vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 245, 246, 247 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: út říjen 08, 2024 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8. října 2024, úterý
531+5x1, M2 W3/4, tlaky 1+, polední trénink, Form Factory Václavák

Military press: (stopky na hrudi)
3x 72.5 kg
2x 77.5 kg
1x 82.5 kg, série 1+, malá rezerva, ale padlo to, splněno
5x 1x 77.5 kg, OT2M, malá rezerva

Shyby: (naširoko, nadhmat)
3x 5x BW, po třetí sérii jsem ukončil, čím dál více se ozývalo něco nataženého v zádech, asi z nedělních úzkých benčů

čas 40 minut, břicho říkal Magumi, že cvičit nemusíme :D

sauna 10 minut na pohodu + studená sprcha

druhé meso dokončeno, tedy bez dřepů, kde mi dala kolena stopku a odjel jsem je tak na 90 %, dál už to asi tlačit nebudu a nechám to na prosinec, kdy zase začnu suplovat kreatin.

teď celý cyklus restartuju a přejdu na 6/4/2 :D :D důvod je prostý, chci se vyhnout selhání na jedničkách a jak 2RM, tak i 4RM jsou pořád 90+ % 1RM, takže intenzita na silovku dostatečná.

ps: pračka opravená, "naštěstí" jen standardní opotřebené čerpadlo a mladý excelentní opravář, který mi vydrží i do příště ;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: st říjen 09, 2024 2:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

9. října 2024, středa
dřepy/tlaky, šestky, polední trénink, Form Factory Václavák

Čelní dřep: (sbd, no belt)
4x 6x 80 kg, rpe 7-8, uh-oh to zase bude než si zvyknu a posílím stehna

Incline bench-press:
4x 6x 60 kg, OT3M, rpe 7, dynamika, bez stopek

Biceps: (velká činka, vestoje)
4x 6x 40 kg, OT2M, striktně, ale v závěru už to ztěžklo

Leg curls: (zákopky vsedě)
4x 10x 22.5 kg, nevěděl jsem, do čeho jdu, pak jsem zjistil, že je to na hamstringy :D

čas 50 minut

pár cviků z nového programu, plánuju točit A/B, ale ještě nemám rozmyšlené, jestli to bude split (spodek/vršek) nebo 2x fullbody na různé partie, chci tam mít čelňáky, rumuny, pendlay rows + doplňky stroje (spodek) a tlaky (cg benč, incline/decline benč), shyby, biceps + doplňky stroje (vršek). asi teď na začátku vyzkouším obojí a uvidím, co mě bude více bavit a co budu lépe regenerovat. volný den/wellness podle potřeby po dvou nebo čtyřech trénincích, deload po 3-5 týdnech. začínat budu na 4x6, pak přejdu na 5x4 a 6x2, objem to není velký, ale teď by to mělo stačit. nejsou tam ani klasické dřepy, ani klasický benč, ani klasické tahy... ani military press. chci si trochu orazit.
vlk#

PříspěvekZaslal: čt říjen 10, 2024 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10. října 2024, čtvrtek
bazén, polední, Form Factory Vršovice

Prsa:
700 m, 50 délek, čas 28:52, tempo 4'07'', pomalé, ale udržitelné a mít čas, tak plavu dál

přidal jsem vzdálenost, ale jak to tak vidím, budu muset přidat na tempu :) kamarádka teď dala 1500 m v tempu 3:20, a to není žádný sportsman a plavat začala nedávno. asi za to může i ten kraťoučký bazén, ale to neva, na trénink výdrže stačí.

sauna/prohřívárna 10 minut, tady to nemá smysl, člověk se ani neohřeje a navíc dnes jenom dva dědkové

ps: dcerka přinesla z diktátu za tři, protože její rodiče se holt učili, že "období vánoc a velikonoc" se psalo malé v, a tuším ještě se synem před patnácti lety jsme se učili totéž, asi staré učebnice :D až teď jsem byl nucen se doučit, že se jedná o vlastní jména (správný důvod, ne, že se jedná o svátky) a tedy vždy velké, i když trocha tolerance by v tomle oboru nezaškodila ;)
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: pá říjen 11, 2024 8:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
10. října 2024, čtvrtek
bazén, polední, Form Factory Vršovice

Prsa:
700 m, 50 délek, čas 28:52, tempo 4'07'', pomalé, ale udržitelné a mít čas, tak plavu dál

přidal jsem vzdálenost, ale jak to tak vidím, budu muset přidat na tempu :) kamarádka teď dala 1500 m v tempu 3:20, a to není žádný sportsman a plavat začala nedávno. asi za to může i ten kraťoučký bazén, ale to neva, na trénink výdrže stačí.

Třeba mě tohle "pomalejší" kardio nikdy nefungovalo na hubnutí (teda pokud tam máš cíl snížení váhy). Pamatuji si, jak jsem běhal 3xtýdně asi 7-10km+činky a vůbec nic - mám potom naopak větší chuť k jídlu. Nicméně jak jsem začal zápasit, tak jsem začal shazovat a navíc jsem najednou mohl před tréninkem asi 3 měsíce jíst koblihy, pak se metabolisumus vzpamatoval a já musel koblihám zamávat, ale jakmile zápasím aspon 1xtýdně, můžu jíst cca o 20-30% víc než je můj normal...
vlk#

PříspěvekZaslal: po říjen 14, 2024 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14. října 2024, pondělí
dřepy, benče, polední trénink, Maximus

Čelní dřepy: (sbd)
4x 10x 80 kg, nástupy tepovka ~80, vůbec jsem ji nemohl dostat přes 100 a to jsem byl pěkně zadýchaný, rpe 8, dvacet bych v sérii nedal

CG bench-press: (cca 50 cm mezi palcema)
10, 10, 8, 6x 80 kg, nástupy tepovka <100, tepovka lepší, ale svaly nestíhaly regenerovat

Spodní kladka: (naúzko k pasu)
4x 10x 100 kg, nástupy tepovka <110, konečně šla tepovka i přes 130, ale svaly jsem pěkně vyždímal

Břicho: (přednožky)
16, 12, 10, 8x BW, nástupy tepovka ~80, opět jsem ji tím máváním nohou nevyhnal, ale břicho už nemohlo

Biceps: (jednoručky, vestoje, střídavě)
4x 10x 15 kg, nástupy tepovka 105-115, tepovka lepší, bicáčky v závěru trpěly

čas 55 minut

nástupy na tepovku neprobíhaly podle představ, ale ještě to poladím, na úvodních dřepech jsem si říkal, že hodinky snad neměří nebo měří každý druhý tep, zadýchal jsem se, nohy nemohly a tepovka padala někam 60-70, u benčů lepší, ale zjevně to na 100 padlo rychleji než se svaly zregenerovaly, u doplňků už to nějak fungovalo.

cílem byla vysoká průměrná tepovka, ideálně 110+, a intenzívní trénink, ale nejvyšší tepy byly nakonec u spodní kladky a klasicky ve sprše, a do anaerobní zóny jsem se podle náramku dostal na 4 sekundy :D

po třech dnech bez tréninku, nějak teď ztrácím motivaci, přitom vím, že když už se do fitka dokopu, tak je mi tam/a potom dobře, ale ubíjí mě teď kopec obyčejných všedních starostí, na kterýma by každý, kdo má opravdové starosti, mávnul rukou, jenže stokrát umoří i vola. naštěstí mám svůj oblíbený recept step-by-step.

DAVID.LOPAN napsal:
Třeba mě tohle "pomalejší" kardio nikdy nefungovalo na hubnutí (teda pokud tam máš cíl snížení váhy).

tohle nebylo kardio primárně na snížení váhy, plavání mě baví a chci něco pořádného uplavat, a "pomalejší" tempo taky nebylo záměrně, jenže to být rychleji, tak to skončí jako indiánský běh :)
vlk#

PříspěvekZaslal: út říjen 15, 2024 2:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15. října 2024, úterý , svátek má Tereza
tahy, polední trénink, Form Factory Václavák

Mrtvý tah:
10x 5x 140 kg, trhačky, nástupy 1.5 - 2 min., čas 17 minut

nemoh jsem tepovku vyhnat z 85, tak jsem dával nástupy jen, co jsem mohl trochu dýchat, až v deváté sérii po zkrácené pauze to vylítlo přes 120, taky jsem chtěl desítky, ale hned v první sérii jsem pochopil, že to nepůjde, kolena, nohy, všechno mi naznačovalo, že o moc dál za páté se nedostanu, tak když jenom pět opáček, tak holt deset sérií, abych nešel cvičit zbytečně, a nakonec jsem se zapotil pěkně a v nohách to taky cítím.

jinak trénink nahouby:
dřepy - kolena nefungovala, sbd návleky jsem si nevzal, rameno nechtělo pustit osu ani na high-bar
rumuny - takový nezvyk, že i po lehké sérii 10x60 jsem je zavrhnul
mrtvý tah - nic těžšího než 140 nepadalo v úvahu a desítky? zlatý voči! ale nakonec jsem na tom udělal dnešní trénink
incline bench-press - už při 50 jsem cítil rameno a po 4x80 jsem musel odložit, abych ho nerozbil
military press - s osou bez bolesti, hurá! naložil jsem 50 a hned po prvním opáčku odložil
takže po 40 minutách jsem se klidil do sauny s tím, že zítra si něco napíšu a to budu muset splnit ;)

sauna 10 minut + studená sprcha 10 minut, aspoň tohle dnes vyšlo jak má
cohen999

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2024 10:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to znie drsne Na tvojom mieste len sedim v saune a vyhrievam stare kosti
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2024 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky si říkám, že je to slušný soupis bolístek...Možná větší deloady? Jestli si dobře pamatuji, tak máš deloady třeba na 60-70% maxima, ale mně třeba vždy vyhovali deloady buďto úplná pauza, jak stárnu, tak tohle mi už tolik nesedí a nebo úplná výměna cviků na pár dní a jen šmrdlat trx a kladky...Protože tvůj soupis by si možná zasloužil pár lehkých tréninků úplně bez mrtvol, dřepů...o)
vlk#

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2024 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

díky, ale to nic není, jenom takový střet s realitou, že na sobě budu muset trochu pracovat, abych mohl nějak normálně cvičit, tak to píšu do logu a samozřejmě vím, že to nijak nepomůže ;)

dám ty lehké tréninky, taky už mi to pomáhá více než úplná pauza
decarabas

PříspěvekZaslal: st říjen 16, 2024 11:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
vlk#

PříspěvekZaslal: so říjen 19, 2024 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

19. října 2024, sobota
531, nohy 5+, večerní trénink, Form Factory Letňany

Čelní dřepy: (sbd)
5x 80 kg
5x 90 kg
5x 100 kg, rpe nevím, všechno těžké, úchop nezvyk, nohy slabé
5x 8x 80 kg, desítky jsou moc, osmičky k pětkám stačí

Shyby: (naširoko, nadhmat)
5x 4x BW, sice jenom čtyřky, ale i tak spoko

sauna 10 minut + studená sprcha, pocení s blondýnkou bez prostěradla a svalnatým černochem :/

rodina chtěla ještě večer na nákupy, tak jsem je vyvezl do Letňan a sbalil tašku do fitka, je to tu pěkné, šest klecí, tři rovné benče, standardní kotouče, společná sauna s relax zónou, ideální rodinná návštěva obchodního centra :) když je dostatečný kredit na kartě. a do šatny, a z šatny na plac, jsou jezdící schody :D

trénink zase po čtyřech dnech, pořád nedokážu nahodit motor a chodit pravidelně tak, jak mi to nejlíp vyhovuje, ideálně denně na hodinu, dva tréninky a pak třeba wellness, ale když se dnes naskytla možnost, byť večer, tak jsem tu tašku sbalil a udělal jsem dobře.

kolena sice v běžném režimu nebolí, ale vždy, když si vzpomenu na dřepy, tak se hned ozvou, ať na to rovnou zapomenu. tak jsem i dnes chvíli koketoval s high-barem, ale než jsem stačil rozhýbat ramena, tak jsem pochopil, že stejně nic těžkého nebude. oukej, zůstanu u čelňáků, stejně to bylo v plánu, tam teď nic těžkého nezvednu a kolena můžou být vlastně v pohodě ;) no, ne tak úplně, jak pětky, tak potom osmičky daly zabrat, zvláště úchop a dráha, ale to jsou dětské bolístky než si zase zvyknu. snad. níže si odložím video na trénink mobility a úchopu.

ráno jsme si přivstali a s dcerkou jsme vyrazili na houby, takže nějaký pohyb už jsem měl, podzimní příroda a lesy luxus! ale trénink je trénink, a když si čtu, jak to tam Carmen drtí, tak to na dnešek byla ta správná motivace :)

a ve čtvrtek, jak už psal seeya ve svém logu, jsme si dali takový chlapský chill ;) Turnovský pivovar a pyramida: 8°, 10°, 12° :D super pokec a jsem zvědavý, které všechny sporty ještě vyzkouší ;)

vlk#

PříspěvekZaslal: ne říjen 20, 2024 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

20. října 2024, neděle
531, prsa 5+, odpolední trénink, Form Factory Václavák

Bench-press: (stopky)
5x 100 kg
5x 105 kg
5x 110 kg, série 5+, menší rezerva, ale stačilo, jinak samozřejmě teď slabota, ale zase technika dobrá ;)
5x 8x 90 kg, OT4M, rpe 8-9, na 100 jsem si netroufnul a dobře jsem udělal, už od druhé série to ztěžklo

Biceps: (velká činka, vestoje)
8, 8, 8, 5, 5x 40 kg, OT3M, ztěžklo to, tak jsem ubral, aby to bylo aspoň technicky

čas 52 minut

dobrý, zvažoval jsem úzký benč, ale když mě na normálním nic nebolí, akorát ten levý palec, tak jsem to pořešil bandážema a zápěstí drželo bez bolesti.

zítra zkusím, jak jsou na tom tahy, případně rumuny a pozítří military taky s bandážema, jestli to bude lepší, a pak už si nějak ten další cyklus 5/3/1 poskládám:
* místo dřepů budou čelňáky, to už je skoro jisté, potřebuju doléčit rameno,
* váhy budou všude nižší, do prosince jsem bez kreoše a ten rozdíl je dost znát,
* doplněk nebude čisté BBB, plánuju 5x8/5/3, aby to intenzitou sedělo k hlavnímu tréninku,
* musím správně nastavit základy, procenta a příhozy, abych nejdříve začal selhávat na 1+,
* doplňky chci s dynamikou a max rpe 8 ve všech sériích.
vlk#

PříspěvekZaslal: po říjen 21, 2024 11:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

21. října 2024, pondělí
531, tahy 5+, ranní trénink, Maximus

Mrtvý tah:
5x 140 kg, hook-grip
5x 150 kg
5x 160 kg
5x 170 kg,
3x 180 kg, střídavý, série 5+, eh... podcenil jsem sílu i úchop :/
5x 8x 120 kg, trhačky, tohle mělo být lehké, ale nebylo to vůbec zábavné

Horní kladka: (naširoko, na hruď, nadotek)
5x 8x 60 kg, OT2M, lehce na rozjezd, ale kratší nástupy tomu přidaly

čas 55 minut

po delší době v pondělí ráno v Maximovi v osm na otevíračku a bylo to fajn, nebýt toho, že i na tahy výrazně padla síla, ale to se přečká, to půjde.

v lifterně jsem si vyslechl rozhovor jedné trenérky se známým:
* oni odvezli multipress? to už tady nebude?
* co je to multipress?
* jak tam ta osa jezdí po tyčích...
* aha, na tom jsem nikdy necvičil.
tak jsme omrkli tu novou klec, kterou tam místo toho staví a sice jí ještě chybí ty vodící tyče, ale bude to multipress, tak jsme jí uklidnili :) prý pro ty holky, které "tak úplně nezvládnou normální dřep", je multipress dobrý, a mezitím tam nechala klientku dělat "těžké čtvrtdřepy". tož tak.
vlk#

PříspěvekZaslal: út říjen 22, 2024 2:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22. října 2024, úterý
531, tlaky 5+, polední trénink, Form Factory Václavák

Military press: (stopky na hrudi)
5x 60 kg, a s tímhle jsem dělal desítky v sériích :/
5x 65 kg
3x 70 kg, série 5+, přitom rozběh dobrý, ale potom panel, další střet s realitou, jsem teď úplně vypuštěný
5x 8x 50 kg, OT3M, dynamicky, akorát, víc by tam stejně nebylo

Pendlay rows:
5x 8x 70 kg, OT2M, nebyly po ruce dvacky, tak jsem bral 25, ale i tak to šlo lehce, striktně, krátké pauzy, nakonci akorát

čas 46 minut

sauna 10 minut + studená sprcha 10 minut, žůžo

na military jsem si bral bandáže na zápěstí, což vyřešilo problém s palcem, ale pravé rameno si u vyšší intenzity stejně protestovalo, tak jsem pak naložil komfortně a pošetřil ho.
vlk#

PříspěvekZaslal: ne říjen 27, 2024 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

27. října 2024, neděle
531, benč 5+, polední trénink, Form Factory Václavák

Bench-press: (stopky)
5x 100 kg
5x 105 kg
5x 110 kg
5x 8x 90 kg, OT4M

sauna 15 minut + studená sprcha

není síla ani chuť, zkoušel jsem čelní dřepy, pak zadní dřepy, ale nemohl jsem se do toho srovnat. u čelňáků jsem zkusil vychytávku s trhačkama, ale pokračovat vyšší váhou, tak si nejvýš zlomím zápěstí. u zadních protestuje rameno, příště zkusím mobilitu. a jít na stroje mě vůbec nelákalo. tak jsem si nakonec lehl a byl rád, že se povedlo zatlačit to, co minulou neděli.

zítra vyrážíme na podzimní prázdniny do Harrachova, Krkonoše, už se těším a jsem zvědavý, co nohy/kolena zvládnou pochodit, a samozřejmě gastro a wellness, a pak se vrátím a zase bude chuť cvičit.

Naposledy upravil vlk# dne po listopad 18, 2024 4:30 pm, celkově upraveno 1 krát

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 245, 246, 247 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: