|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Koho budete v červnu volit? |
| ODS |
|
49% |
[ 144 ] |
| CSSD |
|
14% |
[ 41 ] |
| KDU-CSL |
|
2% |
[ 6 ] |
| KSCM |
|
3% |
[ 11 ] |
| US-DEU |
|
0% |
[ 1 ] |
| Strana zelených |
|
13% |
[ 38 ] |
| Jiná strana |
|
5% |
[ 17 ] |
| K volbám nejdu |
|
11% |
[ 33 ] |
|
| Celkem hlasů : 291 |
|
| Autor |
Zpráva |
Dekster

|
Zaslal: st květen 31, 2006 11:49 am Předmět: |
|
|
Mohu to vzít trochu vážněji?
Program:
Veškeré hospodaření státu se bude muset prezentovat na internetu - včetně výběrových řízení.
Zdanit externality, které škodí ekologii a peníze vybrané přerozdělit na podporu výzkumu alternativ a rozšíření alternativ, aby poklesly výrobní náklady díky větší výrobě. Např. mýtné ve městech -->podpora hromadné dopravy, zdanění aut s velkou spotřebou, zdanění leteckých paliv...
Změna stavebního zákona - zvýšit požadavky na izolaci, u nových staveb alespoň jedno ekologické řešení vytápění, ohřevu vody nebo větrání (kotel na biomasu, tepelné čerpadlo, solární kolektory). Při růstu cen energií zde bude za chvíli společnost chudých, kteří nemají na chod svého obydlí, které díky tomu pokleslo na ceně.
Povinnost pracovat (veřejně prospěšné práce) 3 hodiny při nezaměstnanosti delší než 2 měsíce - jinak se ztratí nárok podporu nebo na dorovnání životního minima.
Referenda.
Naposledy upravil Dekster dne st květen 31, 2006 3:29 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Dekster

|
Zaslal: st květen 31, 2006 11:57 am Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | Dekster napsal: | | Veškěrý spor mezi pravicí a lavicí je o míře těchto zásahů. Můj názor je, že ODS nabízí až moc extrémní řešení. | Mně naopak připadá, že ODS je docela sociální. Jen nechce, aby jsme se na sociální politiku zadlužovali, jako vlády ČSSD. 15% daň chtějí zavést pro rozjetí ekonomiky. Rozjetí ekonomiky znamená méně nezaměstnaných.
Zvyšování daní bohatším nepřinese víc peněz pro chudší. Vyšší daně (náklady) firem vedou ke zdražení výrobků a přestože pak přidáte pár stovek třeba důchadci, tak ten má ve výsledku po zdražení reálně ještě míň. |
Zadlužování je špatné - to souhlasím a na ČSSD mi to vadí, ale nejsem si jist, že za ODS to bude lepší - jedině právě za cenu menších jistot a menšího vlivu státu. Ale snad se mýlím - jsem zvědavej - ať to ODS vyhraje - já jsem fakt zvědavej a o sebe se nebojím.
Právnické osoby mají 24% a fyzické od 12% do 32%. To není tak strašné.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: st květen 31, 2006 11:59 am Předmět: |
|
|
ehm, nekoho to copak prekvapilo?
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:01 pm Předmět: |
|
|
| Dekster napsal: |
Právnické osoby mají 24% a fyzické od 12% do 32%. To není tak strašné. |
tech 32 uz je hodne. dyt je to skoro cela tretina. unosna mez tak do 20%
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:02 pm Předmět: |
|
|
| Dekster napsal: | | Právnické osoby mají 24% a fyzické od 12% do 32%. To není tak strašné. | A když k těm 32% procentůj ještě připočteš další daně, které z tvého platu odvádí zaměstnavatel? Tobě by asi nepřipadalo moc ani 50%, viď? _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
Naposledy upravil Ondřej1 dne st květen 31, 2006 12:03 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:05 pm Předmět: |
|
|
| Black Dragon napsal: | | Ben napsal: |
ehm, nekoho to copak prekvapilo? |
praveze ne, cekal sem to..
Dekster: ano to je to co platis ty + k tomu jeste to co plati zamestnavatel |
naklady na jednoho zamestance ve firme jsou obrovske. dokud se ty nesnizi, nemuzeme cekat, ze firmy budou mit motivaci chtit zamestnavat vice lidi
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:09 pm Předmět: |
|
|
jojo presne tak... jak to vlastne ODS planuje s timhle? kdyz bude mit zamestnanec 15% dan, tak kolik by mel odvadet zamestnavatel? _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:14 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Dekster

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:20 pm Předmět: |
|
|
| Black Dragon napsal: | | jojo presne tak... jak to vlastne ODS planuje s timhle? kdyz bude mit zamestnanec 15% dan, tak kolik by mel odvadet zamestnavatel? |
to Ondřej: Já v tom pásmu jsem a nějak mě to neužírá - ale to se asi neshodneme. Já vás chápu, ale asi jsem prostě socan...sorry
to Black Dragon
http://www.ods.cz/volby2006/kalkulacka/
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:34 pm Předmět: |
|
|
Ja v tom mam hroznej bordel a to chcu pristi rok maturovat z ekonomiky
zadal sem napr. 15 000 prijem , 1 dite
A) Celkový příjem
(dnešní skutečná hrubá mzda) 20 250
Státem zaručený příjem
a) Poplatník 6 000
b) Manžel/ka 0
c) Děti 2 400
B) Suma (a + b + c) 8 400
C) Státem zaručený příjem (B - 15% z A) 5 363
D) Základ daně (C + A) 25 613
E) Rovná daň (15%) 3 842
F) Sociální odvod (15%) 3 842
G) Zdravotní odvod (10%) 2 561
H) Celkový čistý příjem (D - E - F - G) 15 368
I) Odvedená DPH (15%) 2 004
Skutečný čistý příjem (H - I) 13 363
pokud z toho dobre chapu, tak zamestnavatel neodvadi nic, mzda/plat se zvedla z 15 000 na 20 250; od statu dostanu ( tedka to sou ty danovy slevy ) 6000/mesicne - automaticky za poplatnika a 2400 za dite - tohle se mi zdani 15% z hrube mzdy a mam v podstate "minimalni mzdu" ..
z C+A si udelam zaklad dane, kterej mam a ze kteryho si udelam dan od ktery bylo odectenejch tech 15%, ovsem socialni a zdravotni pojisteni budu platit misto 12,5% tak 25%...
pro maly a stredni podnikatele opravdu dobry, s tim ze oni nic neodvadeji.. pro zamestnance je to dobry s tema "bonusama" za poplatnika, dite a manzelku.. _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ondřej1

|
Zaslal: st květen 31, 2006 12:54 pm Předmět: |
|
|
| Dekster napsal: | to Ondřej: Já v tom pásmu jsem a nějak mě to neužírá - ale to se asi neshodneme. Já vás chápu, ale asi jsem prostě socan...sorry
| Abych pravdu řekl, tak já ani nevím v jakém pásmu jsem, ale na daních odvádím hodně. Popravdě řečeno mi je to taky jedno, stačí mi to co mám, kvůli svým daním rozhodně někoho volit nebudu.
Jestli mě něco štve, tak chování lidí, kteří mě zastupují, slovo reprezentují se již ve spojení se současnou garniturou použít nedá. Je mi velmi trapně zejména při vystupování lidí jako je Paroubek, Rath, Sobotka, Škromach. ČSSD mi byla sympatická akorát za dob Špidly, který mi připadal jako člověk, který má prostě nějakou ideu sociálního státu a snaží se jí uskutečnit; bohužel byl odstraněn lidmi, kterým pravděpodobně jde o něco jiného. _________________ Nerad se vytahuju, a proto skrývám svaly pod vrstvou tuku
Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Objemák

|
Zaslal: st květen 31, 2006 1:21 pm Předmět: |
|
|
Já osobně bych byl ochotnej platit progresivní daň (tedy více peněz) v momentě, kdy bych měl možnost přesně určit, kam půjde část mých daní...tedy například na jaký dětský domov přesně, na jakou dětskou nemocnici přesně atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: st květen 31, 2006 1:22 pm Předmět: |
|
|
Ted mas moznost zvolit kterym svinim to pujde do koryta.. _________________ ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Dekster

|
Zaslal: st květen 31, 2006 1:26 pm Předmět: |
|
|
| Ondřej napsal: | | Dekster napsal: | to Ondřej: Já v tom pásmu jsem a nějak mě to neužírá - ale to se asi neshodneme. Já vás chápu, ale asi jsem prostě socan...sorry
| Abych pravdu řekl, tak já ani nevím v jakém pásmu jsem, ale na daních odvádím hodně. Popravdě řečeno mi je to taky jedno, stačí mi to co mám, kvůli svým daním rozhodně někoho volit nebudu.
Jestli mě něco štve, tak chování lidí, kteří mě zastupují, slovo reprezentují se již ve spojení se současnou garniturou použít nedá. Je mi velmi trapně zejména při vystupování lidí jako je Paroubek, Rath, Sobotka, Škromach. ČSSD mi byla sympatická akorát za dob Špidly, který mi připadal jako člověk, který má prostě nějakou ideu sociálního státu a snaží se jí uskutečnit; bohužel byl odstraněn lidmi, kterým pravděpodobně jde o něco jiného. |
Tak to se naprosto shodneme (Sobotka ještě ujde). Ale i v ODS vidím Nečase, Tlustýho, které nemám rád. To je všude stejný a asi to tak i bude. I se zástupci SZ nejsem úplně spokojený. Já se moc o ty skandály nezajímám (to bych se jinak nemohl o politiku znechucením vůbec zajímat), spíš o programy.
Napsal jsem, že jsem socan, ale to ve vztahu k tomu zdanění, jinak jsem zelenej
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|