vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 263, 264, 265 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: st květen 14, 2025 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14. května 2025, středa
plavčo, polední, Form Factory Vršovická

Bazén: (14 m)
prsa 1400 m (100x), 46:43 min., tempo 3:20, prům. tep 129

plavalo se dobře, opět jsem vylepšil tempo, 3:20 vs 3:25 min./100 m, sice za cenu vyšší průměrné tepovky 129 vs. 123-124, ale ta byla pořád v pohodě a někdy od 15. minuty dokonce v průměru klesala ze 133 až na 126, což souviselo s tím, že zpomalovalo tempo :), nezadýchával jsem se a kdyby byl čas a prostor, tak bych klidně plaval dál, jenom škoda, že tady ten bazén tak krátký, což asi dost zkresluje všechny metriky, ale zase díky polednímu času mám pro sebe dráhu a většinou se nás tam nesejde tolik, že bychom se museli mačkat.

váhovka: 100.8 kg, stovka opět nadohled a pivobraní bude až v červnu :D

Sauna:
20 min. zpočátku to vypadalo na prohřívárnu, ale od 15. minuty už byla saunička, tak jsem ještě chvíli vydržel

Chůze: (večerní)
3.2 km, 34 min., z práce domů, do kopce
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlk#

PříspěvekZaslal: ne květen 18, 2025 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

17. května 2025, sobota

Turistika: Uhříněves, Divadlo U22 - obora Prknovka a zpět
4.1 km, 48 min.

dcerka byla jako každoročně na taneční nepostupové soutěži, kterou pořádá Dům dětí, kde chodí do kroužku, a tak se našla chvilka si vyrazit do přírody

18. května 2025, neděle
kardio, wellness

Chůze:
5.9 km, 59 min., do fitka, nastoupáno 83 m

Rotoped: (křeslo)
intervaly 15x (2 min. zátěž 6, 125 W + 1 min. zátěž 8, 160 W), rpm 80
45 min., 19.6 km., prům. výkon 137 W, prům. tep 136, max 150

plán byl vysoká aerobka, ale neuvědomil jsem si, že to bych musel trochu více máknout a vyhnat tepovku... tak jsem plánovanou půlhodinku protáhnul alespoň na třičtvrtě

Rotoped: (sedlo)
3 min. zátěž 8 + 1 min. zátěž 6 + 2 min. zátěž 8 + 1 min. zátěž 6 + 3 min. zátěž 8, rpm 80-85, závěr až ke 100
10 min., 4.7 km, prům. výkon cca 160 W, prům. tep 155, max 171

nedalo mi to, změnil jsem rotoped a ještě si do toho na 10 minut z plných sil šlápnul, abych se trochu zadýchal

Wellness:
sauna 20 minut + relax 15 minut + pára 20 minut, úžo žůžo, sauna v boudě na terase, do toho začal slejvák

poslední dny jsem vynechával tréninky, protože pravé koleno často protestuje, občas i při chůzi; ze schodů, tahy a běh jsou teď pasé, do toho mám poruchané levé rameno, které sice benče i tlaky nad hlavu nějak zvládá, ale dost se připomíná, no a jak jsem před týdnem dřepoval s opaskem a nejsem zvyklý, tak jsem si něco přetáhnul nad levou kyčlí, příští týden to zkusím nějak poladit, protože bez tréninků se mnou doma není řeč
decarabas

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 7:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To už by chcelo nejakú generálku u fyzio Nejak sa ti to kopí a nechcem strašiť, tiež nemladneš a telo už potrebuje pomoc, aby si s tým poradilo

Mám teraz čerstvý príklad: Môj drsný tato má po 70ke a stále na to zabúda. Machruje, že sa sprchuje na záhrade hadicou a aký je z toho otužilý a tak. A to je síce pravda, ale nakoniec si uhnal epický zápal močáku, ktorý sa snažil rozchodiť, než skončil na antibiotikách a riešil to tri týždne, než sa z toho vymotal ako tak

Čo tým chcem povedať - čím sme starší, tým menej sa môžme spoliehať na to, že to telo zvládne to isté, čo pred 10 rokmi a nie je hanba trošku pribrzdiť a nechať si pomôcť

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 8:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
zkusím nějak poladit, protože bez tréninků se mnou doma není řeč
To chápu, taky se to na mě odráží když necvičím. Nicméně pokud tělo protestuje, zkusil bych jak říká decarabas-fyzio a zkus gumy a trx. Neudrží ti to všechno, ale budeš mít metabilickou odezvu a ten pocit a můžeš si tam vychytat co tě bolí a než se dáš do kupy, tak ti to prostě udrží nějaký základ. Tak snad se ti to brzy dá do kupy.
vlk#

PříspěvekZaslal: po květen 19, 2025 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

19. května 2025, pondělí
25Q2 W5 D1/4, dřepy, osmičky, polední, Form Factory Vinohradská

fáze I. kardio nízká intenzita

Chůze:
1.2 km, 12 min., do nejbližšího fitka, rovinka

fáze II. silový trénink

Dřepy: (high-bar, sbd)
8x 8x 120 kg, rpe 8, pauzy 3 min., dynamicky, větší rezerva (3-4 op.)

Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 4x BW, striktně pod bradu, pauzy 2 min.

čas 50 min.

váhovka 101.5 kg

dřepíky fungovaly, dal jsem lehčí váhu, komfortnější pozici osy a pořádně ta kolena promazat, nahoru jsem se snažil zrychlovat, takže i těch 8 opáček stačilo a byl jsem rád, že můžu odložit

fáze III. kardio nízká intenzita

Chůze:
1.2 km, 12 min., z fitka domů, rovinka

decarabas napsal:
To už by chcelo nejakú generálku u fyzio

zatím to není kritické a mě by ty kompenzační cviky a gumy nebavily, takže buď se to v rozumné době zlepší nebo to kritické být začne :D

decarabas napsal:
Mám teraz čerstvý príklad: Môj drsný tato... si uhnal epický zápal močáku, ktorý sa snažil rozchodiť, než skončil na antibiotikách a riešil to tri týždne

mám taky "drsnou mamu", která na doktory nevěří, ale tenhle aspekt výchovy jsem překonal poměrně záhy, tak ve třicátém roku života :D takže když jsem pak, jednou, měl zánět močáku, resp. rozpoznal jsem, že tohle "samo" nepřejde, upaloval jsem za obvoďákem, maje na paměti, že atb zabírají za 2-3 dny a bude hůř
vlk#

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2025 1:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

20. května 2025, úterý
25Q2 W5 D2/4, benče, desítky, polední, Form Factory Václavák

fáze I - kardio, nízká intenzita

Chůze:
3.2 km, 34 min., do školy a do práce, z kopce

fáze II - silový trénink

Bench-press: (bez stopek)
5x 10x 100 kg, rpe 8-10, pauzy 3-4-5-5 min., tyhle hi-reps pro mě nejsou, nejsem Ustinov
5x 10x 90 kg, rpe 9.5-10, pauzy 5 min., nebylo to lehčí, druhá mi sedla, jinak jsem končil s dotlaky nadoraz

čas 59 min.

váhovka 101.0 kg

trochu jsem zúžil úchop a rameno si tolik nestěžovalo, čekal jsem, že to bude bez stopek lehčí, ale síla šla rychle do kopru a po třetí sérii jsem končil se stopkama nahoře, shození na 90 pomohlo tak na tři série a zase to byl boj, už jsem si připravoval nekrolog, že 99 opakování není 100, ale nechtělo se mi to rozepisovat, tak jsem si to v hlavě nastavil, nahnal tam adrenalin a se štěstím dotlačil, asi i takové tréninky pojedu se stopkama, byť minimálníma, to pumpování mi nesedí

fáze III - kardio, vysoká intenzita

zátěž 8/6 (190/135 W) 3 + 1 + 2 + 1 + 3 min., rpm 80-85
10 min., 4.67 km, prům. výkon 181 W, prům. tep 149, max 160
Magumi

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2025 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám velkou radost, že ses k tomu zvedání po pár dnech odpočinku mohl vrátit. A ty objemy jsou parádní, dřepy i tlaky, zvlášť v kombinaci se vším tím kardiem.

http://forum.ronnie.cz/magumi-lean-strength-t28783.html
vlk#

PříspěvekZaslal: st květen 21, 2025 3:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

21. května 2025, středa
plavčo, polední, Form Factory Vršovická

Chůze:
3.2 km, 34 min., do práce, z kopce

fáze II - plavání

Bazén: (14 m)
140 m, kraul, 4:05 min., tempo 2:55, prům. tep 128, max 135
140 m, prsa, 4:55 min., tempo 3:31, prům. tep 122, max 130
140 m, kraul, 3:42 min., tempo 2:39, prům. tep 135, max 150, lepší čas, vyšší tepovka
140 m, prsa, 5:00 min., tempo 3:35, prům. tep 119, max 124
140 m, kraul, 4:37 min., tempo 3:18, prům. tep 125, max 139, pomalé, trochu lepší tepovka
140 m, prsa, 5:19 min., tempo 3:48, prům. tep 112, max 117
celkem 840 m

prsa bych přirovnal k chůzi a kraul k běhu, běh ani kraul nezvládnu více než pár minut a protože Cohen byl první, kdo mi prozradil klíč k tajemství dlouhého běhu - pomalé tepy, tj. začít pomalým během, tak bych to směle transponoval i na plavání :)

první série kraulu byl takový benchmark, je to sice rychlejší než prsa, ale po 140 m jsem měl dost, přičemž prsama jsem minule dal 10x tolik a mít čas, plavu dále.

ve druhé sérii kraulu už jsem věděl, kolik zvládnu, tak jsem se do toho lépe položil a znatelně vylepšil čas ovšem za cenu vyšší tepovky, po minutě a půl už jsem prakticky plaval v pásmu 145-150 a to je hodně.

ve třetí sérii kraulu mě napadlo to, co jsem psal na úvod, a tedy že musím začít plavat vytrvalecky a na nízké tepy, že tím, že se budu snažit vylepšit na stovce, se plavat kraulem na dlouhé vzdálenosti nenaučím, a je jedno, jak pomalu začnu, důležité je, pokud to tempo dokážu udržet.

po tomhle osvícení jsem to zkusil, plavu zatím dvě tempa a nádech, optimální tři nezvládám, takže se nadechuju na jednu stranu a kompenzuju to tím, že po obrátce měním stranu, jenže, klasika, na pravou stranu se mi nadechuje lépe a lépe zvládám techniku, na levou stranu je to horší, špatně všechny končetiny a pohyby synchronizuji, ale uvědomuji si to a řekl bych, že toho jenom potřebuji více naplavat a zlepší se to.

výsledné tempo sice bylo pomalé, ale tepovka lepší a ještě bych si troufnul pokračovat, takže plán na příští plavčo je jasný - zkusit, co tím pomalým kraulem zvládnu.

fáze III - wellness

Sauna:
30 min. souse-vide, ale po 20 min. se to přece jenom rozběhlo a závěrečných pět minul už jsem bedlivě odpočítával :)

fáze IV - kardio, nízká intenzita

Chůze:
5.1 km, 54 min., nastoupáno 81 m, cestou z práce vyzvednout dcerku z kroužku
vlk#

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2025 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

22. května 2025, čtvrtek
25Q2 W5 D3/4, tahy, osmičky, polední, Form Factory Václavák

Chůze:
3.2 km, 34 min., do práce, z kopce, 12 stupínků a stejně jsem se zapotil

fáze II - silový trénink

Mrtvý tah: (tenisky)
4x 6x 130 kg, hook-grip, pauzy 2.5 min., bez magnézka, osa klouzala, tak jenom šestky
4x 8x 130 kg, střídavý, pauzy 3 min., stejně osa klouzala, nekomfortní, zlaté magnézko/trhačky

čas 30 min.

nevzal jsem si na tahy vůbec nic, ale pak jsem si řekl, že je to jedno, že stejně nic těžkého zvedat nebudu, tak jsem se ani nezouval :)

byl jsem zvědavý, co koleno, ale ozvalo se pouze v první sérii, pak jsem si vždy kontroloval postavení nohou a už se neozvalo, tak jsem byl spokojený

šlo to hezky, dynamicky, taky aby ne s takovou váhou, ale úchop limitoval, nechci už nosit a používat tekuté magnézko a na trhačky jsem si zvyknul, jenže to je potřeba si je vzít s sebou... nebo Arena Gym, klasické magnézko a hook-grip, to mě baví ještě víc ;)

tak jsem přešel na střídavý úchop, že tím se dá zvednout všechno... houby, už vůbec nejsem na tu asymetrii zvyklý, i když jsem strany poctivě střídal, a jak se ruce potily, tak těch osm opáček úplně stačilo

váhovka 101.2 kg, včerejší Extrémní proměny a paní Karolína byly opět super-motivační, ale já na to jdu rozvážně ;)

Běh na páse:
10 min., 1.22 km, rychlost 7.5 km/h, tempo 8:00, prům. tep 151, max 160

první komplet 10 minut běh bez chůze touhle rychlostí, takže kondička se musí nenápadně, ale přece zlepšovat, tepovku jsem potřeboval vysokou, tak nebylo potřeba řešit

koleno neprotestovalo, došlap jsem zkoušel cohenovský a celkem s tím nemám problém

ad koleno) za poslední tři dny se mi už několikrát podařilo sejít kratší schody bez opory a bez špatného došlapu, takže se to lepší, i když přesně nevím proč a co tomu nejvíce vadí, budu sledovat

fáze IV - wellness

Sauna:
15 min., prům. tep 117, max 155, je to rozdíl, když sauna peče nebo jen tak hřeje jako včera

10 minut jsem ležel, to byla pohoda, tepovka končila na 110, pak jsem si sednul a nabralo to jiné tempo

fáze V - kardio, nízká intenzita

Chůze:
cca 3.4 km, z práce domů, do kopce, zatím plánovaná...
caukymnauky

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2025 2:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ad koleno - ono je to samozrejm dost komplexni, takze to ber jenom jako stripek/pripadnou inspiraci, pokud by bylo validni i ve Tvem pripade - u sebe pozoruju vliv rotace kycle na takoveto problemy s kolenem... souvisi s tim i ten doslap (doslap na vnejsi stranu vice podporuje vnejsi rotaci kycle a na vnitrni stranu chodidla potom rotaci kycle dovnitr)
fyzio mi kdysi rikala, ze mam doslapovat na celou plochu chodidla stejne - predstavit si 4 body (dva vepredu, dva vzadu) a zatezovat to cele rovnomerne

mechanismus prenosu na koleno, si myslim ze je ten, ze nedostatecne rotace kycle (at uz vnitrni nebo vnejsi) jsou pak kompenzovany zatinanim jinych svalu nez rotatoru kycle, takze potom dochazi k pretezovani/zkracovani svalovych skupin, ktere to koleno stavi do spatne pozice a to pak pri zatezi protestuje

resenim tedy neni potom strecink treba kycelnich flexoru nebo ruznych stehennich svalu - koleno na moment prestane bolet, ale ty "spatne" svaly se ihned zase stahnou, aby stabilizovaly tu kycel a spodni zada, a koleno zase zacne trpet

mne nastesti pomaha hned zmenit ten doslap a posilit bud vnitrni nebo vnejsi rotatory kycle a mirne napumpovat i vse kolem (+nejdriv je mirne strecovat + strecovat vse kolem, aby se to jakoby zresetovalo)... samozrejme v soucinnosti s HSS - na coz kladou duraz dnes asi vsichni fyzioterapeuti
decarabas

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2025 3:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to možné, tiež mi občas pravú stranu "neotvára" tak, ako by som potreboval. Pomáhajú streče, mobilita a drepy s gumou okolo kolien, aby sa zapojila prdel na tej slabej strane a začala správne pracovať.

vlk#

PříspěvekZaslal: čt květen 22, 2025 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky za tipy, ono to asi bude obyčejná artróza + voda v koleni + koleno po úrazu a operaci a něco se tam asi sešlo vlivem přetížení nebo menšího zánětu, takže to dělá problém při došlapu z vyššího schodu nebo specifikém zatížení, ale vzhledem k tomu, že jsem to minulý týden pošetřil, určité aktivity vynechal a tento týden je to lepší, tak doufám, že se to úplně vylepší a pak už si to pohlídám a posleduju
vlk#

PříspěvekZaslal: so květen 24, 2025 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

23. května 2025, pátek

odpočinkový den aneb do fitka jsem se nakonec nedostal ;) ale nějaká ta chůze tam jako vždy byla

a můj mladší starší bráška má dnes stejně jako já :)

24. května 2025, sobota
25Q2 W5 D4/4, tlaky, čtyřky, odpolední, Form Factory Malešice

Chůze: Karlín - Holka (lávka Holešovice - Karlín) - podél Vltavy a zpět - Florenc - Jindřišská
5.3 km, 53 min., tempo 10:05, prům. tep 98, max 118, polední

a pak jsem se doma najedl a asi na hodinku vytuhnul... :D miluju soboty, kdy si tohle člověk může dopřát

Chůze:
2.8 km, 30 min., tempo 10:30, prům. tep 99, max 123, z domů do fitka

fáze II - silový trénink

Military press: (stopky na hrudi)
8x 4x 70 kg, rpe 9.5, pauzy 3 min., i s touhle váhou jsem se vytrápil, holt na formu je potřeba natrénovat

čas 35 min.

a hodinky se neobtěžovaly měřit nějakou anaerobní zátěž, co by taky, čtyři opáčka, tepovka na chvíli vyskočí, kdo by to chytal a měřil, nepravděpodobné, změříme polovičních 60-70 tepů

levé rameno překvapivě neprotestovalo a tlaky byly poměrně komfortní, ovšem když jsem se pak chtěl ještě dorazit na nějakém stroji - motýlek, shoulder press, chest press, tak tedy protestovalo fest až mě to hned přešlo

fáze IV - kardio, vysoká intenzita

Rotoped: (sedlo)
intervaly 6x (2 min. zátěž 130 W + 1 min. zátěž 215 W) + 2 min. cool-down
20 min., 9.2 km, prům. tep 139, max 156

jak je tepleji, tak to ze mě kapalo na zem odevšad, klasika vodník a bylo pak co vytírat

fáze V - wellness

Sauna :
20 min., holt Malešická prohřívárna, ale od 15. minuty už tepovka překročila 140 a začalo být teplo, max 155

+studená sprcha +ochlazovací bazének +pára +vířivka +relax, konečně tady většina wellness funguje

pravé koleno dnes celkem jisté, celkem třikrát jsem šel ve fitku ze schodů a jenom dva špatné došlapy, po kterých se ale dalo pokračovat

zítra máme s Magumim domluvený náš pravidelný a dalo by se říci už tradiční pánský klub v Karlíně, tak si sbalím něco na dřepy, dám nějaké kardio a pak zasloužený wellness, už se těším :) Magumiho čekají těžké technické trhy, tak si mákne, ale o to zaslouženější to pak bude mít
vlk#

PříspěvekZaslal: ne květen 25, 2025 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

25. května 2025, neděle
25Q2 W6 1+2/4, dřepy + benče, dopolední, Form Factory Karlín, pánský klub já a Magumi

Chůze:
2 km, 20 min. do fitka, z kopce

fáze II - silový trénink

Dřepy: (low-bar, sbd, opasek)
8x 4x 160 kg, rpe 8.5-9.5, pauzy 4 min., první sérii mi spotnul Magumi a pak už jsem se snažil jich dá co nejvíc do osmi

Bench-press: (stopky)
8x 4x 110 kg, rpe 9-10, pauzy 3 min., tohle bylo silově slabší, možná včerejší military, ale efekt správný

Shyby: (na koulích)
4x 4x BW

čas 1:50 h

váhovka 101.4 kg

s Magumim to je super motivace, plánoval jsem různé varianty tréninku, ale nenapadlo mě, že budu dřepovat čtyřky se 160 :D benč jsem si přidal, protože Magumi má poctivé a dlouhé tréninky

dnes měl těžké technické trhy, pak dřepy a nějaké doplňky... což v podání Magumiho znamená: mám tam 3 pracovní série trhů, tak jich dám 12, a když pak šel na dřepy, tak to zaokrouhlil stylem, mám tam čtyři pětky se 140, tak dám pět pětek se 150, pak ještě nějaké gymnastické šílenosti na břicho a pak si posteskne, jak je ten trénink náročný :D

warm-up 3 min. zátěž 8, 160 W, rpm 80
intervaly 5x (2 min. zátěž 6, 125 W + 1 min. zátěž 12, 225 W), rpm 80
cool-down 3 min. zátěž 6, 125+ W, rpm 85-90
24 min., 10.2 km, prům. tep 142, max 157, více jsem to nevyhnal, ale zátěž cajk

fáze IV - wellness

Sauna:
15 + 12 + 8 min. a mezitím relax na terase, kde bylo tak akorát na dochlazování

být tam dnes s náma Robert Vano a cvaknout si Magumiho, když jsme končili první kolo, kdy se v přítmí sauny předklonil a na rameno hustě pokryté symetrickými kapičkami potu dopadlo dvířky sporé denní světlo, a ještě to udělal ve stříbře... tak by z toho byli kluci hotoví :D
decarabas

PříspěvekZaslal: ne květen 25, 2025 8:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
kdy se v přítmí sauny předklonil a na rameno hustě pokryté symetrickými kapičkami potu dopadlo dvířky sporé denní světlo

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 263, 264, 265 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: