Technika benche

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Technika benche  Úvodní stránka -> Trénink -> Technika benche
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kid

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už koukám na TV jak tu klonují Ripleyovou, tak to můžeme vzít i z druhé strany.

Proč většina lidí dává při přítazích na kladce za hlavou větší váhy (zvlášť když se při tom nahrbí a lehce předkloní)?

Z obdobného důvodu - vytvoří podmínky pro spolupráci velkého prsního svalu. Opět stačilo o kousek změnit dráhu pohybu. To spoustě lidí uniká, přitom stačí trochu studovat antomii a dávat věci do souvislostí.

A tygr mne zatím málem předběhl.....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ursus.

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no konecne mi to dava zmysel, diky kide
samorost

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:

Zapři se ve stoje jednou rukou do stolu a vší silou zatlač směrem dolů. Druhou rukou si sáhni na latissimus a jasně ucítíš jak je napnutý a pracuje.
Ještě bych doplnil že podobně "neuvěřitelně" jako pracují záda při mostování, tlacích hlavou dolů a klicích na bradlech, pracují prsa při shybech na hrazdě nebo stahováni kladky.

sedni si ke stolu na židli, prohni se, lopatky k sobě a zatlač na hranu, sáhni si na lattisimus a usítíš jak nepracuje...
MalajskyTygr

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

samorost napsal:
MalajskyTygr napsal:

Zapři se ve stoje jednou rukou do stolu a vší silou zatlač směrem dolů. Druhou rukou si sáhni na latissimus a jasně ucítíš jak je napnutý a pracuje.
Ještě bych doplnil že podobně "neuvěřitelně" jako pracují záda při mostování, tlacích hlavou dolů a klicích na bradlech, pracují prsa při shybech na hrazdě nebo stahováni kladky.

sedni si ke stolu na židli, prohni se, lopatky k sobě a zatlač na hranu, sáhni si na lattisimus a usítíš jak nepracuje...

No jistě, to je tlak bez mostu. Ale čím větší uděláš most nebo čím víc tlačíš pod úhlem směrem k tělu, tím víc se latissimus zapojuje. Můžeš mi věřit
samorost

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Když už koukám na TV jak tu klonují Ripleyovou, tak to můžeme vzít i z druhé strany.

Proč většina lidí dává při přítazích na kladce za hlavou větší váhy (zvlášť když se při tom nahrbí a lehce předkloní)?

Z obdobného důvodu - vytvoří podmínky pro spolupráci velkého prsního svalu. Opět stačilo o kousek změnit dráhu pohybu. To spoustě lidí uniká, přitom stačí trochu studovat antomii a dávat věci do souvislostí.

sorry ale furt mi nepřijde že je tam spojitost s benchem a mostovanim
chápu jak to myslíš, ale nezdá se mi to analogické...
samorost

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MalajskyTygr napsal:
samorost napsal:
MalajskyTygr napsal:

No jistě, to je tlak bez mostu. Ale čím větší uděláš most nebo čím víc tlačíš pod úhlem směrem k tělu, tím víc se latissimus zapojuje. Můžeš mi věřit

Já bych ti rád věřil! Most simuluješ tím prohnutím..

No tímhle stylem se asi nikam nedoberem, tak to necham byt...
kid

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

samorost napsal:
kid napsal:

sorry ale furt mi nepřijde že je tam spojitost s benchem a mostovanim
chápu jak to myslíš, ale nezdá se mi to analogické...

Analogie je jednoduchá, vše je jen o tom jak si při podobném pohybu v rozmezí několika stupňů navzájem pomáhají široký zádový a velký prsní sval... Ale jak jsem řekl jinými slovy, kdo nevěří ať tam běží...
Drago

PříspěvekZaslal: ne březen 29, 2009 1:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Znam par kluku kteri pekne benchuji, mostuji a po poradnym treninku maji svalovku v latismech a dokonce v trapezech. Takze nejaky zapojeni tam bude.
wortos

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 12:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

takže z toho vyplíva nemostovat ...kdo chce silu at mostuje kdo chce prsa at nemostuje je tak??

ja nemostuji a tyč pokladam uroven bradavek...zajmavé je že moje maximalka je někde u 115kg pěkně dlouho ale když cvičim s jednoručkama tak tam jdou vahy nahoru, divné ...no co hlavně že rozpažky s 32kg dělam to je muj nejoblibenější cvik
Kadd

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 7:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ne nevyplývá Osobně si myslím, že je lepší zapojit xy svalových skupin (pokud to tak technicky být má) než něco izolovat na jednu malou partii ale hlavně to si musíš zkusit sám na sobě jak ti to vyhovuje.

Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
CIZO

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

wortos napsal:
takže z toho vyplíva nemostovat ...kdo chce silu at mostuje kdo chce prsa at nemostuje je tak??

ja nemostuji a tyč pokladam uroven bradavek...zajmavé je že moje maximalka je někde u 115kg pěkně dlouho ale když cvičim s jednoručkama tak tam jdou vahy nahoru, divné ...no co hlavně že rozpažky s 32kg dělam to je muj nejoblibenější cvik

nedelas rozpazky, ver mi :) jsou to tlaky neutralnim uchopem

Derek Poundstone
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wow celej život dělám bench tak že mám širokej úchop a ramena se snažím mít v rovině a v pravém uhlu. Činka mi tak vychází skoro na krk. Že by nemělo být všechno tak rovně? Když dám úzčí úchop tak cítím hodně ramena a triceps a ostatní a zvednu prd
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

wortos napsal:

zle si to pochopil, precitaj si to este raz
DrLift

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RavenStalker napsal:
Wow celej život dělám bench tak že mám širokej úchop a ramena se snažím mít v rovině a v pravém uhlu. Činka mi tak vychází skoro na krk. Že by nemělo být všechno tak rovně? Když dám úzčí úchop tak cítím hodně ramena a triceps a ostatní a zvednu prd

V tom pripade muzes mluvit o velkem stesti, ze jsi se zatim vyhnul problemum s rameny.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
DrLift

PříspěvekZaslal: ne duben 05, 2009 5:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslim, ze staci praxe a trocha selskeho rozumu.

1. Asi kazdy vi, ze pri benci hlavou dolu se daji zvedat vetsi vahy nez na rovnem benci.

2. Pokud nekoho bolely ramena, urcite zkousel vselijak menit pozici pri benci a nejspis prisel na to, ze pokud se pokousi udelat most a pokladat cinku pod prsa, tak dokazal ramenum trochu ulevit.

Uz jen kvuli tomuhle bych nelezel na lavicce jak fosna a nepoustel to ke krku....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Technika benche Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: