Mates-daoc konečně chci něco dokázat

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 154, 155, 156

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Mates-daoc     konečně chci něco dokázat  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Mates-daoc konečně chci něco dokázat
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: st září 09, 2026 11:43 am    Předmět: 9 September Odpovědět s citátem

Zdravím vás, přátelé a kamarádi.

Je středa 9. září a dopisuju všechno, co jsem včera zameškal a nestihl. Chci vás informovat taky o dalších věcech a hlavně o dnešním tréninku, který už jsem měl trošičku podle jiného stylu, podle toho, co mi bylo načrtnuto. Všechno upřesním a všechny informace postupně podám.

Začnu tím, že jsem včera ještě narychlo dopsal a přeložil pro vás do češtiny nějaký ten harmonogram tréninku. Je to ale pořád ještě založené na mých pocitech a mých vlastních úpravách.

Ten systém, jak byl napsaný, je A, B, C, plus kdykoliv strašně unavený den volna.

Typ A je jasný – jedná se primárně o prsa, ramena a triceps. Bavme se přitom o primárních svalových skupinách. Jasně, že u všech cviků pracují i další svalové skupiny, ale teď mluvím o těch hlavních.

Takže:

- Prsa
- Přední a střední delty
- Triceps

Trénink B jsou kompletně záda, kompletně zadní delty a biceps.

A trénink C jsou kompletně Beine a lýtka. „Beine“ znamená nohy.
Co se týče břicha, bylo mi řečeno, ať ho k tréninku nohou nedávám. Takže to nechám tak, jak mi holky řekly. Jasně, hodně lidí, hodně názorů, ale já to chci zkusit přesně takhle.

Dneska jsem si z toho tréninkového plánu zkusil trošičku něco a můžu říct za sebe, že ta koncentrace je úplně trošičku jiná, než když se máte koncentrovat na více cviků, na delší trénink a všechno kolem toho.

Ale to všechno popíšu v dnešním tréninku, jak jsem ho odjel. Dneska tedy:

Takže dnešní trénink ráno. Bohužel bez holek, protože mají svůj režim ještě dneska, ale udělal jsem si trénink plus mínus podle toho, co bylo napsané. Udělal jsem i pro vás nějaká videa, protože ve fitku bylo ještě málo lidí, takže nebyly připomínky, že tam natáčím někoho a tak dále.

Vždycky ráno, když jdu hodně brzo, kolem páté, šesté, sedmé, tak je ve fitku plus mínus málo lidí.

No, ohledně začátku tréninku – snídaně byla dneska, řekl bych, moc narychlo. Dostal jsem balíček rýžové sportovní kaše, tak jsem si ji udělal, ale úplně bez chuti, o ničem. Co se týče chuti – nechuť – řeknu to takhle: ani plus, ani mínus. Je to obyčejná kaše.

Musel jsem si do ní přidat ještě ovoce, aby nějak trochu měla chuť, a trochu skořice, takzvaně. Nebudu propagovat značku, ale ani žádná kvalita to moc není. Takže takhle.

Do toho jsem si ještě potom hodil protein, whey protein, 50 gramů bokem. Takže takhle jsem šel na trénink.

Pořádně jsem se rozcvičil, ale hlavně pořádně protáhl. Nebudu lhát, bylo to minimálně 15 až 20 minut. Pořádně jsem se rozehřál.

Budu asi už používat sportovku, i když otazník je pořád na to rameno, nevím ještě. Co dál řeknou doktoři, jestli sportovka, nebo spíš chladit, uvidíme ještě. Nejsem zase takový odborník, abych mohl soudit.

OK, ale od příštího tréninku určitě sportovku na pořádné rozehřátí.

První cvik: prsa.

To znamená stroj – rozpažování v sedě. Dvě série úplně lehké váhy, ale lehké váhy úplně jiný rozdíl než minule. Ta váha byla stejná, jakou jsem měl minule skoro na konci, a bylo to lehké. Pro mě lehké.

Je vidět, že to rameno fakt šlape a že jsem spokojený.

Potom dvě série už takové, řekl bych, hodně těžké, a jedna série dost těžká, ale zase furt tam byla obrovská rezerva. Obrovská rezerva.

Protože furt, furt, furt si chci myslet, že si neublížím, nezraním se tím, abych jel na nějakou hranici, na nějaký limit, kde to může rupnout. Protože ono se to pořád hojí, ono to srůstá, že jo. Když je to uříznuté, bylo to spojené, je to našité a tak dále.

Takže nechci se zranit.

Ale za mě pocit luxusní. Pauzy maximálně minutové, minutové. A vidíte sami tempo na videu nebo na Shorts, co jsem pro vás nahrál, jaké bylo.

Za mě rozpažování super, procítění, prostě klasika. Trošičku unavit ty prsa před těžkým…

Jako druhým cvikem jsem jel hladké sezení na stroji. Takové těžké série, úplný masakr, totálně spokojený a rameno drží. Jenom to chce opatrnost.

Všechno jsem natočil, tak snad se mi to povede vám ukázat.

Ty tlaky jsem si vychutnal, ale ruce jsem musel hodně dát do široka, protože ty madla jsou na tom stroji hodně úzká. Takže jsem musel chytnout a cvičil jsem, když to řeknu, za ty držáky, za tu konstrukci.

Ale vůbec mi to nevadí, ani mě to neomezuje. Spíš naopak mi to pomáhá, protože se ty ruce roztáhnou víc do stran.
Jako dalším cvikem bylo rozpažování v sedě na přístroji. Ten přístroj je nový, neznám ho, tak jsem si ho chtěl ošahat.

Na začátku jsem měl strach, že nezvednu ani tu konstrukci, nebo spíš to uchycení, za které to máte chytnout. Ale opak byl pravdou.

Prostě mě to bavilo a ano, rameno bylo v nějakém rozsahu bolestivé, ale šlo to odcvičit.

I když říkám, tenhle cvik si odtloukávám.

Jako třetí cvik byly bradla na stroji v sedě. Více ve videu.

Tento cvik jsem nějak neplánoval, ale prostě jsem si ho chtěl odjet, tak jsem si ho odjel. Vůbec jsem si s tím nedělal hlavu.

Docela mě ten cvik baví, jenom musím dávat opatrnost na to rameno, abych to nepřehnal.

No a na konci tréninku, který byl fakt rychlý, takový hodně svižný po policii, jsem si dal břicho na stroji. Prostě už jen taková pocitovka.

Musím říct, že trénink byl strašně rychlý, vynikající, bavil mě. A ono něco na tom asi bude – těch cviků neděláte tolik, ale dokážete se na ně víc soustředit.

Možná že i do budoucna, teď ještě nevím, ale budu si to muset psát do knihy. Udělal jsem si nějakou tréninkovou knížku, kde si budu psát váhy na začátku a budu je pomalinku zvedat, abych viděl, že fakticky ten progres tam je. Protože když budu mít chaos, těch cviků je tolik, že si to nemám šanci zapamatovat.

Tady holky mi říkaly, abych si udělal nějakou tu knížku. Takže to určitě budu dělat, budu si zapisovat váhy a budu vám je příležitostně sem tam fotit a dám vám je sem.

Takže za dnešek – trénink extrémně rychlý, extrémně soustředěný. Za mě super.

Takže uvidíme, co dál. Možná že mě začnou ty krátké tréninky bavit a možná fakt mají hlavu a patu.

Holky říkaly, že se jedou i tyhle tréninky třeba dvojfázově. Třeba dneska večer by si mohl dát nějakou další svalovou skupinu, zítra nohy, večer pauzu a zase další den. Prostě je to kombinace všeho možnýho, hlavně pořád impuls, trénink, impuls, trénink, impuls, trénink, aby ta svalová skupina prostě byla furt v impulzu.

A já jsem se holek zeptal jenom na to, co si myslí o tréninku jedné svalové skupiny maximálně jednou týdně. Řekly mi, že je to nesmysl. Že prostě když sval dostane jednou za uši, tak potom šest dní dělá co?

Takže nevím. Nejsem odborník, určitě na to máte taky svoje názory a určitě řeknete, že tohle je kravina. Je. Ale prostě člověk hledá, celý život hledá.

Takže já taky budu poslouchat svoje tělo a zkusím to, co mi holky napsaly nebo co vymyslely, a prostě to budu trápit.

Krátké tréninky, rychlé, intenzivní, ale těžké a častěji týdně ty svalové skupiny. Prostě dvakrát, třikrát v pohodě.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: st září 09, 2026 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Odkazy z tréninku

Mám postu tady a holky mi ukážou, jak na to. Já jsem v tom trošku amatér. Abych nedělal Shorts, ale vždycky to popauzoval a potom pospojoval ta videa, aby to bylo třeba v kuse. To by bylo pro vás lepší než nějakých 10 sekund, 10 sekund, 10 sekund.

Třeba plynule celý trénink, aby to bylo v jednom videu během 3–4 minut. Holky mi to ukážou, tak to udělám.

No, takové technické okýnko.

Koupili jsme dětem do školy dva tablety. Jmenují se Redmi 2, to znamená Redmi 2. Mysleli jsme si, že to bude dostačující, a byli jsme hodně zklamaní s kvalitou.

A tyhle dva tablety nikomu nedoporučuju. Lidi, nekupujte je dětem do školy nebo pro sebe na nějakou práci nebo na cokoliv. Jsou to totální šroty.

Viděl jsem to na vlastní oči, teďka ho mám doma, protože děti ho vrátily, protože ho nechtějí. Koupili jsme nový.

Seká se to, nefunguje to, furt jsou s tím problémy. Jsou to obrovský šroty.

Zkoušeli jsme to vrátit, jenomže bohužel reklamace je až po několika týdnech, že jo, tady v Česku i v Německu. A jenom kdyby se pokazil třeba ten tabletík a my teď s tím měli problémy, tak ho necháme doma jako záložní.

Jsou tam dva. Jeden je po dětech, ještě nefunguje, jeden mám já. Ale nedoporučuju.

Přesné označení vám klidně napíšu a i vyfotím to sem.

Nekupujte tenhle tablet. Je to totální šrot. Totální šrot za ty peníze.

Nejhorší je to, že nám ho doporučovali v obchodě, kde jsme pro děti kupovali tablety, aby byly určené pro školu, pro učení a tak dále.

Nekupujte.

Bude z toho úplně vyhozených 400 euro zbytečně.
Mates-daoc

PříspěvekZaslal: st září 09, 2026 12:57 pm    Předmět: 9 September tréning Odpovědět s citátem

Tréning

Brust
https://youtube.com/shorts/ooTmYl3xtLc?is=HZIT-K3FsLM6Ql13
https://youtube.com/shorts/JNdwOeJOQMc?is=fD71-wto6r_j_b_h
https://youtube.com/shorts/QmtcnRJGw4g?is=vtPu8Z3--XFw-Pge

https://youtube.com/shorts/RSB-3yRN_Aw?is=Ych9fcH4Pns-sqmw
https://youtube.com/shorts/8DsMWLFfqLg?is=3LlvmFDTGQ2Kprcp

Trizeps
https://youtube.com/shorts/PAF_PAzG41E?is=mjIzDAu3DkaqC6JM
https://youtube.com/shorts/l3Av61BkW2g?is=0dWMLXXkC75RR2Bl

Schultern
https://youtube.com/shorts/Ghp2MeEpK1k?is=gJAfDCQq7CrwuYId
https://youtube.com/shorts/j4AigCFvDk4?is=BPk9de2JK49849Sz
https://youtube.com/shorts/8-pUeV9F5Gc?is=68RVWOB3qgWO4qm8

Tak jo, přiznávám – jako amatér musím ještě hodně zapracovat na kvalitě videí, která vám posílám. 😄

Už jsem dostal zpětnou vazbu od kamarádů z Německa a ti si nejdřív mysleli, že si dělám srandu. Říkám: „Ne, nedělám!“ 😂

Ptali se mě, proč to neudělám pořádně v nějakém programu, trochu to nestříhnu, nedám tomu hlavu a patu, nepřidám hudbu a podobně. A já na to: „Vždyť to mám nafocené, narychlo to sestříhám, je to otázka minuty a hodím to na internet.“ No… a prý je to strašný. 😅

Takže dobře, beru si to k srdci. Dejte mi trochu času a něco s tím vymyslím, aby ta videa měla hlavu a patu a trochu vypadala.

Určitě se chci postupně naučit dělat videa přes počítač, ne jen přes telefon, a najít nějaký dobrý program na střih, úpravu videa, přidání hudby a podobně. Klidně může být i placený – nějaký rozumný program za pár euro mě opravdu nezabije. 😄 Tisíce eur za to samozřejmě dávat nebudu.

Takže pokud někdo z vás zná nějaký dobrý a jednoduchý program na střih videí, budu rád za doporučení. Každá dobrá rada je zlatá. 👍

A slibuju, že se pokusím, aby moje další videa už nebyla taková katastrofa. 😂

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Mates-daoc     konečně chci něco dokázat Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 154, 155, 156
Rychle na stránku:

Přejdi na: