Niko - všeobecná zdatnosť

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 21, 22, 23  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Niko - všeobecná zdatnosť  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Niko - všeobecná zdatnosť
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
cohen999

PříspěvekZaslal: st listopad 20, 2024 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nikkon napsal:
Noo... Cohen, možno sme sa tam niekedy aj stretli. Ja som tam chodil tak občasne na strednej (2008 - 2012). Potom som tam bol pár krát počas výšky a prvého 1/2 roka 2023.
Mám to tam rád, ale pre časové možnosti teraz ozaj využívam posilovňu, ktorú mám hneď blízko bytu.
Tá plague hole, to si si urobil posilovňu u seba v pivnici? To je celkom moj sen, mať pivnicu
(optimálne tak 5x4m), kde by som si spravil home gym. Mohol by som trénovať s vačšou
frekvenciou. Nič by mi nebránilo si dať napr. 3 pracované série drepov alebo ťahov a ukončiť
to... V posilovni mávam väčšinou 2 tréningy týždenne.

Ja som tam chodil 2018 - 2021, takze akurat sme sa minuli. A potom ma vytocili pandemicke opatrenia, tak som si kupil lavicku, volne stojace stojany, kotuce a slo sa na vec. Za 3 minuty rozlozene, po treningu za 3 minuty zlozene. Bola to investicia tak za 800 eur a uz sa mi to 2x vratilo urcite. Len nie kazdy je ten typ, ze si ide odmakat a je mu jedno kde. Prostredie vie byt motivujuce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nikkon

PříspěvekZaslal: st listopad 20, 2024 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ja sa teda vyjadrím MilanoviT aj Cohenovi
Nemám na to priestor aktuálne. Resp. ja mám asi 200kg olympijských kotúčov, 75kg loglift,
2x 16kg KB, 2x 20kg KB, 2x32kg KB, 2x 30kg jednoručky, nakladacie jendoručky, aj
polohovateľnú lavicu... len to všetko mám 100km od bytu a chodím tak 1-2x mesačne.
Keby mám pivnicu rozumných rozmerov, alebo garáž, tak by som ten home-gym dávno mal.
Fakt by mi stačil už len rack a rovná lavica.
Ale sme v situácii, že nevieme ešte, kedy budeme najbližšie meniť nehnuteľnosť a v Bratislave
je fakt problém nájsť byt rozumnej metráže s veľkou pivnicou, ktorý by nestál 350 tisíc a viac.

U mňa je to vyslovene o priestore no...
A na viac, mám takú predstavu, že keď bude náš Chochol väčší v budúcnosti, možno by mal
tiež záujem dvíhať... Ak aj nie, tak stále dvaja, čo cvičiť chceme a keď už človek ten svoj
priestor má, tak je to dosť ušetrených peňazí, lebo vstup do gymu už nestojí toľko, čo pred
10 - 15 rokmi. Ročný vstup je tak 400 - 500 eur a jednorazové tak 7 - 10 EUR. A to je dosť aj
pri 2 osobách celkom.

Aktuálne mám v byte 2x20kg KB (competition style) a 2x32kg (hardstyle, ale nie sú úplne
rovnaké). Len podmienky sú stiesnené a swingovať v byte napríklad fakt nechcem (neviem to
robiť naplno, lebo mám blok, že mi Ktb vyletí..) Akurát tak tie tlaky, čo niekedy zvyknem.
Aj to idem radšej pred bytovku a skombinujem to so švihadlom alebo výpadmi.
decarabas

PříspěvekZaslal: st listopad 20, 2024 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No to si spomínam, ako som počas covidu cvičil v obývačke

Kotúče okolo 200kg naskladané v spálni do komínov, v rohoch tyče, stojan a lavica na balkóne... Soraya mala radosť
Každý tréningový deň som to celé prenášal do obývačky a po tréningu zasa nazad... Ale je fakt, že stáť s 200kg na chrbte v obývačke, keď tam pobehovalo dieťa a pes, bolo celkom o hubu

Našťastie sa mi potom uvoľnila tá pivnica.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: st listopad 20, 2024 10:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10€ vstup do fitka je dobrá sada. Ja si kúpim permu za 45 (a to už podražela za tento rok, donedávna 35 a potom 40) a vystačí mi väčšinou tak na 2 mesiace.
nikkon

PříspěvekZaslal: čt listopad 21, 2024 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tie pivnice použiteľné závidím :)
No... si pamätám, že pred 10 - 15 rokmi keď sa niekto pýtal na home-gym, tak to bolo
vyslovene o tom, či ho chce, ale v tých časoch tam rentabilnosť nebola (aspoň tak sa na to
pozeralo dosť ľudí). Argument bol - keď si zrátaš, čo do toho dáš, tak to máš aj na 3-4 ročné
členstvo napríklad. No, lenže posilovne v Bratislave (a odhadujem, že vo všetkých väčších mestách)
dosť výrazne zdraželi.
Na viac, ja som tie kotúče, KtB a podobne kupoval z bazošu, keď sa rozpredávali posilovne
zrušené a tak... v porovnaní s novým vybavením to všetko vyšlo menej než polovicu (značnú
časť som kupoval za 2,20 - 2,50eur/kg)
Ďalší aspekt je čas - po práci cestovať niekde ďalej od bytu kvôli lacnejšiemu
gymu je fakt hlúposť - buď zabijem čas cestovaním MHD, alebo idem autom, kde zas treba
riešiť väčšinou parkovanie (čo už tiež je na mnohých miestach spoplatnené).
A tak či onak... keď sa chcel človek po práci venovať ešte aj rodine trochu, tak je toho priestoru
menej.
Takže mať možnosť zbehnúť "dolu do pivnice" odtrénovať by bol pre mňa ideál.
Ak by mi gym chýbal, tak 1-2 do mesiaca sa dá zbehnúť.
nikkon

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 9:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

21/11/2024 štvrtok

tréning v posilovni - sám

double KB goblet drep
24kg + 24kg
10 - 10 - 10 - 10

mŕtvy ťah
60kg 3
90kg 3
110kg 3 - 3 - 3 - 1

extenzie 45°
15 - 15 - 15 - 15

predkop
32kg 12 - 12 - 15

zákop
23kg 15 - 15 - 15

tlaky v sede s JČ
12,5kg 5
17,5kg 5
22,5kg 5 - 5 - 5

horná kladka - príťahy
41kg 10 / 46kg 10
50kg 10 / 55kg 10

Hmm... v posilovni presne po 2 týždňoch a z toho posledné 4 dni choroba. Myslím, že
najdlhšia pauza od športu, akú som počas tohto logu mal (keď som necvičil, tak som behal...).
A to sa veru na mne podpíše (aj bez tej choroby). Myslel som, že zdochnem už pri tých
double KB goblet drepoch (ale stále si myslím, že je to fakt super cvik, ktorý mi dobre
zaberá). Hneď som sa zadýchal, svaly rýchlo "vyprázdené"... Však nejak sa musím znovu
rozhýbať, resp. pokračovať. Ešte nejaký ten mesiac chcem tie double KB goblet drepy
žmýkať a možno potom zas prejedem na klasické predné drepy... uvidím.
Inak v podstate celý tréning ťažší, ako som bol zvyknutý.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 10:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ale síla na tlaky ti vydržela... podozrivé :D a ten zbytek bude rychle zpátky, dva týdny jsou tak akorát na pořádný odpočinek ;)
nikkon

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No práveže naposledy pred tými 2 týždňami som tie tlaky robil s 27,5kg JČ. Včera 22,5kg...
nadoraz to nebolo, ale bolo to tak akurát. Je však pravda, že tie väčšie partie (nohy, chrbát) mi
rýchlejšie zlenivejú.
Odhadujem, že je to "uspatým" nervovým systémom, ktorý ja jednoducho adaptuje ľahšie na
to, že sa nič nerobí, ako na to, že treba dvíhať.
A tie tlaky v sede, to nemám lavicu na 90° zase - mám ju nastavenú približne na 70-75° a
celkom mi to tak vyhovuje, aj keď mnohí by namietali, že to už nie sú vyslovene tlaky na
ramená. Ja si to nemyslím, resp. mi to tak lepšie zaberá.
Dante Flyshit

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak je to 20% rozdiel. To ako keby spadneš v seriach z 200kg na 160kg a povieš, že je to zhruba to isté
nikkon

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možno som a zle vyjadril. Práveže tvrdím, že sa u mňa aj krátka absencia tréningu prejaví a
hneď to cítim. Čiže áno - úroveň sily mi padne dosť aj po 2 týždňoch a potom musím pracovať
na tom, aby som sa dostal tam, kde som bol. Takže áno... 5kg je veru dosť veľký rozdiel
na tlakoch na ramená s JČ.
Na druhú stranu, dosť hrá úlohu, či tie tlaky ide na začiatku alebo na konci tréningu a po tých
double KB goblet drepoch mám aj ramená unavené - tam mi zrovna zlyhá držanie vo front
racku a nie nohy. Čiže ten vršok dostal zabrať paradoxne pri prvom cviku - drepoch.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ty tlaky jsem u tebe vídal 22.5 - 25, těch 27.5 jsem si nevšiml, ale to je jedno, sám jsem to necvičil, teď zkouším, a když dáš po pauze 5x 22.5, tak síla celkem drží.

s tím sklonem lavičky to je jasné, asi nikdo nemá 90°, jako by stál u zdi, navíc se má ještě člověk tendenci prohnout v zádech, proto raději dávám přednost tlakům ve stoje, ale zase nahazovat si jednoručky a držet pevný střed... o důvod více to dělat :D
nikkon

PříspěvekZaslal: pá listopad 22, 2024 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Budem cítiť aspoň trocha satisfakcie, ak sa dostanem na série s 30kg JČ. Ale ako mnoho mojich
cieľov... uvidím, aké sú reálne výhľady. Dávnejšie som myslím 3ky s 30kg zvládal.
nikkon

PříspěvekZaslal: čt listopad 28, 2024 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

26/11/2024 utorok

tréning v posilovni (sám)

double KB goblet drep
24kg + 24kg 10 - 10 - 10
32kg + 32kg 3 - 3 - 3

mŕtvy ťah
60kg 3
90kg 3
110kg 1 - 2 - 3 - 4 - 6

extenzie 45°
20 - 20 - 20

príťahy spodnej kladky
36kg 12 / 41kg 12 / 46kg 12

príťahy horná kladka
50kg 10 - 10 - 10
32kg 20

No, keby som som si utorkový tréning zapisoval utorok večer alebo včera, tak poviem, že
nič moc. Dnes mám z neho už trochu lepší pocit, ale aj tak to nebolo to, čo som čakal.
Čo sa týka double KB goblet drepov, tak v gyme nemáme 28kg KB a 32k síce sú 2 kusy,
ale nie sú úplne identické. Na viac, keď s 24+24 robím série po 10 a raz dávnejšie som
urobil aj 20 opakovaní (aj keď som v hornej pozícii pauzoval na oddych), tak som myslel,
že to pôjde. No a bolo to tak, že najväčší problém bol premiestniť to, čo by mi fakt nenapadlo.
Ako aj tie 3ky s 32+32 síce boli ťažké, ale technicky sa podobali podľa mňa na drepy s 24+24.
Avšak premiestnenie nebolo také čisté a pohodové, ako s 24+24 - bolo fakt LTT, čo sa mi
nepáči. trošku uvažujem, že možno skúsim aj samostatne premiestnenia s KtB zo zeme do
front racku trochu cvičiť.
Ťahy boli asi aj škaredšie, ako tie na videu, čo som sem dával. Jednak som mal asi trochu
načatý chrbát z premiestnení pred tým a aj som už asi cítil, že silovo mali tie premiestnenia
a goblety vplyv. Snažil som sa robiť tie ťahy rýchlejšie, ako akosi mi to nesedelo a nemal som
pocit, že sa viem napasovať do toho. Na druhú stranu - čo sa týka tipu, že mám viac tlačiť
nohami do zeme, tak to si myslí, že tomu tie goblety celkom pomáhajú (určite omnoho viac,
ako napr lowbar drep, pri ktorom mi najviac zaberá trup a spodný chrbát + ak dám opasok,
tak viac aj zadok)
Keďže som cítil trochu spodný chrbát, dal som si na napumpovanie a regeneráciu 3x20
extenzií. Celkom mi to pomáha.
Potom kladky na napumpovanie chrbta.
Včera som spodný chrbát ešte trochu cítil, dnes už fajn.
Dnes ešte svalovica na krídlach a trochu na zadku + trochu lepší pocit z tréningu.
nikkon

PříspěvekZaslal: ne prosinec 01, 2024 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

30/11/2024 sobota

home made cvičba

double KtB press v stoji 10 sérií
20 + 20kg
5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 5 - 12

kliky (gymnastické - dolu pauza, hore vytlačené lopatky, snaha o posun ťažiska dopredu)
8 - 9 - 10
po tých tlakoch som už mal čo robiť aj s týmto

rumunský ťah s double KtB
7 - 7 - 7 - 7 - 7 - 7 - 30

príťahy v predklone s KtB
20+20kg
5 - 5 - 5 - 5 - 5

+ dopumpovanie s ľahkým KtB a nejaké rozpažky v predklone (vysoké počty bez záťaže -
oprel som si hlavu čelom tak, aby som mal trup skoro vodorovný a robil som 20-30
opakovaní rozpažiek s vrcholovou kontrakciou úplne bez činiek. Znie to srandovne, ale
stačí otočiť malíčkovú hranu dlane v smere pohybu a pokúsiť sa o maximálnu kontrakciu a
tie svaly okolo lopatiek dostanú celkom zabrať)

bradlá - kliky
10 - 10 - 10
fuh..

hollow body
20s - 20s - 20s - 20s - 20s

No na to, že to bol "len" home made tréning, som z neho dnes dosť rozbitý..
Ramená, chrbát, zadok..
nikkon

PříspěvekZaslal: ne prosinec 01, 2024 11:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Toto mám aktuálne doma na cvičenie.
Ešte mám kolečko na brucho, švihadlo..
Ale chcelo by to hrazdu aj.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Niko - všeobecná zdatnosť Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 21, 22, 23  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: