MilanT log

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 138, 139, 140  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - MilanT log  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> MilanT log
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MilanT

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05, 2024 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mobilita páteř-rameno-triceps-záda

Thoraric stretch extensions
90s
90s
90s

Cat Camel
2x12

Thread the Needle
2x5

Windmill
2x10

Facepulls with external rotation (paused)
2x15 x red band

Lat-elbow stretch
2x30s

Peter: Ve škole se snažím ležet rovně, ale podle mě tím, jak nemám strečlou páteř, tak tesem n rovný sed mi vršek zad unavuje možná ještě víc. Napíšu si a budu o přestávkách chodit místo sezení. Všiml jsem si po té mobilitě teďka, že mě to tolik netáhá do tich ohlých zad a tak unavené to není. Ve spánku by určitě mohl být problém. Spím většinou na boku, ale podívám se na nejlepší pozice spánku (což je na zádech), ale po případ se podívám i na bok, protože to se dá taky myslím zlepšit polštářem pod kolena, nebo něco takového.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
caukymnauky

PříspěvekZaslal: čt prosinec 05, 2024 8:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
Tim by to vetsinou melo zacit, ale.je dobre, ze es dokopal ted
Nicmene, jak sedis ve škole a doma?
Jak spis?
THle dve cinosti ti zaberou cca ⅔ dne a hraji veti roli nez 25min mobility

jeste k tomu bych dodal dve veci:

1, Nektere pohyby, vcetne "protahovani"/zatinani ruznych partii delame porad a nevedome, coz muze zpusobit systematicke pretezovani/zkracovani/povolovani/cokoliv

2, Jak moc cvicis bricho, Milane? + Strecujes primerene k tomu i primy brisni sval? Mne kdyz se moc zkrati, tak to ma taky dost spatne nasledky (ale protazeni ihned pomuze).
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2024 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele a nemůže to byt naopak?
Ze mas pretizeny predek, co te nuti hrbit se?
caukymnauky

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2024 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vsak to pisu u te dvojky, ne? :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2024 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

caukymnauky napsal:
vsak to pisu u te dvojky, ne? :)

Jnto napsal blbe
Myslel jaem kozy a ramena
nikkon

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2024 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, nesledujem to tu úplne podrobne, ale mne príde, že Milan má objem ťahov a tlakov celkom
vyvážený. Rozhodne nie je niekto, kto by stále robil len benchpress dookola. Ťahov má dosť.
Ale zrovna čo sa týka toho "zaťahovania" hrudníka, tak ak má niekto pocit, že sa toto deje,
tak za mňa je dobré tlaky pokryť aspoň na nejaký čas:
- klikmi na bradlách. trebárs dolu pauzovné - to strečuje dobre hrudník
- benchpressom podhmatom - ten nedostáva ramená do vnútornej rotácie.
Plus k tomu:
- pasívne visy na hrazde - asi lepší podmat, záťaž na opasok a celé telo nechať úplne
"vyvesiť" a nechať na gravitáciu ten kompletný streč
- koncertované rozpažky v predklone (s ozaj minimálnou záťažou) a
- nejaké rehab cviky na vonkajšiu rotáciu ramena.

A tie rehab. cviky čo Milan spomínal na horný chrbát a hrudnú časť chrbtice... to je tiež dobré, resp. je super,
keď má človek morál na to, aby udržal vysokú frekvenciu. Keby to cvičil trebárs 4-5x týždenne behom
2 mesiacov, tak to ovocie prinesie podľa mňa. Tou vysokou frekvenciou pri nízkej intenzite sa
človek naučí s niektorými časťami teda / kĺbmi / pohybovými vzorcami naučí pracovať úplne
inak, ako pri ťažkom silovom tréningu, kde ide o vyslovene hrubú silu.
Len to chce fakt vytrvalosť a vysokú frekvenciu. Pohyblivosť a sebauvedomenie častí tela,
ktoré človek nevidí, sa učí dlhšie podľa mňa.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2024 4:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nj a nebo vzit prachy a jit proste za fyzio a mit to jasne potvrzene
MilanT

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2024 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za rady. Myslím si, že to bude spíš tím zkrácením něčeho a protáhnutí něčeho + špatná postura přes den a v noci. Už na to dávám větší pozor, a i to protahování, co dnes budu třetím dnem cvičit mi přijde že mi pomáhá, netrápí mě to tolik.

Military Press (paused, 2prsty od hladké)
4x82.5 PR
6x78.5 PR
Na druhé sérii o 1 kilo více a stejné opáčka, na první sérii jsem přidal 2.5 a opáčko odendal ale myslím, že příště padne. V první sérii mě trochu rozhodila stabilita ale pak to docela šlo. Ten širší úchop je docela dobrý na opáčka, dokážu jich s lehčí váhou udělat více, než u užšího, který jsem jezdil dříve.

Pullups (wide-grip, 80cm)
6x28 PR
6x25.5

Incline Bench (low, mid-grip, touch-n-go)
7x102.5 PR
8x98.5 PR

Tady cítím sílu a myslím si, že se ještě tenhle rok dostanu na 7x110. Zvýšil jsem ještě sklon spodního kusu lavičky, takže tam fakt sedím jako přimontovanej, dobré pro mě z více důvodu, nedá se to nijak ocheatovat ani umostovat a můžu pořádně brát a jsem stabilní.

JM press (paused)
7x60
7x55
Vyzkoušel jsem po dvou třech trénincích JM pressu s SSB zase tento a popravdě nevím co si vybrat, asi jezdit oba, u tohohle jm pressu je fakt náročná spodní fáze, ale docela "easy" ta vrchní, u SSB je to přesně naopak ze spodu se to nějak vystřelí, ale ten poslední kousek je grind jako proti gumám.

DB Lateral raise (heavy, 1-arm)
9x22.5
8x22.5
Příště 23kg na první sérii a 22.5 na druhou.

1-arm pin rows
max x 45 trapézy
max x 45 křídla
asi bych řekl lepší jak klasické jednoručky, protože můžu plný rozsah a nepřekáží mi velikost kotoučů

Triceps pushdown (1-arm, across-body)
7x19.75 PR
Od začátku co ten cvik jezdím nějaké 4 kila nahoru stejnou standardizovanou technikou podél těla, což je paráda. Zajímá mě, jak budou vypadat tricepsy, když to budu dělat 10x30kg.

DB external rotation (bench, touch-n-go)
20x8
Fakt mě to baví a to je to cvik jen na rotátory, ale i na něm se zlepšuju, každý trénink jsem schopný dvě tři opakování přidat, všechny standardizované na dotek na nakloněné lavičce
MilanT

PříspěvekZaslal: ne prosinec 08, 2024 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gripper dynamic + Gripper holds
2x5-7x150lbs x 5s hold
L: 28s 150lbs
P: 35s 150lbs
Chtěl jsem nějaké dynamické opakování zkombinovat se statickým držením, abych si to ztížil a nemusel dělat 30 opakování, což na sílu takový benefit nemá, ale zjistil jsem, že je to blbost. Budu tedy zkoušet spíš holdy. Chci se dostat na silnější gripper a chybí mi kousek, jakmile s ním dám aspoň 1 solidní opakování, už se s tím dá pracovat.

Barbell curls (axle 50mm)
8x50
6x50
8-9x45
Tohle je super cvik ale to napumpování je příšerný - strašně umírá předloktí a grip, ale dá se to přemoct, když se půjde i přes bolest protože jakmile se to trochu zvedne, už se to dá urvat i bez stisku bicákem.

Front Squats (ATG, paused)
2x130
3x127.5
5x121
8x60 technika
Tomu se dneska vůbec nechtělo, měli být zerchery, jenže naposledy co jsem jel, tak pocity vše dobré, ale měl jsem pár dní pocit jak kdybych měl přeleženou ruku, asi mi to něco zmáčklo, nebo tak, u čelních dřepů to nemám a dostává ještě víc zabrat vršek zad a hrudní páteř, což je vždy fajn - silově i protáhnutím.

Reverse barbell curls
8x38.5
6x38.5
4x38.5
Velmi striktně, minule s těmi 40 to taky docela šlo, ale trochu jsem použil momentum, tak jsem dnes kilo a půl ubral. Časem bych se chtěl dostat na ultra striktních 50kg.

Good mornings (SSB)
15x90 pr
7x95
8x70 pauzy dole

Pronation/supination leverager
20x 2.5,0.5
17x 2.5,0.5

SSB calf raises (důraz na streč, deadstop)
14x175 PR
10x180
10x180
Chtěl jsem ještě trochu zvýšit streč ale tohle je asi ideál, není to úplný protáhnutí ale je to stabilní.

Leg curls (1-leg)
7x25.5

Leg extensions (1-leg)
9x
MilanT

PříspěvekZaslal: út prosinec 10, 2024 7:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

10.12.2024

Benchpress (close-grip, touch-n-go, no arch)
6x110 PR
7-8x105

Psal jsem, že pojedu jen incline, ale s tím úzkým úchopem je ten incline naprd, nějak mi přeskakovalo rameno (bez bolesti, jen takový divný pocit jak jsem měl úzký úchop u širšího jak jedu v druhém tréninku mi to nevadí), takže to tu nechám na rovné, dobře jsem cítil tricáky.

Pendlay rows
6x120
10x110
Bída, né ani tak silově, ale nemohl jsem se dostat do pohybu

Dips
7x50 PR
7x40

Na 50 kilech dobré 2-3 tréninky zůstanu, víc zatím nemá cenu.

Cable pullover 1-arm
10x21.75
8x21.75

BB Seated press
4x86
5x80

DB rolling extensions (decline, paused)
8x25.5
7x25.5

Side lying raises
6-7x12
6x12
pravá silnější

DB external rotation
10x10
MilanT

PříspěvekZaslal: st prosinec 11, 2024 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DB hammer curls
max x 25.5
max x 23

DB alternating curls
max x 25.5
max x 23

Safety-bar squat (ATG, 15 angle, no belt)
7x150 pr
3x150
6x142.5
technika 8x110

Šel jsem bez pásku. Furt experimentuji s tím, zda ho nosit nebo ne. Došel jsem k tomu, že minimálně cvičit obě varianty - s páskem i bez pásku a snažit se držet max sílu +- stejnou, jen pomocí opasku být schopen odolat větší únavě - odtrénovat větší objem ale nevím, zda ho už spíš nevyřadit vůbec a natrénovat takový core, že nebude potřeba. Třeba v té dnešní druhé sérii by nohy ještě zvládli, ale střed těla už odmítal. Chci být stejně silný i bez pásku nebo tam mít minimální rozdíl. Je tu někdo, kdo to taky zkoušel, případně na co přišel?

Dal jsem o jedno opakování více jako minule (a dokonce minule to bylo s pevně utaženým páskem), bylo to náročné, každopádně něco ve mě ještě je, ale failovat se safetyosou je poněkud bizarní a i nebezpečné (zkoušel jsem si to "nanečisto" s 60 kilama, abych věděl, co mě může čekat), tak jsem tam rezervu nechal a počkám si, až budu mít popruhy na řetězech. SSB dřepy jinak dobré, vidím v tom potenciál, dobře se to drží na zádech a dřepy typu 20-30 opakování budou příjemné, je potřeba se více zpevnit a jít dolu pomaleji, což není ale od věci, když jsem celý život cvičil trampolínu. Více se taky procvičí kvadricepsy, adduktory tolik ne. Fakt jsem si na to zvykl a nevím, jestli se budu chtít za nějakou dobu vrátit k low-baru, to už se naučím asi jenom highbar.

SSB calf raises
12x185
9x185
15x140

Romanian deadlift (straps, no belt)
6x180
6x170

V příštích trénincích přidám lehčí objem a těžce půjdu jen v první sérii. něco ve stylu
6x185
3x8-12x150, potřebuji víc techniky

Něco na motivaci :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2024 7:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle.me je blbost mit atejnie vykony s paskem i bez, pasek vzdyck nekde něco přidá
decarabas

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2024 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mne to blbosť síce nie je, ale nechápem celkom posadnutosť cvičenia bez pásku s tým, že zdravý silný core a bla bla. A to nehovorím priamo o Milanovi, ale o kadejakých strašne mega funkčných panákoch, čo behajú v bearfootoch holí po snehu, lebo vimhof a žerú buď len surové klíčky alebo naopak surové mäso.
Kamoš tak cvičil a jediné, čo dosiahol, že sa mu rozbehla diastáza, na ktorú mal genetický predpoklad, o ktorom nevedel. Tak parádne zapájal core, až sa mu rozjeli brušné svaly do strán a povolila brušná stena...

S takouto logikou by som si nedal ani magnézko na ruky alebo drepovacie boty, nehovoriac o bandážach na kolená.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
cohen999

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2024 8:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@carabas . bearfootmi myslis take tie papucky v tvare macika?

Ale napriklad ja som jeden z tych, co nepotrebuju opasok a navleky, len teda z dovodu, ze s tym neviem pracovat. A ked ti ma nieco pomoct k nulovemu zlepseniu, naco sa zbytocne pechorit. Ale rozumiem preventivnemu vyuzivaniu tychto pomocok z dovodu bezpecnosti a odlahceniu v pripade vysokej frekvencie a intenzity, co teda je aj pripad tuto Milana.
caukymnauky

PříspěvekZaslal: čt prosinec 12, 2024 9:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
Podle mne to blbosť síce nie je, ale nechápem celkom posadnutosť cvičenia bez pásku s tým, že zdravý silný core a bla bla. A to nehovorím priamo o Milanovi, ale o kadejakých strašne mega funkčných panákoch, čo behajú v bearfootoch holí po snehu, lebo vimhof a žerú buď len surové klíčky alebo naopak surové mäso.
Kamoš tak cvičil a jediné, čo dosiahol, že sa mu rozbehla diastáza, na ktorú mal genetický predpoklad, o ktorom nevedel. Tak parádne zapájal core, až sa mu rozjeli brušné svaly do strán a povolila brušná stena...

S takouto logikou by som si nedal ani magnézko na ruky alebo drepovacie boty, nehovoriac o bandážach na kolená.

Tak to je mazec, a co presne delal? Ja teda taky cvicim taky bez pasku, ale jenom z pohodlnosti, ze me to nikde netlaci Nejak jsem odvyknul... tak ze bych si ho zase zacal brat, az nekdy zesilnim? Jako ale treba drepy do 150, dl do 200 musi byt v pohode, ne? Kolik zvedal kamos?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - MilanT log Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 101, 102, 103 ... 138, 139, 140  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: