Volby 2006 - nanečisto

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 47, 48, 49  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Volby 2006 - nanečisto  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Volby 2006 - nanečisto
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Koho budete v červnu volit?
ODS
49%
 49%  [ 144 ]
CSSD
14%
 14%  [ 41 ]
KDU-CSL
2%
 2%  [ 6 ]
KSCM
3%
 3%  [ 11 ]
US-DEU
0%
 0%  [ 1 ]
Strana zelených
13%
 13%  [ 38 ]
Jiná strana
5%
 5%  [ 17 ]
K volbám nejdu
11%
 11%  [ 33 ]
Celkem hlasů : 291

Autor Zpráva
Ondřej1

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Majklozo napsal:

Ondřeji: 1/ Prosím tu větu, kterou se KSČM hrdě hlásí ke své nedemokratické minulosti a důvod, proč do demokracie nepatří.

2/ Výrok je pravdivý. Pravdu lze odhalit pouze na základě definic . A masový vrah teoreticky definován je, viz např.:

http://vrazi.tinek.cz/?item=teorie-masovych-a-seriovych-vrahu&category=teorie
Pokud se tím řídíš, tak snad ani nemá cenu se s tebou bavit. Mimoto výraz "Masový vrah" znamená i člověka, který nechá vyvraždit velké množství lidí, pane Encyklopedisto.

Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Majklozo

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Komouše zde snad nikdo nehájí. Hájíme principy demokracie. Těch 10 - 20 % komunistických preferencí vážně nelze ignorovat. Mohlo by to bejt dost nebezpečný. Snad raději kontrolovaná symbióza než tvrdá restrikce.
Objemák

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekne mi někdo, proč když ČSSD jsou tak solidární k chudším a prezentují se sociálním cítěním, tak proč za jejich 8 let vlády tak dramaticky vzrostla obliba komoušů??? Asi to s tím sociálním cítěním a solidaritou nebude v praxi tak žhavý.
Majklozo

Ondřej napsal:
Majklozo napsal:

Ondřeji: 1/ Prosím tu větu, kterou se KSČM hrdě hlásí ke své nedemokratické minulosti a důvod, proč do demokracie nepatří.

2/ Výrok je pravdivý. Pravdu lze odhalit pouze na základě definic . A masový vrah teoreticky definován je, viz např.:

Pokud se tím řídíš, tak snad ani nemá cenu se s tebou bavit. Mimoto výraz "Masový vrah" znamená i člověka, který nechá vyvraždit velké množství lidí, pane Encyklopedisto.

Ty definice pliveš sám? Nebo máš nějakej respektovanej zdroj?

Nic, nejde tady přece o masovýho vraha, spíš jsem chtěl přisvítit na Tvou logiku. Byla by OK, ovšem v nuancích ujíždí do mírnejch nepřesností.

Ta věta toho komouše byla Tebou vytržena z kontextu, proto sem se k její analýze taky tak zachoval. Jinak samozřejmě Stalina na úroveň masovýho vraha či ještě horší existence stavim taky.
Ondřej1

Dekster napsal:
zakazovat něco čemu věří 10-20% lidí ve společnosti je v principu to samý jako špatnosti komunismu. (můj názor)
zakazovat řidičům, aby na silnicích jezdili rychleji než dovoluje vyhláška, což považuje za naormální většina řidičů, je v principu to samé jako nejezdit podle předpisů.

Ondřej1

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Majklozo napsal:
Ondřej napsal:
Majklozo napsal:

Ty definice pliveš sám? Nebo máš nějakej respektovanej zdroj?

Nic, nejde tady přece o masovýho vraha, spíš jsem chtěl přisvítit na Tvou logiku. Byla by OK, ovšem v nuancích ujíždí do mírnejch nepřesností.

Ta věta toho komouše byla Tebou vytržena z kontextu, proto sem se k její analýze taky tak zachoval. Jinak samozřejmě Stalina na úroveň masovýho vraha či ještě horší existence stavim taky.

Chtěl jsem jen naznačit, že pochopení světa se nedá obsáhnout definicema.

Dobrá, dám to do kontextu, ten mladý nadšený komunista se snažil v té reportáži vysvětlit, proč je přesvědčen o tom, že Stalin nic špatného neudělal.

Majklozo

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemák napsal:
Řekne mi někdo, proč když ČSSD jsou tak solidární k chudším a prezentují se sociálním cítěním, tak proč za jejich 8 let vlády tak dramaticky vzrostla obliba komoušů??? Asi to s tím sociálním cítěním a solidaritou nebude v praxi tak žhavý.

Řek bych, žes měl o pár řádků výš dobrej postřeh, prostě se zapomíná a začíná se věřit, že noví komunisté nejsou vůbec to, co to bývalo, anebo taky tim, že nekomunisté nechodí disciplinovaně k volbám. Proto půjdu!
Dekster

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Dekster napsal:
zakazovat něco čemu věří 10-20% lidí ve společnosti je v principu to samý jako špatnosti komunismu. (můj názor)
zakazovat řidičům, aby na silnicích jezdili rychleji než dovoluje vyhláška, což považuje za naormální většina řidičů, je v principu to samé jako nejezdit podle předpisů.

Spíš to myslím tak, že pro mě je základ demokracie:
1) Svoboda myšlení, projevu...
2) Respektovat volbu lidí ve svobodných volbách
Objemák

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bohužel slovo "svoboda" pro spoustu lidí nic neznamená, protože se nedá vyjádřit peněžně.
Majklozo

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:

Chtěl jsem jen naznačit, že pochopení světa se nedá obsáhnout definicema.

Definice je pro mě pravidlo, jak objektivně chápat význam slov, dějů, věcí, ...
Pravda/nepravda je tímto jednoznačně odhalitelná.

Slova, věci, děje, ... nedefinovaný lze posuzovat pouze s dávkou subjektivity, objektivní pravdy se nedobereme.

U subjektivně chápaný pravdy většinou končíme závěrem: "to je můj názor", "to je Tvůj názor"
U objektivně chápaný pravdy: "mám pravdu", "máš pravdu" (samozřejmě dle pravidla = všeobecně uznávaná definice)
Dekster

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemák napsal:
Bohužel slovo "svoboda" pro spoustu lidí nic neznamená, protože se nedá vyjádřit peněžně.

Pro mě to znamená v tomto případě svobodně říct, jak by měla společnost fungovat tj. politika. Nepamatuji si, že by někdy říkali, že chtěj někoho zabíjet a masově zestátňovat. Oni se fakt krapet změnili.
Majklozo

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekster napsal:
Objemák napsal:

Pro mě to znamená v tomto případě svobodně říct, jak by měla společnost fungovat tj. politika. Nepamatuji si, že by někdy říkali, že chtěj někoho zabíjet a masově zestátňovat. Oni se fakt krapet změnili.

Já Ti nevim, čemu mám věřit. Slovům komunistů, těšícím se z rostoucích preferencí nebo definicím jejich režimu, kterým by se v případě jeho realizace mohli snadno ohradit: "to byla vaše volba, takový je komunismus"
Pokud chtěj mě jako potenciálního voliče, slovo komunismus musej vynechat, přes to vlak u mě nejede.

DEF. komunismus:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Komunismus
Objemák

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dekster napsal:
Objemák napsal:

Právě, že oni by zestátňovat chtěli a rádi. A netají se tím.
Komouši v roce 1948 snad říkali, že se chystají vraždit své oponenty?
Komouši se nikdy nezmění, pořád to bude ta samá zločinecká pakáž, která nemá v naší společnosti co dělat.
Objemák

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mimochodem: Vám by se líbilo, když byste vydělávali 100 000 Kč měsíčně, že byste 60% dali státu nebo, když byste si koupili Mercedes, tak byste zaplatili tzv. milionářskou daň? Mně teda ne!
Majklozo

PříspěvekZaslal: po květen 29, 2006 12:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jednoduše nelíbilo

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Volby 2006 - nanečisto Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 23, 24, 25 ... 47, 48, 49  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: