|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
decarabas

|
Zaslal: st červenec 29, 2026 8:20 am Předmět: |
|
|
Heh, díky, ale ono to ani nie je nejak extra ťažké.
Stačí zanedbávať všetky ostatné koníčky, všetok voľný čas podriadiť fitku, neustále riešiť stravu a tréning, nedbať, že hladuješ, míňať hrozné peniaze na doplnky výživy a žrádlo, odsunúť rodinu a priateľov úplne bokom, sebecky sa sústrediť iba na seba a ono to ide samo! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
decarabas

|
Zaslal: st červenec 29, 2026 8:41 pm Předmět: |
|
|
UPPER + BICEPS
T-bar rows:
1x12x25kg
1x12x50kg
4x12x80kg
Príťahy JČ na lavičke:
4x12x32kg
Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:
1x12x20kg
1x8x32kg
4x8x45kg
+
Sťahovanie kladky zhora:
4x12x60kg
Superset
Incline tlaky s VČ:
1x12x20kg
4x12x70kg
+
Sťahovanie kladky zhora jednoruč:
4x12x25kg
Superset
Kliky:
3x max
+
Príťahy vsede jednoruč:
3x12x25kg
Kladivové zdvihy JČ vsede:
3x10x17kg
Biceps nadhmatom EZ:
3x10x30kg
Hodnotenie tréningu: Ako som čakal, dnešná svalovka na nohy už prepukla naplno. Prekvapivo najviac si to odniesli lýtka a hamstringy. Predky stehien to zas až tak moc neschytali, ale cítim ich tak príjemne. V tomto smere som spokojný, pondelkový tréning zabral.
A navyše mi to nebránilo ísť upper body.
Pridal som na T-bar, ten cvik je fajn. Škoda, že setup je nekonečná otrava, kým to v tej malej miestnosti ponastavujem, tak to trvá. A potom to ešte skladať po docvičení. Ale nijak inak to holt nepôjde  Ale už keď to raz dám dokopy, cvičenie ide svižne!
Príťahy jednoručiek mi dnes nejak nesedeli. Možno to nahradím niečím iným, neviem. Som v pokušení radšej zdvojnásobiť objem na T-bare, lebo to mi chytá lepšie a keď sa s tým skladaním toľko seriem, nech to aspoň využijem poriadne. Problémom tých jednoručiek totiž je, že sú skrátka príliš veľké a obíjam s nimi lavičku, na ktorej ležím. To mi kurví techniku a frustruje ma to a potom ma to nebaví. Uvidím budúci týždeň, ale myslím, že sa povenovať viacej T-baru by mohlo byť v konečnom dôsledku výhodnejšie.
No a potom už som konečne mohol nabehnúť na supersety.
Na rovné tlaky som pridal. Miesto 42kg som tlačil 45  Kozmetická zmena, ale cítil som to hneď lepšie. Na incline tlakoch som zasa pridal na opakovaniach a bolo to teda už trápenie. Posledný set už bol clustrovaný, naraz som to proste nevedel dať, tá pumpa bola úplne hrozná a nefungovalo mi už nič, čím by som tú činku potlačil  Takže hanba nehanba, vám sa priznať môžem, musel som to niekde okolo 8-9 opakovania proste odložiť na pár sekúnd a oddýchnuť si.
Do toho som blbol s kladkami od výmyslu sveta, kadejaké príťahy zhora zdola zboku a neviem čo. Pullovery na kladke som vyhodil. Tie zas majú tú nevýhodu, že nech je technika sebelepšia, skôr či neskôr sa začnú zapájať tricepsy a to má potom negatívny impact na tlaky, logicky.
Tak som namiesto toho zaradil sťahovanie kladky šikmo zhora, kedy sa sústredím na mega poctivé prevedenie bez cheatovania, vééééľkýýýý streč a potom epické stlačenie v kontrakcii. Chytať to chytalo, či to aj niečo urobí, toť otázka, ktorú zodpovie čas
Kliky na záver boli úplne do mŕtva, ale marí sa mi, že som prekonal minulotýždňové počty. Pri tomto cviku to je samozrejme úplne jedno. Tam ide proste len o to, dojebať tie cicky na totálku. Je škoda, že nemám žiadny tlakový stroj. Nohy viem poničiť pekne na strojoch, aj chrbát na kladke, ale hrudník proste len voľnými váhami a vlastnou váhou. Verím, že mať nejaký bezpečný chest press, kde by som sa nemusel báť zlyhania, boli by hneď lepšie výsledky
Kladivové zdvihy cool, boli z toho pekne nažilované pracky, ale bicák nadhmatom je hnus a bullshit, viac mi to vypadáva z rúk, než cvičím bicák a prudí ma to hrozne  Vidím to na nejakú obmenu, trebárs kladku alebo také voľačo.
Dobrý tréning, stále vychytávam detaily, ale posúvame sa vpred. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá červenec 31, 2026 7:44 pm Předmět: |
|
|
FULLBODY
Deadlift:
1x6x70kg
1x3x120kg
1x3x150kg trhačky on
3x3x180kg belt on
Superset
Veslo - kladka:
1x10x50kg
4x10x80kg
+
Incline DB press:
1x12x20kg
4x12x35kg
Superset
SSB výpony:
1x20x70kg
3x20x124kg + 3x20xBW
+
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
Superset
SSB drepy:
1x10x24kg
1x10x74kg
3x10x124kg belt on radšej
+
Zakopávanie:
1x20x25kg
3x20x40kg
Upažovanie na kladke:
3x20x5kg
Hodnotenie tréningu: Vonku niekde medzi 35 a 60 000 stupňov celzia, takže sa mi strašne veľmi chcelo sa ísť potiť do 3x4m pivnice, kde sa vzduch hýbe asi ako na povrchu Mesiaca.
Ale piatok je fullbody a to sa nedá nič robiť (aj keby bol hocijaký iný deň a hocijaký iný tréning, ani vtedy sa samozrejme nedá nič robiť  ).
Deadlift bol dosť ľahký, ja viem, len 180 kilo, ale oproti minulému týždňu som s tým tancoval jak Fred Astaire s vychádzkovou paličkou. Neviem, či ma to ale namotivovalo k tomu, aby som si nedajbože pridal nejakú váhu, deadlift robím teraz len rekreačne.
Akurát na hamstringy som mal ešte vždy zvyškovú svalovku z pondelka (jo, to ma tiež prekvapilo, veď od pondelka do piatku je to presne... niekoľko dní!) a došlo mi, že neskoršie drepy asi budú tiež zábava preveliká
Tak teda deadlifty super, doplnené o príťahy na kladke s paralelným úchopom. Solid práca, vrch chrbta pekne zacielený.
Incline tlaky veľmi fajn. Svalovka zo stredy samozrejme ešte bola, ale váha 35 kilo je viac než zmanažovateľná pre cvičenca svetového formátu, ako som ja. Pridal som 2,5kg na každú ruku od minulého týždňa a robil s tým dvanástky. Samozrejme som až dodatočne zistil, že v pláne je 8-10 opakovaní  No jo, nikdy som netvrdil, že som nejak extra chytrý... Ale pumpa z toho bola fajn, dvojvršie hrudníka sa mi mužne a lesklo dmulo.
No a potom samozrejme nohy, peklo peklovité. Tu bol plán nemilosrdný, čakali ma desiatky a keby som to nesplnil, určite by sa stala nejaká katastrofa! Chvíľku som myslel, že si zopakujem minulý týždeň a dám si len 104kg, ale videl som Pajasov zápis a povedal si, že by som sa mohol hecnúť tiež do niečoho ozajskejšieho a nebyť len little bitch. Tých 124kg na SSB by malo podľa AIčka zodpovedať nejakým 134-140 kilogramom na normálnej tyči, a tak nejak som to pocitovo aj odhadoval, keď som to na seba naložil. Bolo to riadne upotené a vytrápené, ale moja taktika kúskovania série po psychologickej stránke fungovala dobre (už mám tretinu! už som v polke!! aha, už len dve!!!) výborne. Po fyzickej stránke ovšem nefungovalo nič, zdochýňal som pod tým a proste som to musel dobojovať, nech sa zo mňa leje potu koľko chce a moje pľúca vydávali zvuky ako škótsky gajdoš, utekajúci maratón hore zjazdovkou. Ale opasok som zvolil veľmi dobre, lebo predsa len taký zadýchaný som potreboval trošku podporiť core, nech ma to neposkladá jak origami.
Celkovo super duper tréning, upotený síce ako podbradky nášho ministra športu, ale pekne som si mákol, stálo to za to! Z tréningu som odchádzal jak zbitý pes a spinkať budem ako bábatko.
S plačom, snívajúci o cickách a najskôr sa ešte aj poseriem. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: so srpen 01, 2026 8:36 am Předmět: |
|
|
Superset
Tlaky JČ vsede:
1x6x12kg
1x6x20kg
4x6x35kg
1x12x20kg
+
Brucho:
4x15
(+ spanish squat v pauzách ako rehab na koleno)
Superset
Upažovanie na kladke:
3x15x10kg
+
Upažovanie JČ v predklone:
3x10x20kg
Superset
Úzke tlaky VČ:
1x10x20kg
1x6x70kg
3x5x100kg
1x10x70kg
+
Biceps jednoručne na kladke:
3x15x12,5kg
Superset
Kick back na kladke:
3x12x7,5kg
+
Kladivové zdvihy JČ vsede:
3x15x12kg
Hodnotenie tréningu: Jajáj, veľmi sa mi nechcelo vstávať. Tieto tréningy, čo teraz chodím, sú celkom náročné na moje starecké telo a spinkám jak anjeliček na obláčiku po každom dobrom workoute. Včerajšok nebol výnimkou. Ale zobudil som sa pomerne skoro, tak som sa povaľoval v posteli, než ma zmysel pre povinnosť (bolo mi treba chcať, no...) prinútil vykopať sa z postele a vyraziť na tréning.
Na tlaky s jednoručkami som pridal. Bol to hnus, 35 kilo je tuším asi hádam aj taká hraničná váha, kde to síce ešte odcvičím, ale moc sa z toho neteším  Dúfam, že trochu zosilniem, lebo miestami ten rozsah pohybu nebol úplne ideálny. Prinajhoršom sa vrátim k 32 kilám a vybudujem trochu lepší základ. Len skrátka 35ky som mal ešte naložené od včera, tak som mal veľké oči. Splnené síce, všetko uznateľné a platné, ale no, no, som zvyknutý na poctivejšie prevedenie.
Potom už to išlo svižne všetko.
Biceps na kladke som trochu poobchádzal. Aby som mohol ísť podhmat a nedráždiť pri tom šľachu, povesil som si adaptér na zápästie. Tým som vypustil z celého cviku úchop a potom môžem podhmatiť koľko chcem, bicák zomiera, ale lakeť je all right. Zranenia sú super vec na kritické myslenie a kreativitu
Kick back ma prekvapil. Nechal som po bicákoch naložených 12,5 kila (ono to takto vyzerá detsky, ale tá kladka je drsná, fakt), zohol sa k tomu, zabral a nepohlo sa nič  Som rád, že ma pri tom nikto nevidel. Nakoniec som to zhodil na smiešnych 7,5kg a pekne sa vybláznil. Po tých úzkych tlakoch to bol pekný finisher.
Dobrý tréning, škoda toho ranného vstávania a trápenia na tlakoch, všetko ostatné super. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po srpen 03, 2026 7:29 pm Předmět: |
|
|
LEGS + TRICEPS
Triset:
Výpony v legpresse:
1x20x80kg
4x20x120kg
+
Výpony s SSB tyčou:
1x10x74kg
4x10x144kg
+
Oslie výpony s vlastnou váhou:
4x20
Superset
SL DL:
1x12x60kg
3x12x100kg
+
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
Leg press:
4x15x170kg
Čelné drepy:
1x6x20kg
1x6x70kg
4x8x100kg belt on
Úzke tlaky na rovnej lavici:
1x10x20kg
1x10x70kg
3x10x80kg
Sťahovanie kladky - lano jednoručne:
3x15x10kg
Hodnotenie tréningu: Horúčava na skapanie, ale taká tá skrytá - slnko schované za oparom ľahúčkych mrakov, takže nepražilo priamo, ale dusno bolo neuveriteľne. Len som vyšiel z domu smer gym a triko už sa na mňa lepilo.
V priebehu tréningu sa to vôbec nezlepšilo - nakoniec mi ostali len dva suché fliačky na horných kozách a všetko ostatné bolo komplet nasiaknuté, že som mohol tričko žmýkať. Celkom hnus, plus sa teda mizerne predýchavalo v pauzách  Som rád, že mám vlastný gym, nechával som na lavičke hnusné mokré fľaky, za to by som sa v komerčnom gyme dosť hanbil. "Doma" to mám uprdele.
Pridal som trochu na lýtka, presnejšie 10 kilo na SSB výpony. Celkom masaker, človek si povie, že 10 kilo na taký cvik nič nie je, ale au au. Pumpička pekná, ale ku koncu rozsah pohybu utrpel, ako dochádzala sila.
Ale stále som si veril, lebo včera som mal dva biedne kúsky pizze a zmrzlinu  Bol som si istý, že sila z toho bude, tak som vletel na predkopávanie a SLDL, to je výborné kombo. Ale prezieravo som nepridával na váhach. Ani nebolo treba, SLDL je svinstvo aj bez toho. Naposledy som mal svalovku hádam 5 dní a to som urobil len blbé tri série s detskou váhou.
No a potom už sa išli bomby na legpresse. Pridal som 10 kilo a v každej sérii o 3 opakovania viac. To asi tá pizza  Ale z legpressu som vyliezal jak po autonehode, vliekol som nohy za sebou, ale stále som bol odhodlaný si ešte poriadne zamakať na čelňákoch. Pizza mi pomohla prekonať legpress, ešte tam bola zmrzlina, aby som prežil čelňáky.
Tam som tiež pridal, po 2 opáčka do každej série. Ku koncu už sa nožičky klepali riadne, horúco bolo tiež hnusne, ale chvíľku som posedel, napil sa a šlo to. Ale svalovka bude určite, to cítim už teraz.
Po tréningu klasicky peši na 12te poschodie, to neberiem ako žiadny extra výkon, ale už len ako taký test pevnej vôle, že sa dokážem prekonať  A kardio. Môžem si to rátať ako kardio???
Bomba tréning! _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
cohen999
|
Zaslal: po srpen 03, 2026 9:55 pm Předmět: |
|
|
| decarabas napsal: | | A kardio. Môžem si to rátať ako kardio??? |
Nie. _________________ Zvykne sa hovorit, ze kto zabehne maraton, uz si nemusi nic dokazovat. Ja by som ale este rad snatch test s 32kg, press s 40 a TGU s 48kg :)
185/82
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt srpen 06, 2026 8:09 am Předmět: |
|
|
UPPER + BICEPS
T-bar rows:
1x12x25kg
1x12x50kg
8x12x80kg heh
Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:
1x8x20kg
1x8x35kg
4x8x45kg
+
Sťahovanie kladky zhora:
1x12x50kg
4x12x65kg
Superset
Incline tlaky VČ:
1x10x20kg
1x10x70kg
4x8x80kg
1x10x70kg
+
4x12x25kg
Superset
Kliky:
3x max
+
Veslo - kladka jednoruč:
4x12x30kg
Chest expander:
3x12
Kladivové zdvihy vsede:
3x8x20kg
Biceps nadhmatom EZ:
3x12x20kg
Hodnotenie tréningu: Vonku stále Sahara, ale upper body nie je taký problém, tak som si veril, že neumriem na prehriatie.
Po príchode do gymu som zistil, že nám to tam zase kvapká z potrubia a zo stropu a vedro, ktoré tam mám na to prichystané už bolo celkom plné, tak som to vyniesol von a zalial tam takú záhradku, čo staré babky zušľachťujú v podstate hneď pod oknom nášho gymu  Myslím, že tým úbohým rastlinkám to zlepšilo náladu.
Ja som teda zhodil triko, lebo nemalo zmysel ho prepotiť a šlo sa na vec. Ako som spomínal už minulý týždeň, vyhodil som príťahy jednoručiek - v tej podobe mi proste nesedeli. Nakladacie činky sú obrovské a nepraktické, neustále búchali do lavičky, keď som to cvičil a nebol z toho nijaký úžitok.
Poskladal som teda t-bar a využil to naplno a dal si tam dvojnásobok pracovných sérií. A teda slušná makačka. Ale naozaj musím uznať, že to bolo prínosnejšie, než tie jednoručky. Takže to teraz nechám v tejto podobe, takýto poctivý ťažký cvik hneď na začiatku navodí správnu atmošku
Tlaky jednoručiek taká klasika, síce to moc nešlo, ale 45ky sú ešte OK váha, takže som pekne splnil, čo bolo treba. Už sa teším na zimu a na jednoručky 50+, aby som potešil ego.
Sťahovanie kladky - pridal som 5 kilo.
Incline tlaky - pridal som 10 kilo. Ale tu už to nebolo také víťazné pridávanie, niektoré série už boli clustery, navzdory tomu dobrá robota a vrch hrudníka, ktorý mám slabý (oa tým myslím výkonovo aj vizuálne) si zamakal a hádam sa časom zlepší.
Na chrbát som pokračoval už technickejšími cvikmi na kladke, pekné finishery s ukážkovou technikou. Snažím sa zaraďovať aj základné cviky kľudne aj s cheatingom, aj poctivé technické cviky. Som zvedavý, či to niečo urobí.
Inak v zápise to všetko pekne vyzerá takto v supersetoch, ale pravdou je, že sú tam kade tade rôzne presahy, napr kým skončím incline tlaky, tak kvôli rozcvičovacím sériám skončím skôr sťahovanie kladky a idem už na iný cvik. Preto potom na konci ten Chest expander stojí tak osamelo, ale v skutočnosti som k nemu robil tie kliky  Dávam to takto len kvôli prehľadnosti zápisu.
Parádny tréning, dnes to celé tuhne a začína svalovka. Čo mi pripomína - po pondelku som čakal svalovku na nohy a ono prd. Jak sa môj podvozok rýchlo adaptuje na záťaž, to je paráda.
BW teraz na chvíľku vyskočila k 91 kilám, zmrzlinky a ľadové kávy robia svoje. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: pá srpen 07, 2026 7:23 pm Předmět: |
|
|
FULLBODY
Deadlift:
1x3x70kg
1x3x120kg
1x1x150kg trhačky on
1x1x180kg belt on
1x1x200kg
1x3x200kg wow, to je ľahké!
1x1x200kg a do piči
Superset
Sťahovanie kladky zhora:
6x15x50kg
+
Incline bench press:
1x10x20kg
1x10x70kg
4x6x100kg
3x10x70kg
Superset
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
+
Lýtka v legpresse:
4x20x80kg
Superset
Zakopávanie:
1x20x25kg
3x20x40kg
+
Legpress:
4x20x80kg
Upažovanie:
3x20x5kg
Hodnotenie tréningu: Ej, ale si ma karma našla bleskurýchlo  Machroval som u Vlka v logu, ako si pridám na čelňáky, podobné frajerinky som vypisoval aj Ustinovovi, keď mi poslal video čelných drepov. A voilá
Pridal som na deadliftoch, lebo to dnes bolo mega ľahké. Prvá pracovná séria lietala celkom slušne, nič nebolelo, energie bolo dosť, technika primeraná.
A potom v druhej sérii pri druhom opakovaní som zabral a počul som zvuk, ako keď zapraská staré práchnivé lano v telocvični a ľavá strana chrbta povolila, činka s rachotom išla dolu - ľavý vzpriamovač to vzdal a vypol.
Nič, čo by sa mi ešte nestalo, ale tie čelňáky teda budem musieť asi odložiť...
Samozrejme, ako som radil aj Turkovi, keď sa mu prihodila podobná kktina, neprestal som sa hýbať. Jasné, deadlift už neprichádzal do úvahy, ale upravil som malinko tréning a proste docvičil všetko tak nejak, aby som sa nemusel hanbiť a zároveň si ten chrbát nedojebal ešte viac.
Na incline tlakoch bola asi zbytočne veľká váha, preto som to doplnil o tri ľahké pumpovacie série a tie už mi sedeli viacej. Mali byť jednoručky, preto som sa trochu hľadal s veľkou činkou - nebola šanca si zo zeme nahodiť jednoručné činky.
Na chrbát som bol schopný ťahať len kladku zhora, tak som toho dal plno sérií.
SSB drepy by ma zabili, preto som radšej zvolil legpress s malou váhou a veľkým objemom s minipauzami...
No skrátka trápenie, ale zacvičil som všetko, čo bolo na programe, hoci medzi sérkami som tam vrčal so zaťatými zubami cez bolesť.
Teraz chrbát samozrejme tuhne a tuhne. Ako to poznám, zajtra ráno budem drevený a ubolený a potrvá to tak týždeň-dva, než to pustí úplne.
Inak ale nič nenasvedčovalo, že sa to ide posrať - technika sa držala, pauzu som mal medzi sériami dobrú, sila bola... Holt asi nezvyk, 200ku som neťahal strašne dlho. Ale to už je jedno, zranenia sa dejú, nebudem kvôli tomu plakať. Ale niečo proti bolesti si dám, nech sa aspoň vyspím  Zajtrajší ranný tréning, no, neviem, či bude morál, možno to budem musieť odpískať, uvidíme. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: so srpen 08, 2026 10:45 am Předmět: |
|
|
A do .... do týždňa si spät, ale na 200 si pre istotu obaja ešte počkáme (aj keď pre teba to je papier, nie méta). _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po srpen 10, 2026 10:57 am Předmět: |
|
|
taky způsob, jak se vyhnout čelňákům...
mrtvý tah po dlouhém odpočinku je velká past, něco podobného jsem zažil minulou středu, a to jsem si dal jenom čtyři lehčí osmičky se 140, ještě bez opasku, a jak jsem byl spokojený, jak to lítá... ve čtvrtek jsem se probudil a bedra měl jak kdyby mě někdo mlátil dřevěnou palicí, ještě pořád je nemám zregenerovaná, nemít v plánu osmičky a zkoušet tam taky něco 200+, tak si taky koleduju... a samozřejmě dopříště na tohle zase zapomenu a zase budu spokojený, jak je ten tah po delší pauze super ;)
dej se brzo dokupy!
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: po srpen 10, 2026 8:36 pm Předmět: |
|
|
Díky chlapi. To je proste taký šport, no, stačí sa horšie nadýchnuť a už to ide
Dobrá správa je, že dnes ma to už nebolí!!!!
Až tak kurevsky veľmi, tak som šiel cvičiť.
NOHY + TRICEPS
Triset
Lýtka v legpresse:
1x20x80kg
4x22x120kg
+
Výpony SSB:
1x10x74kg
4x10x144kg
+
Oslie výpony:
4x20
Superset
Legpress:
4x15x170kg
+
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
Superset
Čelné drepy:
1x3x20kg
1x3x70kg
1x1x100kg
1x1x120kg jop, dosť, blbý nápad
3x6x70kg
+
Zakopávanie:
1x20x25kg
3x12x50kg
Úzke tlaky:
1x10x20kg
1x10x70kg
3x10x80kg
1x10x70kg
Triceps - kladka jednoruč:
3x15x12,5kg
Hodnotenie tréningu: Chrbát samozrejme ešte bolí, to nie je vec, čo prejde za dva dni, ale je to zmanažovateľné. Samozrejme, prvú noc som tam poslal flector, to inak nešlo, nevedel som ani ležať bezbolestne. Ale potom sa to začalo zlepšovať. Teraz to mám tak, že kým sa hýbem, tak to síce bolí, ale nie je to na mne vidieť, na rozdiel od prvých dní  To aj Soraya videla, že je niečo zle nedobre, keď som prišiel z tréningu bledý a stál som jak tá vosková sviečka, čo sme zabudli na balkóne počas najväčších horúčav. KeĎ to vytuhne, je to stále nepríjemné, ale akonáhle sa zahrejem, je to relatívne okej.
Takže som musel malinko upraviť tréning, ale bol som rozhodnutý nohám dať zabrať.
Samozrejme nebola šanca robiť SL DL. Nie že by som nad tým chvíľku nepremýšľal, ale potom som sa skúsil obuť a hneď bolo jasné, že dnes nie je ten deň
A tak som musel všelijako pokombinovať cviky. No, takto... Legpress v supersete s predkopom ma zaskočil. Že to bude chujovina som vedel, ale že to bude až taký masaker, to som nečakal  Myslel som, že mi vybuchnú stehná. Bolo to také výživné, až by som to tak kľudne nechal do budúcna, lenže potom by som nemal s čím kombinovať SL DL. Jo, mohol by som skúsiť so zakopávaním, ale to by skončilo zasa zranením, lebo ja a hamstringy sme už dlhoroční parťáci a jaksi viem, čo im nerobí dobre. Takže smola, nemám to ako inak pokombinovať.
No, potom mi samozrejme nedalo a skúsil som aj čelňáky - ani nemusím hovoriť, že som sa zaopaskoval jak múmia, než som vôbec šáhol na činku. ŠIel som do toho tak opatrne a technicky, s tak rovným chrbtom, že by podľa mňa mohli rysovať výkresy.
Dostal som sa na tú "métu" 120 kilo, nohy by s tým urobili aj desiatku, ale cítil som, že chrbát už veľmi nadšený nie je a tak som prestal blbnúť a odložil to. Aj tak som celý čas mal zaťaté zuby a spolovice som čakal, kedy to už definitívne prdne. Ale ok, 120 bolo, ego je happy. Viem, že keď sa chrbát zotaví, môžem to tam zvesela naprať.
No, potom som si len podložil päty, nech zameriam viac predky stehien a trochu si to sťažím, zhodil som na 70kg a dorobil s tým pár ľahkých sérií.
Celkovo zápis vyzerá ako nula nula prd, ale to kombo legpressu a predkopov budem určite cítiť
Triceps už len tak klasicky, dal som tam jednu sériu navyše, aby sa nepovedalo.
Trochu sa mi zdá (lebo bigorexia je láska), že jak som zmenšil frekvenciu tréningov, tak hrudník trochu padol. A možno je to aj pravda, ktovie. Takže v rámci fullbody si pridám sérku-dve na tlaky, pre pokoj duše.
Ďalší tréning zajtra, v piatok totiž cestujem do Brna obliehať mesto (alebo brániť, neviem, kam ma šupnú) a chcem všetko pocvičiť dovtedy. _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: út srpen 11, 2026 10:34 am Předmět: |
|
|
UPPER + BICEPS
Superset
Veslo - kladka:
1x12x50kg
8x12x80kg
+
Bench press:
1x10x20kg
1x6x70kg
5x6x110kg
Superset
Sťahovanie kladky zhora úzky paralel:
5x15x50kg
+
Incline bench press:
5x12x70kg
Superset
Chest expander:
3x15
+
Incline rozpažky JČ:
3x10x20kg
Kladivá v sede:
3x15x12kg
Hodnotenie tréningu: Po včerajšom tréningu nôh som spinkal ako bábätko, ani neviem ako ma ráno zobudila Soraya, či chcem kávu. Chcel som - ideálne sa v nej vykúpať, aký som bol zaspatý  Našťastie to potom prešlo a pretože mám dovolenku, mohol som si ísť zacvičiť doobedu.
Normálne by ma takéto ranné či doobedné cvičenie upper body vydesilo, ale vzhľadom na dojebaný chrbát ma beztak čakali samé pumpičky na kladke, takže pohoda veget a išiel som na to zvesela.
No, na zápise je vidieť, že som bol hodne limitovaný, čo sa týka výberu cvikov a doháňal som to objemom. Ale fajn, nesťažujem sa. Som happy, že som mohol cvičiť.
Samozrejme, t-bar rows neprichádzajú do úvahy, takže kladka. Bál som sa, či aj to nebude trochu dráždiť ten spodný chrbát, ale nič hrozné sa nedialo, ak niečo, tak som to prekrvil, čo je vždy super pri takýchto poraneniach.
Ale na nadhadzovanie 45 kilových jednoručiek to fakt ešte nie je a tak som si naložil obyčajný bench press. Ten som nešiel celé mesiace a fuh, aj tých 110 kilo prekvapilo  Nie že by som pod tým nejak výrazne umieral, ale pamätám si, že to zvyklo lietať akčnejšie. Ale zas, no, keď som benchoval naposledy, mal som o 8 kilo viac a mohol som použiť most a leg drive. Keď som sa prehol teraz, spodný chrbát sa hneď ozval. Ale pumpa super, dobré to bolo.
Incline tlaky chodím hodne ku krku, a zistil som, že nemá zmysel tam hrotiť váhu. To je taký typ cviku, čo nie je úplne najpríjemnejší na ramená a najviac z neho benefitujem, keď mám čistú techniku. Preto len 70 kilo, ale parádne to chytalo.
No a na záver samozrejme mali byť kliky, ale spevnenie a udržanie stredu tela, ako si to kliky vyžadujú, je s týmto chrbtom nereálne, a tak som zvolil rozpažky. Ten cvik moc nemusím, nikdy ho nejak extra necítim, navyše v tej strečovej polohe to začalo džubať do golfového lakťa (jemine, ja som fakt skriplený  ) a tak to bola len taká núdzovka. Zato chest expander bol suprový, krásne to pochytalo zadné ramená a stred chrbta.
V rámci mojich momentálnych kriplomožností super tréning. Zajtra ramená a ruky (preto som aj biceps nijak extra nehrotil).
A opakujem, 14-16 som v Brne, keby mal niekto cestu okolo a nebude mu vadiť, že budem v kostýme, upotený a ulepený a smradľavý _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: st srpen 12, 2026 7:55 pm Předmět: |
|
|
RAMENÁ + RUKY
Superset
Tlaky JČ vsede:
1x12x12kg
1x6x20kg
4x6x32kg
1x12x20kg
+
Spanish squat hold:
4x
Superset
Upažovanie kladka:
3x15x10kg
+
Upažovanie v predklone:
3x10x20kg
Superset
Úzke tlaky VČ:
1x10x20kg
1x6x70kg
3x6x100kg
1x10x70kg
+
Kladivá JČ:
6x8x20kg
Superset
Sťahovanie kladky podhmat jednoruč:
3x10x10kg
+
Rehab na golfák:
3x
Hodnotenie tréningu: Tretí tréning v rade a už to trochu cítim. Ale už len zajtra fullbody a pár dní veget.
Kríže už oveľa lepšie, ale aj tak nadhadzovať si 30kilové jednoručky na ramená bolo trochu otravné, takisto to potom spúšťať dole. Našťastie všetko držalo, ale trochu to je ešte citlivé.
Tlaky celkom išli, pocitovo asi ako veľká činka okolo 70kg, ku koncu už to bolo riadne ťažké. Rozsah pohybu bol tentoraz dobrý, som spokojný.
Zvyšok taký obyčajný tréning. Úzke tlaky ma bavili a potešilo ma, že sila bola, hoci som šiel úzke tlaky v pondelok a komplet hrudník včera.
Tréning som ukončil rehabkami na ten golfák, lebo už ma to fakt nebaví, musím sa na to viac zamerať a poladiť to ako kolená.
Ranná váha 89,9kg, takže paráda a nečudujem sa, že silové výkony sú také šmatlavé teraz _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
decarabas

|
Zaslal: čt srpen 13, 2026 3:05 pm Předmět: |
|
|
FULLBODY
Superset
1x10x20kg
5x10x30kg
+
Incline bench press:
1x10x20kg
1x6x70kg
5x6x80kg
Superset
Veslo - kladka jednoruč:
4x10x30kg
+
Larsen press:
5x10x80kg
Superset
Výpony SSB:
1x20x74kg
3x20x124kg
+
Zakopávanie:
1x20x25kg
3x20x40kg
Superset
SSB drepy high heels:
1x10x24kg
3x10x74kg
+
Predkopávanie:
1x20x25kg
3x20x50kg
Triset ramená ruky:
3x10
Hodnotenie tréningu: Tak ešte ranné fullbody (štvrtý tréning v rade), nech zajtra môžem s čistým svedomím vyraziť na akciu. Tým pádom celý týždeň pekne odcvičený v priebehu pár dní a teda, dnes som to už aj celkom cítil.
Chrbát samozrejme nie je ešte na 100 percent a keďže ma čaká pár hodín v aute, ani som sa nesnažil to nejak lámať cez koleno. Odcvičiť to najnutnejšie, pumpnúť, ale čaká ma pár nocí v stane na zemi, s pochybnou stravou, cez deň na horúcom slnku, hodinami v aute, takže nemalo zmysel sa nejak extra zlikvidovať. Ako hovoril môj dedko, nemám už 30 (on teda v 90ke hovoril "nemám už 60", ale toto je použiteľné v podstate vždy) a pošetriť trochu baterky neublíži.
Plus teda som vzal malého Pavlíka na tréning, aby sa nenudil doma (a mohol sa nudiť v gyme) a logicky som tam nemohol vystrájať neviem aké akrobacie, keď on absolútne nemá pud sebazáchovy a ochotne strčí ruku alebo kľudne aj hlavu pod činku
Incline po včerajších ramenách a tricepsoch povážlivo ťažké. Ale to nič, dal som si extra sériu, aby som si to vynahradil. A pridal som aj larseny, ako som už spomínal minule - môj hrudník reaguje najlepšie na veľké objemy a keď som ubral z frekvencie v rámci celého týždňa, holt musím to tam namačkať v upper body/fullbody dňoch. Tiež žiadne veľké divočiny, ale celkom slušný objem, pekná pumpička, spokojnosť.
Chrbát stále len kladky. Ale poctivo, technicky. Ono sa to vlastne ani inak nedá, keď mám pokurvené kríže a ľavý lakeť  Nakoniec to bolo dosť fajn, len ego je smutné, že žiadne poriadne váhy neboli oddvíhané. Ale za to môžu siláci ako Milan alebo Vlk alebo Turek, chcem sa im rovnať a potom som smutko!
Pavlík medzitým nazhromaždil a na jednu kopu naskladal všetky malé plastové činky na rehabky a rozcvičky, oba malé kettlebelly, reťaze z kladky, karabínky, jeden pár kovových činiek, niekoľko adaptérov na kladku, opasok a jógapodložku. Na tejto kôpke si trónil, popíjal džúsik a občas, keď to tak cítil, šiel sa hojdať na TRXko, aby ma mohol znervózniť rizikom, že mi padne pod činku na benchi.
Inak ale bol snaživý, dvíhal sa na TRXku, skúmal predkopávanie, pozoroval ma pri cvičení a pýtal sa, či je činka ťažká a tak  Zlatík. Ale nech vstrebáva, tak to má byť. Už mi vravel, že bude so mnou zdvíhať činky a keď treba otvoriť dvere alebo niečo zdvihnúť, hneď ukazuje, aký je silný a snaží sa prevelice.
Nohy som takisto nepreháňal. SSB drepy len so 74 kilami, nechcel som do tých krížov moc šahať, plus nepotrebujem v Brne krívať kvôli kolenám. Postavil som to zas na supersetoch, takže stehná si celkom mákli, ale nebolo to likvidačné. Dúfajme, že mi pochodovanie po meste nalačno a spánok na zemi pomôže (irónia), aby som v pondelok mohol riadne nabehnúť na legday.
Úplne na záver som pumpol ruky, lebo Pavlíkovi sa nechcelo ísť ešte domov. Ale keď som už všetko pocvičil, opatrne som mu pripomenul, že má narodeniny v najbližších dňoch a že by sme sa mohli vybrať do hračkárstva po nejaký darček. A hneď pelášil jak s vrtuľou v zadku _________________ Voda je mokrá, nebe je modrý a ženský mají tajemství. Koho to sere?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|