|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Magumi

|
Zaslal: so červenec 20, 2024 12:39 pm Předmět: |
|
|
Moc pěkně se po té dovolené vracíš, klobouk dolů, že jsi do toho zvládl takhle hned naskočit, to dělají ty tréninky v Třeboni. A je moc hezké číst, že jsem tě zvládl i na dálku na těch dřepech svým počítám povzbudit. :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
vlk#

|
Zaslal: po červenec 22, 2024 2:18 pm Předmět: |
|
|
22. července 2024, pondělí
531+BBB, M8 W1/4 D4/4, tlaky 5+, polední trénink, Form Factory Václavák
Military press: (stopky na hrudi)
5x 65 kg
5x 72.5 kg
3x 80 kg, série 5+, FAIL, podle očekávání, ale rozjezd byl dobrý a vypadalo to, že čtyři ubojuju
5x 10x 60 kg, OT5M, pátá rpe 10, delší nástupy pomohly, nad očekávání
čas 45 minut
Břícho: (přednožky)
4x 10x BW
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út červenec 23, 2024 2:54 pm Předmět: |
|
|
23. července 2024, úterý
531+BBB, M8 W2/4 D1/4, dřepy 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar, sbd)
3x 140 kg
3x 160 kg
3x 180 kg, opasek, série 3+, se spotterem bych zkusil čtvrté, ale takhle to stačilo
5x 10x 130 kg, bez opasku, nástupy cca 6 min., opět v sériích bez prodýchávání, ale byla to dávka, zvláště pro core
čas 52 minut, vždy komplet, od prázdné osy
Shyby: (naširoko, nadhmat)
5x 5x BW, striktně, šloto, shyby po dřepech => ano, po tazích => ne
váhovka 102.4 kg (!), tuk 27.2 % (!!), svaly 33.3 % (34.1 kg), visc. tuk 16 (!!!)
po dlouhé době jsem ráno vlezl na váhu a nechal si to změřit komplet, absolutní hodnoty nejsou podstatné, podstatné je, že to váha dokáže měřit opakovaně, takže když se to pohne na váze, mělo by i v reálu.
váhovka => na tu se ptají doktoři, tak ji chci do konce prázdnin sundat na 100-, před prázdninama už jsem byl kolem 101, ale pak dva týdny dovolené a zas tam byla 2-3 kila navíc
tuk => to už je samozřejmě problém, na který jsem hřešil, dokud mi doktoři nezačali měřit cukry a cholesteroly a nezačaly se mi ucpávat cévy, postupný cíl bude sunout to ke 20 %
viscerální tuk => velký problém, větší než podkožní tuk, tím jsem si oplácal orgány, co začal covid, zavřeli fitka a vybodnul jsem se na cvičení a pokračoval, když mi koleno a pak ty cévy bránily cvičit, takže mám co napravovat a prvním postupným cílem bude donutit váhu, aby ukázala 15, což bude signál, že s tím lze pohnout a pak už to budu hrnout k 10, což jsem neměl, ani když jsem si tu váhu před 10 lety pořídil, dobrým ukazatelem bude opasek, který zatím pořád zapnu na 2. dírku, což není žádná sláva, ale bylo už hůř, a cílem je samozřejmě dírky ubírat, resp. přidávat.
tohle vše si tady píšu pro záznam a jako motivaci, že ty hodnoty nejsou zdravé je zřejmé a že s nima nedokážu nějak více a trvaleji pohnout je zde v logu taky vytesáno, ale pohybem opilého námořníka, což je terminus technicus :), směřuji k cíli a věk a zdraví mě nutí to nebrat na lehkou váhu.
| Magumi napsal: | | Moc pěkně se po té dovolené vracíš, klobouk dolů, že jsi do toho zvládl takhle hned naskočit, to dělají ty tréninky v Třeboni. A je moc hezké číst, že jsem tě zvládl i na dálku na těch dřepech svým počítám povzbudit. :) |
vypadá to, že ty údržbové tréninky pomáhají, sice jsem potratil něco síly, ale objemy drží. a dnes už to bylo lepší a nemusel jsi mě na dřepech tolik povzbuzovat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st červenec 24, 2024 1:46 pm Předmět: |
|
|
24. července 2024, středa
531+BBB, M8 W2/4 D2/4, benče 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky)
3x 107.5 kg
3x 117.5 kg
3x 127.5 kg, série 3+, při druhém jsem štrejchnul do konstrukce, což mi rozhodilo dráhu i na třetí, ale víc tam asi nebylo
5x 10x 85 kg, v pohodě, nástupy cca 4 min. aby se doplnila energie, nepotřeboval jsem to ždímat
čas 35 minut
Břicho: (přednožky)
4x 10x BW
Biceps: (ve stoje, velká čínka)
4x 10x 40 kg, čtvrtá už závěr číting, jinak dobrý
přemýšlím nad dalším tréninkem, až dokončím tohle meso, na 5/3/1 mám pomalý silový progres a ještě za ním zřejmě stojí ty desítky na BBB, na kterých jsem se dost zlepšil, což ale nebyl hlavní cíl. asi přejdu na pětky, trojky, jedničky, ale v sériích.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st červenec 24, 2024 8:28 pm Předmět: |
|
|
Vĺčku, pri tej tvojej váhe je 1-3 kilo nič, keď bude najmenej desať dole, tak budú aké-také zlepšenia evidentné a i na váhe vyčísliteľné, takto sú to dosť pochybné údaje, ale ok, aspoň nejaká báza, neubudne z teba, ani zo sily, tak sa už zapri konečne! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: čt červenec 25, 2024 7:32 am Předmět: |
|
|
| Turakam napsal: | | Vĺčku, pri tej tvojej váhe je 1-3 kilo nič, keď bude najmenej desať dole, tak budú aké-také zlepšenia evidentné a i na váhe vyčísliteľné, takto sú to dosť pochybné údaje, ale ok, aspoň nejaká báza, neubudne z teba, ani zo sily, tak sa už zapri konečne! | jak píše Turakam, já bych se taky nebál přitvrdil. Ono opravdu jít ze 104 na 101 je prakticky nic. Když ti to nejde jídlem, dá se opřít do kardia. Určitě jsou způsoby jak na sebe můžeš vyzrát. A sílu bych moc neřešil. Prostě někomu to drží víc, někomu méně (strava, geny atd.), proto jsou také váhové kategorie. Ale lepší být slabší a žít o 5 let déle, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: čt červenec 25, 2024 8:03 am Předmět: |
|
|
| DAVID.LOPAN napsal: | | Turakam napsal: | | Vĺčku, pri tej tvojej váhe je 1-3 kilo nič, keď bude najmenej desať dole, tak budú aké-také zlepšenia evidentné a i na váhe vyčísliteľné, takto sú to dosť pochybné údaje, ale ok, aspoň nejaká báza, neubudne z teba, ani zo sily, tak sa už zapri konečne! | jak píše Turakam, já bych se taky nebál přitvrdil. Ono opravdu jít ze 104 na 101 je prakticky nic. Když ti to nejde jídlem, dá se opřít do kardia. Určitě jsou způsoby jak na sebe můžeš vyzrát. A sílu bych moc neřešil. Prostě někomu to drží víc, někomu méně (strava, geny atd.), proto jsou také váhové kategorie. Ale lepší být slabší a žít o 5 let déle, ne? |
Alebo reálne o 10-15 a bez infarktu, win/win! _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt červenec 25, 2024 3:46 pm Předmět: |
|
|
25. července 2024, čtvrtek
531+BBB, M8 W2/4 D3/4, tahy 3+, popolední trénink, Form Factory Václavák
Mrtvý tah:
3x 160 kg
3x 180 kg
5x 200 kg, opasek, trhačky, série 3+, chtělo se mi
5x 10x 140 kg, bez opasku, trhačky, nástupy cca 7 min., až do páté jsem si držel optimismus, pak jsem odpad :)
čas 53 minut
čtvrtý trénink v řadě a jak se vydařil, už to vypadalo, že se z práce neutrhnu, říkal jsem si, že to nevadí, že mám na den volna nárok, že si odpočinu a prospěje mi to... ale pak jsem vypnul hlavu a šel, práce neuteče a tréninky mě dostávají do fyzické i psychické pohody, což jsem dnes potřeboval jako sůl. a stalo se.
včera jsem 5/3/1 trochu pomluvil, ale po dnešku to vypadá, že tahy jsou nejblíže mé top formě, ještě počkám, co vyrobím příští týden s 210 a sérií 1+.
| Turakam napsal: | | DAVID.LOPAN napsal: | | Turakam napsal: | | Vĺčku, pri tej tvojej váhe je 1-3 kilo nič, keď bude najmenej desať dole, tak budú aké-také zlepšenia evidentné a i na váhe vyčísliteľné, takto sú to dosť pochybné údaje, ale ok, aspoň nejaká báza, neubudne z teba, ani zo sily, tak sa už zapri konečne! | jak píše Turakam, já bych se taky nebál přitvrdil. Ono opravdu jít ze 104 na 101 je prakticky nic. Když ti to nejde jídlem, dá se opřít do kardia. Určitě jsou způsoby jak na sebe můžeš vyzrát. A sílu bych moc neřešil. Prostě někomu to drží víc, někomu méně (strava, geny atd.), proto jsou také váhové kategorie. Ale lepší být slabší a žít o 5 let déle, ne? |
Alebo reálne o 10-15 a bez infarktu, win/win! |
chápu, roky hojnosti skončily, má příští váhovka je 93-, těch +5 až +15 let beru, ostatně Magumi plánuje, že budeme zvedat do 80 ;) a s tím kardiem to je dobrý nápad
budu se převažovat začátkem každého týdne a zapisovat to, abych viděl ten progres, případně regres, s úbytkem půl kila čistého tuku týdně bych byl spokojený, ale je jasné, že s vyšším procentem to jde lépe a pak se to zpomaluje
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt červenec 25, 2024 6:22 pm Předmět: |
|
|
Do 80 myslis vek nebo vahu? _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po červenec 29, 2024 2:22 pm Předmět: |
|
|
29. července 2024, pondělí
531+BBB, M8 W2/4 D4/4, tlaky 3+, polední trénink, Form Factory Václavák
3x 70 kg
3x 77.5 kg rpe 9
1x 85 kg, série 3+, fail, podle očekávání, druhé by bylo fajn, ale nebylo tam
5x 10x 60 kg, už čtvrtá byla rpe 10, ale pátou jsem musel, nástupy 4-5-5-6 min.
čas 44 min.
Břícho: (přednožky)
4x 10 x BW
na militárku potěšily desítky se 60 už podruhé, jinak se žádná absolutní síla zázrakem nevyskytla, což se dalo při tomto programu čekat.
o víkendu jsem byl na vodácké základně v Jižních Čechách vyzvednout holky, sbalit stan a rozloučit se s kamarádama, počasí vyšlo skvěle, ale bylo to náročné
| Peter Ustinov napsal: | | Do 80 myslis vek nebo vahu? |
váhu tělesnou nebo na čince? :D
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út červenec 30, 2024 3:17 pm Předmět: |
|
|
30. července 2024, úterý
531+BBB, M8 W3/4 D1/4, dřepy 1+, polední trénink, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar, sbd)
5x 150 kg
3x 170 kg, rpe 9.5, úplně jsem to necítil, ale aspoň jsem věděl, že nezůstanu pod prvním
1x 190 kg, opasek, série 1+, tady už ta jistota nebyla, tak musel pomoci adrenalin, pár kilo rezerva, žádné další opáčko, žádná sláva
5x 10x 130 kg, bez opasku, nástupy 5-6 min., nějak to šlo, potřetí potvrzeno, ale už žádné těžké desítky nechci :D
čas 52 min.
Shyby: (naširoko, nadhmat)
5x 5x BW striktně, po dřepech to prostě jde, pauzy jsem prokecal s Honzou trenérem
váhovka 101.9 kg, -0.5 kg, je to nic, statisticky nevýznamný rozdíl, ale nějak se začít musí a po tom víkendu jsem to ani nečekal
na dřepy tam teď víc není, potěšilo dokončení osmého mesocyklu, silově slabší, možná na ten objem na desítkách bych mohl navázat osmičkama
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st červenec 31, 2024 1:57 pm Předmět: |
|
|
31. července 2024, středa a půlka prázdnin v čudu
531+BBB, M8 W3/4 D2/4, benče 1+, polední trénink, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky)
5x 115 kg
3x 125 kg, rpe 9?
1x 135 kg, série 1+, pomalu, ale čistě, max 2.5 kg rezerva
10x 85, 87.5, 90, 92.5, 95, 97.5, 100 kg, vše stopky, trochu jsem si to zpestřil, víc tam nebylo, stovka už rpe 10
čas 54 minut
4x 10x BW
silový progres prakticky žádný, ale podobně jako včera u dřepů, jsem rád, že jsem dokončil osmé meso bez failu.
přihazované desítky potěšily, upřímně, ani těch 95 jsem nečekal a když mělo být pět sérií, tak jsem to spíše viděl na pyramidu, ale systém vařené žáby fungoval, tak jsem si řekl, že budu nakládat, dokud neumřu, no a jsem rád, že to vyšlo až na kulatou stovku :) alespoň mě těch 70 opakování s průměrnou váhou 92.5 trochu zahřálo, protože na začátku tréninku padala tepovka mezi sériemi pořád na 65.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: so srpen 03, 2024 12:08 am Předmět: |
|
|
2. srpna 2024, pátek
531+BBB, M8 W3/4 D3/4, tahy 1+, polední trénink, Form Factory Václavák
Mrtvý tah:
5x 170 180 kg, trhačky
3x 190 200 kg, rpe 9?
1x 210 220 kg, opasek, trhačky, série 1+, neplánovaný test 1RM, sice pomalu, ale ještě to nebyl grind, na další už byla prázdná nádrž
5x 10x 140 kg, bez opasku, do třetice, pořád těžké, ale nebylo potřeba brát z rezervy nebo jet na výpary
čas 54 minut
a pak už jsem si řekl, že je pátek, a že doplňky nepotřebuji :)
eh... to je tak, když člověk neumí počítat a tahá o 10 kg více, než byl plán
už ta pětka, co měla být 170, byla nějaká těžší a říkám si, no, minulý týden 5x200, tento týden jsem si myslel na 2-3x 210, přičemž ta trojka by byla na mou výkonnost luxusní, ale reálně jsem počítal s dvojkou... a nakonec asi ubojuju předepsanou jedničku a budu rád
pak přišla trojka, co měla být 190, vědět, že tahám 200 bez opasku a ještě bych tam pocitově jedno opáčko vyškrábnul, tak jsem spokojený, ale takhle jsem si říkal, dynamika minimální a tolik mi opasek, až tam přihodím další dvacku, nepřidá
a pak už byla naložená plná činka, série 1+, tak si to ještě v hlavě přepočítávám, abych tam neměl méně... a zjišťuji, že v době, kdy ke 140, které jsem tam měl připravené na dlouhé série, ale vzhledem k dostupnosti kotoučů naložil 20 + 25 + 15, jsem přihodil další dvacku, tak tam nebylo 170, ale 180 :/ což jsem doteď netušil a bylo potřeba rozhodnout, co s tím. buď si shodím na 210 a demoralizovaný se budu snažit zatáhnout ty 2-3 opáčka, což může skončit i u jednoho, nebo, wait-for-it, když sis to blbě naložil! tak si to i zatáhni :D ale bylo mi jasné, že tohle už nebude legrace a každá chybička v setupu nebo technice to může zhatit.
ten pocit, když jsem to dotáhnul!! poprvé 220 v M2, tj. 50+, přičemž zhruba před pěti lety mám 1x225 a 2x220, takže jsem poměrně blízko top formě, což mě příjemně překvapilo, zvláště, když jsem program narušil dovolenou a když mám pocit, že to 5/3/1 je tam pouze pro ego a ten hlavní progres dělám na BBB aka 5x10 :)
váhovka 102.8 kg
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so srpen 03, 2024 6:31 am Předmět: |
|
|
No pozri naňho. Akože niiiiič a pritom stačí jeden omyl pri nakladaní a zrazu aký výkon
Gratulujem! Pekné čísla. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne srpen 04, 2024 4:28 pm Předmět: |
|
|
4. srpna 2024, neděle
531+BBB, M8 W3/4 D4/4, tlaky 1+, odpolední trénink, Form Factory Václavák
5x 75 kg
2x 82.5 kg, fail, měla být trojka
0x 90 kg, série 1+, fail, bez šance, ani nad hlavu jsem to nedostal
5x 10x 60 kg, OT5M, splněno, dotřetice, aspoň tady spoko
čas 48 minut
4x 12x BW
Biceps: (velká činka, ve stoje)
4x 8x 40 kg, až závěr čtvrté cheating, jinak spoko
dnes jsem šel na porážku a taky se mi jí dostalo v dvojnásobné míře, mám teď díky programu poměrně konzistentní výkonnost, takže jsem věděl, že to tam není, ale zabojovat se musí! potěšily desítky, které už třetí týden potvrdily, že to není náhoda a i když devadesát tam není, s objemem to není špatné.
osmý mesocyklus hotový, deload týden ještě bude, ale ten se nepočítá, nakonec čtyři faily a všechny na military, což je restart, ostatní cviky bych ještě mohl zkusit devátý a možná někde desátý, ale na top série bych už si bez spottera nevěřil a selhat na dřepu nebo hůře na benči, se mi nechce. takže to plánuji restartovat celé, i když se mi zamlouvalo, že postupným restartem jednotlivých cviků by se náročnost týdne snížila - nescházely by se všechny v nejtětší fázi.
včera, sobota, ZOO Jihlava, celodenní výlet, fast food, užili jsme si to s rodinkou.
fáze II
cyklo cca 12 km
dcerka se chtěla projet a dětem se na takové věci neříká ne :D problém byl, že v půlce nás chytla nečekaná letní průtrž, takže jsme asi půl hodiny zůstali pod mostem, který zpočátku, když to ještě foukalo na všechny strany, úplnou ochranu neposkytl, pak tam na radaru bylo okno před dalším deštěm, tak jsme vyrazili, ale stejně nás při dojezdu menší sprška neminula, každopádně zážitek to byl a zážitky musí být intenzívní :) příště si prý vybereme lepší počasí a dojedeme až tam, kam jsme plánovali ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|