Technika benche

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Technika benche  Úvodní stránka -> Trénink -> Technika benche
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Matheus napsal:
A co když si dám nohy nalavičku nebo prostě nahoru... Tak aby se mi bederka úplně připlácla a most se tím eliminoval. Je to moc špatně?

spatne v tomto pripade neexiste

poloha noh pri benchi ovplyvnuje: stabilitu, vysku mostu, leg-drive. Ak ti nejde o vykon, tak ta zaujma do istej miery len stabilita (ktoru nijak velku na raw bench nepotrebujes). Kazdopadne je dobre mat nohy pevne na podlahe, asi nikto nechce skoncit spadnuty s cinkou na podlahe .

Ked si das nohy na lavicku tak eliminujes spodnu cast tela z tohto cviku. Moze to byt dobre aj zle, zalezi na tom o co ti ide.

Naposledy upravil g_dgrim dne so březen 28, 2009 8:49 pm, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cez leto, pravdepodobne po skuskovom (6 mesiac) spravim serial o raw benchi. Mam to v hlave od minuleho leta akurat nebol na to cas skrz skolu .
oRsa

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 8:55 pm    Předmět: nerozumím Odpovědět s citátem

Ahoj - laškuju s benchem po žďabkách už několik let, nejsem už nejmladší a právě proto mě zajímá správná technika jak z pohledu zdravotního, tak výsledku rozvoje svalstva. Nedávno jsem zkusila maximum, zvednu 40 kilo - trénuju si 1 - 2x týdně pro kondici z vzhled. V sériích se snažím střídat šířku úchopu, ale kam se vlastně čínka správně spouští, to jsem doteď nepochopila a to ani z této debaty.... Najde se tu někdo šikovný, kdo mi poradí prosím? Díky moc předem, Jitka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

orsa: tu sa to preberalo celkom detailne + je tam video.

https://forum.ronnie.cz/cviky-video-galeria-prevedenia-cvikov-t16554-105.html
CIZO

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 9:12 pm    Předmět: Re: nerozumím Odpovědět s citátem

oRsa napsal:
Ahoj - laškuju s benchem po žďabkách už několik let, nejsem už nejmladší a právě proto mě zajímá správná technika jak z pohledu zdravotního, tak výsledku rozvoje svalstva. Nedávno jsem zkusila maximum, zvednu 40 kilo - trénuju si 1 - 2x týdně pro kondici z vzhled. V sériích se snažím střídat šířku úchopu, ale kam se vlastně čínka správně spouští, to jsem doteď nepochopila a to ani z této debaty.... Najde se tu někdo šikovný, kdo mi poradí prosím? Díky moc předem, Jitka

nejake moje postrehy a zkusenosti...

kid o neco vys psal ze je to vzdy individualni v zavislosti na stavbe tela... s tim samozrejme nelze nez souhlasit, ale muzu rict ze lidi, jejichz stavba tela je idelani pro bench je minimum

pokud ma nekdo kratsi ruce a masivni klenutej hrudnik, pak je pravda ze nepotrenuje mostovat, staci kdyz prirozene stahne ramena dolu, vypne hrudnik a udela jen takove mirne prohnuti a muze klidne spoustet osu vys nez na spodni cast prsnich svalu, protoze ve spodni casti pohybu nevznikne diky stavbe tela nejaky velky stres v ramenou...

pokud ale beznej clovek s dlouhejma rukama a prumernym hrudnikem bude zkouset bencovat bez mirneho mostu nekam do stredu prsnich svalu s loktama vytocenyma v pravem uhlu k telu, pak temer vzdy drive nebo pozdeji zacne mit problem s rameny, takovych lidi za mnou ve fitku prislo dost a 99% z nich mi pak prislo rict ze je to mnohem lepsi a lip citi hrudnik pote co jsem je naucil jak se srovnat na lavici a kam spoustet cinku (ramena pod sebe a dolu, mirny most, lokty trochu dovnitr, cinku spoustet na spodni cast hrudniku)

... takze zvaz, vyzkousej a uvidis :)

Derek Poundstone
maria

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na ramená pozor, držať dole ako radí cizopasník,čo som sa naučila tlačiť viac prsiami / doslova keď cítim, že už ruky slabnú , o to viac zatlačím ramená dole a vypnem hrudník/ ako ramenami aj váhy šli hore
kid

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 11:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

g_dgrim napsal:
SethX napsal:
g_dgrim napsal:
to neni pravda

Já do toho zase tak moc nevidim, ale podle mě když jedeš s mostem tak tu práci přebere spousta jinejch svalů a prsa ojebeš

napriklad ktore ine svaly preberu pracu prsneho svalu?

praveze cim viac ohnes chrbat, tym sa dostanu prsia do lepsej pozicie na tlak. Asi kazdy ked ide tlaky s jednoruckami tak podvedome vypne hrudnik a mostuje. Skuste to ist bez toho...

Na druhu stranu sa skrati draha. Ale prsny sval sa zapaja stale rovnako, ak nie viac, cim je viac trup natoceny.

Ak lezis na lavicke uplne flat a tacujes nad bradavky tak prsia moc nezapojis. Ak by si tak isto skusil tacovat nizsie, tak pojdes hlavne cez tricak. Ak namostujes a tacnes na bradavky alebo nizsie tak to pojde hlavne cez kozy. A cim viac rozsiris uchop tak tym to pojde menej cez tricak a viac cez prsia/ramena (bude zalezat na tom kam budes tacovat a na sklone hrudnika).

Svým způsobem máte a nemáte pravdu oba. Nic se tím neojebe, prsa stále zabírají nejvíce, ale při velkém mostu se dostanou ke slovu i svaly zádové, proto tam enormně narůstá výkonnost.
samorost

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 11:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak to snad ani né.
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so březen 28, 2009 11:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobry priklad je napriklad tlak dole hlavou ktory by sa dal v podstate prirovnat k benchi s mostikom - ak sa bavime o zapojeni prsneho svalstva, ktore sa tak dostava do funkcne lepsej polohy prave vdaka natoceniu trupu.

Samozrejme ze prsne svalstvo pracuje pri kazdom "tlaku", rozdiel je v tom ako efektivne.
kid

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 12:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

samorost napsal:
No tak to snad ani né.

Protože tu máme nevěřícího Tomáše, tak si můžeme udělat malý exkurz do anatomie.

Základní rozbor cviku:
Při benči hlavou dolů (čím více hlavou dolů tím více), klicích mezi bradly a při hlubokém mostu se díky směru vyvozované síly hlavním prováděným pohybem z anatomického hlediska stává addukce, což je přitažení paží směrem k ose těla.

Na mnoha míste netu, nebo v jakékoli učebnici anatomie si v tabulkách najdete svaly, které provádějí addukci v ramenním kloubu a jste „doma“.

Abyste nemuseli hledat

Hlavní svaly: m.pectoralis major, m.latissimus dorsi, m.teres major

Pak jsou tam svaly pomocné a fixační, ale to už si můžete najít i sami.
samorost

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 12:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak ti pomůžou zádové svaly u TLAKU?
O přitažení sem necekl..
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 12:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

samorost napsal:
O přitažení sem necekl..

Zapři se ve stoje jednou rukou do stolu a vší silou zatlač směrem dolů. Druhou rukou si sáhni na latissimus a jasně ucítíš jak je napnutý a pracuje.
kid

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 12:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

samorost napsal:
O přitažení sem necekl..

Základní rozbor cviku:
Při benči hlavou dolů (čím více hlavou dolů tím více), klicích mezi bradly a při hlubokém mostu se díky směru vyvozované síly hlavním prováděným pohybem z anatomického hlediska stává addukce, což je přitažení paží směrem k ose těla

Pořád mluvíme o tlaku - addukce se z toho stává díky pozici trupu vzhledem ke směru kterým tlačíš činku, pro tebe to ale stále zůstává tlak a nic jiného. Ale anatomicky je to již addukce a díky tomu se může uplatnit i latissimus dorsi. Líp už to prostě vysvětlit neumím, tak buď mi věř nebo nevěř, s tím už nic nenadělám...
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
samorost napsal:
O přitažení sem necekl..

Zapři se ve stoje jednou rukou do stolu a vší silou zatlač směrem dolů. Druhou rukou si sáhni na latissimus a jasně ucítíš jak je napnutý a pracuje.

Ještě bych doplnil že podobně "neuvěřitelně" jako pracují záda při mostování, tlacích hlavou dolů a klicích na bradlech, pracují prsa při shybech na hrazdě nebo stahováni kladky.
samorost

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
přitažení paží směrem k ose těla

jak tohle ovlivní přenos síly z koz na záda? vždyť to je jenom zlomek síly, kterým vytváříš stabilizovanou základnu, to přece nemůže být důvod, že na most zvedneš víc než bez mostu.
ten most by musel být tak velký, že bys musel odlepit prdel z lavky, je tak?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Technika benche Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: