|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete v červnu volit? |
| ODS |
|
49% |
[ 144 ] |
| CSSD |
|
14% |
[ 41 ] |
| KDU-CSL |
|
2% |
[ 6 ] |
| KSCM |
|
3% |
[ 11 ] |
| US-DEU |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
13% |
[ 38 ] |
| Jiná strana |
|
5% |
[ 17 ] |
| K volbám nejdu |
|
11% |
[ 33 ] |
|
| Celkem hlasů : 291 |
|
| Autor |
Zpráva |
Ondřej1

|
Zaslal: po květen 29, 2006 11:54 am Předmět: |
|
|
Pokud se tím řídíš, tak snad ani nemá cenu se s tebou bavit. Mimoto výraz "Masový vrah" znamená i člověka, který nechá vyvraždit velké množství lidí, pane Encyklopedisto. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Majklozo

|
Zaslal: po květen 29, 2006 11:57 am Předmět: |
|
|
Komouše zde snad nikdo nehájí. Hájíme principy demokracie. Těch 10 - 20 % komunistických preferencí vážně nelze ignorovat. Mohlo by to bejt dost nebezpečný. Snad raději kontrolovaná symbióza než tvrdá restrikce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:01 pm Předmět: |
|
|
Řekne mi někdo, proč když ČSSD jsou tak solidární k chudším a prezentují se sociálním cítěním, tak proč za jejich 8 let vlády tak dramaticky vzrostla obliba komoušů??? Asi to s tím sociálním cítěním a solidaritou nebude v praxi tak žhavý.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
|
|
| Ondřej napsal: | | Pokud se tím řídíš, tak snad ani nemá cenu se s tebou bavit. Mimoto výraz "Masový vrah" znamená i člověka, který nechá vyvraždit velké množství lidí, pane Encyklopedisto. |
Ty definice pliveš sám? Nebo máš nějakej respektovanej zdroj?
Nic, nejde tady přece o masovýho vraha, spíš jsem chtěl přisvítit na Tvou logiku. Byla by OK, ovšem v nuancích ujíždí do mírnejch nepřesností.
Ta věta toho komouše byla Tebou vytržena z kontextu, proto sem se k její analýze taky tak zachoval. Jinak samozřejmě Stalina na úroveň masovýho vraha či ještě horší existence stavim taky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
|
|
| Dekster napsal: | | zakazovat něco čemu věří 10-20% lidí ve společnosti je v principu to samý jako špatnosti komunismu. (můj názor) | zakazovat řidičům, aby na silnicích jezdili rychleji než dovoluje vyhláška, což považuje za naormální většina řidičů, je v principu to samé jako nejezdit podle předpisů. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:04 pm Předmět: |
|
|
| Majklozo napsal: | | Ondřej napsal: | | Pokud se tím řídíš, tak snad ani nemá cenu se s tebou bavit. Mimoto výraz "Masový vrah" znamená i člověka, který nechá vyvraždit velké množství lidí, pane Encyklopedisto. |
Ty definice pliveš sám? Nebo máš nějakej respektovanej zdroj?
Nic, nejde tady přece o masovýho vraha, spíš jsem chtěl přisvítit na Tvou logiku. Byla by OK, ovšem v nuancích ujíždí do mírnejch nepřesností.
Ta věta toho komouše byla Tebou vytržena z kontextu, proto sem se k její analýze taky tak zachoval. Jinak samozřejmě Stalina na úroveň masovýho vraha či ještě horší existence stavim taky. |
Chtěl jsem jen naznačit, že pochopení světa se nedá obsáhnout definicema.
Dobrá, dám to do kontextu, ten mladý nadšený komunista se snažil v té reportáži vysvětlit, proč je přesvědčen o tom, že Stalin nic špatného neudělal. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Objemák napsal: | | Řekne mi někdo, proč když ČSSD jsou tak solidární k chudším a prezentují se sociálním cítěním, tak proč za jejich 8 let vlády tak dramaticky vzrostla obliba komoušů??? Asi to s tím sociálním cítěním a solidaritou nebude v praxi tak žhavý. |
Řek bych, žes měl o pár řádků výš dobrej postřeh, prostě se zapomíná a začíná se věřit, že noví komunisté nejsou vůbec to, co to bývalo, anebo taky tim, že nekomunisté nechodí disciplinovaně k volbám. Proto půjdu!
|
|
| nahoru |
|
 |
Dekster

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:08 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | Dekster napsal: | | zakazovat něco čemu věří 10-20% lidí ve společnosti je v principu to samý jako špatnosti komunismu. (můj názor) | zakazovat řidičům, aby na silnicích jezdili rychleji než dovoluje vyhláška, což považuje za naormální většina řidičů, je v principu to samé jako nejezdit podle předpisů. |
Spíš to myslím tak, že pro mě je základ demokracie:
1) Svoboda myšlení, projevu...
2) Respektovat volbu lidí ve svobodných volbách
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:10 pm Předmět: |
|
|
Bohužel slovo "svoboda" pro spoustu lidí nic neznamená, protože se nedá vyjádřit peněžně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:15 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: |
Chtěl jsem jen naznačit, že pochopení světa se nedá obsáhnout definicema.
|
Definice je pro mě pravidlo, jak objektivně chápat význam slov, dějů, věcí, ...
Pravda/nepravda je tímto jednoznačně odhalitelná.
Slova, věci, děje, ... nedefinovaný lze posuzovat pouze s dávkou subjektivity, objektivní pravdy se nedobereme.
U subjektivně chápaný pravdy většinou končíme závěrem: "to je můj názor", "to je Tvůj názor"
U objektivně chápaný pravdy: "mám pravdu", "máš pravdu" (samozřejmě dle pravidla = všeobecně uznávaná definice)
|
|
| nahoru |
|
 |
Dekster

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:17 pm Předmět: |
|
|
| Objemák napsal: | | Bohužel slovo "svoboda" pro spoustu lidí nic neznamená, protože se nedá vyjádřit peněžně. |
Pro mě to znamená v tomto případě svobodně říct, jak by měla společnost fungovat tj. politika. Nepamatuji si, že by někdy říkali, že chtěj někoho zabíjet a masově zestátňovat. Oni se fakt krapet změnili.
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:23 pm Předmět: |
|
|
| Dekster napsal: | | Objemák napsal: | | Bohužel slovo "svoboda" pro spoustu lidí nic neznamená, protože se nedá vyjádřit peněžně. |
Pro mě to znamená v tomto případě svobodně říct, jak by měla společnost fungovat tj. politika. Nepamatuji si, že by někdy říkali, že chtěj někoho zabíjet a masově zestátňovat. Oni se fakt krapet změnili. |
Já Ti nevim, čemu mám věřit. Slovům komunistů, těšícím se z rostoucích preferencí nebo definicím jejich režimu, kterým by se v případě jeho realizace mohli snadno ohradit: "to byla vaše volba, takový je komunismus"
Pokud chtěj mě jako potenciálního voliče, slovo komunismus musej vynechat, přes to vlak u mě nejede.
DEF. komunismus:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Komunismus
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:27 pm Předmět: |
|
|
| Dekster napsal: | | Objemák napsal: | | Bohužel slovo "svoboda" pro spoustu lidí nic neznamená, protože se nedá vyjádřit peněžně. |
Pro mě to znamená v tomto případě svobodně říct, jak by měla společnost fungovat tj. politika. Nepamatuji si, že by někdy říkali, že chtěj někoho zabíjet a masově zestátňovat. Oni se fakt krapet změnili. |
Právě, že oni by zestátňovat chtěli a rádi. A netají se tím.
Komouši v roce 1948 snad říkali, že se chystají vraždit své oponenty?
Komouši se nikdy nezmění, pořád to bude ta samá zločinecká pakáž, která nemá v naší společnosti co dělat.
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:29 pm Předmět: |
|
|
Mimochodem: Vám by se líbilo, když byste vydělávali 100 000 Kč měsíčně, že byste 60% dali státu nebo, když byste si koupili Mercedes, tak byste zaplatili tzv. milionářskou daň? Mně teda ne!
|
|
| nahoru |
|
 |
Majklozo

|
Zaslal: po květen 29, 2006 12:40 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|