Ross Enamait, trener atletov, najviac asi boxerov....
http://www.rossboxing.com/aboutus.html
Sam je v perfektnej forme a svojmu fachu zjavne rozumie.Taketo treningy som mal asi na mysli, ked som debatoval s jongim a petrom77 a kulturistickych a inych metodach v ne-kultackych sportoch.
Přímo to nenavazuje na obsah diskuze, ale myslím že spousta lidí by si z tohohle článku mohla vzít užitečné informace. Pokud znáte Pavla Tsatsoulina a chcete se dozvědět proč že je jedním z nejrespektovanějších trenérů (ne kulturistických) na světě, čtěte, pokud ho neznáte, zastyďte se a čtěte taky:
http://www.t-nation.com/readArticle.do?id=460503
Jestli chlapci někdo nemluvíte (resp. nečtete) anglicky, napište mi p.m, klidně to přeložim rád se v aj cvičim
a ja jen doplnim druhy dil a myslim ze kazdy kdo se chce zlepsovat by si to mel minimalne poradne precist a zamyslet se nad tim
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
jen pro zajimavost, nejake hezke funkcni treninky ktere uz tady nekde probehly ale pro osvezeni pameti... je to ale trochu narocnejsi nez bezny trenink ktery jeden vetsina lidi ve fitkach :)
trochu sily a kondice
trochu svihadla... pozor at se vam nezamota hlava :)
tak to si taky quotnu :). that´s it funkcni raw power od hlavy k pate.
Taky něco k tématu topicu:
Hlavní důvod, proč cvičím je, že mě to nehorázně baví...a taky chci bejt silnej a trochu nějak vypadat, což se sice nedaří, ale časem to snad přijde :))
A docela mě zaráží, že je tu registrovanejch takovejch tisíc uživatelů a v anketě jich přispělo tak málo...docela škoda, mohl to bejt dobrej průzkum...
_________________ Čeho nedosáhneš silou, toho dosáhneš ještě větší silou, čeho nedosáhneš ještě větší silou, toho dosáhneš kladivem!!!
_________________ Mám za přátele marnotratné muže
z nás každý rád svou hřivnu zakopá
my do svých vlasů vplétáme si růže
a po nás? Což! Ať přijde potopa!
Ja cvicim,abych se sam sobe libil :) (-nesvalnate telo se mi nelibi,navic mam par genetickych chyb,ktere se daji svalama zamaskovat) Zatim,jak zjistuju,libi se mi byt prase Jinak muj cil je byt opravdu velky a mit ploche bricho (cihly me nezajimaji a pruhy jedine na ramenou). Take se mi dost libi vyrisovana stehna,ale to se uvidi pozdeji A toto vsechno by mi nestacilo,kdybych nebyl take silnej,to je pro me rovnez dulezite.
Je úplně jedno co cvičíš a jak cvičíš. Můžeš klidně procvičovat bicepsy s jednoručkou o koleno, ale musíš k tomu používat mozek! Kulturista přijde a dá se sérii o koleno a na konci přidá čtyři vynucené opakování. A takových sérií udělá ještě pět. Člověk co má všech pět pohromadě by dokázal vykouzlit svalový růst i z tohohle prachmizerného cviku, ovšem za předpokladu, že by použil jednoduchou lineární periodizaci, která říká, že tělo je určitou dobu schopno přizpůsobovat se vzrůstajícímu zatížení. Začal by jeden týden třeba s 12-kilovou jednoručkou, udělal s ní třeba pět sérií po pěti opakováních a přiští týden by si vzal 14-kilovou, další 16 a tak by pokračoval dokud by to šlo. Pak by se to zaseklo, dal by si lehčí týden a pokračoval zase jinak.
Ruhl má na HC tréninkový log, přibral necelé tři kila za dva týdny. Předtím cvičil kulturistický split a nerostl prakticky vůbec. Stejný člověk, stejná strava, jiný trénink. Stačí to jako důkaz, že svaly můžou růst, a dokonce velice rychle - pokud se cvičí správně?
Ruhl má na HC tréninkový log, přibral necelé tři kila za dva týdny. Předtím cvičil kulturistický split a nerostl prakticky vůbec. Stejný člověk, stejná strava, jiný trénink. Stačí to jako důkaz, že svaly můžou růst, a dokonce velice rychle - pokud se cvičí správně?
Všechno beru, jen jen třeba dodat, že Ruhl začal brát se začátkem cyklu Krealkalyn a ten předtím nebral. Nepochybuju, že cvičí lépe, ale asi to nebudou jen 3 kila čistých svalů.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Všechno beru, jen jen třeba dodat, že Ruhl začal brát se začátkem cyklu Krealkalyn a ten předtím nebral. Nepochybuju, že cvičí lépe, ale asi to nebudou jen 3 kila čistých svalů.
nechme ho to dojet do konce, pak se uvidí, s tím krealkalynem máš pravdu. Ale je teprv v půlce, když nebude blbnout a škrtit jídlo, bude toho mnohem víc...
nechme ho to dojet do konce, pak se uvidí, s tím krealkalynem máš pravdu. Ale je teprv v půlce, když nebude blbnout a škrtit jídlo, bude toho mnohem víc...
Souhlasím, uvidímě. Ještě chce pokračovat 2 týdny, pak se snad bohatě podělí o výsledky.
_________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru