vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 252, 253, 254 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2025 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

18. ledna 2025, sobota

odpočinkový den - tedy 19.000 kroků a cca 7 h s dcerkou po obchodech, když jsme sháněli věci na zimu... ale užili jsme si to ;)

19. ledna 2025, neděle
"MiB V" W3 D1/6, dřepy+benče, 8+, polední trénink, Form Factory Václavák

fáze I. - warm up

chůze 3.4 km, tempo 10:15, tepovka 100 t/m, čas 34:30 min., z domů do fitka, z kopce

fáze II. - silový trénink

Dřepy: (high-bar, sbd, no belt, pauzy 2 min.)
4x 8x 110 kg, rpe 8, pořád to není tak lehké, jak má být

Bench-press: (stopky, pauzy 1.5 min.)
4x 8x 85 kg, rpe 8-9, kratší pauzy a dynamika pomohly k pěkné pumpě a pálení ve čtvrté sérii

Shyby: (naširoko, nadhmat, pauzy 1 min.)
4x 3x BW, pořád slabé, trpělivost

Biceps: (velká činka, vestoje, pauzy 1 min.)
4x 8x 30 kg, menší váha, kratší pauzy, striktně a čtvrtá opět bez větší rezervy

čas 42 min., tepovka 110 t/m

fáze III. - kardio, střední intenzita

Šlapadlo:
45 min., zátěž 4/12, rpm 80, tepovka ~127 t/m

spoko, dal jsem o stupeň menší zátěž, abych vydržel, ale tím pádem jsem musel zvýšit otáčky ze 75 na 80, abych se dostal do tepovky střední intenzity, což je u mě 123-139 a trvalo mi to asi 2.5 min. se tam dostat. pak už to šlo, ve výhledu na pásech se mi střídaly různé legíny, akorát se potvrdilo, že to křeslo není moc pohodlné, sjížděl jsem z něho a závěrečných 10 minut už mě tak bolel zadek, že jsem si řekl, že příště zkusím sedlo. taky už to nebude 45 min. ale asi jenom 30 min., to jenom dnes, že byl čas, chtěl jsem to otestovat a potřeboval jsem nahnat nějaké minuty intenzity.

fáze IV. - wellness

sauna 20 min., z toho 13 min. mi trvalo dostat se na tepovku 125+, tak jsem si pobyt protáhnul na 20 minut

studená sprcha 8 min.

fáze V. - kardio, nízká intenzita

chůze 3.3 km, tempo 11:10, tepovka 115 t/m, čas 36:30 min., z fitka domů, nastoupáno 58 m

je to znát, když se jde do, byť mírného, kopce místo z kopce, převýšení je 58 metrů a na těch 3.4 km to udělalo +55 s na tempu, +15 t/m na tepovce

Naposledy upravil vlk# dne út leden 21, 2025 3:57 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2025 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty vado, ty jsi to kardio vzal opravdu vážně, klobouk dolů.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
cohen999

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2025 10:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Super, aj ti hodinky oznamili, ake mas vo2 max?
vlk#

PříspěvekZaslal: po leden 20, 2025 10:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

20. ledna 2025, pondělí
"MiB V" W2 D2/6, tahy+tlaky, 8+, ranní trénink, Form Factory Václavák

fáze I. - zahřívání

chůze 3.5 km, tempo 10:30, tepovka 96 t/m, čas 36:45, z domů do fitka, z kopce

nejprve s dcerkou do školy, pak jsem dal volume doprava a zvednul tempo, bylo příjemně, nefoukalo, -2 stupínky

Mrtvý tah:
4x 8x 130 kg, rpe 7, pauzy 2.5 min., musel jsem zvednout o půl minuty pauzy, a jak jsem slabý, tak jsem se nadřel, a ještě se mi nechtělo

Military press: (stopky na hrudi)
4x 8x 45 kg, rpe 7, pauzy 1.5 min., lítací váha, tak stačilo přidat dynamiku a unavit se

čas 30 min., tepovka 110 t/m

fáze III. - kardio, střední intenzita

Šlapadlo: (sedlo, TechnoGym)
15 min., zátěž 100-102 W (5/12, 74-75 rpm), tepovka 130 t/m, pot ze mě tekl

ani to sedlo není pohodlné, vlastně ještě méně než křeslo, ale těch 15 minut jsem na něm odseděl bez následků, jenom se nedá krom výšky vůbec nastavit a část váhy byla na rukou, což nebylo příjemné, zlaté klasiké kolo, ale zkusím si zvykat, křeslo není řešení pokud chci pak jezdit na kole

Magumi napsal:
Ty vado, ty jsi to kardio vzal opravdu vážně, klobouk dolů.

musím, ale ještě jsem netrefil intenzitu, chybí mi "vysoce aerobní" trénink a protože neběhám, tak budu muset na strojích zvednout tepovku a co zvládnu, prodlužovat čas s nižší intenzitou nefunguje, ukážeš mi, jak se vesluje ;)

cohen999 napsal:
Super, aj ti hodinky oznamili, ake mas vo2 max?

oznámily, a to je ten správný výraz, protože neběhám, takže po týdnu odněkud vylovily průměrných 40 ml/kg/min a toho se drží :)

Naposledy upravil vlk# dne út leden 21, 2025 3:57 pm, celkově upraveno 1 krát
cohen999

PříspěvekZaslal: po leden 20, 2025 11:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je v poriadku, aj ludia ktori nebehaju maju vo2max. Len teda o nieco nizsiu ako ti, co behaju.
Magumi

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2025 12:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
Magumi napsal:
uot;]Ty vado, ty jsi to kardio vzal opravdu vážně, klobouk dolů.

musím, ale ještě jsem netrefil intenzitu, chybí mi "vysoce aerobní" trénink a protože neběhám, tak budu muset na strojích zvednout tepovku a co zvládnu, prodlužovat čas s nižší intenzitou nefunguje, ukážeš mi, jak se vesluje ;)

I to pomalejší kardio je důležité, sice si tím nezvýšíš Vo2max, ale zlepšíš si tím metabolismus. Jestli chceš ke kardiu nějaký cvičební protokol, dohledám ti k tomu nějaké video.

cohen999

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2025 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

@vlk . a co by malo byt cielom toho vysoko aerobneho cvicenia? Na akych tepoch si to predstavujes a v akej dlzke?

Lebo behat samozrejme mozes tiez na tepoch 145bpm a bude to stale prinos, ale ovela lepsie je behat na tepoch 135bpm a obcas tam supnut intervaly. Vysledkom totiz bude zrychlenie pri rovnakom tepe.

Ak sa ti nechce behat, comu verim, idealne pre teba je zostat na chodzi a spol., a pridat si k tomu "intervaly" v podobe kettlebell swingu. 10 minut 2 - 3x do tyzdna a problem vyrieseny.
vlk#

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2025 3:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

21. ledna 2025, úterý
regenerace, Form Factory I. P. Pavlova (Pavlák)

fáze I. - zahřívání

chůze 3.2 km, tempo 11:45, tepovka 98, čas 36:50, z domů do práce přes ZŠ, z kopce, ale volně

fáze II. - kardio, vysoká intenzita

Šlapadlo: (křeslo, TechnoGym, ale pěkný dotykový panel)
intervaly 4x (2 + 3 min.)
2 min. zátěž 7-14 po 30 s, rpm 75-80, tepovka 110 - 160, výkon up to 260 W
3 min. zátěž 4, cool down

funguje to!! i když tyhle intervaly byly docela náročné. koukal jsem do historie a podobné hodnocení jsem dostal na rotopedu i při jednom delším závěrečném navyšování zátěže a tepovky ze 140 na 175 a zpět, celkem 4 min. v tomhle pásmu. budu s tím experimentovat, co je pro mě příjemnější. každopádně po čtyřech dnech jsem opět zapsal a jsem někde na 40 % optimální zátěže, tak v tom budu pokračovat.

Chodící pás:
10 min. rychlost 5 km/h, sklon 0 - 5°, průměr 2°

poprvé v životě na "běhacím" páse, ovšem za účelem chůze, chtěl jsem si to vyzkoušet :) a jsem zvědavý, jestli je to o zvyku, po té, co jsem sestoupil, jsem málem upadnul, protože podlaha pode mnou pořád někam ujížděla. je to nepřirozené jít rychle někam a být pořád na místě.

jenom jsem si to osahal, jak se mění rychlost a sklon a jaké to je jít bez držení... no, žádná sláva, ale zase se dá držet konstantní tempo a sklon a neobjevují se semafory ;)

fáze III. - regenerace, sauna

sauna 18 min. + ledová sprcha 3 min., po částech těla, protože byla fakt ledová

pěkné nové fitko, jde se po schodech do 2. patra, takže kardio hned na začátku, šatny, sociálky, sprchy, sauna, relax, všechno bludiště s nečekanými terénními zlomy, šatna menší, ale asi přiměřená, funkční zóna vypadala dobře, nějaké klece, neprocházel jsem to detailně, dnes byl jiný plán, a ještě je tam dolní patro, tam se podívám taky příště.

Magumi napsal:
I to pomalejší kardio je důležité, sice si tím nezvýšíš Vo2max, ale zlepšíš si tím metabolismus. Jestli chceš ke kardiu nějaký cvičební protokol, dohledám ti k tomu nějaké video.

pomalejšího kardia mám asi dost, chůze a rotopedy
při nižší a střední intenzitě, alespoň hodinky mi to píšou, a přínos chápu, metabolismus/spalování tuků, což potřebuji. protokol ani nechci, jen mě zajímalo, co se očekává od "vysoké aerobky".

cohen999 napsal:
@vlk . a co by malo byt cielom toho vysoko aerobneho cvicenia? Na akych tepoch si to predstavujes a v akej dlzke?

to mě právě zajímalo a už jsem na to asi přišel, jak prakticky, tak i nastudoval. je potřeba se delší souvislou dobu držet na vyšší tepovce, konkrétně asi na hranici zóny 4 nebo nad ní, tj. prahová hodnota, anaerobní zóna, a protože anaerobní, tak je zřejmé, že se tam nedá držet neomezeně, ale zároveň, pokud se to nepřežene, tak dost dlouho.

ještě to budu zkoumat, mám na to fůru času. moje prahová hodnota je 140 t/m, njn. nejsem už nejmladší a taky ne moc zdatnej, ale to nevadí, každý máme jinou fyzičku a pumpu. nejbližší testy plánuju na hodnotách 135, 140 a 145, co na to hodinky říkají.

cohen999 napsal:
Lebo behat samozrejme mozes tiez na tepoch 145bpm a bude to stale prinos, ale ovela lepsie je behat na tepoch 135bpm a obcas tam supnut intervaly. Vysledkom totiz bude zrychlenie pri rovnakom tepe.

právě, právě... ale tu nižší a střední intenzitu si vyrobím i chůzí, turistikou, rotopedem a přínosy chápu, ovšem hodinky si stěžují na nedostatek té "vysoce aerobní" aktivity. nízko aerobní a anaerobní už jsem přes optimum, tam si nestěžují. takže variace intervalů s tím, co zvládnu.

cohen999 napsal:
Ak sa ti nechce behat, comu verim, idealne pre teba je zostat na chodzi a spol., a pridat si k tomu "intervaly" v podobe kettlebell swingu. 10 minut 2 - 3x do tyzdna a problem vyrieseny.

nechce není úplně přesné, kolena už nejsou v nejlepším stavu a při váze 100+, z toho hodně v tuku, bych musel opatrně a před dalším progresem zhubnout, což je v plánu, ale ne nutně běháním :)

swingy jsem kdysi zkoušel, přínos to mělo, ale zase tolik mě to nebavilo, možná se k tomu ještě dostanu. aktuálně mi stačí cokoliv čím vyrobím souvislou vyšší tepovku a ty různé kardio stroje to zjevně pohodlně umožňují.

EDIT: a ještě něco!! dnes jsem získal pro mne zatím nejcennější odznak, většina ostatních se totiž dá "urvat", ale tenhle ne, na ten je potřeba držet životosprávu, dostatek kvalitního spánku, nízký stres, ono hodnota 75 není žádný zázrak, takový průměrný spánek, většinou chce člověk více, ale držet to 7 dnů znamená odpustit si všechny úlety, které vám to srazí s tím, že další den nějak přečkáte a další noc nebo o víkendu to doženete :)

Naposledy upravil vlk# dne po březen 10, 2025 11:58 am, celkově upraveno 1 krát
seeya

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2025 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to mas super ze ti spanok funguje..
cohen999

PříspěvekZaslal: st leden 22, 2025 9:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

@vlk . ano, beh by bol asi trosku rizikovy, ak nemas perfektnu techniku. Co by mozno stalo za to skusit, je kombinovana chodza s behom. Postupne naucit telo na pozabudnuty pohybovy vzorec z detstva a mladosti. Ale ak ti ide len o tepy, tak tie sa naozaj daju zvysit roznymi zabavnejsimi sposobmi.
Magumi

PříspěvekZaslal: st leden 22, 2025 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

Magumi napsal:

pomalejšího kardia mám asi dost, chůze a rotopedy
při nižší a střední intenzitě, alespoň hodinky mi to píšou, a přínos chápu, metabolismus/spalování tuků, což potřebuji. protokol ani nechci, jen mě zajímalo, co se očekává od "vysoké aerobky".

Vysoká aerobka se trénuje pomocí intervalů maximálního úsílí, které jsi schopný udržet po dobu 3 až 8 minut a stejně dlouhých intervalů pomalého kardia. Ideální je začít na čtyřech kolečkách po 4 minutách, já se svou bídnou kondicí bych začínal na 3 x 3, ale ty jsi na tom líp. Osmdesát procent kardia by ale mělo být v mírné zóně - tzn. s úsilím, při kterém jsi schopný mluvit, ale moc se ti do mluvení nechce - pro zdraví se doporučuje tak tří hodiny týdně.

Taky mám kardio v plánu zařadit, vím, že to je velká slabina toho mého cvičení, ale zatím to pořád odkládám, protože s tím programem, na která jsem teď najel, bych to nedal. Máš můj obdiv, že ses do toho pustil. Podle studií, které jsem si k tomu četl, je možné v našem věku ještě zlepšit tréninkem kardiovaskulární systém tak, aby sis snížil svůj biologický věk o dvacet let.

vlk#

PříspěvekZaslal: st leden 22, 2025 3:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22. ledna 2024, středa
odpočinkový den, "MiB V" W3 D3B/6, jenom benče, polední trénink, Form Factory Knížecí

fáze I. - ranní zahřívání

chůze 3.3 km, tempo 11:20, tepovka 93, čas 37:20, z domů do práce, z kopce, volně

fáze II. - silový trénink, odpočinek

Bench-press: (stopky)
4x 6x 95 kg, rpe 7, pauzy 2 min., dynamika, lehce

Roznožky:
50x 20 kg

Snožky:
50x 25 kg

dočetl jsem se další anglické názvy těchto strojů... "Good Girl/Bad Girl", "Yes/No Machine" :D

Předkopky:
50x 10 kg, váha nic, ale je tam pade

Motýlek obrácený:
20x 10 kg, nějaký divný, nepokračoval jsem

Motýlek:
50x 10 kg

čas 31 min., tepovka 84, žádná

saunu jsem nenašel, tak jsem to zabalil.

nové fitko, veni, vidi a zatím není důvod se vracet, byla tam jedna klec na dřepování a v ní týpek s mobilem, dva mizerné TechnoGym benče, ale nové, a pak různé stroje tuším Gym80. v patře byla zřejmě nějaká skvělá kardiozóna, ale tam jsem ani nešel. těšil jsem se na saunu, když mám odpočinkový den, ale jaksi směrem ze šatny nic.

seeya napsal:
to mas super ze ti spanok funguje..

já vím, není to optimální, ale můžu být rád

a když už jsem u toho spánku, včera jsem "slavil" týden spánku 75+, tak jsem si dál pár piv, měl jsem na ně chuť, spát jsem šel s výhledem na 7 h spánku a podle toho to dopadlo... skore 72, málo REM spánku, špatná regenerace, ráno špatná připravenost na trénink, doporučení odpočinkový den, hotovo.

Magumi napsal:
Vysoká aerobka se trénuje pomocí intervalů maximálního úsílí, které jsi schopný udržet po dobu 3 až 8 minut a stejně dlouhých intervalů pomalého kardia. Ideální je začít na čtyřech kolečkách po 4 minutách, já se svou bídnou kondicí bych začínal na 3 x 3, ale ty jsi na tom líp. Osmdesát procent kardia by ale mělo být v mírné zóně - tzn. s úsilím, při kterém jsi schopný mluvit, ale moc se ti do mluvení nechce - pro zdraví se doporučuje tak tří hodiny týdně.

Taky mám kardio v plánu zařadit, vím, že to je velká slabina toho mého cvičení, ale zatím to pořád odkládám, protože s tím programem, na která jsem teď najel, bych to nedal. Máš můj obdiv, že ses do toho pustil. Podle studií, které jsem si k tomu četl, je možné v našem věku ještě zlepšit tréninkem kardiovaskulární systém tak, aby sis snížil svůj biologický věk o dvacet let.

budu s těmi intervaly laborovat, tak nějak jsem to tušil.

nízkého kardia a anaerobní aktivity mám zatím dost, píšou hodinky, svěřil jsem se teď vědě, a když doporučují zapracovat na té vysoké aerobce, tak je to motivace dosáhnout optimálních hodnot i v tomhle typu aktivity, nikdy jsem to nedělal a začátečníci mívají největší zisky :)

biologický věk mi hodinky slibují snížit o 7 let, tak jsem zvědavý, kdy se mi to povede, není to sice dvacet, ale ani těch sedm na ulici nenajdeš ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: čt leden 23, 2025 2:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

23. ledna 2024, čtvrtek
"MiB V" W3 D3A/6, dřepy, 6+, polední trénink, Form Factory Václavák

fáze I. - ranní zahřívání

chůze 3.1 km, tempo 10:20, tepovka 110, čas 32:15 min., svižněji

Dřepy: (high-bar, sbd, no belt, pauzy 2 min.)
4x 6x 120 kg, rpe 8, kolenům se vůbec nechtělo zvedat, slabé je to

Shyby: (naširoko, nadhmat, pauzy 2 min.)
4x 4x BW, místo nahánění tepovky jsem mezi sériema spočinul a hned šly čtyřky striktně

Biceps: (velká činka, vestoje, pauzy 2 min.)
4x 6x 40 kg, totéž, nechat svaly odpočinout a všechno striktně

čas 38 min.

fáze III. - kardio, vysoká intenzita

Šlapadlo: (křeslo, TechnoGym)
3 min. warm-up, tepovka up to 140
6 min. 125 W, zátěž 6/12, rpm 75, tepovka 140-145
1 min. 180 W, zátěž 8/12, rpm 75, tepovka 145-155
1 min. cool-down

spoko, 7 minut jsem udržel tepovku nad prahovou hodnotou 140, vysokou aerobku mi to započítalo, ale málo :D potřeboval bych asi 2x tolik, tak musím přidat

fáze IV. - sauna

sauna 10 min. - dnes mě to moc nelákalo a nebylo času

zjistil jsem, že v předklonu mi výrazně padne tepovka, tak o jedno pásmo

trénink podle plánu, tím, že jsem si dal benč včera, tak to bylo méně náročnější, ale kdy budu nějak normálněji dřepovat, to nevím, buď jsou slabá stehna nebo to kolena nedokážou přenášet, dynamika mizerná, nějakou těžší váhu, třeba 150, si teď moc neumím představit.

spánek a rege ještě horší než včera, jak nad sebou nemám nějaký bič, třeba v podobě doktora, nebo nějakou výzvu, tak to flákám, ale zase jsem viděl dobrý film The Order, v hlavní roli Jude Law.

ve fitku už žádní ledňáčci, dokonce jsem byl i v celém dolním Václavském patře sám... než se za půl hodiny všichni vyhrnuli ze sálu :) takže podmínky k tréninku výborné a přesto se těm nohám nechtělo zvedat ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: pá leden 24, 2025 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

24. ledna 2024, pátek
"MiB V" W3 D4/6, tahy+tlaky, 6+, odpolední trénink, Form Factory Václavák

fáze I - kardio, bez zátěže

chůze 3.4 km, tempo 10:40, tepovka 98, čas 35:30, z domů do fitka, z kopce, volně

fáze II - silový trénink

Mrtvý tah:
4x 6x 140 kg, trhačky, rpe 7, pauzy 2 min., dynamika, technika

Military press: (stopky na hrudi)
4x 6x 50 kg, rpe 6, pauzy 1.5 min., rychlost

Motýlek:
50x 21 kg, zpočátku nic, v závěru už bych si nevsadil, že zvládnu další cihličku a 28 kg

čas 34 min.

fáze III - kardio, vysoká intenzita

8 min. zahřívání, 125 W, zátěž 6/12, rpm 75, než jsem se dostal na tepovku 140
5 min., intenzita, 125 W, zátěž 6/12, rpm 75, tepovka 140-145
1 min. 149 W, zátěž 7/12, rpm 75, tepovka 145-150
1 min. 180 W, zátěž 8/12, rpm 75, tepovka 150-160
1 min. 211 W, zátěž 9/12, rpm 75-90, tepovka 150-165
1 min. cool-down

čas 15+1 minuta, prům. tepovka 138, spoko, ale pořád by to chtělo víc

fáze IV - sauna

sauna 15 min. + studená sprcha, prům. tepovka 121, max 150, hezky jsem se vyhřál

fáze V - kardio, nízká intenzita

chůze 3.4 km, tempo 11:45, tepovka 104, čas 39:30, z fitka domů, do kopce, už jsem byl unavený

příjemné páteční odpoledne, tohle mě nabíjí, to mi dělá dobře.

zvažoval jsem změnu tréninku, sice jsem teprve v polovině 3. týdne, nějakých 15 tréninků za mnou, ale říkal jsem si, že by to chtělo přitlačit, větší volume, více se dostávat ke svým limitům a tak je posouvat... jsem však již člověk zdrženlivý, tak jsem začal podle plánu a během zahřívacích sérií mrtvého tahu si řekl, že by možná stačilo místo 4 sérií dát 8, čímž by se pracovní objem znatelně navýšil, no a když jsem si dal první pracovní, tak jsem si řekl, že vlastně není kam spěchat, svaly potřebují čas na adaptaci, na regeneraci, a možná teď mi to tempo přijde pomalé, ale za pár týdnů tam budou jiné váhy. tak jsem si odcvičil své čtyři pracovní na mrtvém tahu, na military a pocitová radost z tréninku byla veliká :)

a doma jsem zjistil, že jsem si ve fitku zapomněl své desetileté trhačky, takže asi nastal čas na nové.
vlk#

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2025 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

25. ledna 2025, sotoba
kardio, polední trénink, Form Factory Karlín

fáze I - kardio, nízká intenzita

chůze 3.5 km tempo 9:41, prům. tepovka 103, čas 34:27

z domů do fitka, venku bylo 9 stupínků, tak jsem si vzal lehkou šusťákovku, protože v těžké zimní bundě by byl rybník, a začal šlapat, první kilometr mě chlad pobízel k rychlejšímu kroku, ale pak už jsem se zahřál a po třech kilometrech už byla spocená záda, jak jsem měl na zádech baťoh s věcma

dobrá zpráva - ve fitku Form Factory Václavák jsem našel své trhačky!! přesně tam, kde jsem je včera nechal. ne, že by nebyl čas si koupit nové a byl jsem na to připravený, ale přece jenom... tolik jsme toho spolu zažili :D tak jsem si je vzal a pokračoval dál, protože dnes nebyl v plánu silový trénink.

fáze II - kardio, vysoká intenzita

18 min. 116 W, zátěž 6, rpm 75, zahřívání, ale tepovka se furt držela 115-120
9 min. 134 W, zátěž 7, rpm 75, teď jsem chtěl tu tepovku vyhnat... ale zaseklo se to na 135
1 min. 149 W, zátěž 8, rpm 75, těžké tepovka 145
1 min. 164 W, zátěž 9, rpm 75, těžší, tepovka 150
1 min. 179-200+ W, zátěž 10, rpm 75-90+, nejtěžší, tepovka pořád kolem 150
1 min. cool-down

čas 30+1 minuta, prům. tepovka 123, snažil jsem se, ale tělo se brání

byly tam jenom dvě "křesla", hned vedle sebe, a v jenom děvče, které si šlapalo svých 40 rpm, ale jak jsem pak mrknul, tak při zátěži 10, což dělalo nějakých 80 W, na holku asi dobrý, i když větší užitek by možná mělo šlápnout tam 80 rpm a snížit si zátěž. ale nekecal jsem jí do toho.

jak jsem předtím neměl trénink, tak se mi šlapalo dobře, problém byl, že tepovce se nechtělo nahoru, jak včera stačilo 8 minut na 140, tak dnes 18 minut a pořád jsem se držel do 120, tak jsem začal přidávat až jsem to na závěrečné 3 minuty na těch 140-150 vyhnal.

jenže to nakonec díky nízké průměrné tepovce na vysokou aerobku nestačilo, a to jsem si říkal, že když mám čas šlapat dvojnásobek, co včera, tak možná naženu i trojnásobek vysoké aktivity, houby, nahnal bych, ale muset bych nejprve nahnat tepovku na 140.

takže priorita nebude čas, priorita bude dostat tepovku co nejrychleji na 140+ a pak ji tam co nejdéle držet, ideálně to zvládat v několika intervalech, ale to už je pro pokročilé, já začínám ;)

fáze III - sauna

sauna 15 min. + terasa

jo, Karlín, to je jiná, tam jsou dvě pece a teplota drží přibitá na 90, takže se tepovka dostala na 140 během 9 minut sezení a pak se plynule probojovávala až na 158, kdy jsem byl rád, že časový limit vypršel a můžu ven :)

a to zrovna seděly o lavici níže dvě slečny a já se měl mezi nima protáhnout... inu, většinou mám prostor a tak se s pomocí rukou nohou nějak dostanu až na zem a můžu důstojně odejít, ale teď snad čekaly, že ten půlmetrový schod sejdu jen tak přímo pokrčením kolene jako nějaký Cicero, jo, čekaly, tak jsem to koleno trochu pokrčil a pak na tu druhou nohu a na zem prostě doskočil, protože nebyl prostor se tam nějak zadnicí vytáčet nebo se jim prostě opřít o ramena :D doskok se podařil, připadal jsem si jak Matti Nykanen v telemarku :)

a nakonec to byla sauna, která mi díky tepovce připsala vysokou aerobku, i když jsem se vůbec nehýbal :D ale počítám si to, protože předtím jsem šlapal půl hodiny a houby.

fáze IV - kardio, nízká intenzita

chůze 2 km, tempo 12:30, prům. tepovka 113, nastoupáno 65 m

z fitka domů, z Karlína na Žižkov, což znamená furt do kopce, ale byl jsem už unavený, tak jsem to tempo nehrotil

původní plán byl vyzkoušet řetězec Max Fitness a začít rovnou Bílou Labutí, která vypadá velmi slibně... jenže na recepci je překvapilo, že jsem tam prvně a že prý potřebuji registraci a aplikaci a že je to na pár minut... dal jsem tomu dvě minuty a pak si řekl, že si to vyřídím někdy doma v klidu. a vyrazil do nedalekého Karlína, kde míváme s Magumim pánské kluby.

taky jsem si ještě mezitím chtěl koupit plavky, abych mohl alespoň do bazénu, protože staré se odporoučely... no, není to tak jednoduché si v zimě koupit plavky, nakonec jsem skončil v největším Sportisimu v Palladiu a i tam jsem se musel zeptat, kde je mají a pak se tam ještě dalším pikolíkem nechal dovést.

výběr byla bída, ale požadavky byly taky minimální, nakonec jsem nějaké dva přijatelné modely dvou značek vybral, dokonce i zjistil svou velikost, problém byl, že se tyhle dvě množiny nekryly :) aneb přijatelné modely byly v nepřijatelných velikostech a naopak. naštěstí je to Sportisimo, takže se přes web dá zjistit kde co v jaké velikosti na jaké prodejně.

další problém byl s tou velrybou, kterou jsem při zkoušení plavek viděl v zrcadle, ale za to zřejmě modely, velikosti a ani zrcadlo nemůže, s tím se budu muset poprat sám, a jako na potvoru naštěstí je leden, takže se nemůžu vymlouvat, že to do plavkové sezony nestíhám ;)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 252, 253, 254 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: