|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Dá se příbrat svalová hmota i bez suplementace? |
| ANO |
|
88% |
[ 86 ] |
| NE |
|
11% |
[ 11 ] |
|
| Celkem hlasů : 97 |
|
| Autor |
Zpráva |
Ondřej1

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 4:08 pm Předmět: |
|
|
Jinak to jídlo je myslím OK, dávej jako přílohu hlavně rejži, to je kulturistická klasika. Maso hlavně kuřecí a ryby, tvaroh večer je dobrej. Najez se pořádně hlavně po tréninku (v tvém případě maso). Ráno je fajn si ty vločky rozmixovat, dá se tak sníst mnohem větší množství (já třeba mixuju 200g vloček v 0,5litru mléka + banán + glukopur, abych se nastartoval). Pokud to nebude stačit, tak zvyšuj porce
jinak po tréninku můžeš dát i banán (nebo radši dva)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt březen 25, 2004 4:11 pm Předmět: |
|
|
| Zoner napsal: | | Thanatos napsal: | | - A co nejlíp dávat za jídlo bez prostředně po tréninku když nemám na sacharidák ??? |
Piskoty - to je to samy co sacharidak, jenze pomer cena/vykon je mnohonasobne lepsi. Nebo treba 4 - 5 bananu. |
Hned po treninku nedoporučuji dávat pevnou stravu-např. ty piškoty. To až za nějakou dobu. Nejlepší cena/výkon-banán,glukoza,bramborovej škrob cca 20min. po odcvičení. A až se tělo uklidní (cca 1-1,5h.) tak kopu bílkovin a nějakou další energii. Kdybys měl na protejňák tak ten dej klidně dřív než pevný žrádlo
|
|
| nahoru |
|
 |
Thanatos

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 4:24 pm Předmět: |
|
|
To Jurass: Proč nedoporučuješ ty piškoty hned po tréninku??
Čet sem pár tvejch příspěvků a je vidět že se výviževě dost dobře orientuješ !! Mohl by si mi to pleas vysvětlit
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt březen 25, 2004 4:36 pm Předmět: |
|
|
| Thanatos napsal: | To Jurass: Proč nedoporučuješ ty piškoty hned po tréninku??
Čet sem pár tvejch příspěvků a je vidět že se výviževě dost dobře orientuješ !! Mohl by si mi to pleas vysvětlit |
žádnou pevnou stravu ihned po treninku. trávicí s. (GIT) je utlumená (katecholaminy-noradrenalin,adrenalin) po stresu, který bys měl vytvořit v posilovně. Nejlepší je dávat ji tekutou jak něco málo cukrů tak naštěpené bílkoviny--to když je GIT out.Později už se futruj pevnou
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 4:36 pm Předmět: |
|
|
| Thanatos napsal: | To Jurass: Proč nedoporučuješ ty piškoty hned po tréninku??
Čet sem pár tvejch příspěvků a je vidět že se výviževě dost dobře orientuješ !! Mohl by si mi to pleas vysvětlit | Pokud se nepletu, na to abys tu energii z piškotů získal tělo musí taky nějakou vydat a tím se dostáváš do nevýhodný pozice, protože glykogen z jater máš už dávno v akci a tak, nějakou dobu trvá než ta energie najede...Navíc se ti rozjedou trávící enzymy a zastaví uvolňování testosteronu nebo něco na ten způsob, jestli to říkám blbě tak mě opravte .
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt březen 25, 2004 4:53 pm Předmět: |
|
|
| LJ napsal: | | Thanatos napsal: | To Jurass: Proč nedoporučuješ ty piškoty hned po tréninku??
Čet sem pár tvejch příspěvků a je vidět že se výviževě dost dobře orientuješ !! Mohl by si mi to pleas vysvětlit | Pokud se nepletu, na to abys tu energii z piškotů získal tělo musí taky nějakou vydat a tím se dostáváš do nevýhodný pozice, protože glykogen z jater máš už dávno v akci a tak, nějakou dobu trvá než ta energie najede...Navíc se ti rozjedou trávící enzymy a zastaví uvolňování testosteronu nebo něco na ten způsob, jestli to říkám blbě tak mě opravte . |
S tím "rozjedou trávící enzymy a zastaví uvolňování testosteronu nebo něco na ten způsob" to sem ještě nezapsal.Ale neříkám že je to kravina!Jen sem o tom fakt nic neslyšel....odkuď to máš?
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt březen 25, 2004 5:57 pm Předmět: |
|
|
to LJ:"Pokud se nepletu, na to abys tu energii z piškotů získal tělo musí taky nějakou vydat a tím se dostáváš do nevýhodný pozice, protože glykogen z jater máš už dávno v akci a tak, nějakou dobu trvá než ta energie najede"
to cos napsal je pravda,ale pozor není to důvod proč bych nedával pevnou oproti tekuté--divil by ses (já sem byl také překvapen,když sem to zjistil),ale na strávení tekuté stravy musí tělo vydat více energie než na strávení pevné (vyjímka je například čistá glukoza,která se vstřebá už v žaludku). Pevná akorát trvá déle než se vstřebá....
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 6:10 pm Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | to LJ:"Pokud se nepletu, na to abys tu energii z piškotů získal tělo musí taky nějakou vydat a tím se dostáváš do nevýhodný pozice, protože glykogen z jater máš už dávno v akci a tak, nějakou dobu trvá než ta energie najede"
to cos napsal je pravda,ale pozor není to důvod proč bych nedával pevnou oproti tekuté--divil by ses (já sem byl také překvapen,když sem to zjistil),ale na strávení tekuté stravy musí tělo vydat více energie než na strávení pevné (vyjímka je například čistá glukoza,která se vstřebá už v žaludku). Pevná akorát trvá déle než se vstřebá.... | S těma trávícíma enzymama to nemám načtený, ale říkal mi to kamoš a jeho zdroje neznám. Jen mi přišlo divný že by si něco takovýho vymyslel, ale možná jen něco špatně interpretuje...Ad. pevná x tekutá strava, ok, divím se, ale respect.
|
|
| nahoru |
|
 |
Thanatos

|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt březen 25, 2004 6:59 pm Předmět: |
|
|
| Thanatos napsal: | To Jurass : Ale teď si trošičku popřel své předchozí tvrzení že by si po tréninku dal jenom glukopur a pevnou stravu až tak cca za 2 hodiny |
Popřel?jak?
jen sem psal že bych pevnou stravu nedával kvůli tomu!!--> že se pomaleji vstřebá a zatíží více GIT, na druhou stranu si tělo při strávení protejňáku vezme více energie.....Myslím že si neprotiřečím.
LJ psal důvod (s energií) proč ne pevnou,a ne já...
|
|
| nahoru |
|
 |
Thanatos

|
|
| nahoru |
|
 |
fedor

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 7:06 pm Předmět: |
|
|
| Thanatos napsal: | ok promiň mám v tom trochu bordel! Tak co je teda lepší bezprostředně po tréninku piškoty mebo glukopur a nebo voboje?? |
glukopur z tekutym proteinom.
|
|
| nahoru |
|
 |
LJ

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 7:11 pm Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | | Thanatos napsal: | To Jurass : Ale teď si trošičku popřel své předchozí tvrzení že by si po tréninku dal jenom glukopur a pevnou stravu až tak cca za 2 hodiny |
Popřel?jak?
jen sem psal že bych pevnou stravu nedával kvůli tomu!!--> že se pomaleji vstřebá a zatíží více GIT, na druhou stranu si tělo při strávení protejňáku vezme více energie.....Myslím že si neprotiřečím.
LJ psal důvod (s energií) proč ne pevnou,a ne já... | On to je spíš důvod pro použít něco co se rychle vstřebá (tekutý bcaa apod.) oproti trávení jídla, který se prostě vstřebá později A mezitím se spotřebovává další energie na to ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Jurass
(ban)
|
Zaslal: čt březen 25, 2004 7:13 pm Předmět: |
|
|
| Thanatos napsal: | ok promiň mám v tom trochu bordel! Tak co je teda lepší bezprostředně po tréninku piškoty mebo glukopur a nebo voboje?? |
Tak jak píše Fedor, pro dokonalost bych dával protejňák s menším spožděním po cvičení (30-45min.),přece jen se ten žaludek potřebuje vzpamatovat.Ono to tak vyjde-než se osprchuješ,popřípadě dorazíš domů....
|
|
| nahoru |
|
 |
fedor

|
Zaslal: čt březen 25, 2004 7:17 pm Předmět: |
|
|
| Jurass napsal: | | Tak jak píše Fedor, pro dokonalost bych dával protejňák s menším spožděním po cvičení (30-45min.),přece jen se ten žaludek potřebuje vzpamatovat.Ono to tak vyjde-než se osprchuješ,popřípadě dorazíš domů.... |
no ja by som to spravil presne opacne, pretoze je jasne dokazane ze protein+sacharidy maju lepsiu inzulinovu odozvu ako sacharidy samotne. takisto by som to tam praskal hned po treningu v posilovni..
ale to je asi to vcom sa mi nikdy nezhodneme, u teba je zatazenie zaludka vazny problem, u mna su to keci.
mimochodom, ked sa bavime o dokonalosti, tak tam by mali byt "bomby" 2: jedna predtreningom a jedna po.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|