 2024 8:36 pm Předmět: |
|
|
Zachvilku budeš na tich váhách zpět. :) A paradoxně se furt nevymykáš 531, jestli tam máš ty topsety protože o 5x5 jako série po topsetu psal Wendler v knížce Beyond nebo Forever. FSL (First Set Last) nebo pro drtiče co jím to na progress nestačí SSL (Second Set Last) :D - tzn. první či druhá série jako 5x5 či další amrap.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út srpen 20, 2024 5:41 pm Předmět: |
|
|
20. srpna 2024, úterý
531+5x, M1 W1/4 D2/4, benče 5+, polední trénink, Form Factory Václavák
5x 100 kg
5x 107.5 kg, eh, to nevypadá lehce
6x 115 kg, série 5+, rpe 9.5, splněno, ale žádná hitparáda to není
8x 5x 100 kg, OT2M, čas 14:30, dynamika, více tam nebylo, ledaže bych prodloužil nástupy nebo ubral dynamiku, ale nebylo potřeba, 5+ sérií splněno
Břicho: (přednožky, OT2M)
5x 10x BW, závěr už slabý, břišáky předstíraly, že už se z něčeho unavily
Biceps: (velká činka, ve stoje, OT2M)
5x 5x 40 kg, dynamika, super, mnohem větší zábava než osmičky bez dynamiky
sauna 10 minut, léto neléto, pro ty svaly to bylo echt příjemné prohřátí, je to můj booster na rege
váhovka: 101.4 kg, -0.4 kg, překvápko, all-inclusive a neomezený přísun Burgaska asi kompenzovalo odvodnění z kreatinu :D
velmi příjemný trénink, po včerejších nohách jsem byl zvědavý, jak přežila síla v prsou, asi tak nějak podobně, hlavně, že se na tom dá stavět.
svalovka po včerejších nohách mírná, snad už se to nezhorší, na prsa jsem dnes naložil trochu víc, tak uvidím zítra.
z vážení jsem měl obavu, kolik navíc to bude, zřejmě něco málo přes pas přibylo, soudě podle včerejšího opasku, ale někde to muselo ubýt, soudě podle váhy, a nevím, jestli všechno byla jenom voda, uvidím po týdenní suplementaci, každopádně spokojenost, že jsem tu dovolenkovou stravu nějak ukočíroval, inspiroval mě Carabas po své květnové (májové) dovolené "žiadne suplementy, takže len mäso, ryby, vajíčka, syry a hromada zeleniny... vôbec som neprasil. Jedol som hádam čistejšie a kvalitnejšie ako doma. Kalórie som nepočítal, lebo síce som striktný, ale nie debil :D", takže jsem se tím řídil, nic mi nechybělo, hlad jsem neměl, jenom ten čas od večeře do půlnoci, to zavírali bar, když jsme se zrovna neprocházeli po městě, tak jsem si dopřával nízkotučné Burgasko venku u bazénu, protože bylo teplo, byli jsme u moře a byla to dovolená ;)
| MilanT napsal: | | Zachvilku budeš na tich váhách zpět. :) A paradoxně se furt nevymykáš 531, jestli tam máš ty topsety protože o 5x5 jako série po topsetu psal Wendler v knížce Beyond nebo Forever. FSL (First Set Last) nebo pro drtiče co jím to na progress nestačí SSL (Second Set Last) :D - tzn. první či druhá série jako 5x5 či další amrap. |
díky za rešerš! tak já tomu budu pořád říkat 5/3/1, protože top série se nemění a o tu jde ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st srpen 21, 2024 5:46 pm Předmět: |
|
|
21. srpna 2024, středa
531+5x, M1 W1/4 D3/4, tahy 5+, polední trénink, Form Factory Václavák
Mrtvý tah: (sbd, ve vzpěračkách, bez magnézka)
5x 160 kg, nadhmat, zase jsem špatně počítal a myslel jsem, že dávám "zahřívací" 140, proto nadhmat
5x 170 kg, nadhmat, tady už jsem si musel závěrečná opakování přehmátnout, ale prošlo to
5x 180 kg, opasek, trhačky, série 5+, tak tohle ale vůbec nešlo, setup nefungoval, nadřel jsem se jak kůň
5x 5x 160 kg, bez opasku, trhačky, OT5M, rád bych napsal dynamika, nebo alespoň pokus, ale... pořádně jsem zapotil
čas 46 minut a na doplňky jsem neměl ani pomyšlení
sauna 10 minut
jak to zpočátku šlo dobře, to překvápko, že ta těžká zahřívací 140 nadhmatem, bylo vlastně 160, a že jsem pak takhle zatáh i 170, takže 180 s opaskem a trhačkama tam nasekám osm opáček, tak se to pak úplně otočilo, těch 180 mě zbytečně vycuclo a tu dynamiku se 160, abych pohledal, první sérii jsem ještě zkusil hook-gripem, když pracovní šla nadhmatem, ale ten nedržel, jak jsem potřeboval, tak jsem od druhé přešel na trhačky.
svým dílem k tomu upracovanému výkonu asi přispěla křivá osa, všiml jsem si toho až když jsem tam měl 120 a protože správně natočená nadhmatem držela jak přibitá, už se mi to nechtělo přehazovat, jenže co platí pro nadhmat, neplatí pro trhačky, tam se mi nedařilo ji správně uchopit a vždycky se trochu protočila a pak se špatně držela i zvedala. suma sumárum, křivá osa je dobrá na nadhmat a na vyhození. ale splněno a příště bude líp.
svalovka na včerejší prsa mírná, ta bezdoteková, na předvčerejší nohy horší, vůbec nevím, proč mi při včerejší večerní procházce z kopce úplně vytuhlo pravé lýtko, jako bych ho rozbil sto oslíma výponama s Arnoldem na zádech, celkem to bolelo, až pak na rovince se to pomalu srovnalo, možná leg drive ze včerejších benčů?? no a dnes spodní vnitřní část pravého kvadricepsu, asi včetně úponů ke koleni, přitom to byly low-bar dřepy, žádné čelní, žádné hackeny. píšu pro záznam, je to ta noha, kde jsem řešil problémy s cévama, snad jsou to jenom svalovky.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt srpen 22, 2024 2:00 pm Předmět: |
|
|
22. srpna 2024, čtvrtek
531+5x, M1 W1/4 D4/4, tlaky 5+, polední trénink, Form Factory Václavák
Military press: (stopky na hrudi)
5x 60 kg
5x 65 kg
6x 70 kg, série 5+, zpočátku nadějně, pak tam ale osmička nebyla, tak jsem odložil
10x 5x 60 kg, OT2M, čas 18:20, dynamika, nebo alespoň co to šlo, začínal jsem rpe 7 a končil rpe 9
čas 39 minut
5x 10x BW, začátky dobré, konce bídné
sauna 10 minut
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá srpen 23, 2024 2:58 pm Předmět: |
|
|
23. srpna 2024, pátek
531+5x, M1 W2/4 D1/4, dřepy 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
3x 150 kg
3x 160 kg, rpe 9.5, asi jsem byl na ten první mesocyklus trochu optimista
3x 170 kg, opasek, série 3+, rpe 9.5, asi určitě, zatím rezervy nejsou
10x 3x 150 kg, opasek, OT3M, čas 28 min., dynamika, nebo spíš max effort
čas 53 min.
Shyby: (nadhmat, naširoko, OT2M)
6, 5, 5, 5, 5x BW, začal jsem šestkou, ale v závěru už nezbyla síla na striktní pětku, možná půlminuta na nástupech by pomohla
ale jo, Carabas sice dřepuje tuhle "úplně dětskou váhu" šestky high-barem a já si dal trojku, jednu, low-barem, ale hlavní je přece to procítění :D a ty trojky by mě pak i bavily, ale nebavilo mě se desetkrát pásat a rovnat na low-bar
zítra volný den, mají být tropy, tak plánuju vyrazit k řece. a pak asi začnu aplikovat volný den vždy po dvou trénincích, sice je mám krátké, ale asi je ta regenerace potřeba
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne srpen 25, 2024 12:38 pm Předmět: |
|
|
25. srpna 2024, neděle
531+5x, M1 W2/4 D2/4, benče 3+, dopolední trénink, Form Factory Václavák
3x 107.5 kg
3x 115 kg
3x 122.5 kg, série 3+, rpe 9-9.5, je to teď slabší než začátkem prázdnin
10x 3x 107.5 kg, OT2M, čas 18:30, pokus o dynamiku, aspoň první opáčko tak občas vypadalo
čas 36 minut
4x 10x BW, jenom čtyři, už to vadlo
Biceps: (velká činka, ve stoje, OT2M)
6x 5x 40 kg, a tady šest, dynamika, tohle mě baví, správná váha
sauna 10 minut
je to trochu slabší po té týdenní dovolené, ale to se zase pomalu rozjede. tento týden šest tréninků, začnu dávat více volných dní.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út srpen 27, 2024 1:33 pm Předmět: |
|
|
27. srpna 2024, úterý
531, M1 W2/4 D3/4, tahy 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
Mrtvý tah: (sbd)
3x 170 kg, střídavý, úchop nedržel, nadhmat stěží 150, hook-grip taky klouzal
3x 180 kg, střídavý
5x 190 kg, opasek, trhačky, série 3+, těžké, ale zabral jsem, ať se někam posunu
10x 3x 170 kg, bez opasku, trhačky, OT2M, čas 18:30, dynamika slabá, ale tepovku jsem v půlce vyhnal 140+ a hezky jsem se zapotil
čas 40 minut a úplně stačilo
váhovka 103.0 kg, snad jenom voda, prázdniny končí, teď už to bude lepší
původně jsem plánoval 3 min. nástupy, ale pak jsem si vzpomněl, že jsem na podzim dal v Maximovi 10x3x180 OT2M, takže bych se nemusel šetřit, plán byl 5-6-8-10 sérií, jak to půjde, a šloto.
taky jsem se včera dočetl, že má představa dynamických opakování byla nesprávná, a že jsem je prováděl explozívně, což je rozdíl, dynamika je maximální zrychlení, které jsem schopen udržet po celou dráhu pohybu, což se projeví plynulým zvyšováním rychlosti činky, jedno jak pomalým, či až neznatelným, ale plynulým. rozjezd tedy může vypadat zdánlivě pomalý, ale zrychlení bude úplně stejné, jako v závěru pohybu.
| citace: | Dynamický benč
Při pojmu dynamický dochází velmi často k nedorozumění. Dynamický neznamená v našem provedení explozivní, tak jak ho mnozí chápou. Cokoliv explozivního je špatně, zejména u benče. První význam slova dynamický je „pohyb“. Provádíme pohyb, nikoliv statické držení. Druhý význam je postupné zrychlování. A to je klíč k úspěšnému provedení trojbojařských cviků, zejména pak benče. Nikdy se nesnaž o explozi po stopce na hrudníku. Jediným výsledkem je ztráta přenosu síly do osy ve chvíli, kdy přecházíš mrtvý bod a při mezní váze to samozřejmě znamená, že ji nezvedneš. Místo toho se snaž o postupný přenos síly do osy, tlač stále tvrději, jako bys chtěl osu zrychlovat až do konečného bodu. Dynamický benč je vlastně závodním provedením. Jen proto, že nepoužiješ váhu poblíž maxima, vypadá dynamičtěji. Čím těžší váha, tím pomalejší průběh, i když tvoje snaha zůstává stejná. Tedy maximální přenos do osy a úsilí o postupné zrychlení osy. Explozivní v tomto kontextu znamená snahu co nejrychleji dosáhnout maximálního přenosu síly. Při explozivním provedení působí efekt deficitu explozivní síly. Lidskému tělu totiž trvá nějakou dobu, než svaly vyvinou plný výkon. Většinou jde o 0,4 sekundy. Takže když například vrh koulí ti trvá 0,15-0,18 sekundy, je zbytek nevyužitý potenciál k plnému vývinu síly. Ty se při vědomí toho, že ti bude nějakou dobu trvat, než se dostaneš na 100% výkon, snaž pracovat jako motor rakety a tvrdě zrychluj směrem nahoru. |
|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: út srpen 27, 2024 1:56 pm Předmět: |
|
|
Zajímavé čtení, dává to smysl. Vím ale, že dost coachu (např. Josh Bryant který coachuje přes 20 benčařů 280+kg RAW) právě používá i tu metodu jak jsi dělal předtím nebo i třeba odrážené benče s molitanem na hrudníku pro budování streč reflexu. Spíš mě ale zarazilo že svalům trvá vyvinout maximální výkon 0,4s. U 220kg mrtvoly jsem musel 3 sekundy tlačit do podlahy než se to rozjelo :D
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|