Národní knihovna

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Národní knihovna  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Národní knihovna
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Líbí se vám návrh nové Národní knihovny?
ANO
43%
 43%  [ 25 ]
NE
56%
 56%  [ 32 ]
Celkem hlasů : 57

Autor Zpráva
Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 11:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Kdyby byli ve společnosti pouze lidi, co chtějí kolem sebe vidět jen to, co už znají, a kteří mají strach z jakékoliv změny, tak stále ještě běháme v kůžích a bydlíme v jeskyni. Protože jak by to vypadalo postavit vedle krásné kamenné jeskyně nějakou hnusnou moderní chatrč? S tím přeci nemůžeme souhlasit.

Dobrý příklad je ta Eiffelovka, ve své době naprosto kontroverzní stavba, která "bude hyzditi Paříž" a dnes asi vůbec nejznámější stavba Evropy.

Já nemám strach ze změny. Ale co se mi nelíbí, ba přímo hnusí přeci nemohu chválit! Už jsem to napsala, že budova by se hodila někam do zábavního parku vedle prodejny žužu hadů a cukrové vaty například , nebo by mohla jako aquapark někde na kraji města.

Nejsem odborník, ale vím, že pokud si chcete postavit dům např. na vesnici, musíte respektovat ráz té vesnice, jinak vám nevydají stavební povolení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hytuk napsal:
Pokud by se měli lidi řídit tím cos tady napsala jen těžko by lidstvo zažilo něco jako vývoj. Ke knihovně dodávám že se naprostá většina uměleckých děl v době svého vzniku nesetkala s kladnou odezvou široké veřejnosti, zdá se totiž, že narozdíl od potřebných vyjadření veřejnosti ke v všeobecným změnám způsobeným např. politickými rozhodnutími (ale o věcech které z politiky vycházejí,nikoliv o čemkoliv do čeho chce politika zasáhnout) je veřejnost tím nejhloupějším a nejpovrchnějším soudcem. Argumentovat tím, že půjdu po letné s dětma a z toho monstra se mi zvedne žaludek, je hloupost nad hloupost a pádnějšího argumentu laik jen těžko dohledá. V tomhle smyslu chápu Kaplického požadavek na odbornou, nikoliv veřejnou diskuzi. Jak řekl někdo z MIB: člověk je chytrý, ale lidi jsou blbí

To jsem nenapsala já, ale arch. Adolf Loos.

Já jsem jen vyjádřila svůj názor, že se mi budova nelíbí. Nikomu ho přeci necpu.
A proto jsem asi jen část hloupé, omezené a povrchní veřejnosti, jak jsi to tady napsal....Jdu se vrátit ke smetáku a k plotně, vzdám se hlasovacího práva, přestřihnu si i občanku..
Zeleny Jëlen

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 12:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diano to nic, to je v naší společnosti proti proudu,tak je hned neznalec a deb**. normál
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 12:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeleny Jëlen napsal:
Diano to nic, to je v naší společnosti proti proudu,tak je hned neznalec a deb**. normál

Kdybych neznal situaci, tak bych si podle toho co jsi teď napsal myslel, že celá republika, až na pár vyjímek, je pro knihovnu.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
hytuk

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 1:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
hytuk napsal:
Pokud by se měli lidi řídit tím cos tady napsala jen těžko by lidstvo zažilo něco jako vývoj. Ke knihovně dodávám že se naprostá většina uměleckých děl v době svého vzniku nesetkala s kladnou odezvou široké veřejnosti, zdá se totiž, že narozdíl od potřebných vyjadření veřejnosti ke v všeobecným změnám způsobeným např. politickými rozhodnutími (ale o věcech které z politiky vycházejí,nikoliv o čemkoliv do čeho chce politika zasáhnout) je veřejnost tím nejhloupějším a nejpovrchnějším soudcem. Argumentovat tím, že půjdu po letné s dětma a z toho monstra se mi zvedne žaludek, je hloupost nad hloupost a pádnějšího argumentu laik jen těžko dohledá. V tomhle smyslu chápu Kaplického požadavek na odbornou, nikoliv veřejnou diskuzi. Jak řekl někdo z MIB: člověk je chytrý, ale lidi jsou blbí

To jsem nenapsala já, ale arch. Adolf Loos.

Já jsem jen vyjádřila svůj názor, že se mi budova nelíbí. Nikomu ho přeci necpu.
A proto jsem asi jen část hloupé, omezené a povrchní veřejnosti, jak jsi to tady napsal....Jdu se vrátit ke smetáku a k plotně, vzdám se hlasovacího práva, přestřihnu si i občanku..

V žádnym případě jsem nic z toho co jsem napsal nemyslel na tebe, ač když si to teď po sobě čtu, to tak trochu mohlo vyznít takže promiň.
faye
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 1:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To prece nemuzou myslet vazne ... vzdyt to vubec nejde s okolim a je to tam jak pest na oko. Praha je vyhlasena svym vzhledem vsude po svete a tohle je proste priserny.
Ondřej1

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 1:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Nejsem odborník, ale vím, že pokud si chcete postavit dům např. na vesnici, musíte respektovat ráz té vesnice, jinak vám nevydají stavební povolení.
Na to neexistuje žádné pravidlo, to je většinou na libovůli příslušného stavebního úřadu a pravidla jsou většinou velice hloupá, např. každý dům se šikmou střechou je OK, každý s rovnou střechou je špatný. No nevím, jestli je tohle hledisko kvalitní architektury. Mně se naopak vždy líbilo propojení staré architektury a nové, to je prostě vývoj. To by nám taky mohlo připadat, že petřínská rozhledna je špatná, protože je to moderní ocelová stavba hyzdící panorama Hradčan. Nebo, že stojí vedle sebe gotika a renesance...

Edit: Vyrýsoval jsem a vidím, že tam nikdy žádné svaly nebyly :)
Ondřej1

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 1:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

faye napsal:
[img]To prece nemuzou myslet vazne ... vzdyt to vubec nejde s okolim a je to tam jak pest na oko. Praha je vyhlasena svym vzhledem vsude po svete a tohle je proste priserny.
Ano, správně, stop moderní architektuře, již nikdy více podobné zrůdné výstřelky chorých mozků (viz obrázek)

Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Diana napsal:
Na to neexistuje žádné pravidlo, to je většinou na libovůli příslušného stavebního úřadu a pravidla jsou většinou velice hloupá, např. každý dům se šikmou střechou je OK, každý s rovnou střechou je špatný. No nevím, jestli je tohle hledisko kvalitní architektury. Mně se naopak vždy líbilo propojení staré architektury a nové, to je prostě vývoj. To by nám taky mohlo připadat, že petřínská rozhledna je špatná, protože je to moderní ocelová stavba hyzdící panorama Hradčan. Nebo, že stojí vedle sebe gotika a renesance...

V tomhle nemáš pravdu. Pravidla pro stavbu jsou opravdu danná. Vím to z vlastní zkušenosti. Realita ovšem bývá trochu jiná, protože peníze jsou mocné a lidé úplatní.

Názor na diskutovanou stavbu je dán estetickým cítěním každého jedince a to je pochopitelně rozdílné. Stejně jako v oblékání nebo ve vybavení bytu apod.
faye
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondreji sorry, ale tohle snad ani nemyslis vazne a vtipny mi to teda vubec neprislo.
Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
faye napsal:
[img]To prece nemuzou myslet vazne ... vzdyt to vubec nejde s okolim a je to tam jak pest na oko. Praha je vyhlasena svym vzhledem vsude po svete a tohle je proste priserny.
Ano, správně, stop moderní architektuře, již nikdy více podobné zrůdné výstřelky chorých mozků (viz obrázek)

Čertík by z krabičky nevyletěl dřív...
Faye jen vyjádřila svůj vlastní názor, tak proč ta ironie?
Ondřej1

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diana napsal:
Jenom udávám příklad spojení staré architektury s velmi moderní, která ve své době taky mnohé staromilce rozčilovala a dnes přijde všem naprosto normální, ba dokonce krásná. Uvidíte, že jednou bude i Jižní město pod patronátem UNECSO, jakožto ojedinělý komplex...

Ondřej1

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

faye napsal:
Ondreji sorry, ale tohle snad ani nemyslis vazne a vtipny mi to teda vubec neprislo.
to nemělo být vtipné, jen jsem srovnal dva obdobné případy

Diana

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ondřej napsal:
Diana napsal:
Jenom udávám příklad spojení staré architektury s velmi moderní, která ve své době taky mnohé staromilce rozčilovala a dnes přijde všem naprosto normální, ba dokonce krásná. Uvidíte, že jednou bude i Jižní město pod patronátem UNECSO, jakožto ojedinělý komplex...

To určitě neuvidíme, protože i kdyby se tak stalo ( taky se to stát nemusí ), tak všichni budeme čuchat ke kořínkům.
A srovnávat vzdušný vzhled Petřínské rozhledny s fialovo-zeleným obrovským monolitem snad ani nelze.
tysonek
Anonymní

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mě ta knihovna alias Chobotnice tedy spíš připomíná cirkusový šapitó

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Národní knihovna Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: