Technika benche

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Technika benche  Úvodní stránka -> Trénink -> Technika benche
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Gohan

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já jsem dneska dla maxko a nehorázně mě po odložení do stojanu zabolelo zápěstí (a možná i lokty, to už nevím) a tak když jsem přišel domů řekl sem si že si nějaké koupím, ale pak mě napadlo že se nejdřív zeptám na radu, protože jsem chudý student, jestli se víc vyplatí na zápěstí nebo na lokty :D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bikon

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan napsal:
No já jsem dneska dla maxko a nehorázně mě po odložení do stojanu zabolelo zápěstí (a možná i lokty, to už nevím) a tak když jsem přišel domů řekl sem si že si nějaké koupím, ale pak mě napadlo že se nejdřív zeptám na radu, protože jsem chudý student, jestli se víc vyplatí na zápěstí nebo na lokty :D

na lokty neoprenovy bandaze (stejne, jako na kolena) :). bacha na spravnou velikost :) a super vec podle me. neopreny na lokty beru skoro jako povinnou vybavu na aspon trosku tezsi tlaky nebo tric cviky :D. ale taky to neco stoji ..
co se tyka boleni zapesti pri odkladani (trocha bylo citit i pri tlacich, ale to odkladani sem se dycky bal :D) - dost sem se s tim trapil par mesicu zpatky. kdyz sem na cas zhodil vahu, tak se to uklidnilo - cca mesic to chtelo. ted uz o tom snad na cas budu mit zas klid ..
ursus.

PříspěvekZaslal: st květen 20, 2009 8:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

JAK BENCHOVAT

tutorial

Mafox

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 4:56 am    Předmět: jak postupovat Odpovědět s citátem

Zdravím, nějak jsem nejspíš neúměrně přidal závaží a nějakou dobu, cca 4-5 treningu se nemůžu hnout z místa, hmotnost je konstantní, vždy bench cvičím jako první. Cvičím 3 serie a rád bych dával 3x10, nicméně vždy to dám 10 - 6 - 5, případně 9 - 7 - 5. Bude lepší něco ubrat, nechat tak, nebo naopak přidat a pak ubrat?

A ještě podružný dotaz, není 3x10 moc? Pak následují samozřejmě ještě tlaky s jednoručkami. Jedná se o objemový trenink.
kid

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:47 am    Předmět: Re: jak postupovat Odpovědět s citátem

Mafox napsal:
Zdravím, nějak jsem nejspíš neúměrně přidal závaží a nějakou dobu, cca 4-5 treningu se nemůžu hnout z místa, hmotnost je konstantní, vždy bench cvičím jako první. Cvičím 3 serie a rád bych dával 3x10, nicméně vždy to dám 10 - 6 - 5, případně 9 - 7 - 5. Bude lepší něco ubrat, nechat tak, nebo naopak přidat a pak ubrat?

A ještě podružný dotaz, není 3x10 moc? Pak následují samozřejmě ještě tlaky s jednoručkami. Jedná se o objemový trenink.

Způsobů jak překonat stagnaci je mnoho, pokud ti jde konkrétně o to udělat 3 x 10 opakování, tak může být postup takový, že přidáš za ty tvé nedodělané série další aby součet opakování ve všech sériích dělal 30. A postupně se to pak budeš snažit odcvičit jen v těch třech sériích.

(Editoval jsem nějakou hotentotskou češtinu, co se mi tam vloudila )

Naposledy upravil kid dne čt květen 21, 2009 10:39 pm, celkově upraveno 1 krát
ursus.

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 10:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ak ti to nejde a je to nakrev, pripadne missujes

jeden trening podsekni vahy aby si dal skludom 3x10 alebo kolko xces
ptm si daj dva dni volna
a tak to tam hitnes
MAST3R

PříspěvekZaslal: čt květen 21, 2009 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neměl by někdo pár videí z youtube kde učej mostovat atd. Vtom videu co je tu vejš moc nerozumim, moje angličtina je slabá a on má na sobě tolik oblečení, že vidim prd.
Díky
spt

PříspěvekZaslal: so říjen 10, 2009 5:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nemozte dat nejake video mame v posilke vazne temy na bench ci ukladat cinku na hranu prs, alebo medzi prsia a koniec hrudnika a lakte cim viac ku telu ako lifteri.
ursus.

PříspěvekZaslal: so říjen 10, 2009 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podla toho aka si kostra secko zalezi.. ale zvykne to byt niekde okolo bradaviek ten touch pre raw bench

smerou ku touchu lakte dnu, pri tlaku lakte von, nvm to popisat, aje ked je to velmi individualne

sak v tom videu to mate krasne secko aj to hovori, len tu anglinu neska je nutne sa naucit
Buraak

PříspěvekZaslal: so říjen 17, 2009 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám takovej dotaz, vždycky jsem všude četl, že bench by se měl pokládat na bradavky nebo těsně pod ně...

Takhle to dělám celou dobu co cvičim, ale mam obavu, že díky týhle technice mi rostou víc ramena, než prsa... mam v tom velkej rozdíl a vůbec se mi to nelíbí....

Minulej trénink jsem teda zkusil činku tahat nad bradavky a daleko víc jsem procítil prsní svalstvo.... zvedal jsem asi o 20% mín jak normálně.

A tak se chci zeptat, proč je to nad bradavky "špatně"? a jsou moje podezření, že kvůli tomu mam ramena a ne prsa správný?

Už pár měsíců ani necvičim kvůli tomu ramena, protože je mam prostě nerovnoměrný

Děkuju
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
g_dgrim
Moderátor

PříspěvekZaslal: so říjen 17, 2009 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Odizolovat kompletne ramena pri benchi nejde, ale da sa zmenit pomer zapojenia prs/ramien. Ak dokazes pod seba poriadne nacpat lopatky a vypnut hrudnik, tak sa prsia dostanu do lepsieho biomechanickeho uhlu, tzn. budu sa viac pri benchi zapajat. Za predpokladu, ze toto dokazes, je naozaj lepsie pokladat cinku na uroven bradaviek, alebo MIERNE pod ne (1-2cm). Problem je, ze ak nedokazes spravit takyto prirodzeny "mostik", tak budes lezat na lavicke jak drevo a pokladanie pod bradavky ti naozaj nemusi prist ako to najlepsie.

Teda co tym chcem povedat:
- nauc sa spravit prirodzeny "mostik" (lopatky k sebe a vypni hrudnik) a zapojis viac prsia. Ak chces este viac zapojit prsia, rozsir uchop.

- bez tohto prirodzeneho "mostika" (ktory je tak o 50% mensi nez ten co robia profesionalny bencheri) je lepsie podla mojho nazoru ukladat cinku naozaj mierne nad bradavky (pozor, nie uplne ku krku). V tomto pripade by som sa skor zameral na sirku uchopu, ako na nizke pokladanie. Problem je, ze stale tam budu tie ramena "zavadzat", preto je tak dolezite sa ich naucit sklopit dozadu (zatiahnut lopatky).
Buraak

PříspěvekZaslal: so říjen 17, 2009 2:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Někoho jako jsi ty bych asi potřeboval v posilovně. Nejsem si jistej jestli se to dokážu sám naučit.

Naopak mi velmi vyhovovalo to, jak jsem to minule cvičil ( sice asi jako prkno ) ale cítím úplně jinou část prsou než normálně , cítím tu horní část, ramena mě bolej taky teda to je pravda ....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2010 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mam dotaz k bench pressu a tlakum obecne. Jak je dulezite v horni fazi benche, tlaku JR v leze, v sede na ramena atd.... propinat ruce? Co jsem zjistil, tak mne to bez propinani dane svaly zabira stejne jako kdyz propinam, jak jsem byl dosud zvykly, jen u toho neboli lokty, pokud mam zrovna obdobi, kdy se ozyvaji, coz obcas mivam.
cipinek

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2010 8:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

propínáním loktů snižuješ napětím svalů, což je v rozporu s Weiderovým principem nepřerušovaného napětí
Gohan

PříspěvekZaslal: čt leden 28, 2010 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

já propínám když si potřebuju spočnout a pak dát ještě tak jedno dvě opáčka, jinak ne

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Technika benche Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: