|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
TheStrongBoy
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:10 am Předmět: |
|
|
Jinak na soutěže strongmanů se testy nedělají (další téma na dlouhatou diskuzi  ), ale já s tím souhlasím, pro mě jsou stejně všechny testy ve sportu šaškárna viz naturální kulturistika.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:11 am Předmět: |
|
|
| TheStrongBoy napsal: | Ale názor, co mi nikdo nevyvrátí, je ten, že mistr světa v liftu je nejlepší lifter, mistr světa ve vzpírání nejlepší vzpěrač a mistr světa strongmenů nejsilnější muž na světě. |
Muj nazor ktery mi nikdo nevyvrati a po ozkouseni souteze strongmanu jsem v nem utvrzenej je, ze mistr svera strongmanu je jen nejlepsi strongman na svete a nic vic.
Asi se shodneme, ze ve strongmanech jde hodne o sikovnost v disciplinach, v liftu hraje podle mne sikovnost podstatne mensi roli, resp.asi nejmensi ze silovych sportu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Azrael
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:24 am Předmět: |
|
|
| Azrael napsal: | He, po prvnich pokusech o drep v dresu si dovolim nesouhlasit
To Jurass, Mrmza a Melounek: ano jsem EdCoan z biomagu |
A myslims, ze na strongmana nepotrebujes techniku? Asi by ses dost divil.
P.S.: u mne sila znamena zvednutou vahu a tudiz nejsilnejsi je u mne ten kdo nejvic zvedne a ne ten kdo ubehne nejrychleji napr.50m s 250kg.
|
|
| nahoru |
|
 |
Azrael
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:28 am Předmět: |
|
|
Nemyslel sem to tak, jen sem mel na sobe poprvy dres a byla to hruza...jasne ze na Strongmana nebo na vzpirani potrebujes techniku o moc vic, ze tam hraje daleko vetsi roli ( tim nechcu rict ze nejsou silni )
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:31 am Předmět: |
|
|
| Azrael napsal: | | Nemyslel sem to tak, jen sem mel na sobe poprvy dres a byla to hruza...jasne ze na Strongmana nebo na vzpirani potrebujes techniku o moc vic, ze tam hraje daleko vetsi roli ( tim nechcu rict ze nejsou silni ) |
No mit na sobe poprve dres je opravdu mimoradne silnej zazitek
|
|
| nahoru |
|
 |
Velmen

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 11:33 am Předmět: |
|
|
Jen k tomu pozvedu. Ja sem treba vysokej,ale nemam az tak dlouhy ruce a obecne si myslim,ze na pozved je lepsi byt mensi a s velkou dlani a dlouhymi prsty _________________ Your penis will make more shadow than a tree.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tradewind

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:01 pm Předmět: |
|
|
| TheStrongBoy napsal: | Ale názor, co mi nikdo nevyvrátí, je ten, že mistr světa v liftu je nejlepší lifter, mistr světa ve vzpírání nejlepší vzpěrač a mistr světa strongmenů nejsilnější muž na světě. |
Jenomze trosku zapominas na jednu vec :-) a to je kolik lidi dany sport dela. Vzpirani dela mnohem vic lidi nez trojboj i strongmena dohromady. Krom toho je vzpirani podstatne starsi sport, s tradici, historii a zvyky.
Ale hlavne plati implikace:
Siroka clenska zakladna => vetsi konkurence => vetsi vykony
Jeste si muzem zafilozofovat, ze ve vzpirani jde hlavne o dynamickou silu a ve strongmenech/trojboji statickou silu coz je trochu neporovnatelne, ale pokud reknes jen tak "nejsilnější muž na světě" tak je to asi mistr sveta ve vzpirani.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheStrongBoy
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:07 pm Předmět: |
|
|
To DrLift : Předběhl si mě s tou definicí síly. Kdo víc zvedne...
Zase je to teorie. Co je síla? Síla v dřepu, mrtvole, nadhozu, síla držet něco a běžet... Každej musí souhlasit, že síla není jedna, ale je jí několik druhů.
Proč říkám, že mistr světa strongmanů je nejsilnější na světě? Protože musí mít dostatečně rozvinutou každou sílu. Hrubou, dynamickou, silověvytrvalostní, musí bejt čipernej, flexibilní, psychicky odolnej, do toho úchop jako prase atd. Prostě KOMPLEXNÍ. Sám víš, jakej je průser dělat naplno třeba 6 disciplín, když každá vyžaduje něco jinýho, šáhneš si na dno jako svině.
Prostě nejlepší strongman je dobře sladěnej soubor všech vlastností.
Lifter je někdo, kdo má z těch vlastností největší hrubou sílu.
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:08 pm Předmět: |
|
|
| Tradewind napsal: | | TheStrongBoy napsal: | Ale názor, co mi nikdo nevyvrátí, je ten, že mistr světa v liftu je nejlepší lifter, mistr světa ve vzpírání nejlepší vzpěrač a mistr světa strongmenů nejsilnější muž na světě. |
Jenomze trosku zapominas na jednu vec :-) a to je kolik lidi dany sport dela. Vzpirani dela mnohem vic lidi nez trojboj i strongmena dohromady. Krom toho je vzpirani podstatne starsi sport, s tradici, historii a zvyky.
Ale hlavne plati implikace:
Siroka clenska zakladna => vetsi konkurence => vetsi vykony
Jeste si muzem zafilozofovat, ze ve vzpirani jde hlavne o dynamickou silu a ve strongmenech/trojboji statickou silu coz je trochu neporovnatelne, ale pokud reknes jen tak "nejsilnější muž na světě" tak je to asi mistr sveta ve vzpirani. |
S tou clenskou zakladnou jsi asi vedle. Vzpirani ma jednoznacne vetsi tradici a propracovanejsi metodiku a diky tomu tam budou vykony asi nejkvalitnejsi, ale zakladnu ma v soucasne dobe uz vzpirani nejspis mensi nez lift (u nas je tomu tak 100%). Vzpirani diky sve technicke narocnosti neni zdaleka tak pristupne jako lift.
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:11 pm Předmět: |
|
|
| TheStrongBoy napsal: | To DrLift : Předběhl si mě s tou definicí síly. Kdo víc zvedne...
Zase je to teorie. Co je síla? Síla v dřepu, mrtvole, nadhozu, síla držet něco a běžet... Každej musí souhlasit, že síla není jedna, ale je jí několik druhů.
Proč říkám, že mistr světa strongmanů je nejsilnější na světě? Protože musí mít dostatečně rozvinutou každou sílu. Hrubou, dynamickou, silověvytrvalostní, musí bejt čipernej, flexibilní, psychicky odolnej, do toho úchop jako prase atd. Prostě KOMPLEXNÍ. Sám víš, jakej je průser dělat naplno třeba 6 disciplín, když každá vyžaduje něco jinýho, šáhneš si na dno jako svině.
Prostě nejlepší strongman je dobře sladěnej soubor všech vlastností.
Lifter je někdo, kdo má z těch vlastností největší hrubou sílu. |
S tim souhlasim. Strongman je urcite komplexnejsi, to je bez diskuze.
Lift je jen hruba sila (a to na nem miluju)
|
|
| nahoru |
|
 |
TheStrongBoy
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:11 pm Předmět: |
|
|
To Tradewind:
Zřejmě si nikdy neviděl Strongmena.
Vzpěrač - výbušnost + technika
Lifter - hrubá síla + technika
Strogman - všechno a co nejvíc
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:16 pm Předmět: |
|
|
| Velmen napsal: | | Jen k tomu pozvedu. Ja sem treba vysokej,ale nemam az tak dlouhy ruce a obecne si myslim,ze na pozved je lepsi byt mensi a s velkou dlani a dlouhymi prsty |
No tak to bych nerekl. Podivej se na lidi co maji super vykony v mrtvole v kategoriich od 90kg vys. Zadne zavalite spalky to zpravidla nejsou. Velka dlan a dlouhe prsty az zas takovou roli nehraji. I s mensi rukou muzes udrzet hoooodne velke vahy (400kg se da zvednout s uplne normalni rukou). Dulezita je delka rukou a proto se take ti co maji vyborny bench postavou tak lisi od tech co maji dispozice na tah.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:19 pm Předmět: |
|
|
| DrLift napsal: | | Velmen napsal: | | Jen k tomu pozvedu. Ja sem treba vysokej,ale nemam az tak dlouhy ruce a obecne si myslim,ze na pozved je lepsi byt mensi a s velkou dlani a dlouhymi prsty |
No tak to bych nerekl. Podivej se na lidi co maji super vykony v mrtvole v kategoriich od 90kg vys. Zadne zavalite spalky to zpravidla nejsou. Velka dlan a dlouhe prsty az zas takovou roli nehraji. I s mensi rukou muzes udrzet hoooodne velke vahy (400kg se da zvednout s uplne normalni rukou). Dulezita je delka rukou a proto se take ti co maji vyborny bench postavou tak lisi od tech co maji dispozice na tah. | potvrzuji, v mrtvole jsem se bez nějaké výrazné snahy dostal na 180kg, u benče jen na 80kg. Obojí není žádnej výkon, jde mi spíš o ten poměr. Ruce mám poměrně dlouhý a tahám to vlastně jenom zádama. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: út říjen 18, 2005 12:21 pm Předmět: |
|
|
K tem strongmanum. Mne osobne na tehlech soutezich vadi absence doping.testu, ktera prakticky vylucuje to, aby se jich ucastnul nekdo kdo nesype. Zavodit s nekym kdo je pekne nasolenej se zkratka neda.
Urcite budete namitat, ze v liftu se taky sype (coz je samozrejme pravda), ale diky doping. testum se da, pomerne slusne soutezit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|