|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
krteček11

|
Zaslal: st září 09, 2026 4:11 pm Předmět: |
|
|
!!!DŮLEŽITÉ!!!
Tak jsem se po pečlivém zvážení svých možností a priorit rozhodl změnit tréninkový plán. Je to hlavně a převážně kvůli mým časovým možnostem, které jsou teď opravdu celkem malé, kvůli brigádě, škole a rodině a přátelům.
Není to žádné zoufalé rozhodnutí, zůstal jsem věrný Wendlerovi a jeho parádním a mě velice vyhovujícím plánům a systému.
Hodlám nadále aplikovat stejný systém a s tím i principy, pochopitelně jen v novém kabátě.
Tentokráte jsem si vybral jeho opět velmi slavný a krásně pojmenovaný Boring But Big, zkráceně BBB.
Je to template, který mi nabízí malou časovou náročnost, pokrytí síly i objemu, komplexní cviky bez žádných složitostí a přehnaností, což jsou všechno vlastnosti, které prostě žádám.
Je samozřejmě opět upraven trochu dle mých preferencí (a je to super, že to jimovy systémy tak umožňují), ale základ a princip a systém je stále stejný.
Pokud se tu najdou tací, kteří budou mít něco proti výběru templatu, cviků nebo plánu obecně, nechť se nebojí ozvat a vystoupit ze stínu! Budu rád za každou radu nebo doporučení.
_________________ „Všechny podmíněné věci podléhají zániku. Usilujte vytrvale a bděle.“ - Buddhova poslední slova
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
krteček11

|
Zaslal: st září 09, 2026 6:36 pm Předmět: |
|
|
Týden 1, Den B, Cyklus 1
Tlak nad hlavu
5/3/1: 5x25 / 5x30 / 6x32
+
5x10x20 kg
Přítahy jednoruček s oporou lavičky
5x10x17 kg
--------------------------------
Dnes tlaky těžká bída, zhoršení oproti poslednímu cyklu, ale jednoznačně to přisuzuji tomu, že jsem předevčírem cvičil ramena, ještě v předešlém tréninku, kde jsem je cvičil jindy.
_________________ „Všechny podmíněné věci podléhají zániku. Usilujte vytrvale a bděle.“ - Buddhova poslední slova
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: pá září 11, 2026 7:45 pm Předmět: |
|
|
Týden 1, Den C, Cyklus 1
Mrtvý tah
5/3/1: 5x84 / 5x97 / 7x110
+
Dřep na jedné noze s vč
5x5x32 kg x každá strana
Shyby nadhmatem
6x2
Kolečko
5x5
---------------------------------
Dobrý trénink.
A kdyby se někdo divil, proč uprostřed série se podívám a kontroluju, zda nejsem idiot a nenaložil jsem si na každou stranu jinak, je k tomu tento důvod:
Činka mě docela silně pořád tahala do strany. Bylo to opravdu jako bych měl asymetricky naloženy kotouče. Ale uvědomil jsem si, že to s největší pravděpodobností bude jen můj problém, protože do školy jsem se začátkem šk. roku začal nosit tašku přes rameno. Tělo mělo dnes na tom tahu tendenci více zapojovat právě tu stranu, kde nosím tašku.
Čili začnu ji střídat a nenosit ji jen na jedné straně
|
|
| nahoru |
|
 |
vlk#

|
Zaslal: po září 14, 2026 9:46 am Předmět: |
|
|
možná to bude tím asymetrickým úchopem, výhledově se vyplatí naučit hook-grip, případně si na takové vyšší počty opáček brát trhačky
a pokud už taháš zámkem - taky jsem tak začínal, jako asi všichni - tak střídat ruce, i když ti připadá jedna strana slabší, prevence proti dysbalancím
jinak tedy musím pochválit techniku, na první shlédnutí není prakticky co vytknout, velmi dobré zpevnění v ramenou, správná výchozí pozice, nohy i záda jdou při tahu zároveň, hezky to lockneš... a 7x 110 už je pěkný objem
asi bych zvážil investici no nějakých lifterských podkolenek, ať to můžeš tahat hezky po holeni a neřešit odřeniny
|
|
| nahoru |
|
 |
krteček11

|
Zaslal: po září 14, 2026 11:10 am Předmět: |
|
|
Děkuji mockrát za rady vlku, odřeniny neřeším, tak trochu to pro mě "patří" k tomu sportu a k tomu aspoň trochu být chlap.
Hleďme, jaké holeně měl Ed Coan _________________ „Všechny podmíněné věci podléhají zániku. Usilujte vytrvale a bděle.“ - Buddhova poslední slova
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|