tlaky JČ v sede
17,5kg 5
20kg 5
22,5kg 5
25kg 6 hneď potom 12,5kg 10 (fat grip)
Celkom fajn. Na to, že 2 dni pred tým sme behali a deň pred tým cvičili, bol fakt fajn aj
tento tréning. A po skoro 3 mesiacoch som skúsil lowbar, ktorý som vyradil, lebo som
mal boleti ramena a prestal ma baviť. Tie goblety a mŕtve ťahy to ako-tak udržali.
Napriek dvom predošlým tréningovým dňom som s tým bol celkom spokojný a chrbát aj
rameno držali. Svalovica z toho ale cez víkend bola - zadok aj stehná celkom + ramená
chrbát, ktoré dostali zabrať aj v predošlom tréningu.
Celkom fajn.
Ťahy - bez pásku, všetko hook grip - skúsil som jednu fičurinu - keďže v posilovni kde chodím,
nie je dovolené magnézko ( ), tak som si posledné články palcov omotal takým tým
tenkým leukoplastom na kotúčiku, čo je bez vankúšika. Je pravda, že som si to musel na
novo premotávať počas ťahov, ale - fungovalo to. Hook grip sa mi neotváral. Hurá
Neviem, či to je cheating, ale keďže by som sa hook asi chcel naučiť pre budúcnosť, tak to
možno budem takto robiť.
Zhyby - dosť široký nadhmat až na poslednú sériu - to bol úzky nadhmat.
Tlaky... poslednú z tých troch s 25kg JĆ som chcel ísť amrap... a aj bol. Piatu som LTT vytlačil.
kladivá v stoji s JČ
12,5kg 5 / 15kg 5
17,5kg 5 / 20kg 5
Nooo.. dnes sa uvoľnil čas aj žienke, tak sme šli spolu. Včerajší tréning som veru cítil.
Už na goblet drepoch som mal na konci tých 10tok skôr problém udržať KtB v racku (s
nohami probém nebol - ale horný chrbát a ramená). Keď sme prešli na benče (ja podhmatom),
tak mi napadlo, že svalovica zo včera + unavenie ramien z goblet drepov sa podpíšu.
Nevadí :) ako naposledy som pridal zo 70 na 75 a na poslednej sérii to vtedy vyšlo na 10
opakovaní. Reku, unavený, svalovica celkom dosť, tak si aspoň dám 7 trojok, nech ten
celkový objem kíl nejaký nadvíham (hmotnosť som zhadzovať nechcel). V poslednej som
tam aspoň trochu viac opakovaní dal... ale dnes som sa až tak nejako netriafal do dráhy.
Nevadí. Mám za to, že aj keď som šiel cvičiť takto rozbitý, tak som niečo z toho vyťažil.
A na viac, ísť cvičiť so žienkou je vždy super
Jaaj to mas dobre, ze ste so zenou na rovnakej vlne. Ta moja by najradsej chodila len plavat. Neznasam plavanie.
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Jaaj to mas dobre, ze ste so zenou na rovnakej vlne. Ta moja by najradsej chodila len plavat. Neznasam plavanie.
Noo.. ono moja milá síce nemá taký ten 100% drive na tréningy, ale na druhú stranu má potom
radosť z toho a tiež ocení takto spoločne strávený čas + teraz je to ale závislé aj od toho, či
máme stráženie pre malého.
beh s manželkou (bez kočára)
11,16 km
čas 01:13:26
priemerné tempo: 06:35/km
priemerné tepy: 140/min
šprint posledných 70m
kým sa mi tepy zastabilizujú z tých 115 na +/- 140 - 145, tak to klasicky trvá 1500.
Čiže toho prvého 1,5km beriem pri dlhších behoch ako rozcvičku a potom, ak nejdem
na intenzitu, tak sa snažím držať tie tepy.
Fajn beh.
potom asi hodinka oddych a
beh s mamou
5,60 km
čas 45:05
priemerné tempo 08:03/km
priemerné tepy: 136/min
1,00 km
čas: 03:53
tempo 03:53/km
začiatok som dosť vystrelil... a potom som neudržal konštantné tempo.
Ale na to, že som už mal odbehnutých 16,7km pred tým, tak celkom spokojný.
Najlepší čas na 1000m mám myslím 03:27
švihadlo 1minuta
celkom že kardio deň
Naposledy upravil nikkon dne po říjen 21, 2024 11:05 am, celkově upraveno 1 krát
Ešte som cítil trochu ten beh z nedele. Ale neviem, či viac objem skoro 18km, alebo skôr
tú poslednú tisícku intenzívnu.
Ťahy boli bez pásku a všetko hook. Tá páska na poslednom článku prsta zaberá a nešmýka
sa mi to moc. Akurát som si odtrhol vrchnú časť kože na prostrednom článku ľavého palca,
tak sa to bude musieť zahojiť no.
Benchpress podhmatom - milá prihodila váhu, tak som nechcel byť za padavku
Občas, keď sa netrafím do dráhy (vačšinou ale vplyvom únavy sa netrafím trochu), tak
mi vystreluje do toho citlivého nervu v ľavom lakti. Ak ale držím lakte viac pri tele, dá sa to
regulovať. Inak 3x6 s 80 bolo tak LLT akurát - viac opakovaní ani vyššia hmotnosť by to byť
isto nemohla (dotlačenie už bolo ku koncu celkom pomalé).
Potom som chcel ísť 75 klasickým úchopom - urobil som jedno opakovanie a vrátil - hrozný
nezvyk, ako robím len tlak podhmatom. Tak som pokračoval podhmatom a ešte dal nejaké
pumpovanie (uvidím, či a kedy sa mi bude chcieť prejsť na klasický úchop).
Extenzie zas napumpovali vzpriamovače poriade. Manželke zaberajú viac hamstringy pri tom
než mne. Mne zas vzpriamovače. Keby som sa sústredil na rovnejší chrbár, možno aj mne
by sa zmenilo to rozloženie síl tam. Ale zase... chcem tie kríže rozhýbať a pomáha to, čiže tu
sa zaguľatenia v spodnej fáze pohybu nebojím...
dobrý... tak ještě, že se těch příbuzných nesešlo víc :) jinak běhá celá rodina je super koncept!
No rodičia chodievajú behávať 2x do týždňa. Občas si k tomu aj doma zacvičia, resp. aspoň
nejaké pasívne visy na hrazde, drepenie, dislokácie na ramená - nech nie sú zatuhnutí.
A chcel som trošku pozrieť na to, ako sa mame darí. Naordinoval som jej 5km pomalým tempom,
tak aby sa nevyžmýkala, a potom oddych a jednu 1000ku naplno (pomalý beh sme šli spolu a
na 1000ke sme sa prestriedali). Celkom si dala do tela. Som rád, že majú záujem o pohyb.
To je v podstate jediná účinná zbraň proti starnutiu.
Celkom fajn tréning. Na to, že drepy robím menej, som ich cítil relatívne znesiteľne.
Šiel som 3x5 bez pásku a potom s opaskom nejaké ďalšie (bez opasku zapájam viac
trup, no mám pocit, že s opaskom mi zas lepšie zadok zaberá...)
Goblet po low bar super - nemusím ísť toľko opakovaní, aby som to cítil a nelimituje ma
až tak vršok.
Spodná kladka - tam som skúsil v natiahnutí "vypnúť" ramená a vystrečovať (taká cielená
kyfóza) a celkom to dobre zaberalo.
Spodná kladka - tam som skúsil v natiahnutí "vypnúť" ramená a vystrečovať (taká cielená
U každého přítahu který není cílený izolovaně na široký sval zádový je tohle velmi dobré, protože trochu posílíš hrudní vzpřimovače páteře v plném pohybu a zároveň vršek zad trénuješ mnohem lépe, protože nepřitahuješ pouze paží ale hýbáš i lopatkou.
U každého přítahu který není cílený izolovaně na široký sval zádový je tohle velmi dobré, protože trochu posílíš hrudní vzpřimovače páteře v plném pohybu a zároveň vršek zad trénuješ mnohem lépe, protože nepřitahuješ pouze paží ale hýbáš i lopatkou.
Vďaka... budem to testovať ďalej. Ja som to do istej miery robil trochu.. a keď som toto
video videl , tak mi napadlo, že ten
streč môžem skúsiť ešte trochu väčší... (cca o 5:30 to tam je). Nevravím zas, že som zo
spodnej kladky urobil jefferson curl, ale ozaj tomu dalo to natiahnutie nový rozmer. A s tou
prácou lopatiek to bude pravda. Veď to nie je cvik primárne na ruky.
beh s manželkou
30% poľná, rozoraná cesta, 70% rozbitá lesná asfaltka
10,12km
čas: 01:17:18
priemerné tempo 07:38/km
priemerný tep 135/min
nastúpaných 215m (väčšinou mi to na tejto trase ukazuje 220m, ale to je +/- fakt)
Pohodový beh... keby nechodím do posilovne, resp. sa viac venujem behu, tak by som
samozrejme zaraďoval v rámci behu aj viac intenzity. Aktuálne to berieme fakt len ako
kardio bez nejakej častejšej intenzity v rámci behu. Čo je ale fajn, tak mi trochu pri
podobnej trase a tempe padajú kúsok tepy dolu.
Možno ale bude aj viac intenzity... neviem.
Hmm.. mal som menej síl než naposledy. Jednak mám pocit, že možno som pri drepoch
cítil ešte beh z nedele, ale okrem toho - mal som 2x 24kg KtB, lenže iného tvaru a s iným
madlom (jeden z dvojičky bol obsadený). Jedno madlo bolo omnoho dlhšie, tak som si to
v tých sériách stiredal pravá / ľavá, aby tá záťaž bola vystriedaná trochu. A kvôli tomu som
v 4 sérii neudržal pri 10-tom opakovaní tie KtB už. Ale aj tak... myslím, že v nejakom
zázname som mal 20x 24+24kg, čo by bolo teraz fakt bez šance. Včera bolo tých 5x10 tak
akurát LTT.
Benchpress podhmatom bol najprv ťažký, potom som sa rozhýbal. Ale je pravda, že tie
goblety dosť vyčerpajú aj ramená - front rack tých KtB dlhší čas nie je úplne jednoduchý.
Napriek tomu to bola fajn cvičba a mám dobrý pocit z toho.
mestský beh s manželkou a synom v kočári
7,33km
čas 53:11
priemerné tempo 7:15/km
priemerný tep 141/min
beh - intenzita na bežeckom ovále (bez kočára)
1000m
čas 3:57
Celkom fajn... pomalý beh bol na pohodu (aj keby som čakal ešte nižšie tepy)
1000m bolo o 4 sekundy pomalších, než naposledy, ale som spokojný celkom -
lepšie som si rozložil sily a šiel som relatívne konštantným tempom a posledných
80m som pridal.
Naposledy to bolo naopak, začiatok som prepálil (tempo asi 3:15) a potom som už
len spomaľoval.
Uvidím, či ma tá intenzita začne baviť a budem koketovať trebárs so 400m...
Zatiaľ takto - čas od času skúsim 1000m, nech tam nemám len pomalé behy.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru