23. února 2026, pondělí
532 M2 SQ+BP, adaptační, polední, Form Factory Václavák
Dřepy: (low-bar, no belt)
5x 130, 140, 150 kg, rpe 8, dynamika, lepší, než jsem čekal
3x 160, 165, 170, rpe 10, více tam nebylo, ale spoko, něco tam zbylo
Bench-press: (stopky)
5x 100, 105, 110, 115 kg, rpe 9, dynamika, taky lepší než jsem čekal
3x 120 kg, rpe 10, a konečná, možná jsem předtím ještě mohl 117.5, pro dnešek stačilo
tak dobrý, možná se už příští trénink vrátím do programu, čekaly mě tahy trojky se 185 a pak dřepy dvojky se 165, tak jsem z toho měl obavu a plánoval si 2-3 adaptační tréninky po těch jarňácích a rýmičce a celkem 11 dnech od posledního silového tréninku, ale vypadá to, že jsem si zároveň odpočinul, takže můžu směle naskočit a během pár tréninků si zase zvyknu
taky jsem shodil vousy/bradu, čímž jsem holkám doma udělal radost, stejně mi to nikdy nijak pořádně nerostlo, a teď po týdnu zjišťuji, že s tím zase tolik práce nebude, tak dobrý
24. února 2026, úterý
plavčo, polední, Form Factory Vršovická
Bazén: (14 m)
kraul, 1120 m, čas 35:00, prům. tempo 3:08, prům. tep 125, max 135
neplavalo se špatně, ale ani nijak výborně, takový uplácaný průměr, pořád bojuju s tím, jak tu hlavu z vody správně vytočit, abych se zvládl co nejvíce nadechnout a nepolykal při tom andělíčky, většinou začínám nádech opatrně, abych zjistil, že vdechuji jenom vzduch a ne i vodu, no a pak už to nestihnu, a když chci mít jistotu, tak dávám hlavu zbytečně moc z vody, což mě zpomalí a rozhodí rytmus, je to prostě boj, ale když už ze mě plavec nebude, tak se chci alespoň naučit plavat ;)
Sauna:
20 min., vršovická prohřívárna, takže ani 20 minut není žádná výzva, ale zase času nebylo nazbyt
i když jsem si ten včerejší adaptační trénink pochvaloval, tak večerní a noční realita vypadala tak, že jsem byl rozbitý jak cikánské hračky :) večer subjektivně, pokaždé, když jsem se musel zvednout, v noci mi to hodinky změřily objektivně, proto jsem se rozhodl, že před dalším silovým tréninkem bude volný den a dal jsem dnes plavčo, zítra už by to mělo být lepší, ale je mi jasné, že po tazích budu rozbitý opět :)
Magumi napsal:
Adaptační trénink a ty si dáváš lehké trojky s moji momentální maximálkou.
moje to byla taky maximálka a nedávno jsi s tím dřepoval 5x5 nebo kolik ;)
26. února 2026, čtvrtek
plavčo, polední, Form Factory Vršovická
Bazén: (14 m)
30 min., cca 560 m, nácvik techniky kraula
s nadšením jsem začal jedním drillem na dýchání, který mi doporučila AI... zvládl jsem pár mizerných bazénů než jsem si loknul tak, že jsem byl rád, že dosáhnu na dno :D tak jsem si řekl, že tudy cesta samouka nevede a že zkusím průzkum bojem - začal jsem plaval závodního kraula, tři záběry, nádech, kopat nohama a vydechovat pod vodou, super! a protože je bazén krátký, tak jsem si chvíli připadal jako plavec :D a pak to tedy rozdýchával :/ když jsem si vyladil provedení a vyrobil menší rezervu, tak jsem to protáhnul na dva bazény, tedy zhruba jeden malý 25 m, což není mnoho, ale nějak se začít musí. v závěru půlhodinky jsem si vyzkoušel i tři bazény, cca 40 m, ale to už bylo rpe 9.5, i když 50 m bych možná se startem z bloků dal a to už je nejkratší sprinterská vzdálenost. ovšem mým vysněným cílem je tempo 2 minuty na 100 m, pokud se to ukáže jako reálné ;) a průběžně prodlužovat vzdálenost - v létě zkusím opět pokořit pískovnu, což je nějakých 200 m.
jinak plavání není priorita, pokud by se tak z popisu mohlo zdát, je to jenom další barva na mé kardio paletě, a díky Archimédovi ustupují některé limity jako třeba při běhu :D :D ale taky se chci konečně naučit vytrvalostního kraula, abych zvládnul např. triatlonových 1.5 km na otevřené vodě.
Sauna:
15 min., opět vršovická, takže bych zvládl více, ale času nebylo
To si dobrý s tým kraulom a plávaním všeobecne. Nikdy v živote som sa nenaučil zosynchronizovať vrch a spodok tela. Rukami to plávem parádne, aj nadychovanie a všetko, a nohy za sebou vlečiem jak paraplegik.
Alebo naopak sa sústredím na nohy, kopem luxusne ako írsky tanečník, ale zasa ruky idú šejdrom a napijem sa
Ale na prsia som macher! A to aj čo sa týka plávania
Navyše odkedy cvičím, plávem strašne silovo, nie je v tom žiadna ľahkosť a úspora energie. Jo, vyleziem z bazéna a som napumpovaný a nažilovaný, ale keď mám dať viac ako tri dĺžky, tak je to horšie ako ťažký deadlift a recept na utopenie. Zatiaľ vo vedľajšej dráhe si babky, čo sotva stoja na nohách, idú dĺžku za dĺžkou slimačím tempom bez známky námahy.
_________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
Je fakt inspirativní, jak kombinuješ to kardio a silovku; až půjdu v létě pár týdnů off-season, tak musím taky něco takového zkusit, i když by to chtělo dělat systematicky, jako ty.
_________________ Somewhere in China, a thirteen-year old virgin is warming up with my max.
27. února 2026, pátek
532 M2 5x2 SQ+BP, večerní, Form Factory Letňany
Dřepy: (low-bar, no belt)
4x 2x 165 kg, rpe 8, pauzy 3 min., snaha o dynamiku, postupně se to zlepšovalo
5x 165 kg, rpe 9.5, se spotterem možná šesté, až se to úplně zlepšilo :) spoko
Bench-press: (stopky)
4x 2x 122.5 kg, rpe 8, pauzy 2 min., pocitová dynamika, jisté tlaky
4x 122.5 kg, rpe 9.5, se spotterem možná páté, opět spokojenost
tak nakonec super trénink na to, že šla regenerace během týdne limitně k nule a hodinky mi to nezapomínaly každé ráno důrazně připomínat, ale teď si odpočinu a v neděli zase dáme s Magumim pánský klub v Karlíně, počasíčko už je luxusně jarní
v tomhle fitku mají šest dřepovacích klecí a tři benčové lavice, takhle večer bylo celkem plno, ale všechno mládežníci 20-35 let, takže se svými 50+ jsem měl výrazný náskok, a nemohl jsem si ve své mužské ješitnosti nechat ujít ty pohledy, kdy vidíte, jak se rychle sčítají váhy na kotoučích :) na tohle komerční fitko v obchoďáku to prostě stačilo, i přesto, že mají takto slušné lifterské zázemí.
decarabas napsal:
Nikdy v živote som sa nenaučil zosynchronizovať vrch a spodok tela.
to je normální, taky se to pořád učím, abych plaval "po vodě" a ne proti vodě, a teď ještě budu muset vyzkoušet, jak zvládám 4-kop resp. 6ti-kop, jestli to tam dokážu namáčknout ve správném rytmu, už jsem si na to přečetl pár tipů a viděl pár videí, ten 6ti-kop je teda masakr a budu to testovat vyloženě na krátké tratě, protože nohy spotřebují hromadu kyslíku, ten 4-kop se chci naučit a postupně navyšovat soutěžní vzdálenost, no a 2-kop chci zvládnout dokonale, abych dokázal plavat kraulem non-stop, ten už používám, když plavu ten kiláček plus, ale vypadá to asi tak, jak popisuješ :) a jinak běžně plavu v bazénu s holkama, které plavou prsa a dělají tři svoje délky na dvě moje kraulem
Magumi napsal:
Je fakt inspirativní, jak kombinuješ to kardio a silovku; až půjdu v létě pár týdnů off-season, tak musím taky něco takového zkusit, i když by to chtělo dělat systematicky, jako ty.
já už to teď dělám ad-hoc, teď jsem byl třeba dvakrát na bazéně, když mám chuť tak si zaběhnu na páse nebo si dám šlapadlo, ale to už teď méně, i když předtím jsem ho dával pořád, protože bylo nejjednodušší, důvodem je ta strašná neergonomie jak těch křesel tak sedel, jsou teda fitka, kde je mají i nastavitelná a ergonomická, ale tak pak většinou nic neměří a já jsem na ta čísílka :) dám ještě šanci tomu veslu, ale zatím mi to moc nešlo.
Cyklo:
18 km, na pohodu s dcerkou, kolem Rokytky, 12 stupínků a sluníčko
na to, že je ještě pořád únor, tak fajn projížďka a potkávali jsme vše, co má kola a kolečka a zlatý hřeb pak byla otevřená cyklo-restaurace se zahrádkou na Podviňáku :)
1. března 2026, neděle
532 M2 5x2 DL+MP, ranní, Form Factory Karlín, pánský klub, já a Magumi
Mrtvý tah: (no belt, trhačky)
4x 2x 195 kg, rpe 8, pauzy 3 min., první těžké, dnes by to na 1RM nebylo
4x 195 kg, první lepší, takže se vešly ještě tři, ale tedy žádná sláva, užší postoj a rovnější špičky na radu Magumiho pomohli
ta jednička na začátku váhy je super, že nespouští žádné alarmy, prostě zvedám sto a něco... jenom už to první opakování nešlo brát automaticky jako začátek série, protože tady už se mi aktuálně přestávají odpouštět i menší chyby a žádná série by pak nemusela být :) šel jsem inspirovaný Carabasem a jeho šestkami s rezervou, ale šestka by dnes nebyla ani v první sérii :/
Military press: (stopky na hrudi)
4x 2x 72.5 kg, rpe 7, pauzy 2 min., tady spoko, dynamika
7x 72.5 kg, potvrzeno, poměrně jisté tlaky, po pětiminutové pauze
Shyby: (naširoko, nadhmat)
5, 4, 4, 4x BW, pauzy 1.5 min. během toho, co Magumi provozoval své L-sit a crab-walk
Sauna:
15, 15, 10 min., třetí kolo už jsem nedal celé, to mě Magumi utavil, ale na terase bylo luxusně, před odchodem ještě 15 min. pára
po měsíci pánský klub, Magumi má teď kratší tréninky, tak zbylo více času na wellness, což se hodilo, dieta mu funguje, kde nic, tu nic, jenom na něm visí svaly a vystupují žíly ;)
dneškem jsem taky završil M2 a hurá na M3! ovšem když vidím ty rezervy na dvojkách tak mi moc do smíchu není ;)
Už daj 93ku a choď si po medaily na jeseň! Každopádne, makáč a obdiv i gratulácia k sviatku.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
"Päťdesiatka, päťdesiatka, to nie je žiadny vek,
Napríklad taká korytnačka, žije až 200 liet!"
Na zdravie!
_________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru