vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 268, 269, 270 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dave1913

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2025 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:

Peter Ustinov napsal:
Jak vidis letošní Masters?

6. 12. v Karviné? inu, přijel bych se podívat, akorát to bude zrovna na Mikuláše :)

Včera jsem se dozvěděl, že tam budu dělat hlavního rozhodčího. Tak se na Vás budu těšit
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2025 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dave1913 napsal:
vlk# napsal:

Peter Ustinov napsal:
Jak vidis letošní Masters?

6. 12. v Karviné? inu, přijel bych se podívat, akorát to bude zrovna na Mikuláše :)

Včera jsem se dozvěděl, že tam budu dělat hlavního rozhodčího. Tak se na Vás budu těšit

Tak to uvidis neco co jsi ještě nevidel 😁
Turakam

PříspěvekZaslal: st srpen 13, 2025 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vĺčku, strihneš trojboj tiež? Máš natrénované minimálne na 190 - 130 - 210, to by bolo pekné v M2. Možno by vyšlo aj viac.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: čt srpen 14, 2025 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vlk# napsal:
...srpnové kroky, protože aktuálně mám 118k, přede mnou je neúnavná šlapka Simča z Jablonce se 119 k, nějaký šílený pošták z Jesenice se 139k, který tam přes týden valil 23k denně a za mnou usměvavý šaman z Hostomice, který se zpočátku týdne držel na druhém místě za pošťákem, ale na dnešek měl 83k a věřím, že těch 35k dnes nedá, i když, jeden nikdy neví ;)
Hehe, toto je dost dobry ujizdak! Kolko mas tak v priemere mesacne? Moje maxko bolo v juni, nejakych 411k krokov, ale inak je to okolo tych 11 - 12k denne.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá srpen 15, 2025 7:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

14. srpna 2025, čtvrtek

Letní koupaliště Neratovice

venku 36 stupínků, tak jsem si vzal odpoledne dovču, naložil dcerku do auta a vyrazil směr nejstudenější koupaliště v okolí... fakt tady jezdíme jenom když je 32+ a sluníčko, protože teplota v bazénu má "příjemných" 23.5° :D

takže jsme si ty tropy parádně užili, koupaliště narvané bez ohledu na to, že byl čtvrtek odpoledne, ale zkušeně jsme si vykolíkovali místo pro svou deku ve stínu mohutných stromů, pak se šli okamžitě schladit, což netrvalo dlouho, voda v nerezových bazénech jindy křišťálově průzračná už díky množství lidí tak průzračná nebyla, ale co už, po schlazení na deku a číst si knížku, teď už nevadilo, že je 36, ve stínu, dcerka si čte Wednesday, já si půjčil nějakou zpopularizovanou kvantovou fyziku, a až začlo býti teplo, opět šup do bazénu, a k tomu langoše, brambůrky, oříšky nějaké pitivo, dnes jsme si povolili cheat day ;) hezky nás to nedělání utahalo a potěšilo, že tu berou multisportku.

15. srpna 2025, pátek
25Q3 W5 D2/4, benče, deload, odpolední, Form Factory Václavák

Bench-press: (stopky)
4x osa, 60, 80 kg
2x 100, 110 kg
1x 120, 125 kg
1x 130 kg, rpe 9.5, asi jsem byl pěkně ve stresu, protože to šlo celkem rychle a se spotterem bych zkusil +2.5 - 5 kg
4x 120 kg, rpe 9.5, testík, takové silové bare-minimum, splněno, not good, not bad
4x 12x 60 kg, rpe 6, pauzy 2 min., dynamika, i tady stopky a v závěrech i páleníčko

přál bych si takhle dávat aspoň 140, se 130 trojku, se 120 osmičku, ale... teď to tam není a kdoví, jestli ještě něky bude, zvláště u těch 120 to bylo znát, jak je to těžké a kdeže loňské sněhy jsou, kdy jsem s tím dal bez stopek desítku

Pendlay rows:
4x 8x 80 kg, nadhmat, pauzy 2 min., dynamika, jo, tohle jako zátěž funguje výborně

Běh na pásu: (indiánský, při běhu dýchání nosem)
5 km, 41:40 min., prům. tep 156, max 169, prům. výkon 290 W, hlavní přínos VO2 Max

15 min. běh, rychlost 7.5 km, a to stačilo, protože jsem se potřeboval dobrat do cíle
indiánsky 1 min. chůze 6 km/h + 3 min. běh 7.5 km/h

na tenhle víkend byla výzva 5 km běh a i když jsem psal, že kvůli kolenům jsem přestal běhat, tak tohle byla zrovna dobrá příležitost otestovat, jaká bude přímá reakce, když jsou teď v relativně dobrém stavu

inu, běželo se dobře, ale těch 15 minut je i při takhle nízké rychlosti aktuální strop a bez tréninku ho těžko posunu, ale dnešní cíl byl 5 km, tak jsem přešel na indiána, tepovka samozřejmě příliš vysoká a pořád šla nahoru, ale na tenhle cíl jsem si s ní vystačil

jo, a jak jsem teď viděl vlog jednoho běžce, tak jsem zkusil při běhu dýchat nosem a fakt to má něco do sebe, výrazně se tím zpomalí dechová frekvence, dýchání musí být hluboké a při tomhle tempu mi to fungovalo i při tepovce 160-165, tedy v mém případě v rozsahu 90-95 % maxima, když jsem pak přešel do chůze a začal dýchat pořádně pusou, tak to byl kyslíkový šok :)

Dave1913 napsal:

o důvod více tam jet! jenom nevím, jestli mě doma pustí na Mikuláše :) a taky musí být v pořádku Magumiho tým ;)

Turakam napsal:
Vĺčku, strihneš trojboj tiež? Máš natrénované minimálne na 190 - 130 - 210, to by bolo pekné v M2. Možno by vyšlo aj viac.

nestihnu, možná když někdy konečně budu na VT1, tak bych měl i chuť to vše, co souvisí se začátkem soutěžení, podstoupit, ale s průměrným VT2 nikam nepolezu

aktuálně je v M2 105 VT1 552.5 kg, což už tam loni bylo a rád bych se na to vrátil, např. 195 + 132.5 + 225
ale vhodnější by asi bylo konečně shodit do 93 a tam už by 525 mělo být doable i na soutěži

cohen999 napsal:
Hehe, toto je dost dobry ujizdak! Kolko mas tak v priemere mesacne? Moje maxko bolo v juni, nejakych 411k krokov, ale inak je to okolo tych 11 - 12k denne.

moc ne, já šlapu, když jsou ty challenge, ale jinak si polevím a dávám těch 300k měsíčně
vlk#

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2025 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

24. srpna 2025, neděle
8/4/2 M1 W1 D1/4, dřepy 8+, podvečerní, Form Factory Václavák

fáze I - kardio, nízká intenzita

Chůze:
3.4 km, do fitka, z kopce

už se trochu ochladilo, tak je to s tím chozením lepší

fáze II - silový trénink

Dřepy: (low-bar, sbd, no belt)
8x osa, 60, 80, 100, 110 kg, pauzy 3-4 min.
12x 120 kg, série 8+, rpe 8.5, ale nechtěl jsem to hrotit, první trénink po pauze
4x 12x 90 kg, BBB, pauzy 4 min., svižně

akorát, stejně budou bolet nohy, taky pravému koleni se to moc nelíbilo, i když jinak už je dlouho v pohodě, ale snad se rozhýbe

a pak si přečtu, že si Carmelita dala totéž lehce se 65, tak to budu muset zabrat

Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 4x BW, striktně, pauzy 2 min., radši vše dynamicky, než ty závěry přestat dotahovat

čas 55 min.

váhovka 101.9 kg, týden bez cvičení

fáze III - kardio, vysoká intenzita

Rotoped: (křeslo)
intervaly 5x (1 min. zátěž 9, rpm 85, 240 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80, 135 W) + 3 min. cooldown, zátěž 6, rpm 80, 135 W
18 min., 8 km, prům. zátěž 164 W, prům. tep 154, max 168

po pauze trochu náročnější, ale pořád tak rpe 8, pár intervalů bych ještě zvládnul

nebyl jsem týden na dovolené, i když bych byl rád, po tom posledním pátečním tréninku mě sejmul nějaký moribundus, v sobotu jsme ještě byli na svatbě, to jsem si nechtěl nechat ujít, ale už jsem cítil, že to není dobře, naštěstí jsem domů řídil, vrátili jsme se před půlnocí, takže alkohol nemohl napáchat žádnou větší škodu, a v neděli ráno už jsem nevstal, od pondělka home-office, tak jsem byl rád, že můžu podle potřeby odpočívat, od pátku už lepší a dnes už jsem se cítil na trénink.

přemýšlel jsem, jestli ještě budu pokračovat v prázdninové údržbě, dva týdny, pak nás čeká tradiční prodloužený víkend na kolech a pak že bych začal podzimní program, ale cestou do fitka jsem si řekl, že do toho praštím rovnou a promyslel jsem si nové schéma.

vychází to z původního 5/3/1 + BBB, které jsem jel loni (?) a které mě z posledních programů bavilo nejvíce a protože jsem ho jel 8 měsíců a prakticky dokončil cyklus (až do 1RM), tak jsem měl dobrou představu, co mi vyhovuje více a co méně a jak si to upravit, aby mně to bavilo ještě více :) rozepisovat to tady nebudu, uvidím, jak to bude fungovat, možnám sem dám Excel tabulku na první měsíc, až si ji připravím

Naposledy upravil vlk# dne čt září 11, 2025 1:00 pm, celkově upraveno 1 krát
vlk#

PříspěvekZaslal: út srpen 26, 2025 11:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

25. srpna 2025, pondělí
8/4/2 M1 W1 D2/4, benče 8+, podvečerní, Form Factory Karlín

fáze I - kardio, nízká intenzita

Chůze:
2 km, do fitka, z kopce

fáze II - silový trénink

8x osa, 60, 70, 80 kg
15x 90 kg, série 8+, rpe 9.5, dát to se stovkou, byl bych spokojený
4x 12x 65 kg, BBB, rpe 6, pauzy 3 min., pořád stopky, dynamika, zvažoval jsem 70, ale pak jsem si řekl, že přihodit se dá vždycky

Pendlay rows:
4x 10x 70 kg, pauzy 3 min., dynamicky, striktně

čas 42 min.

váhovka 101.8 kg

přišel jsem až večer na pátou s tím, že pojedu "jenom" benče a že tam mají 4 benčovací lavice... chyba lávky, nebo lavice, všechno obsazené, vlastně skoro všechno ve fitku obsazené, včetně podlahy, až na pár běhacích pásů, tak jsem šel do lifterny, odtáhnul si sklopnou lavici do poslední volné klece ze šesti a vyrobil si benčovací stanoviště

co bylo potřeba jsem odbenčoval, naštěstí to bylo lehké, ale kolem bylo pěkně husto, takže jsem měl pořád obavu, že mi někdo kopne do hlavy, nebo do činky, až s ní budu cvičit, nebo mi šlápne na nohu, shybovalo se tam úplně všude, nohy lítaly, procházet nebylo kde, ale i tak se procházelo a s kotoučema, no příště si ten čas návštěvy rozmyslím

na Pendlay bylo kritické sundat kotouče z benče a uhlídat si pro sebe osu :) a pak ještě najít kus podlahy. měl jsem výhled na jednoho vzpěrače, který tam dělal zadní dynamické dřepy se 180, ale vždycky po dvou, hop-hop, pak se narovnat a ještě tak dvakrát totéž, hloubka ve stylu Clarence a tu mobilitu v kyčlích a kotníkách jsem mu jenom záviděl

fáze III - wellness

Sauna:
10 min. + studená sprcha + relax, krásně vyhřátá, že i těch 10 minut je výzva a tepovka letí nad 150

Naposledy upravil vlk# dne čt září 11, 2025 1:01 pm, celkově upraveno 1 krát
vlk#

PříspěvekZaslal: st srpen 27, 2025 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

27. srpna 2025, středa
kardio, polední, Form Factory Václavák

Rotoped: (sedlo)
intervaly 10x (1 min. zátěž 9, rpm 85, 240 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80-82, 135 W)
30 min., 13.5 km, prům. zátěž 174 W, prům. tep 153, max 170, TE 3.8, prahový

první interval jsem dal 2 minuty, protože jsem předtím neměl silový trénink, klidovou tepovku a chtěl jsem ji dostat rychle na 140+, druhý interval už šel 150+, pátý 160+, v desátém jsem dokonce hitnul 170 a hodinky to ocenily, takže dnes spoko

příští víkend jedeme na kola do Jeseníků, takže potřebuji trochu osedět zadek a zároveň potrénovat jízdu pod zátěží, ta dnešní půlhodinka by měla stačit na všechna kritická stoupání, která většinou šlapu 15-25 minut a na dlouhá pozvolná stoupání můžu ubrat zátěž, letos jsem na to zvědavý, protože nějakou vysokou aerobku jsem potrénoval, tak jak se to projeví

dnešní trénink měl být včera a dnes měly být tahy, ale ty první dva tréninky po rýmičce minulý týden byly nějaké náročnější, tak mi ten den volna navíc přišel vhod
vlk#

PříspěvekZaslal: čt srpen 28, 2025 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

28. srpna 2025, čtvrtek
8/4/2 M1 W1 D3/4, tahy 8+, polední, Arena Gym

Mrtvý tah: (sbd, magnézko)
8x 60, 100, 120 kg, nadhmat
12x 140 kg, série 8+, hook-grip, rpe 8, hnusný kardio, nehrotil jsem, úchop držel, ale kůže pod palcem už se dřela
4x 12x 100 kg, BBB, hook-grip, rpe 6, pauzy 3 min., dynamika, zadýchal jsem se

čas 26 min.

Shyby: (naširoko, nadhmat)
5, 5, 4, 4x BW, striktně, ale pětky šly jenom zpočátku

čas 40 min.

dneska jsem si udělal radost, nechtělo se mi tahat trhačkama a bez magnézka ty osy ve Form Factory hook-gripem neudržím, tak jsem si zašel mezi vzpěrače do Areny a všechno bylo správně :) platforma, bumpery, křída, vzpěrači, vzpěračky, genius loci

tahalo se dobře, jenom tahat cokoliv nad 8 opáček už je dost únavné, ale váhy lehké, cílem je teď je nezničit se a adaptovat, až to začne být těžší

Naposledy upravil vlk# dne čt září 11, 2025 12:59 pm, celkově upraveno 1 krát
vlk#

PříspěvekZaslal: so srpen 30, 2025 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

29. sprna 2025, pátek
8/4/2 M1 W1 D4/4, tlaky 8+, polední, Form Factory Václavák

Military press: (stopky na hrudi)
8x osa, 40, 45 kg
15x 50 kg, série 8+, váha jedno, ale víc opáček nedám ani s osou :)
4x 12x 40 kg, BBB, rpe 6, pauzy 3 min., dynamika, totéž, stokrát nic unaví i vola

váhy lehké, ale tlaky nad hlavu, ať už se stopkama nebo bez, se nedají dělat moc dlouho, ty svalíky se prostě unaví a pak tuhnou

Břicho: (přednožky)
4x 10x BW, pauzy 2 min., budu muset cvičit pravidelně, zeslábnul jsem

Rotoped: (sedlo)
intervaly 5x (1 min. zátěž 10, rpm 80, 240 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80, 135 W)
15 min., 6.6 km, prům. tep 160, max 174, prům. zátěž 185 W (!)

poprava v přímém přenosu, po třetím intervalu, tj. 7 minutách, jsem myslel, že už to do čtvrtého za ty dvě minutky nestihnu rozdýchat, po čtvrtém jsem do plic hrnul kyslík vo2max a říkal si, že to nebyl dobrý nápad, a po pátém jsem nemohl popadnout dech, tepovka 174, tj. 2 tepy pod nejvyšším naměřeným maximem, a kritická půlminuta, než jsem tam zase začal hrnout kyslík na maximum a začalo se to lepšit

podruhé tento typ zátěže a příště si to asi lépe rozmyslím, protože tohle dokáže za 12 minut dotlačit organismus na hranu

Sauna:
10 min., dnes dobře vyhřátá, takže úplně stačilo

30. sprna 2025, sobota
8/4/2 M1 W2 D1/4, dřepy 4+, večerní, Form Factory Václavák

Dřepy: (low-bar, sbd, no belt)
4x 60, 80, 100, 115, 125 kg
12x 135 kg, série 8+, rpm 9, hnusný kardio, ale dokud ho dám, je to dobrý
4x 10x 100 kg, BBB, rpe 7, pauzy 3 min., svižně, dynamika, spoko

ty desítky pak vypadají lehce, ale v tom tempu, s tou dynamikou a při těch pauzách jsem tepovku dostával na 150+ a řekl bych, že kýžený efekt to mělo, alespoň hodinky to tvrdily

Shyby: (naširoko, nadhmat)
7, 5, 5, 4x BW, striktně, pauzy 2 min., spoko

Sauna:
10 min., prohřátíčko, dobrý

začínám druhý týden, ladím váhy, což zřejmě budu i v druhém měsíci, tj. po 4 týdnech, abych správně nastavil všechny možné poměry a program potáhnul u všech cviků stejně dlouho
vlk#

PříspěvekZaslal: ne srpen 31, 2025 7:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

31. srpna 2025, neděle
8/4/2 M1 W2 D2/4, benče 4+, odpolední trénink, Form Factory Václavák

4x 60, 80, 90 Kg
12x 100 kg, série 4+, stopky, dynamika, ale proč ne... zjevně se prázdninová údržba vyplatila
4x 10x 72.5 kg, BBB, rpe 7, pauzy 3 min., zvažoval jsem naložit více, ale dobře jsem udělal

podle plánu a spoko, přesné váhy ještě doladím

Pendlay rows:
4x 8x 80 kg, pauzy 3 min., dynamika, akorát

čas 45 min.

10 min., 4.3 km, zátěž 8, rpm 80, prům. výkon 194 W, prům. tep 154, max 166
5 min., 2.2 km, zátěž 6, rpm 80-90, prům. výkon 142 W, prům. tep 151, max 155

dnes jsem si vyzkoušel jet pod konstatní vyšší zátěží a těch 10 min. bylo maximum, nevím, jakému kopci by odpovídal takový výkon s nejlehčím převodem, ale jet bych ho nechtěl

Sauna:
10 min., zvládnul bych i dýl, ale zrovna se tam nesešla ideální společnost

Naposledy upravil vlk# dne čt září 11, 2025 12:59 pm, celkově upraveno 2 krát
vlk#

PříspěvekZaslal: po září 01, 2025 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. září 2025, pondělí
odpočinkový den, večerní, Form Factory Karlín

Chůze:
2 km, do fitka, z kopce

30 min., 12.8 km, zátěž 5, rpm 80, 108 W, prům. tep 112, max 120, prům. výkon 107 W

měl to být lehký výšlap, ale vůbec to nešlapalo, tak jsem musel z plánovaných 130-135 W ubrat na 108 W, a to sedlo bylo ještě tak nepohodlné, že půlhodina musela jako minimum stačit

Sauna:
10 min., finská sauna, sauna zabiják, double killer, teplo jako v pekle... jenom tepovce se nechtělo
vlk#

PříspěvekZaslal: po září 08, 2025 12:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tour de Grunt 2025 - retro-cyklo-výlet do lůna Jeseníků, a když se to podaří, tak i zpět

4. září 2025, čtvrtek

přesun vlakem na Moravu... zpoždění na odjezdu 190 min., dorazil jsem před půlnocí, pokec s rodinou, méně spánku než bych potřeboval

5. září 2025, pátek

Cyklistika: (tam)
101 km, 6:55 h čas v sedle, nastoupáno 720 m, teplé počasí

pravidelné rotopedové tréninky přišly vhod, letos mě to cestou tam nezlomilo, ale měl jsem samozřejmě dost a posez byl rozsekaný

6. září 2025, sobota

Turistika: (výlet nad Horním údolím do Zlatých hor)
9 km, 1:45 h, nastoupáno 160 m

a pak další výlet s celou partou, během dne celkem 30k kroků

7. září 2025, neděle

Cyklistika: (zpět)
96 km, 5:32 h čas jízdy

tady bylo stoupání hned na začátku a těch 2.8 km a 180 výškových metrů jsem dal za 22 min., což je možná historicky nejlíp, pak dlouhý táhlý sjezd a pak už se šlapalo

jenže po 60 km se projevila nezregenerovaná sedací část a celková únava organismu, takže jsem nemohl pořádně sedět, nebylo čím šlapat a ještě byl mizerný povrch, protrpěl jsem si to a zařekl se, že tohle už je na mě moc, že cyklo-výlety 30-40 km můžou být fajn, ale 2x 100 km ob den je i mimo moji nekomfortní zónu, tak jsem zvědavý za rok

částečně k tomu přispívá obyč trekové kolo, které už vím, že bych potřeboval o 1-2" větší rám, chybějící pořádný servis, kdy na převodech a řetězu vznikají možná nemalé ztráty, lepší sedlo a lépe vyladěná ergonomie posezu, cca 10 kg bagáže v brašnách na nosiči, které se do kopců provezou a nejmíň 10 kg nadváhy, ale to vše beru jako třešničky, pokud bych na kole opravdu jezdil a ne si jednou za rok s kamarádama vyrazil na víkend ;)

teď to chci všechno zregenerovat, dostat rozhašené metriky do normálu a pustit se do tréninku, který mě nedostává mimo nekomfortní zónu :D
cohen999

PříspěvekZaslal: po září 08, 2025 12:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Si dobry, ja by som sa na toto pre istotu ani nedal. Neviem, ci som niekedy siel na biku cez 100 kilometrov. Ked som bol minuly tyzden bikovat, stacilo 20 kilakov, aby som si do krvi zosuchal vnutro stehien o sedacku. Stacilo si dat zle kratasy. Sice boli obtiahnute, ale z nejakeho dovodu neplnili funkciu.
seeya

PříspěvekZaslal: po září 08, 2025 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tiez som si dal ciel dat 1x100km na bajku. Vo firme je u nas silna komunita bajkerov a stale chodia na taketo tripy. Jeden kolega co pravidelne nebajkuje to minule aj vzdal a siel naspat vlakom veruze :)) Jak o tom stale pocuvam, uz zlomili aj mna a idem kupit nejaky lahky mtb bike, na cestak som este nedozrel. Na prdel si vsetci davaju daky specialny krem :))

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 268, 269, 270 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: