|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
g_dgrim
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: so březen 28, 2009 8:47 pm Předmět: |
|
|
Cez leto, pravdepodobne po skuskovom (6 mesiac) spravim serial o raw benchi. Mam to v hlave od minuleho leta akurat nebol na to cas skrz skolu  . _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
oRsa

|
Zaslal: so březen 28, 2009 8:55 pm Předmět: nerozumím |
|
|
Ahoj - laškuju s benchem po žďabkách už několik let, nejsem už nejmladší a právě proto mě zajímá správná technika jak z pohledu zdravotního, tak výsledku rozvoje svalstva. Nedávno jsem zkusila maximum, zvednu 40 kilo - trénuju si 1 - 2x týdně pro kondici z vzhled. V sériích se snažím střídat šířku úchopu, ale kam se vlastně čínka správně spouští, to jsem doteď nepochopila a to ani z této debaty.... Najde se tu někdo šikovný, kdo mi poradí prosím? Díky moc předem, Jitka
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: so březen 28, 2009 9:10 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
CIZO

|
Zaslal: so březen 28, 2009 9:12 pm Předmět: Re: nerozumím |
|
|
| oRsa napsal: | | Ahoj - laškuju s benchem po žďabkách už několik let, nejsem už nejmladší a právě proto mě zajímá správná technika jak z pohledu zdravotního, tak výsledku rozvoje svalstva. Nedávno jsem zkusila maximum, zvednu 40 kilo - trénuju si 1 - 2x týdně pro kondici z vzhled. V sériích se snažím střídat šířku úchopu, ale kam se vlastně čínka správně spouští, to jsem doteď nepochopila a to ani z této debaty.... Najde se tu někdo šikovný, kdo mi poradí prosím? Díky moc předem, Jitka |
nejake moje postrehy a zkusenosti...
kid o neco vys psal ze je to vzdy individualni v zavislosti na stavbe tela... s tim samozrejme nelze nez souhlasit, ale muzu rict ze lidi, jejichz stavba tela je idelani pro bench je minimum
pokud ma nekdo kratsi ruce a masivni klenutej hrudnik, pak je pravda ze nepotrenuje mostovat, staci kdyz prirozene stahne ramena dolu, vypne hrudnik a udela jen takove mirne prohnuti a muze klidne spoustet osu vys nez na spodni cast prsnich svalu, protoze ve spodni casti pohybu nevznikne diky stavbe tela nejaky velky stres v ramenou...
pokud ale beznej clovek s dlouhejma rukama a prumernym hrudnikem bude zkouset bencovat bez mirneho mostu nekam do stredu prsnich svalu s loktama vytocenyma v pravem uhlu k telu, pak temer vzdy drive nebo pozdeji zacne mit problem s rameny, takovych lidi za mnou ve fitku prislo dost a 99% z nich mi pak prislo rict ze je to mnohem lepsi a lip citi hrudnik pote co jsem je naucil jak se srovnat na lavici a kam spoustet cinku (ramena pod sebe a dolu, mirny most, lokty trochu dovnitr, cinku spoustet na spodni cast hrudniku)
... takze zvaz, vyzkousej a uvidis :) _________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Derek Poundstone
|
|
| nahoru |
|
 |
maria

|
Zaslal: so březen 28, 2009 9:16 pm Předmět: |
|
|
na ramená pozor, držať dole ako radí cizopasník,čo som sa naučila tlačiť viac prsiami / doslova keď cítim, že už ruky slabnú , o to viac zatlačím ramená dole a vypnem hrudník/ ako ramenami aj váhy šli hore _________________ maria
a vubec! stejne zalezi na technice, nevim co vsichni maji na ty honbe za maximalnimi objemy!
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: so březen 28, 2009 11:07 pm Předmět: |
|
|
| g_dgrim napsal: | | SethX napsal: | | g_dgrim napsal: | | to neni pravda |
Já do toho zase tak moc nevidim, ale podle mě když jedeš s mostem tak tu práci přebere spousta jinejch svalů a prsa ojebeš |
napriklad ktore ine svaly preberu pracu prsneho svalu?
praveze cim viac ohnes chrbat, tym sa dostanu prsia do lepsej pozicie na tlak. Asi kazdy ked ide tlaky s jednoruckami tak podvedome vypne hrudnik a mostuje. Skuste to ist bez toho...
Na druhu stranu sa skrati draha. Ale prsny sval sa zapaja stale rovnako, ak nie viac, cim je viac trup natoceny.
Ak lezis na lavicke uplne flat a tacujes nad bradavky tak prsia moc nezapojis. Ak by si tak isto skusil tacovat nizsie, tak pojdes hlavne cez tricak. Ak namostujes a tacnes na bradavky alebo nizsie tak to pojde hlavne cez kozy. A cim viac rozsiris uchop tak tym to pojde menej cez tricak a viac cez prsia/ramena (bude zalezat na tom kam budes tacovat a na sklone hrudnika). |
Svým způsobem máte a nemáte pravdu oba. Nic se tím neojebe, prsa stále zabírají nejvíce, ale při velkém mostu se dostanou ke slovu i svaly zádové, proto tam enormně narůstá výkonnost.
|
|
| nahoru |
|
 |
samorost
|
|
| nahoru |
|
 |
g_dgrim
Moderátor

|
Zaslal: so březen 28, 2009 11:53 pm Předmět: |
|
|
dobry priklad je napriklad tlak dole hlavou ktory by sa dal v podstate prirovnat k benchi s mostikom - ak sa bavime o zapojeni prsneho svalstva, ktore sa tak dostava do funkcne lepsej polohy prave vdaka natoceniu trupu.
Samozrejme ze prsne svalstvo pracuje pri kazdom "tlaku", rozdiel je v tom ako efektivne. _________________ JOGUBELLA! NOVÝ ŘASOVÝ JOGURT S EXTRA VELKÝMI KOUSKY TYKADEL! VAŠE ZAŽÍVÁNÍ SE VÁM ODMĚNÍ - KLINICKY TESTOVÁNO! JAKÝ DOVNITŘ, TAKOVÝ VEN!
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: ne březen 29, 2009 12:38 am Předmět: |
|
|
| samorost napsal: | No tak to snad ani né. |
Protože tu máme nevěřícího Tomáše, tak si můžeme udělat malý exkurz do anatomie.
Základní rozbor cviku:
Při benči hlavou dolů (čím více hlavou dolů tím více), klicích mezi bradly a při hlubokém mostu se díky směru vyvozované síly hlavním prováděným pohybem z anatomického hlediska stává addukce, což je přitažení paží směrem k ose těla.
Na mnoha míste netu, nebo v jakékoli učebnici anatomie si v tabulkách najdete svaly, které provádějí addukci v ramenním kloubu a jste „doma“.
Abyste nemuseli hledat
Hlavní svaly: m.pectoralis major, m.latissimus dorsi, m.teres major
Pak jsou tam svaly pomocné a fixační, ale to už si můžete najít i sami.
|
|
| nahoru |
|
 |
samorost
|
Zaslal: ne březen 29, 2009 12:49 am Předmět: |
|
|
Jak ti pomůžou zádové svaly u TLAKU?
O přitažení sem necekl..
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: ne březen 29, 2009 12:55 am Předmět: |
|
|
| samorost napsal: | Jak ti pomůžou zádové svaly u TLAKU?
O přitažení sem necekl.. |
Zapři se ve stoje jednou rukou do stolu a vší silou zatlač směrem dolů. Druhou rukou si sáhni na latissimus a jasně ucítíš jak je napnutý a pracuje.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: ne březen 29, 2009 12:55 am Předmět: |
|
|
| samorost napsal: | Jak ti pomůžou zádové svaly u TLAKU?
Základní rozbor cviku:
Při benči hlavou dolů (čím více hlavou dolů tím více), klicích mezi bradly a při hlubokém mostu se díky směru vyvozované síly hlavním prováděným pohybem z anatomického hlediska stává addukce, což je přitažení paží směrem k ose těla
Pořád mluvíme o tlaku - addukce se z toho stává díky pozici trupu vzhledem ke směru kterým tlačíš činku, pro tebe to ale stále zůstává tlak a nic jiného. Ale anatomicky je to již addukce a díky tomu se může uplatnit i latissimus dorsi. Líp už to prostě vysvětlit neumím, tak buď mi věř nebo nevěř, s tím už nic nenadělám...
|
|
| nahoru |
|
 |
MalajskyTygr
|
Zaslal: ne březen 29, 2009 1:04 am Předmět: |
|
|
| MalajskyTygr napsal: | | samorost napsal: | Jak ti pomůžou zádové svaly u TLAKU?
Zapři se ve stoje jednou rukou do stolu a vší silou zatlač směrem dolů. Druhou rukou si sáhni na latissimus a jasně ucítíš jak je napnutý a pracuje. |
Ještě bych doplnil že podobně "neuvěřitelně" jako pracují záda při mostování, tlacích hlavou dolů a klicích na bradlech, pracují prsa při shybech na hrazdě nebo stahováni kladky.
|
|
| nahoru |
|
 |
samorost
|
Zaslal: ne březen 29, 2009 1:04 am Předmět: |
|
|
| citace: | | přitažení paží směrem k ose těla |
jak tohle ovlivní přenos síly z koz na záda? vždyť to je jenom zlomek síly, kterým vytváříš stabilizovanou základnu, to přece nemůže být důvod, že na most zvedneš víc než bez mostu.
ten most by musel být tak velký, že bys musel odlepit prdel z lavky, je tak?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|