|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Dřepovat v 16??? |
| Ne |
|
24% |
[ 24 ] |
| Ano |
|
75% |
[ 74 ] |
|
| Celkem hlasů : 98 |
|
| Autor |
Zpráva |
Rupik

|
Zaslal: ne únor 08, 2004 7:33 pm Předmět: |
|
|
| SandmaN napsal: | | Rupik napsal: | | Kdyz sem byl ve stredu delat drepy tak sem si tam nalozil 95kg... a v sobotu tam bylo to zavazi presne tak jak sem ho tam daval !! ( |
No tim bych se radsi moc nechlubil. Jsou lidi, kteri po sobe kotouce a cinky uklizeji a tem by se tve chovani asi moc nelibilo.
Jinak se omlouvam za offtopic, ale nedalo mi. |
No ja po sobe normalne uklizim kotouce... akorat ten den zrovna sem nejak prehnal ty drepy a nejak se me uz nechtelo sundavat ty kotouce : ( no ale stejne na tom nikdo jinej nez ja necvici :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pku

|
Zaslal: ne únor 08, 2004 10:49 pm Předmět: |
|
|
Já hlasoval NE.Proč si kurvit páteř v době vývinu a růstu když mohu s klidným svědomím dělat Leg-Press po kterym to taky roste a nezatěžuje to páteř!!!
|
|
| nahoru |
|
 |
JIM

|
Zaslal: ne únor 08, 2004 10:59 pm Předmět: |
|
|
| pku napsal: | | Já hlasoval NE.Proč si kurvit páteř v době vývinu a růstu když mohu s klidným svědomím dělat Leg-Press po kterym to taky roste a nezatěžuje to páteř!!! |
No ja myslim ze Legpress je smrtka na spodni zada...nebo aspon tak to cejtim ja...
|
|
| nahoru |
|
 |
pku

|
Zaslal: ne únor 08, 2004 11:01 pm Předmět: |
|
|
| JIM napsal: | | pku napsal: | | Já hlasoval NE.Proč si kurvit páteř v době vývinu a růstu když mohu s klidným svědomím dělat Leg-Press po kterym to taky roste a nezatěžuje to páteř!!! |
No ja myslim ze Legpress je smrtka na spodni zada...nebo aspon tak to cejtim ja... | Nevim mě se zdá OK ale nehádám se.
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: po únor 09, 2004 10:47 am Předmět: |
|
|
Ja bych se tech drepu tolik nebal. Jen je potreba mit perfektne zmaknutou techniku, aby te to nelamalo, nesnazit se tam valit nejake silene vahy. Problem je jen v tom, ze perfektne drepovat se sam naucis dost tezko. Chce to nekoho kdo te bude porad opravovat a vtloukat ti do hlavy kazdou chyby do te doby, nez to budes mit dostatecne zazity.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: po únor 09, 2004 11:50 am Předmět: |
|
|
drepy ve veku <18 let rozhodne ne! skodlivost/prospesnost drepu je i v dalsim veku dost diskutabilni a odbornici se na tom sami nedokazou shodnout...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: po únor 09, 2004 11:57 am Předmět: |
|
|
| JIM napsal: |
No ja myslim ze Legpress je smrtka na spodni zada...nebo aspon tak to cejtim ja... |
a to se ja hadat budu :) Jime, tohle je fakt asi blbost... prave ze na l-pressu mas zada zafixovana o pevnou podlozku a prave u tohoto cviku ve srovnani s drepama ty spodni zada setris... samozrejme, musis to jet spravnou technikou a v momente, kdy mas nohy pokrcene, nesmis se spodnimi zady odlepovat od podlozky...
|
|
| nahoru |
|
 |
jajaja
|
Zaslal: po únor 09, 2004 12:08 pm Předmět: |
|
|
| BenX napsal: | | JIM napsal: |
No ja myslim ze Legpress je smrtka na spodni zada...nebo aspon tak to cejtim ja... |
a to se ja hadat budu :) Jime, tohle je fakt asi blbost... prave ze na l-pressu mas zada zafixovana o pevnou podlozku a prave u tohoto cviku ve srovnani s drepama ty spodni zada setris... samozrejme, musis to jet spravnou technikou a v momente, kdy mas nohy pokrcene, nesmis se spodnimi zady odlepovat od podlozky... |
Kdyz se to nebude prehanet s vahou a bude dobra technika, tak by to melo bejt v pohode. Ale ze zacatku je urcite lepsi leg press.
|
|
| nahoru |
|
 |
JIM

|
Zaslal: po únor 09, 2004 1:35 pm Předmět: |
|
|
| BenX napsal: | | JIM napsal: |
a to se ja hadat budu :) Jime, tohle je fakt asi blbost... prave ze na l-pressu mas zada zafixovana o pevnou podlozku a prave u tohoto cviku ve srovnani s drepama ty spodni zada setris... samozrejme, musis to jet spravnou technikou a v momente, kdy mas nohy pokrcene, nesmis se spodnimi zady odlepovat od podlozky... |
Hehe no asi mas pravdu...vsude de o spravnou techniku o nic jinyho...myslim ze ze drepu s rovnejma zadama se taky nemuze nic stat...to samy u MT...jedinej problem je ze ja u legpress necejtim absolutne nic...max hambace, stehna vubec a po drepech nemuzu 2 dny chodit...takze pro me je volba jasna...
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka
|
Zaslal: po únor 09, 2004 2:29 pm Předmět: Re: Puberťáci vs Dřepy |
|
|
| Tyrael napsal: | Tak jak teda Když je mi 16 mám dřepovat nebo ne!!???
Už se to tady v pár topicech probíral tak bych to rád tady v tomhle shrnul! |
Vy se fakt bavíte o tom zda při posilování používat disciplínu „ dřepy „ ???????
Správně provedené dřepy ( technicky) jsou nedílnou součástí posilování, jelikož mají vliv na růst celého těla, včetně kardiovaskulárního rozvoje !
Ve vzpírání se dřepy dělaly již od 12ti let. Samozřejmě také třeba výskoky na „ Švédskou bednu „ , sounož 50x.
Nebo trojskok sounož ….. atd. Tady šlo ale také o výbušnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: po únor 09, 2004 2:29 pm Předmět: |
|
|
| JIM napsal: | | BenX napsal: | | JIM napsal: |
Hehe no asi mas pravdu...vsude de o spravnou techniku o nic jinyho...myslim ze ze drepu s rovnejma zadama se taky nemuze nic stat...to samy u MT...jedinej problem je ze ja u legpress necejtim absolutne nic...max hambace, stehna vubec a po drepech nemuzu 2 dny chodit...takze pro me je volba jasna... | A jedeš ok váhy i techniku? Když tam máš dost a jedeš na tvrdě, tak je to srovnatelný s dřepama, jestli nic necítíš tak děláš něco blbě.
|
|
| nahoru |
|
 |
JIM

|
Zaslal: po únor 09, 2004 2:36 pm Předmět: |
|
|
| LJ napsal: | | JIM napsal: | | BenX napsal: | | JIM napsal: |
Hehe no asi mas pravdu...vsude de o spravnou techniku o nic jinyho...myslim ze ze drepu s rovnejma zadama se taky nemuze nic stat...to samy u MT...jedinej problem je ze ja u legpress necejtim absolutne nic...max hambace, stehna vubec a po drepech nemuzu 2 dny chodit...takze pro me je volba jasna... | A jedeš ok váhy i techniku? Když tam máš dost a jedeš na tvrdě, tak je to srovnatelný s dřepama, jestli nic necítíš tak děláš něco blbě. |
No jelikoz sem jel legpress priblizne 10x v zivote tak to asi moc dobre nedelam...jedu ho jen ve chvili kdy mam neco se zadama nebo mam strasny bobky z drepu...a hlavne me nebavi nakladat 50ti kilovy zavazi...vetsinou jedu drep,hacken,predkopavani (mrtvola)....ted nedavno sem objevil predni drepy coz je naprosta bomba...maximalne jeste muzu zkusit vypady...nic jinyho me na nohy nenapada....jestli o necem vite rad se priucim
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka
|
Zaslal: po únor 09, 2004 2:46 pm Předmět: |
|
|
Leg-press nepovažuji za úplně bezpečný na spodní část páteře.Není to můj výmysl , to je daný postavením obratlů při samotném cviku.
Obratle v tom záběrovém okamžiku jsou ( určitý počet) v oblouku , jako pružina. V břišní části jsou u sebe, v páteřní části jsou rozevřené.
Tedy, ne jako u dřepů, kdy jsou do sebe pevně zasazené. Při předpokladu , že je technika dřepu provedena podle pravidel. Já jinek než správně provedený dřep nedovedu.
Existuje ještě leg-press úplně svislý, a ten je ještě horší. Tam nemáš zpevněné záda , skoro celá.
Dobrý je hacken - dřep.
|
|
| nahoru |
|
 |
Conan

|
Zaslal: po únor 09, 2004 3:26 pm Předmět: |
|
|
| Jirka napsal: | Leg-press nepovažuji za úplně bezpečný na spodní část páteře.Není to můj výmysl , to je daný postavením obratlů při samotném cviku.
Obratle v tom záběrovém okamžiku jsou ( určitý počet) v oblouku , jako pružina. V břišní části jsou u sebe, v páteřní části jsou rozevřené.
Tedy, ne jako u dřepů, kdy jsou do sebe pevně zasazené. Při předpokladu , že je technika dřepu provedena podle pravidel. Já jinek než správně provedený dřep nedovedu.
Existuje ještě leg-press úplně svislý, a ten je ještě horší. Tam nemáš zpevněné záda , skoro celá.
Dobrý je hacken - dřep. |
No my se bavime jestli je vhodny drep pro "deti"
Legpress jsem Marovi doporucil misto drepu, kdyz ma s nima problemy. Jenze ten taky nechce...
U hackenu zalezi dost na jakym stroji se delaj, vetsinou me z nej silene braly kolena. A nohy jsem musel davat na podlozce dost nahoru aby se mi neprohybaly dolni zada, jak me to nutilo jit na spicky. Jde o to ze pri nich nejsou zpevnene zadove svaly jako pri normalnim drepu ale tlak na obratle je stejny. Me proste hackeny moc nejdou, ale kady jsme jiny. _________________ Tomi99: můžu sem hodit video, ve kterém dám několik reps se správnou technikou (50kg) a potom si naložím 100kg a dám jednu reps s fake technikou. (o MT)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mára

|
Zaslal: po únor 09, 2004 3:29 pm Předmět: |
|
|
| Conan napsal: | | Jirka napsal: | Leg-press nepovažuji za úplně bezpečný na spodní část páteře.Není to můj výmysl , to je daný postavením obratlů při samotném cviku.
Dobrý je hacken - dřep. |
No my se bavime jestli je vhodny drep pro "deti"
Legpress jsem Marovi doporucil misto drepu, kdyz ma s nima problemy. Jenze ten taky nechce...
U hackenu zalezi dost na jakym stroji se delaj, vetsinou me z nej silene braly kolena. A nohy jsem musel davat na podlozce dost nahoru aby se mi neprohybaly dolni zada, jak me to nutilo jit na spicky. Jde o to ze pri nich nejsou zpevnene zadove svaly jako pri normalnim drepu ale tlak na obratle je stejny. Me proste hackeny moc nejdou, ale kady jsme jiny. |
Nechám to osudu....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|