vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 246, 247, 248 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: čt říjen 31, 2024 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

29. října 2024, úterý

turistika Harrachov 710 m.n.m - Vysoká pláň (PL) 1497 m.n.m a přes Vrbatovu boudu zpět

vzdálenost 35 km, převýšení cca 780 m, nastoupáno/naklesáno cca 1000 m, čas 8:10 h včetně/pouze s přestávkama na focení, nakrokováno 50 tis.

sešlo se to dobře, měl jsem čas zhruba devět hodin mezi snídaní a večeří, ale taky než se setmí, v tomhle je léto lepší, vyšlo počasí - nemrzlo, nepršelo, nefoukalo, nebyl sníh, teplota 5-10 stupňů, mlha a občas mrholení, holt zase nemůžu mít všechno, byl jsem zdravý a síť turistických cest umožňovala postupně navyšovat vzdálenost/nadmořskou výšku jak jsem cítil, že to kolena, chodidla (viz závěrečná pasáž o botech) i nohy zvládají, nakonec jsem se dostal až na 4 h chůze a stoupání, což byl takový můj interní limit, že pak už to musím otočit, abych to zvládl časově i fyzicky, ale protože cesta zpět je jednodušší, krom prudkých klesání, a věděl jsem, že takových příležitostí už nemusí být mnoho, tak jsem si ten okruh ještě natáhnul, abych z toho vymáčknul, co nejvíce, vzdálenost jsem pak spočítal přes mapy cz, ale krokoměr mě dohnal ještě k závěrečné okružní procházce Harrachovem, abych to zakulatil :) jak vzdálenost, tak kroky jsou výrazně překonané osobáky, tuším, že historicky jsem měl nějak 25 km/35 tis. a na dlouhou dobu, ne-li napořád, mi vydrží, dokud se nesejde i ten pátý element, což jsou dobré boty :D ty pořád nemám, zvláště na hory, takže to opět díky úzké špičce odnesly malíčky a puchýře mám i na patách, ale za ten pocit to stálo. ps: díky mlze a stoprocentní vlhkosti jsem zkusil ještě jednu výzvu a dal to celé bez pití, jídlo si ani na tyhle procházky neberu, a prošlo to pohodlně.

teď už jsem zpět, duševně zregenerovaný a těším se opět na silové tréninky, chodidla se budou muset zahojit, lýtka taky dostala svoje, ale to jsou drobnosti, alkohol držím poblíž nuly, koncem listopadu/novembera budou opět testy a chci tam vidět něco pěkného, ne jako po letní týdenní dovolené all-inclusive :) totéž kreoš, který jsem vyřadil, ale hned po testech zase nasadím, protože bez něj je ta výdrž mizerná. o víkendu jsem zároveň neplánovaně zvládnul kofeinový absťák a když už, tak jsem si teď dával pouze jedno cappuccino od baristky ke snídani, aby mě to nehodilo zpátky, ale netuším, jaké množství je rizikové, každopádně to teď chci taky eliminovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: pá listopad 01, 2024 4:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. listopadu 2024, pátek
531, dřepy 5+, polední trénink, Maximus

Dřepy: (high-bar, sbd, no belt)
5x 100 kg
5x 120 kg
5x 140 kg, série 5+, rpe 9.5, inu stačilo, není kde brát
1x 150 kg, rpe 8
1x 160 kg, rpe 9.5, i tady stačilo, podvážených 160, bída
5x 8x 100 kg, měl bych napsat, že to bylo lehké, bylo, tak pět opáček, ale od druhé série se to postupně zlepšovalo, nástupy 4-5 minut

Vis na hrazdě: (nadhmat)
60 s, sákryš, to jsem netušil, že to tak ztěžkne, závěrečných 15 s boj o štít a ruce vytahané jak opice

po návratu z hor jsem si přečetl resty, vidím, že Ustinov dřepne 180, tak si říkám super, teď už i veltrová váha dřepne více než já, ale protože ukázaná platí a chtěl jsem svému egu uštědřit tvrdou motivační lekci, tak jsem si dnes dal dřepy.

dobrá zpráva je, že jsem se poměrně rozumně rozhýbal na high-bar, i když pravé rameno protestovalo a nebylo komfortní, ale ani to nebylo nijak devastační, tak jsem pokračoval.

šlo to až do těch 140, kde se páté opakování tak zpomalilo, že bylo vymalováno. pak jsem ještě zkusil jedničky, ale těch 160 jsem si nějak špatně odebral a bylo jasné, že i tady končím. takže žádných podvážených 180, ba ani 170, pouze základních 160 a to ještě v reálu tak 154. nu což, laťka je nasazena hodně nízko, to se bude dobře zlepšovat.

osmičky se 100 byly dobře trefené, jsem rád, že jsem se nemořil se 120 a mohl jse soustředit na dynamiku.

v šatně jsem se pak bavil s "klukem" co byl předtím na recepci a teď šel na trénink, je mu už něco přes šedesát, ale má mladistvý vzhled, co už jsme tak mohli řešit... kdo má lepší ortopedku :D
vlk#

PříspěvekZaslal: so listopad 02, 2024 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2. listopadu 2024, sobota
531, cg benč 5+, polední trénink, Form Factory Holešovice

CG bench-press: (cca 50 cm, stopky)
5x 90 kg
5x 100 kg
5x 105 kg, série 5+
5x 8x 85 kg, OT3M, díky kratším nástupům jsem končil rpe10

Biceps: (jednoručky, ve stoje, střídavě/po jedné)
8, 7+1, 5+3x 20 kg, OT3M, těžší než velká činka

čas 40 minut

sauna 3x 10 minut + studená sprcha 3x 5 minut

váhovka 102.6 kg, njn, po třech gastro dnech na dovolené, ale mohlo být hůř

víkend, času dost, Form Factory stihlo otevřít pár dalších klubů, ve kterých jsem ještě nebyl - Černý Most, Ládví, Na Knížecí (Smíchov), SO-HO (Holešovice), Štúrova (Krč), tak jsem si řekl, že je prostor na průzkum a vybral si Holešovice, které vypadaly slibně.

ve spodní části je pěkná místnost se třema pořádnýma klecema, což je pro mě základ a dá se tady odcvičit vše podstatné, vzhledem k plánu jsem ovšem zamířil do horní části, strojovny, kde je všechno možné, rozumný počet běhacích pásů s výhledem ven, ale taky dvě benčové lavice - ovšem s měkkým polstrem, což je pro mě nezvyk, a mám pochybnosti o jejich životnosti, ale je fakt, že když se člověk zaboří, tak se pak nešmýká :)

cvičilo tam i dost mladých holek single, některé si i zjevně uvědomovaly, že je to potřeba, ale to množství mobilů, vrabčáci totéž... běžně mezi sériema nebo i na běhacích pásech, to já, když mám pauzu, tak ženu kyslík do plic a kreatin (aktuálně přirozený, takže spíše zbytky) a glukózu do svalů, abych byl ready na další sérii a nemám kapacitu řešit selfíčka a storíčka, holt si na to ještě musí přijít, pokud chtějí nějaké výsledky.

sauna byl zlatý hřeb, nová, velká, členitá, tříschodová, spousta podhlavníků, dvoupecová, dobře vyhřátá, suchá, k tomu jeden kout se židlema, ale pak ještě odpočívárna se čtyřma lehátkama a k tomu dvě sprchy, opravdu příjemné, tak jsem to otočil třikrát, na terasu v Karlíně to sice nemá, ale jako sauna je to prozatím best, co jsem ve Form Factory viděl.
vlk#

PříspěvekZaslal: po listopad 04, 2024 5:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

4. listopadu 2024, pondělí
531, tahy 5+, polední trénink, Maximus

Mrtvý tah: (no belt)
5x 140 kg, nadhmat, easy
5x 160 kg, hook-grip, speed lift
5x 180 kg, trhačky, série 5+, síly hromada, na těch pět opáček :D rpe 9
5x 8x 140 kg, trhačky, OT4M, lehce, bez odrážení, ale postupně mě ty nástupy umořily, v závěru čtvrté série došla šťáva a pátá očistec

Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek)
4x 90 kg, velký oči
5x 84 kg, pořád moc
6x 78 kg, komedie, závěr bez doteku
7x 72 kg, tragedie, že já experimentoval
8x 66 kg, a tohle jsem si měl dát 5x, nebo i klidně 60 kg, jako minule

na tazích je krásně vidět, jak člověk potřebuje být zregenerovaný, kolena fungují, záda nebolí, hamstringy odpočaté, to si pak člověk troufne na cokoliv, troufne, neříkám zvedne ;) už při zahřívacích sériích jsem cítil, že to nikde nedrhne, žádný slabý článek, síly, že bych mohl přemisťovat, limit zřejmě někde přes dvěstě, ale, samozřejmě, bez suplementace nebyl problém svaly unavit a na těch osmičkách se čtyřminutovýma nástupama pak uštvat :) ale jsem spokojený, po delší době se mi konečně tahalo dobře a je jedno, kolik tam na té podvážené čince bylo.
Magumi

PříspěvekZaslal: út listopad 05, 2024 1:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc pěkně sis ten program rozjel, kamaráde. Hrozně se mi líbí, jak si to vždycky naplánuješ a pak si to trpělivě odpracuješ, ať se děje, co se děje. Není divu, že jsi jeden z mála, který se zvládá pořád zlepšovat i v našem věku.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
vlk#

PříspěvekZaslal: út listopad 05, 2024 4:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

5. listopadu 2024, úterý , US elections
531, tlaky 5+, polední trénink, Form Factory Václavák

Military press: (stopky na hrudi)
5x 60 kg
5x 65 kg
5x 70 kg, série 5+, rpe 10, páté slušná přetlačovaná, víc tam není, ale splněno
5x 8x 60 kg, OT5M, rpe 9, 9.5, 10, 10, 10, výzva, ale kdo se bojí... díky nadstandardním nástupům splněno

Shyby: (nadhmat, naširoko)
3x 5x BW, OT3M, zkoušet pětky bylo optimistické, pouze první série za něco stála

Biceps: (velká činka)
3x 3x 50 kg, O2M, chtít pětky s 50 byl taky optimismus, ale i trojky se počítají

čas 60 minut

aroma sauna 12 minut + studená sprcha

síla není, 5x70 není žádný výkon, na druhou stranu posledně to bylo 3x70, tak třeba už jsem se odlepil ode dna ;) ovšem osmičky se 60, byť s prodlouženýma nástupama, potěšily, protože závěr BBB v červenci, tedy v nejlepší formě, jsem takto dával desítky.

při tréninku bicáků jsem na jednoručkách zahlédl nějakého černocha/šku, je tam temno a biceps 45 mě na chvíli zmátl, tak jsem se šel mezi sériema projít a nakonec jsem objevil více náznaků, že asi po tréninku zamíří do dámské šatny, inu, mít takové pazoury, taky nenosím mikinu ;)

saunu jsme dnes měli aroma, vejdu tam, tam tři chlapi, smrad jako by některý z nich používal místo deodorantu osvěžovač na toaletu s lesní vůní, ale to mě neodradilo, tak jsem se tam mezi ně vešel a bylo nás tam plno, po chvíli ten jeden, jestli nevadí, a přímo na spirály těch elektrických kamen, běžně to bývá nějak zasypáno kamenama, ale teď nebylo, nalil půl butylky z vlastních zásob, hned jsem pochopil, odkud bylo to aroma, bohužel tím zřejmě vyřadil kamna z provozu, protože se ochladilo tak na 80 stupňů a stala se z toho spíše prohřívárna, tak jsme si tak seděli v lese, kamna chladla, pak ten borec někam vyběhl, shodil a nahodil jistič, ale to už jsem viděl, že než se kamna nahřejou a pořádně se zapotím, tak tolik času nemám, takže jsem šel. studenou sprchu jsem myslel, že zkrátím nebo vynechám, ale nakonec šla celkem dobře a když jsem končil, tak už jsem ze sauny jenom slyšel nějaké rozebírání plechů :) tak jsem zvědavý, jestli příště bude v provozu.
cohen999

PříspěvekZaslal: st listopad 06, 2024 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Saunovi experti, tych milujem!
vlk#

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2024 1:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10. listopadu 2024, neděle
dřepy, benče, 5+, ranní - dopolední trénink, Form Factory Karlín, já a Magumi

Dřep: (high-bar, sbd, no belt)
3x 120 kg, stopky dole, hezky to šlo, kolena nebolela
2x 140 kg, z druhé stopky jsem se málem nezvedl, tak jsem třetí nezkoušel ale pořád příjemné
1x 150 kg, už bez stopky
1x 160 kg, aktuální maxko, možná ještě +5 kg by šlo, ale to je teď vše
5, 5, 4, 3x 140 kg, hodně jsem se přecenil, měly být pětky, ale síla rychle vadla

Bench-press: (stopky)
4x 5x 100 kg, bezpečně, rpe 8, tady už jsem se držel při zemi
12x 100 kg, amrap, bez stopek, pod 15 je to slabé, ale to mám teď všechno

Shyby: (na koulích, paralel úchop)
4x 4x BW, na pětky to teď není

Kliky na bradlech:
4x 4x BW, jenom jsem si přidal k Magumimu, ale je to nezvyk a nic nefunguje, mohl bych to posílit

váhovka 101 kg

sauna 12, 12, 10, 10 + dochlazování na terase, kde byly 2-3 stupínky + pára + vířivka

náš tradiční nedělní Karlínský pánský klub s Magumim, když jsem ráno o půl osmé vyšel ven, tak byly -3 :D Magumi měl vzpírání, ale bouchal to tam tak rychle, že za dvě hodiny jsme byli hotoví - a to si přidával váhy i série, což se u programů nemá dělat ;)

já si dal dřepy a po dlouhé době jsem se cítil komfortně, rameno mě postupně pouštělo na užší úchop, kolena nebolela, a tak jediným slabým místem bylo, že není síla :) u benčů jsem se držel při zemi, tak šlo vše technicky.

a protože zbyla fůra času, dopřáli jsme si vrchovatě wellness, sauna sice ukazovala jenom 85 stupínků, ale vyhřáli jsme se a pak šup na terasu na lehátka, kde se z náš kouřilo jak ze dvou růžových čuníků :D a jak se kouřit přestalo, tak zase šup, do tepla, do sauny. moc příjemný proces.
decarabas

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2024 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

Shyby na koulích

To by mohol byť pekný cirkusový trik

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
vlk#

PříspěvekZaslal: po listopad 11, 2024 2:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

11. listopadu 2024, pondělí , sv. Martin, mladé víno, konec 1. světové války, den válečných veteránů
tahy, tlaky, 5+, polední trénink, Maximus

Mrtvý tah: (no belt)
4x 5x 160 kg, mohlo to být lehčí, ale dostal jsem se do toho

Military press: (stopky na hrudi)
4x 5x 60 kg, šlo to dobře, dokud jsem si neuvědomil, že posledně jsem dával nepodvážené osmičky :D

Horní kladka: (naširoko, na hruď, na dotek)
4x 8x 60 kg, lehce, příjemně

čas 50 minut

další volnější testovací trénink, na tahy jsem zkoušel, co jsem psal Nikovi do logu a zhruba to sedí, nádech do břicha a pak zatáhnu lopatky, narovnám záda a jdu nahoru. první opáčko je zatím pořád horší, ale od druhého už dole neuvolňuju tenzi a jde to dobře.
vlk#

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2024 3:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12. listopadu 2024, úterý
pětky, polední trénink, Form Factory Václavák

Čelní dřep: (no sbd, no belt)
4x 5x 80 kg, rpe 8, dlouho trvalo se rozhýbat, ale třetí a čtvrtá série už cajk

Incline bench-press: (stopky na hrudi)
4x 5x 60 kg, rpe 8, OT2M, taky to chtělo rozhýbat a pak už bylo rameno lepší

Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 3x BW, rpe 9, OT2M, jenom trojky, ale pořádně!

Biceps: (velká činka, ve stoje)
4x 5x 40 kg, rpe 8, OT2M, striktně, kratší nástupy unavily

čas 45 minut, ze šatny do šatny, žádné crcání

sauna 1, 10 + studená sprcha, jenom 6 minut, stačilo

kolena byla nějaká nezregenerovaná, nechtěla se dostat do dřepu, nechtěla zvedat ani vlastní váhu... navíc jsem si zapomněl sbd a to už je teď pro mě velký nezvyk dřepovat s takto obnaženými koleny... ale no excuses, musel jsem to rozhýbat, tak jsem dal tři série naprázdno, pak tři série s osou, pak ještě dvě série s 60 a konečně začala být ready na práci... v hlavě jsem ještě měl Magumiho nedělní lehké pětky se 100, ale když jsem odebral 80, tak už jsem tušil, že to bude pro dnešek akorát, a bylo, naštěstí se vše komplet rozhýbalo, takže jsem z toho měl dobrý pocit.

na šikmém benči jsem měl představu Carabasovy 100, když mu to někdo podává nebo 80, když si odebírá sám, ale opět jsem už u 60 pochopil, že bude lepší zůstat při zemi, zařadit dynamiku a rozhýbat rameno ;)

u shybů jsem eliminoval poloshyby a dal raději čisté trojky po dvou minutách, podobně u bicepsových zdvihů, raději méně, ale striktně a rychleji.

tím pádem jsem všechno zbouchal za 3/4 hodiny a hurá se prohřát do sauny, nikdo tam nebyl, tak jsem se natáhnul, zavřel oči... a za minutu klepala uklízečka, že to jenom vytře a můžu pokračovat :D tak jsem vystoupil, posečkal, nastoupil a dal si těch deset minut zase od začátku. voda ve sprše je příslušně ročnímu období ledovější, ale když přečkám prvotní šok, a to je rychle, tak je to pak příjemné, jak je člověk rozehřátý.

zítra asi nějaký doplněk k tahům a military - možná zkusím rumuny a jednoručky vsedě nebo nějaký shoulder press, a jako doplněk určitě dipy - na tom začnu pracovat.
decarabas

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2024 3:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pekné no bullshit tréningy.
Na tie kolená skús nejakú hrejivku, keď na to natiahneš SBD, po minútke je všetko zahriate a prekrvené. V chladnejšom období to pomáha výborne.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Magumi

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2024 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moc pěkně se do toho opíráš, každý den takový trénink.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
MilanT

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2024 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
zítra asi nějaký doplněk k tahům a military - možná zkusím rumuny a jednoručky vsedě nebo nějaký shoulder press, a jako doplněk určitě dipy - na tom začnu pracovat.

a bude tu o jednoho kulturistu víc :D jednoručky v sedě doporučuji, zapojují ramenní svaly komplexněji oproti velké ose, protože tlačíš vedle hlavy
Carmelita

PříspěvekZaslal: út listopad 12, 2024 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pánejo, ty jedeš!

https://forum.ronnie.cz/carmelita-grace-in-strength-t39323.html

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 246, 247, 248 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: