Puberťáci vs Dřepy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Puberťáci vs Dřepy  Úvodní stránka -> Trénink -> Puberťáci vs Dřepy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Dřepovat v 16???
Ne
24%
 24%  [ 24 ]
Ano
75%
 75%  [ 74 ]
Celkem hlasů : 98

Autor Zpráva
Rupik

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2004 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

SandmaN napsal:
Rupik napsal:
Kdyz sem byl ve stredu delat drepy tak sem si tam nalozil 95kg... a v sobotu tam bylo to zavazi presne tak jak sem ho tam daval !! (

No tim bych se radsi moc nechlubil. Jsou lidi, kteri po sobe kotouce a cinky uklizeji a tem by se tve chovani asi moc nelibilo.

Jinak se omlouvam za offtopic, ale nedalo mi.

No ja po sobe normalne uklizim kotouce... akorat ten den zrovna sem nejak prehnal ty drepy a nejak se me uz nechtelo sundavat ty kotouce : ( no ale stejne na tom nikdo jinej nez ja necvici :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pku

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2004 10:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já hlasoval NE.Proč si kurvit páteř v době vývinu a růstu když mohu s klidným svědomím dělat Leg-Press po kterym to taky roste a nezatěžuje to páteř!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
JIM

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2004 10:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pku napsal:
Já hlasoval NE.Proč si kurvit páteř v době vývinu a růstu když mohu s klidným svědomím dělat Leg-Press po kterym to taky roste a nezatěžuje to páteř!!!

No ja myslim ze Legpress je smrtka na spodni zada...nebo aspon tak to cejtim ja...
pku

PříspěvekZaslal: ne únor 08, 2004 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JIM napsal:
pku napsal:

No ja myslim ze Legpress je smrtka na spodni zada...nebo aspon tak to cejtim ja...
Nevim mě se zdá OK ale nehádám se.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DrLift

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja bych se tech drepu tolik nebal. Jen je potreba mit perfektne zmaknutou techniku, aby te to nelamalo, nesnazit se tam valit nejake silene vahy. Problem je jen v tom, ze perfektne drepovat se sam naucis dost tezko. Chce to nekoho kdo te bude porad opravovat a vtloukat ti do hlavy kazdou chyby do te doby, nez to budes mit dostatecne zazity.
Ben

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 11:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drepy ve veku <18 let rozhodne ne! skodlivost/prospesnost drepu je i v dalsim veku dost diskutabilni a odbornici se na tom sami nedokazou shodnout...
Ben

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 11:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

JIM napsal:

a to se ja hadat budu :) Jime, tohle je fakt asi blbost... prave ze na l-pressu mas zada zafixovana o pevnou podlozku a prave u tohoto cviku ve srovnani s drepama ty spodni zada setris... samozrejme, musis to jet spravnou technikou a v momente, kdy mas nohy pokrcene, nesmis se spodnimi zady odlepovat od podlozky...
jajaja

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BenX napsal:
JIM napsal:

a to se ja hadat budu :) Jime, tohle je fakt asi blbost... prave ze na l-pressu mas zada zafixovana o pevnou podlozku a prave u tohoto cviku ve srovnani s drepama ty spodni zada setris... samozrejme, musis to jet spravnou technikou a v momente, kdy mas nohy pokrcene, nesmis se spodnimi zady odlepovat od podlozky...

Kdyz se to nebude prehanet s vahou a bude dobra technika, tak by to melo bejt v pohode. Ale ze zacatku je urcite lepsi leg press.
JIM

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 1:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BenX napsal:
JIM napsal:

Hehe no asi mas pravdu...vsude de o spravnou techniku o nic jinyho...myslim ze ze drepu s rovnejma zadama se taky nemuze nic stat...to samy u MT...jedinej problem je ze ja u legpress necejtim absolutne nic...max hambace, stehna vubec a po drepech nemuzu 2 dny chodit...takze pro me je volba jasna...
Jirka

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 2:29 pm    Předmět: Re: Puberťáci vs Dřepy Odpovědět s citátem

Tyrael napsal:
Tak jak teda Když je mi 16 mám dřepovat nebo ne!!???
Už se to tady v pár topicech probíral tak bych to rád tady v tomhle shrnul!

Vy se fakt bavíte o tom zda při posilování používat disciplínu „ dřepy „ ???????
Správně provedené dřepy ( technicky) jsou nedílnou součástí posilování, jelikož mají vliv na růst celého těla, včetně kardiovaskulárního rozvoje !
Ve vzpírání se dřepy dělaly již od 12ti let. Samozřejmě také třeba výskoky na „ Švédskou bednu „ , sounož 50x.
Nebo trojskok sounož ….. atd. Tady šlo ale také o výbušnost.
LJ

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 2:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JIM napsal:
BenX napsal:
JIM napsal:

Hehe no asi mas pravdu...vsude de o spravnou techniku o nic jinyho...myslim ze ze drepu s rovnejma zadama se taky nemuze nic stat...to samy u MT...jedinej problem je ze ja u legpress necejtim absolutne nic...max hambace, stehna vubec a po drepech nemuzu 2 dny chodit...takze pro me je volba jasna...
A jedeš ok váhy i techniku? Když tam máš dost a jedeš na tvrdě, tak je to srovnatelný s dřepama, jestli nic necítíš tak děláš něco blbě.
JIM

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

LJ napsal:
JIM napsal:
BenX napsal:
JIM napsal:

A jedeš ok váhy i techniku? Když tam máš dost a jedeš na tvrdě, tak je to srovnatelný s dřepama, jestli nic necítíš tak děláš něco blbě.

No jelikoz sem jel legpress priblizne 10x v zivote tak to asi moc dobre nedelam...jedu ho jen ve chvili kdy mam neco se zadama nebo mam strasny bobky z drepu...a hlavne me nebavi nakladat 50ti kilovy zavazi...vetsinou jedu drep,hacken,predkopavani (mrtvola)....ted nedavno sem objevil predni drepy coz je naprosta bomba...maximalne jeste muzu zkusit vypady...nic jinyho me na nohy nenapada....jestli o necem vite rad se priucim
Jirka

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 2:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Leg-press nepovažuji za úplně bezpečný na spodní část páteře.Není to můj výmysl , to je daný postavením obratlů při samotném cviku.
Obratle v tom záběrovém okamžiku jsou ( určitý počet) v oblouku , jako pružina. V břišní části jsou u sebe, v páteřní části jsou rozevřené.
Tedy, ne jako u dřepů, kdy jsou do sebe pevně zasazené. Při předpokladu , že je technika dřepu provedena podle pravidel. Já jinek než správně provedený dřep nedovedu.
Existuje ještě leg-press úplně svislý, a ten je ještě horší. Tam nemáš zpevněné záda , skoro celá.
Dobrý je hacken - dřep.
Conan

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 3:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka napsal:
Leg-press nepovažuji za úplně bezpečný na spodní část páteře.Není to můj výmysl , to je daný postavením obratlů při samotném cviku.
Obratle v tom záběrovém okamžiku jsou ( určitý počet) v oblouku , jako pružina. V břišní části jsou u sebe, v páteřní části jsou rozevřené.
Tedy, ne jako u dřepů, kdy jsou do sebe pevně zasazené. Při předpokladu , že je technika dřepu provedena podle pravidel. Já jinek než správně provedený dřep nedovedu.
Existuje ještě leg-press úplně svislý, a ten je ještě horší. Tam nemáš zpevněné záda , skoro celá.
Dobrý je hacken - dřep.

No my se bavime jestli je vhodny drep pro "deti"
Legpress jsem Marovi doporucil misto drepu, kdyz ma s nima problemy. Jenze ten taky nechce...
U hackenu zalezi dost na jakym stroji se delaj, vetsinou me z nej silene braly kolena. A nohy jsem musel davat na podlozce dost nahoru aby se mi neprohybaly dolni zada, jak me to nutilo jit na spicky. Jde o to ze pri nich nejsou zpevnene zadove svaly jako pri normalnim drepu ale tlak na obratle je stejny. Me proste hackeny moc nejdou, ale kady jsme jiny.
Mára

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2004 3:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Conan napsal:
Jirka napsal:
Dobrý je hacken - dřep.

No my se bavime jestli je vhodny drep pro "deti"
Legpress jsem Marovi doporucil misto drepu, kdyz ma s nima problemy. Jenze ten taky nechce...
U hackenu zalezi dost na jakym stroji se delaj, vetsinou me z nej silene braly kolena. A nohy jsem musel davat na podlozce dost nahoru aby se mi neprohybaly dolni zada, jak me to nutilo jit na spicky. Jde o to ze pri nich nejsou zpevnene zadove svaly jako pri normalnim drepu ale tlak na obratle je stejny. Me proste hackeny moc nejdou, ale kady jsme jiny.

Nechám to osudu....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Puberťáci vs Dřepy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: