Ovesné vločky

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 51, 52, 53  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ovesné vločky  Úvodní stránka -> Kuchařka -> Ovesné vločky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
fimima

PříspěvekZaslal: ne listopad 04, 2007 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S jogurtem a občas k tomu granko,možna skusim taky mixovany po ranu je to hned
Softimager

PříspěvekZaslal: ne prosinec 09, 2007 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ovsene vlocky - 300 g denne, s mlekem + med + kakao
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hydr0gen

PříspěvekZaslal: po prosinec 24, 2007 3:43 pm    Předmět: Ovesné vločky mobilně! Odpovědět s citátem

Napadlo mě, že by Vás mohl zajímat způsob jak si udělat ovesné vločky, aby se to dalo jíst a zároveň někam vzít jako sváča, pokud si to člověk nemá možnost uvařit/rozmíchat atd...

Jedná se jednoduše o vločkový nákyp. Standardně se uvaří vločková kaše (jako fakt uvaří, ať je to měkký - alespoň 5 min. varu a míchat) a nechá vychladit.

Řeknu svůj postup, ale pro své účely a např. podle striktnosti diety uberete tuk/žloutky atd...

Na 100g vloček cca 1-2 vajíčka. Udělám sníh z bílků a žloutky rozšlehám s trochou cukru (alespoň lžička místo umělého sladidla kvůli pojivým kvalitám) a trochou povoleného másla (samo se dá použít nějaký rostlinný tuk). Pak už se to všechno důkladně promíchá, přidá se co máte rádi - ořechy, čerstvé/sušené/kompotované ovoce, čokoláda..., přendá do vymazaného a vysypaného plechu (já vysypávám kokosem - mňamka:)) a dá péci do středně rozpálené trouby - cca 30min. na 180°C.
BUFU

PříspěvekZaslal: st prosinec 26, 2007 3:22 pm    Předmět: Re: Ovesné vločky mobilně! Odpovědět s citátem

Hydr0gen napsal:
Napadlo mě, že by Vás mohl zajímat způsob jak si udělat ovesné vločky, aby se to dalo jíst a zároveň někam vzít jako sváča, pokud si to člověk nemá možnost uvařit/rozmíchat atd...

Jedná se jednoduše o vločkový nákyp. Standardně se uvaří vločková kaše (jako fakt uvaří, ať je to měkký - alespoň 5 min. varu a míchat) a nechá vychladit.

Řeknu svůj postup, ale pro své účely a např. podle striktnosti diety uberete tuk/žloutky atd...

Na 100g vloček cca 1-2 vajíčka. Udělám sníh z bílků a žloutky rozšlehám s trochou cukru (alespoň lžička místo umělého sladidla kvůli pojivým kvalitám) a trochou povoleného másla (samo se dá použít nějaký rostlinný tuk). Pak už se to všechno důkladně promíchá, přidá se co máte rádi - ořechy, čerstvé/sušené/kompotované ovoce, čokoláda..., přendá do vymazaného a vysypaného plechu (já vysypávám kokosem - mňamka:)) a dá péci do středně rozpálené trouby - cca 30min. na 180°C.

Tak sem to ted votestoval a je to výborný

Poznámky pro 200g vloček...
Hodil sem tam lžícu a půl cukru místo 2 lžiček - sladký je to akorát, klidně by mohlo i víc.
Pekl sem to 40 minut, příště to tam nechám eště možná dýl. Mňamňozní
Hydr0gen

PříspěvekZaslal: st prosinec 26, 2007 8:52 pm    Předmět: Re: Ovesné vločky mobilně! Odpovědět s citátem

BUFU napsal:
Hydr0gen napsal:

Tak sem to ted votestoval a je to výborný

Poznámky pro 200g vloček...
Hodil sem tam lžícu a půl cukru místo 2 lžiček - sladký je to akorát, klidně by mohlo i víc.
Pekl sem to 40 minut, příště to tam nechám eště možná dýl. Mňamňozní

Tak to je super...

Jinak ty hlášky o málo cukru a tuku jsou kvuli stiktně zaměřenému osazenstvu ... Jinak se to dá sladi samozřejmě normálně.
Kanetaker

PříspěvekZaslal: st prosinec 26, 2007 9:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si dělám ráno vločky tímto způsobem:

Večer si naložím hrnek vloček do mléka. Ráno vyleju obsah do talíře, dám do něj skořici a na 3 minuty do mikrovlnky. Poté zamíchám med a nakrájený banán + jablko, když nějaké je. Nechám půl minuty sednout... no a pak to sním.
Pavelcb

PříspěvekZaslal: čt leden 03, 2008 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Misisko napsal:
Ja si ich dam do mixeru pridam 0.5 litra mlieka zo dve lyzice cukru, pripadne nieco na ochutenie rozmixujem a vypijem. Je to super vela kalorii a netreba tu prezuvat!!!

A ty je před tím nenamáčíš?
Kadd

PříspěvekZaslal: čt leden 03, 2008 7:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pavelcb napsal:
Misisko napsal:
Ja si ich dam do mixeru pridam 0.5 litra mlieka zo dve lyzice cukru, pripadne nieco na ochutenie rozmixujem a vypijem. Je to super vela kalorii a netreba tu prezuvat!!!

A ty je před tím nenamáčíš?

nemusí stačí mléko pokojové teploty a oni se v tom mixeru nasají i tak.

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
Thor_88

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 12:15 am    Předmět: Re: Ovesné vločky Odpovědět s citátem

Tvaroh, buch dvě vejce , drobek cukru a vločky a už to frčí z pohraničí :)
a nezničíte nikdy naši sílu.
kouba the man

PříspěvekZaslal: út únor 05, 2008 12:21 am    Předmět: Re: Ovesné vločky Odpovědět s citátem

Thor_88 napsal:
Tvaroh, buch dvě vejce , drobek cukru a vločky a už to frčí z pohraničí :)

chodz do piči
holota

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2008 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

delam si domaci musli a tak me napadlo, ze bych tomu dal nakou prichut- vanilka, jahoda, banan...ale nechci tam davat cukr tak me napadlo ze bych tam dal naky to umely ochucovadlo co se dava do ruznejch ochucenejch vyrobku jako napr ethyl-vanillin co je ve vanilkovym cukru ale nevim kde ho sehnat jestli se teda neco takovyho vubec prodava...nevite nekdo?
Emilio

PříspěvekZaslal: út únor 26, 2008 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

holota napsal:
delam si domaci musli a tak me napadlo, ze bych tomu dal nakou prichut- vanilka, jahoda, banan...ale nechci tam davat cukr tak me napadlo ze bych tam dal naky to umely ochucovadlo co se dava do ruznejch ochucenejch vyrobku jako napr ethyl-vanillin co je ve vanilkovym cukru ale nevim kde ho sehnat jestli se teda neco takovyho vubec prodava...nevite nekdo?

Ve drogériích prodávají v takové malé lahvičce ruzné příchuťe (jinak tam jsou i barvy na pečení, aby bábovka měla hezky žlutou barvu )
samson

PříspěvekZaslal: st únor 27, 2008 1:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ja som si minule dal ovsene vlocky nalacno s miekom , no v posilovni som myslel ze sa povraciam , zle mi asi sadli , inak je to fajn dat s niejakym jogurtom ,
S1imm

PříspěvekZaslal: ne březen 02, 2008 9:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenom s bílým jogurtem je to fajn
Sloty

PříspěvekZaslal: út duben 08, 2008 3:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jo jo vločky ze začátku jsem myslel že je nepozřu ale teď je úplně zbožňuju jím je hlavně k snídani nebo jako předtréningové jídlo nejradši je mám s mlékem a rozinkami a hodit tak na 1:30 min do mikrovlnky skvělý sou taky s bílim jogurtem nebo i jen tak

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Ovesné vločky Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 14, 15, 16 ... 51, 52, 53  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: