konečné řešení aneb totální válka

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 25, 26, 27  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - konečné řešení aneb totální válka  Úvodní stránka -> Trénink -> konečné řešení aneb totální válka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

cvičím aby ze mě byl:
kulturista (závodní úroveň)
14%
 14%  [ 34 ]
silný chlap/žena :) (powerlifter/strongman atd.)
35%
 35%  [ 86 ]
plážový kulturista (beachboy)
17%
 17%  [ 41 ]
fighter/atlet/cokoliv dalšího (fitko jako součást přípravy))
13%
 13%  [ 33 ]
zdravý člověk (kondiční a zdravotní cvičení)
12%
 12%  [ 30 ]
něco jiného (specifikuj)
6%
 6%  [ 15 ]
Celkem hlasů : 239

Autor Zpráva
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Freimen napsal:
70% není dramaticky a to tempo jsem už změnil, v tom jsem se mýlil, i když jsem to tak cvičil a mělo to skvělé výsledky...

I já si myslím. Zde uváděný Ruhl, jako příklad dříve špatně trénujícího kulturisty a nyní dramaticky rostoucího cvičí ve třetím týdnu Korteho:

dřep s 80% z 1RM
bench s 73% z 1RM
přítahy s 84% z 1RM.

Jde o tu lineární periodizaci, ne o přesná desetinná čísla. Toť můj názor.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Freimen napsal:
70% není dramaticky a to tempo jsem už změnil, v tom jsem se mýlil, i když jsem to tak cvičil a mělo to skvělé výsledky...

I já si myslím. Zde uváděný Ruhl, jako příklad dříve špatně trénujícího kulturisty a nyní dramaticky rostoucího cvičí ve třetím týdnu Korteho:

dřep s 80% z 1RM
bench s 73% z 1RM
přítahy s 84% z 1RM.

jo...korte je dobrej...i když Ruhl není dobrej příklad...je mu 16?17?...pokud člověk není sportovní antitalent...roste v tomto věku jako z vody skoro po čemkoliv...
Freimen

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

daymoon napsal:
Freimen napsal:

dřep s 80% z 1RM
bench s 73% z 1RM
přítahy s 84% z 1RM.

tak proč ti samí lidé mají kecy na mých 70%??? Ti samí, kteří mu tenhle trénink napsali...

Co mi ale přijde ponejvíce vtipné je, že babovka napíše, že Ruhl přibral za 3 týdny 4kg
(nemluvě o nenáviděném krealkalynu)

Napsat to 99,99% lidí (zkrátka těm, co nepsal trénink), tak babovka bude první, který napíše : "pche, za 3 týdny nikdy nemůžeš přibrat 4kila svalů, je to jen rosol a voda"
Bara

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
když si jdete zaplavat...trenujete start z bloků?...když jdete bruslit...trenujete dynamiku a specializujete se?...když jezdíte na kole?...trenujete na to abyste mohli v kopci spurtovat?....když masírujete přítelkyni - máte kurz z fyzioterapie?když jedete autem..projíždíte zatáčku řízeným smykem ?...proč ne?...vždyť kresta to tak dělá...a je dokázaný, že tu zatáčku projedete mnohem rychleji...jsou na to studie......tak proč by někdo, kdo bere fitko jako relax...jako místo kde si může odpočinout a odprostit se od pracovních povinností...stresu - měl trenovat tak jak velí poslední vědecká studie věnovaná zatížení vastus lateralis?...proč?

pokud má někdo fitko jako doplněk k atletice, boxu apod...neříkám ani slovo

...pokud se někdo věnuje liftu nebo BB...to už vůbec ne...ale ten fanatismus s kterým se tu doslova nutí do nějakýho typu treninku...ten je zarážející...

tvrzení že pokud nebudete cvičit tak jak vám někteří místní guruové tvrdí...že se nezlepšíte je omyl...k cíli vede několik cest...je pravda, že některé jsou delší a bolestivější než ty druhé...ale kdo z vašeho okolí si chodí do fitka zacvičit prostě proto,ž e se pak cítí líp...má lepší náladu...trávení...cokoliv...a kdo z vašich známých tam chodí kvůli tomu aby benchoval v 2 vrstvém dresu nebo byl účastníkem mčr v kulturistice?

To je pravda Deadlifte.Stejně většina těch co tu radí jak jet Liftersky ani sílu nikdy mít nebudou a pokud ano,tak je v životě k ničemu.A stejně tak ti co tu hlásají jak valit BB splity nikdy nebudou mít svaly kulturistů a i kdyby ,tak k ničemu nebudou.Ještě jsem neviděl nikoho kdo by na tom zbohatnul nebo dlouhodobě profitoval.Hodně lidí podřídí té fanatické myšlence dosáhnout něčeho vše a zapomínají,že život má hlavní atributy jiné.Nebo má někdo příklad z praxe k čemu je biceps 50 cm či MT 300 kg?Proto tvrdím,že většina lidí zde,ať už hlasovali jakkoli jsou pouze kondiční cvičenci.Já jsem třeba dal na radu a jedu HST a musím říct,že je to zatím velice příjemná změna.jsem kondiční cvičenec.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
AHOLA

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokial ide o mna, tak som trochu puntickar. Ked som skusal nejaku rutinu, vzdy som radsej vychadzal z originalu co najpresnejsie...Dosadit do tabulky nie je ziadna drina. Ale pridavat 2.5 kg je niekedy matuce....Ak niekto drepuje 200 kg a bude pridavat 2.5 kg, je to nieco uplne ine, ako ked bude pridavat 2.5 kg mladik drpujuci so 70-80 kg Preto sa hra na percenta, aj ked sa to moze niekomu zdat stupidne. Rovnako ako sa ludom v posilke zda stupidny trening. dennik, ja si ho vediem rad, pomaha mi....
kid

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cz.petab napsal:

Cvičení pro zdraví můžeš dělat se svým fyzioterapeutem, v posilovně to s tím zrovna moc společného nemá.

Také můžeš cvičit v posilovně se svým fyzioterapeutem

Správně sestavený trénink nutně musí obsahovat v dlouhodobém cyklování jak prvky používané trojbojaři tak i kulturisty. Takže nějaké extra dělení bych teda nepodporoval.

Sám cvičím pro zdraví, abych se na pláži mohl v duchu posmívat tlustým červům, co tam leží a nebál se zvednout tašku s nákupem.
Daniel-James

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jongi napsal:
Já už jen krmím v parku holuby a se slzou v oku oprašuju medaili z krajskýho přeboru.

aaaaaaaaaha

Sabonis

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 12:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Slayter napsal:
Deadlift napsal:
když si jdete zaplavat...trenujete start z bloků?...když jdete bruslit...trenujete dynamiku a specializujete se?...když jezdíte na kole?.......

ty diskuze tu kdysi vznikly proto,ze se nekteri ptali,jak dal pri stagnaci presto ze dodrzovali to co jim psali v magazinech a rikali certifikovani treneri

nevim kolik lidi na ktere se tu odpovidalo,jak tvrdis sem prisli s vetou,jde mi jen o to si zablbnout a je mi fuk,jestli se zlepsim nebo ne.. vetsinou to byly zoufale dotazy "cvicim 3 roky a nezlepsuju se" apod...

Presne tak.
Neni problem v tom , ze nekdo cvici pro radost a vysledky ho nezajimaji, nebo kdyz nekdo ma problemy treba s koleny a necvici kvuli tomu drepy.
Lide navstevujici tohle forum vetsinou chteji vysledky. Diskuze o treninku by mela byt o tom , zda dane principy (at kulturisticke,lifterske nebo treba i baletacke) funguji ci ne .
jongi

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Danieli, by mě zajímalo co si zadal do vyhledavače
Daniel-James

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jongi napsal:
Danieli, by mě zajímalo co si zadal do vyhledavače

v tomto pripade uz jsem to mel v kompu a nasel jsem to na priestove foru.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 1:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sabonis napsal:
Slayter napsal:
Deadlift napsal:
když si jdete zaplavat...trenujete start z bloků?...když jdete bruslit...trenujete dynamiku a specializujete se?...když jezdíte na kole?.......

ty diskuze tu kdysi vznikly proto,ze se nekteri ptali,jak dal pri stagnaci presto ze dodrzovali to co jim psali v magazinech a rikali certifikovani treneri

nevim kolik lidi na ktere se tu odpovidalo,jak tvrdis sem prisli s vetou,jde mi jen o to si zablbnout a je mi fuk,jestli se zlepsim nebo ne.. vetsinou to byly zoufale dotazy "cvicim 3 roky a nezlepsuju se" apod...

Presne tak.
Neni problem v tom , ze nekdo cvici pro radost a vysledky ho nezajimaji, nebo kdyz nekdo ma problemy treba s koleny a necvici kvuli tomu drepy.
Lide navstevujici tohle forum vetsinou chteji vysledky. Diskuze o treninku by mela byt o tom , zda dane principy (at kulturisticke,lifterske nebo treba i baletacke) funguji ci ne .
...to je zase špatně...jsou lidé kteří dosáhnou úspěchu na soutěžních prknech treninkem fullbody....jiní trenují partii jednou do týdne a vypadají stejně ( pomineme - li AS ) to že někdo napíše, že mu zabral double devasting system a díky němu prolomil stagnaci neznamená, že ten systém je dobrej i pro mě...nebo ano?...jistě že ne!

je to jednoduchá matematika...počet kg navzpíraných na čince za jednotku času....pak přiměřený odpočinek - střídání fázi s vysokým či nízkým objemem...intenzitou a rege období...případně úplné pauzy...strava...prostě periodizace...rozložení roku do několika fází z nichž každá má svůj úkol....svůj smysl....nejen z pohledu skladby treninku, ale i stravování a regeneraceale tohle může udělat i kondičák...neznamená to nutně že budu do konce života cvičit prsa biceps se stejným počtem serii, opakování a vahou...tím , že někdo nepřejme mocně prosazované názory skupinky lidí se přeci nepasuje do role nějakého blbce...treninkových systémů jsou stovky....myslím, že každý z vás stejně nezkusí ani desetinu...co funguje?...nedá se říct že daný systém pokud není naprosto špatně konstruován nefunguje...budu cvičit GVT...bude asi fungovat...dám první fázi...druhou...po ní první...ejhle - výsledky budou slabší...proč?...je to o rozložení treninku v čase...kolikrát trenink který nám nefunguje teď může být prospěšný třeba za půl roku, kdy budeme cvičit silově trojky...další věcí jsou nějak specializované treninky...zaměřené na zaostávající partie...další věcí to, že pokud má někdo nějaké pohybové omezení - nemůže slepě přejmout zcela vše...podíval bych se na naši kult. scénu...na mčr...kolik procen lidí tam používá třeba HST?...dva?...tři?....ano - berou AS...ano - budu tu poslouchat, že s AS je fuk jak nebo jestli vůbec cvičíte...ale řekněte mi...nebyly by s HST dál?...nejsou tedy hloupí, že tak necvičí?....teď naopak - podívejme se na postavy těch , kteří tyto systémy prosazují...někteří z nich jistě berou AS...proč nejsou účastníky mčr?...prostě asi po sté - nedá se říct že pouze ta naše cesta je dobrá...to mi připomíná člověka s dynamitem u pasu na blízkém východě...a asi tak pozitivně přijímá běžný uživatel fora výkřiky propagátorů jinak velmi dobrých tr. systémů....

P.S. osobně mám třeba rád atletiku...kdybych se jí věnoval víc než jen tím, že se občas proběhnu...samozřejmě bych využil principy periodizace a nalajnovanej trenink na x týdnů dopředu...to je samozřejmost...svým dlouhým výstupem jsem jen chtěl vyjádřit svoji nespokojenost s tím, že je tu doslova vnucováno něco jako zlaté tele a jen to jediné je považováno za správné...vše ostatní je špatně - tak to prostě není...na takto "špatných" tr. vyrostli generace kulturistů...mistrů čř, ME, MS...Mr. Olympia...takže zase úplně špatně nebylo....a na doping se taky nedá donekonečna svádět vše.
ygg

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen na okraj .... čím člověk cvičí déle a lépe zná své tělo a to jak reaguje, tím širší pole má pro nějaké modifikace čehokoli. Takže pokud někdo jede nějaku rutinu, a nejel jich už mraky, je dle mého soudu rozumné se do toho moc nesrat, a odjet ji tak, jak je autorem napsána (s výjimkou nějakých zdrav. problémů, tam je úprava samozřejmě ok). Na závěr vyhodnotit, a v případě spokojenosti příště i modifikovat. Je to stejné jako s technikou cviku...když do posilky přijde nováček, tak by ho trenér měl učit korektní, řekněme "učebnicové", provedení cviku. Až se tu techniku naučí a začne díky zkušenostem vnímat co a ja a kdy mu opravdu zabírá, a co naopak ne..není důvod, aby si tu techniku nepřizpůsobil.

Osobně se mi moc líbil ten Renův příměr s řízením auta....
Ondřej1

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
...to je zase špatně...jsou lidé kteří dosáhnou úspěchu na soutěžních prknech treninkem fullbody....jiní trenují partii jednou do týdne a vypadají stejně ( pomineme - li AS ) to že někdo napíše, že mu zabral double devasting system a díky němu prolomil stagnaci neznamená, že ten systém je dobrej i pro mě...nebo ano?...jistě že ne!

je to jednoduchá matematika...počet kg navzpíraných na čince za jednotku času....pak přiměřený odpočinek - střídání fázi s vysokým či nízkým objemem...intenzitou a rege období...případně úplné pauzy...strava...prostě periodizace...rozložení roku do několika fází z nichž každá má svůj úkol....svůj smysl....nejen z pohledu skladby treninku, ale i stravování a regeneraceale tohle může udělat i kondičák...neznamená to nutně že budu do konce života cvičit prsa biceps se stejným počtem serii, opakování a vahou...tím , že někdo nepřejme mocně prosazované názory skupinky lidí se přeci nepasuje do role nějakého blbce...treninkových systémů jsou stovky....myslím, že každý z vás stejně nezkusí ani desetinu...co funguje?...nedá se říct že daný systém pokud není naprosto špatně konstruován nefunguje...budu cvičit GVT...bude asi fungovat...dám první fázi...druhou...po ní první...ejhle - výsledky budou slabší...proč?...je to o rozložení treninku v čase...kolikrát trenink který nám nefunguje teď může být prospěšný třeba za půl roku, kdy budeme cvičit silově trojky...další věcí jsou nějak specializované treninky...zaměřené na zaostávající partie...další věcí to, že pokud má někdo nějaké pohybové omezení - nemůže slepě přejmout zcela vše...podíval bych se na naši kult. scénu...na mčr...kolik procen lidí tam používá třeba HST?...dva?...tři?....ano - berou AS...ano - budu tu poslouchat, že s AS je fuk jak nebo jestli vůbec cvičíte...ale řekněte mi...nebyly by s HST dál?...nejsou tedy hloupí, že tak necvičí?....teď naopak - podívejme se na postavy těch , kteří tyto systémy prosazují...někteří z nich jistě berou AS...proč nejsou účastníky mčr?...prostě asi po sté - nedá se říct že pouze ta naše cesta je dobrá...to mi připomíná člověka s dynamitem u pasu na blízkém východě...a asi tak pozitivně přijímá běžný uživatel fora výkřiky propagátorů jinak velmi dobrých tr. systémů....

P.S. osobně mám třeba rád atletiku...kdybych se jí věnoval víc než jen tím, že se občas proběhnu...samozřejmě bych využil principy periodizace a nalajnovanej trenink na x týdnů dopředu...to je samozřejmost...svým dlouhým výstupem jsem jen chtěl vyjádřit svoji nespokojenost s tím, že je tu doslova vnucováno něco jako zlaté tele a jen to jediné je považováno za správné...vše ostatní je špatně - tak to prostě není...na takto "špatných" tr. vyrostli generace kulturistů...mistrů čř, ME, MS...Mr. Olympia...takže zase úplně špatně nebylo....a na doping se taky nedá donekonečna svádět vše.
Přesně tohle se tady snažím celou dobu říct. Celá diskuze se točí okolo toho, že je tu pár lidí, co chtějí mít za každou cenu pocit, že oni cvičí nejlépe a použijou jakékoliv argumenty, jenom aby je někdo o tuto iluzi nepřipravil.

A ještě k argumentu, že závodní kulturisti můžou cvičit cokoliv, když berou AS a budou mít stejné výsledky. To je jako bych řekl, že závodní lifter sype, a proto může cvičit jakkoliv. Nebo že já nevím sprinteři můžou trénovat jakkoliv, když sypou a takto pokračovat s každým sportem. To je prostě jen kydání špíny na ty, co něco dokázali těmi, co si o sobě jen hodně myslí. Sype spousta lidí a z některých jsou jen oteklé neforemné příšery s beďarama a z jiných jsou šampióni s perfektní postavou. Rozdíl je v tréninku, v nasazení a zapálení pro věc.

Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
Sabonis

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Sabonis napsal:
Slayter napsal:
Deadlift napsal:

Presne tak.

Samozrejme, ze si nemyslim, ze je pouze jedna cesta spravna, a rad si polechnu nazory jak zastance full body tak zastance kulturistickeho treninku jednou tydne. Ne myslim si ze z meho prispevku vyznelo , ze povazuji pouze jeden typ treninku za spravny.
Ja reagoval pouze na ten rozdil mezi cvicenim pro radost a cvicenim kvuli vysledkum.
cz.petab

PříspěvekZaslal: út září 18, 2007 2:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Sype spousta lidí a z některých jsou jen oteklé neforemné příšery s beďarama a z jiných jsou šampióni s perfektní postavou. Rozdíl je v tréninku, v nasazení a zapálení pro věc.

Rozhodně bych nepodceňoval vliv genetických předpokladů ani případného rozdílu v kvalitě kůry.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - konečné řešení aneb totální válka Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 25, 26, 27  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: