|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlk#

|
Zaslal: út září 23, 2025 3:08 pm Předmět: |
|
|
23. září 2025, úterý
8/4/2 M1 W3/4 D4/4, tlaky 2+, polední, Form Factory Václavák
Military press: (stopky na hrudi)
4x 40, 50 kg
2x 55, 60 kg
10x 65 kg, série 2+, dynamika, hezky to šlapalo, síly bylo dost
4x 8x 50 kg, BBB, rpe 7, pauzy 2 min., dynamika
ozývalo se levé rameno, ale když jsem naložil nejtěžší sérii, tak se mi po odebrání hezky protočilo zápěstí, osa se usadila v ideální tlakové pozici a rameno zmlklo, doufal jsem, že půjde 8, 10 bylo příjemné překvapení, ale 11 tam nebylo, abych dokončil postupku 2+ sérií z tohoto týdne
Pendlay rows:
4x 10x 80 kg, pauzy 3 min.
hned v první sérii jsem si natáhl celý levý bok, od ramene, přes lopatku až po všechna žebra, protože jsem šikovný a před tréninkem se neprotahuju, ale nebude to nic velkého, když jsem se zpevnil, tak jsem zvládnul i zbylé série
Rotoped: (křeslo)
intervaly 6x (1 min. zátěž 9, rpm 80-90, 240 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80, 135 W)
18 min., 8.2 km, prům. tep 149, max 164, prům. výkon 173 W
odpočatý, první interval byl spurt, ušlapal byl všechno, pak už mě to přešlo a nerad jsem přidával ještě šestý, abych se dostal na potřebnou zátěž, ale vypadá, že to poměr tep/zátěž se opět zlepšil
pravé koleno po těžkých dřepech z minulého týdne pořád není ready, lehký běh ve čtvrtek mu asi nepřidal, těžké tahy v pátek taky ne a teď tři volné dny nestačily, přitom už několik týdnů bylo v pohodě, běhalo po schodech nahoru i dolů, budu si to muset více hlídat, ale zase bez těžkých dřepů nebude progres
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
MilanT
|
Zaslal: út září 23, 2025 3:34 pm Předmět: |
|
|
Já bych zkusil víc sázet mrtvoly a tahové cviky - třeba rumuny a ono se to pak projeví i na ty dřepy. A taky zkusit zda by ti třeba dosedy nebo pauzy neulevili na kolena. Bude to asi lepší než to zkoušet lámat.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st září 24, 2025 2:57 pm Předmět: |
|
|
24. září 2025, středa
plavání, polední, Form Factory Vršovická
Bazén: (14 m)
4x (140 m kraul + 140 m prsa)
1120 m, 38:45 min., tempo 3:28, prům. tep 125, max 150
* nejprve jsem po 10 otočkách zjistil, že kondička je v háji, že to neudýchám a dnes ten kiláček kraulem nedám,
* tak jsem přešel na prsa, abych alespoň něco naplaval,
* jenže tepovka celkem rychle padala, začala to být nuda a tak jsem opět po 10 otočkách přešel na střídačku na kraul,
* po druhém kraulu jsem měl chuť to zabalit a dát si dnes jenom půlku, však se nic nestane,
* ale na prsařském úseku jsem si zase orazil a v duchu říkal, že když to zabalím, jsem bábovka, béčko a efekt polovičního tréninku je pouze čtvrtinový,
* a tak jsem vyrazil na třetí kraulařský úsek a to mi bylo jasné, že bude i čtvrtý, dokončím a v duši se rozhostí klid a mír
ps: plavat kraula, když se den před tím rozlámu na military pressu, není dobrý nápad
Sauna:
15 min., prohřátí
| decarabas napsal: | Samozrejme, záleží, ak ti ide o progres práve v ťažkých drepoch, tak máš bohužiaľ pravdu |
zatím ještě ano, na údržbu bude čas v důchodu
| MilanT napsal: | | Já bych zkusil víc sázet mrtvoly a tahové cviky - třeba rumuny a ono se to pak projeví i na ty dřepy. A taky zkusit zda by ti třeba dosedy nebo pauzy neulevili na kolena. Bude to asi lepší než to zkoušet lámat. |
mrtvoly mám dostatečně, rumuny už k tomu přidávat nebudu, potřebuji taky regenerovat
dosedy by ulevily, ale ty jsem naposledy dělal, když jsem rehabilitoval koleno po operaci, a pauzy, když jsem se učil hluboký dřep, ani jedno mi teď nechybí :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: čt září 25, 2025 2:25 pm Předmět: |
|
|
25. září 2025, čtvrtek
kardio, polední, Form Factory Václavák
Rotoped: (sedlo)
intervaly 10x (1 min. zátěž 9, rpm (85-)90, 250 W + 2 min. zátěž 6, rpm (80-)85, 140 W)
30 min., 14 km, prům. tep 147, max 168, prům. výkon 177 W
poslední dva intervaly už jsem toho měl plné kecky, levé stehno si oťukávala křeč, ale plán byl 30 minut, vzhledem k tomu, že dnes nebyl žádný trénink, tak jsem se kousnul a vyhnal tepovku ještě o kus výše, dopadlo to, ale bolelo to :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út září 30, 2025 11:07 am Předmět: |
|
|
29. září 2025, pondělí
8/4/2 M1 W4/4 D1/4, dřepy, deload, večerní, Form Factory Václavák
fáze I - nízké kardio
Chůze:
3.3 km, do fitka, z kopce
fáze II - silový trénink
Dřepy: (low-bar, sbd, no belt)
8x osa, 60, 80 kg, warm-up
12x 100 kg
10x 110 kg
8x 120 kg, dynamika, pauzy 3 min.
měl to být deload, ale vzhledem k tomu, že poslední dřepy byly před 2 týdny, tak jsem se pěkně zadýchal
Shyby: (naširoko, nadhmat)
6, 5, 5, 5x BW, pauzy 2 min.
fáze III - vysoké kardio
Rotoped: (sedlo)
intervaly 5x (1 min. zátěž 9, rpm 90, 255 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80-85, zátěž 135 W)
15 min., 6.85 km, prům. tep 154, max 167, prům. výkon 175 W
po silovém tréninku jsem i na těch 15 minutách udělal potřebnou zátěž, hlavně proto, že jsem ty těžké intervaly točil na 90 otáček, příprava na přechod na vyšší zátěž
posledních pár dnů jsem ty tréninky zase zazdil, po měsíci jsme se viděli se synem, pak slavila žena svátek, v neděli svatováclavská pouť se známýma... spíše tak deset dnů od posledního těžkého tréninku, vydařených tahů v Areně a závěru prvního měsíce programu, což mě utvrzuje v tom, že trénink je moje životní berlička a kolem něj je svět v pořádku :)
tento týden vychází deload, i když po takové pauze to bude spíše příprava na měsíc druhý, ve kterém se budu snažit obnovit progres z prvního měsíce, který je zřejmě v čudu
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út září 30, 2025 3:46 pm Předmět: |
|
|
30. září 2025, úterý
8/4/2 M1 W4/4 D2/4, benče, deload, polední, Form Factory Václavák
fáze I - nízké kardio
Chůze:
3.1 km, do práce, z kopce
fáze II - silový trénink
Bench-press: (stopky)
8x osa, 60 kg, warm-up
12x 70 kg
10x 80 kg
8x 90 kg
6x 100 kg, rpe 8
4x 110 kg, rpe 9.5, kam že se podělo 9 opáček před dvěma týdny... zmizelo :)
benče nejsou taková zátěž, tak jsem i v deloadu přidal trochu sérií a budu se tvářit, že mi ty úvodní dynamické hi-reps vzaly tolik šťávy, že mi pak na 110 už žádná nezbyla, jinak ten propad z 9 na 4-5 těžko obhájím :)
Pendlay rows:
3x 6x 90 kg, pauzy 3 min.
10x 90 kg, abych trochu nahnal tepovku
čas 38 min.
váhovka 103.4 kg, to není obleková váhovka
fáze III - vysoké kardio
intervaly 5x (1 min. zátěž 9, rpm 90, 254 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80-85, 135 W)
15 min., 6.9 km, prům. tep 147, max 163, prům. výkon 177 W
totéž jako včera, jenom nožky se tvářily, že ještě nejsou zregenerované, ale po prvním intervalu si začaly zvykat a i když trochu pálily, tak pod zátěží zvládaly držet 90 otáček pocitově velmi dobře a potvrzují to i čísla:
* prům. tep včera 154 (mohly na to mít vliv předchozí dřepy) vs 147 dnes,
* prům. výkon včera 175 W vs. 177 W dnes,
takže mírněvyšší výkon při znatelně nižší tepovce.
fáze IV - wellness
Sauna:
14 min., hřálo to dobře, ale nástup tepovky byl pomalý, tak z toho vyšla regenerace, což je taky dobře
příjemný trénink, i když benče se 110 mě vrátily na zem tím, jak je tlaková síla pomíjivá, a jsem zvědavý, jestli to ve druhém měsíci programu zase nakopnu zpátky
zítra by mohlo vyjít plavčo, ve čtvrtek deload tahy, v pátek deload tlaky a v neděli si dáme s Magumim zase po delší době pánský klub a mohly by vyjít dřepy 8+, první týden druhého měsíce
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: st říjen 01, 2025 3:42 pm Předmět: |
|
|
1. října/októbra 2025, středa
plavčo, polední, Form Factory Vršovická
kraul, 1120 m, 36:11 min., prům. tep 136, max 145
dneska za 2 body, 1) opět jsem zvládl kiláček kraulem, i když jako obvykle zde čítovaný, každou půlminutu jsem to na otočce stihnul dvakrát hluboce prodýchnout, jinak bych to nedal 2) zadýchal jsem se při tom tak, že mi to hodinky uznaly jako vysokou aerobku, které mám teď nedostatek :)
Sauna:
19 min., vršovická prohřívárna, ale teď už příjemná, nově obložená
první bazény byly krušné, sice jsem zpočátku mohl dobře dýchat, ale ramena pěkně bolela, asi včerejší benče, po deseti bazénech se sice ramena trochu promazala, ale to už jsem zase lapal po dechu a tepovka se dostávala do čtvrté zóny... to si člověk prostě nevybere, tak jsem měl dilema, jestli to zase udělat indiánsky, 10 kraul, 10 prsa (minule to byl jenom po 5), nebo se kousnout a zkusit 20 a pak se uvidí, vidělo se, tepovka se ustálila kolem 135, což bylo dobré znamení, že už dále neroste, i když kolem 120 by to bylo lepší, tak jsem plynule dal 21. bazén a tím se svým já uzavřel smlouvu, že to doklepu do 40. povedlo se, ve svých záznamech jsem dohledal, že je to můj třetí kiláček kraulem a příjemně překvapilo, že jsem vylepšil čas o půl minuty.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: pá říjen 03, 2025 1:41 pm Předmět: |
|
|
3. října 2025, pátek
8/4/2 M4 W4/4 D3+4/4, tahy + tlaky deload, polední, Form Factory Václavák
Mrtvý tah: (trhačky)
8x 70 kg, warm-up
12x 100 kg
10x 120 kg, rpe 7, tohle byla ideál váha, lítalo to nahoru, technicky, dynamicky
8x 140 kg
Military press: (stopky na hrudi)
8x osa
12x 40 kg, váha jedno, dvanáct opáček je prostě moc :)
10x 45 kg
8x 50 kg
čas 25 min.
ráno jsem se vážil, ale asi je vysoký tlak nebo rozbitá váha, tak se převážím až za normálních podmínek :)
intervaly 5x (1 min. zátěž 9, rpm 90-96, 260 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80-85, 135 W)
15 min., 7 km, prům. tep 149, max 165, prům. výkon 178 W
opět jsem dokázal zvednout výkon a v těch intervalech v závěru točil až 96 otáček, což bylo kolem 270 W, nohy byly odpočaté, silné, sice po 1 minutě a 1 sekundě už jsem tam měl poloviční zátěž a další minutu funěl jak lokomotiva, ale nijak mě to nelámalo, měl jsem to v hlavě nastavené, taky už se tak nepotím, což zřejmě souvisí s venkovní a tedy i vnitřní teplotou
včerejšek jsem zazdil, ale dnes už jsem se dokopal, spojil ty zbývající dva deloadové dny, abych měl zítra čas na 5 km běh, pokud se k němu taky dokopu, samozřejmě indián, a v neděli dopoledne pak pánský klub s Magumim a úvodní dřepy ve druhém měsíci programu
včera jsem poslouchal podcast s jednou nutriční terapeutkou a úplně mi rozbourala mé představy o sportu a hubnutí... sport není k hubnutí potřeba a naopak, pokud už sportuji, tak se musím naučit zbavovat metabolické vody, jinak nebudu hubnout, ale přibírat, což souvisí i s věkem, kdy už v těle nemusí fungovat všechno jako zamlada, no, člověk se pořád učí EDIT: tak nic věděckého jsem k té metabolické vodě a ukládání tuku nenašel, tak to budu brát jako teorii
|
|
| nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: pá říjen 03, 2025 4:21 pm Předmět: |
|
|
| vlk# napsal: |
včera jsem poslouchal podcast s jednou nutriční terapeutkou a úplně mi rozbourala mé představy o sportu a hubnutí... sport není k hubnutí potřeba a naopak, pokud už sportuji, tak se musím naučit zbavovat metabolické vody, jinak nebudu hubnout, ale přibírat, což souvisí i s věkem, kdy už v těle nemusí fungovat všechno jako zamlada, no, člověk se pořád učí EDIT: tak nic věděckého jsem k té metabolické vodě a ukládání tuku nenašel, tak to budu brát jako teorii |
Potřebuješ najít způsob,co ti sedí a funguje. Každý může shodit, né každý může být vyrýsovaný a hodně svalnatý, ale každý může být štíhlejší. Experimentuj, zkus něco nového. Držim palce. o)
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: pá říjen 03, 2025 6:23 pm Předmět: |
|
|
Len sa k tomu treba naučiť aj do istej miery trpieť, nielen na tréningu. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: ne říjen 05, 2025 1:14 pm Předmět: |
|
|
5. října 2025, neděle
8/4/2 M2 W1/4 D1/4, dřepy 8+, ranní-dopolední Form Factory Karlín, já a Magumi, pánsky klub
Dřepy: (low-bar, sbd, no belt)
8x osa, 60, 80 kg, warm-up
8x 105 kg
8x 115 kg
15x 125 kg, série 8+, rpe 9, měl bych dát aspoń dvacku s touhle váhou, ale ty hi-reps mě ničí
4x 12x 102.25 kg, BBB, pauzy 3 min., hezky jsem se zadýchal
Shyby: (nadhmat, naširoko)
4x 5x BW
čas 55 min.
zvládli jsme to rychle, Magumi začal brutálníma RDL 12x 160, načež po dvou pracovních sériích naznal, že to bude dnes stačit, pak ještě nějaké Pendlay rows a mohlo se jít na wellness
sauna, sauna, sauna, sauna, ... hromada sauny a relax na terase s rychlým chlazením
pánský klub po delší době a doufám, že teď během školního roku zase obnovíme pravidelnější tradici
včera nákupní den, tak jsem nakonec fitko nestih, ale zase mám turistické kotníkové boty! po té, co jsem prolezl všechny sportovní a outdoorové značky, ve kterých mě čekaly pouze úzké špičky, umělá hmota a kompromisy, jsem zavítal ke svému dvornímu dodavateli pohodlných vycházkových bot ecco a byla to láska na první pohled :D
to nejsou boty, to jsou papuče, to je obývák, noha tam vklouzla, jako by to bylo šité přímo na ní, špička široká, prostorná, noha pevně, ale pohodlně obemknutá, chůze jak po mechu, můžu v tom řídit auto, běhat, nikde to netlačí, neodírá, je to jako druhá kůže, a to se týká prakticky každého modelu tohoto výrobce, tady si vždy vyberu
tak jsem si je dnes ráno hned vzal do fitka, protože to jsou 2 km a převýšení 70 m, takže kopec, na kterém jsem si mohl vyzkoušet sestup cestou do fitka a výstup cestou zpět, botky prošly na výbornou, budu testovat dále na delších a náročnějších trasách, ať jsou do konce měsíce rozchozené, aby zvládly Krkonoše, i Magumi si hned všiml, že mám nové boty, ony jsou totiž, ehm, krom toho, že vysoké outdoorové, tak jsou ještě žluté :D :D
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po říjen 06, 2025 2:35 pm Předmět: |
|
|
6. října 2025, pondělí
8/4/2 M2 W1/4 D2/4, benče 8+, polední, Form Factory Václavák
Bench-press: (stopky)
8x osa, 50 kg, warm-up, nebyly po ruce dvacky
8x 72.5 kg
8x 82.5 kg
15x 92.5 kg, série 8+, dynamika
4x 12x 67.5 kg, BBB, pauzy 3 min., poslední dvě opakování v každé sérii už teda dost pálila
Pendlay rows:
4x 10x "75" kg, pauzy 3 min., dynamika, asi jsem vzal dámskou osu, byla tenká a na bocích nebyla vyražená váha
čas 45 min.
váhovka 103.5 kg, den 0., začínám se systémem...
intervaly 7x (1 min. zátěž 9, rpm 80-90, 240-260 W + 2 min. zátěž 6, rpm 80-85, 135-140 W)
21 min., 9.5 km, prům. tep 144, max 160, prům. výkon 172 W
první tři intervaly jsem točil na 80 otáček, že to bude na vysokou aerobku stačit... jestli by stačilo, jsem se nedozvěděl, protože hodinky na mě vystrčily ukazováček, že jestli to bude stačit, se uvidí, ale že pokud chci našlapat požadovanou zátěž, tak budu šlapat dvakrát tak dlouho... tak jsem přidal na 90 otáček a přidal si ještě dva intervaly, abych byl na svým
po včerejších lehkých dřepech, ale velkém objemu, byla ve stehnech citelná svalovka, když jsem dnes slezl z rotopedu, byla stehna betonová, tuším, že zítra kardio vynechám
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: út říjen 07, 2025 4:39 pm Předmět: |
|
|
7. října 2025, úterý
plavčo, polední, Form Factory Vršovická
kraul, 840 m, 27:27 min., prům. tep 134, max 142
Sauna:
10 min.
váhovka 103.3 kg
v nohách svalovka, vůbec se mi nechtělo nic náročného, ale přemluvil jsem se a dal kraulem alespoň 3/4 obvyklé dávky a opět to vyšlo na vysokou aerobku, takže spoko, jinak pořád to neudýchávám, čímž se kazí technika, protože lapám po kyslíku jak leklá ryba
|
|
| nahoru |
|
 |
spekounP
|
Zaslal: út říjen 07, 2025 6:53 pm Předmět: |
|
|
Se nedivím, že máš svalovku. Když jsem spočítal ten nedělní objem dřepů, tak jen v pracovních sériích to dělá 6,8t, to bych umřel ještě ve fitku
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|