CKD

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - CKD  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> CKD
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takhle, mně je upřímně jedno jak to funguje a jaký rizika to s sebou celý nese už jen protože to je záležitost tak na měsíc...

A z toho odstavce popsaných problémů/vedlejších efektů, nepozoroval jsem nic. Tak nevím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

TheLeague napsal:
Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne

Do jaké míry je nezdravá, je taky relativní pojem. Někdo může mít vrozenou vadu ledvin, nebo jater a může mít v KD potíže.
Naše tělo je neustále vystaveno oxidativní stresu z okolí, zatěžuje nás UV záření, zatěžují nás těžké kovy a toxické látky v potravinách. Kdybychom šli do důsledků, tak nezdravé je jíst, pít, dýchat a chodit ven na slunce.
Ale když si to vezmeš z prosté logiky, kdo drží CKD? Mladí trénovaní lidé, kteří jsou většinou zdravý. Z krátkodobého hlediska se nic neděje, ale z dlouhodobého hlediska to člověk všechno pocítí až v pokročilém věku, ale na tohle většina lidí moc neslyší.

Jinak Atkinsonovi diety jsou řazeny do nízkosacharidových typů diet, rozhodně ne do zdravé výživy.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Georgo_K napsal:
TheLeague napsal:
Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne

heh to je jednoduchy protoze funguje... proto je tak rozsirena...

Zajimaly by me cisla cholesterolu... ty musej bejt safra cerveny... kdyz v CKD je vlakniny minimum a ji se samy sadlo...

Ono to je na inteligenci a znalostech osoby co to drží. Já tam celý CKD lupal panenskej olivovej olej a celkově jsem se snažil vybírat kvalitní věci.
Georgo_K

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Georgo_K napsal:
TheLeague napsal:

heh to je jednoduchy protoze funguje... proto je tak rozsirena...

Zajimaly by me cisla cholesterolu... ty musej bejt safra cerveny... kdyz v CKD je vlakniny minimum a ji se samy sadlo...

Ono to je na inteligenci a znalostech osoby co to drží. Já tam celý CKD lupal panenskej olivovej olej a celkově jsem se snažil vybírat kvalitní věci.

tak to kazdopadne... ale kdyz se nekdo cpe klobasapa, pastikama a ruznejma nesmyslama... vis jak to myslim

Ty jsi mel spise rostline tuky ze ? syry, oleje atd... a maaaaslo xD
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no jo, mých 40 deka másla
to bylo asi nejhorší co jsem tam poslal
ale kolegu jsem skoro donutil si nablít do klávesnice exnutím blbý půldecky oleje
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
no jo, mých 40 deka másla
to bylo asi nejhorší co jsem tam poslal
ale kolegu jsem skoro donutil si nablít do klávesnice exnutím blbý půldecky oleje

No tak to už je ale opravdu nezdravý. Máslo obsahuje vysoký podíl NMK, z toho má vysoký podíl až 50% trans-MK. Trans-MK mají výrazný vliv na poměry cholesterolů v krvy v negativním slova smyslu, protože se zvedá hladina LDL cholestrolu a klesá ochranný HDL cholesterol, což vede ke zvýšení rizikového faktoru ICHS. Klasické máslo nemá co dělat ani v CKD.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nesouhlasím. Čistě principielně se do CKD hodí jakýkoli tuk (snad kromě vyjetýho oleje z kombajnu )
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Nesouhlasím. Čistě principielně se do CKD hodí jakýkoli tuk (snad kromě vyjetýho oleje z kombajnu )

Podívej! Nasycené mastné kyseliny máš téměř ve všech živočišných potravinách a margarinech, není problém je doplnit jinými potraviny. Všechny tuky jsou energeticky výnosné, máš z čeho vybírat a je lepší zařadit takové tuky, které Ti markatně nezvyšují hladinu NMK.
Poměr NMK by jsi měl vzhledem k rizikům ICHS udržovat pod 10% z celkového příjmu mastných kyselin. Nevidím jediný důvod, proč místo klasického másla nezařadit Floru light, která nemá skoro žádné TFA. Nevidím jediný důvod proč místo stolního oleje nezařadit kombinaci rybího, řepkového a panenského olivového oleje, jejichž poměry mastných kyselin jsou lepší, vzájemně se doplnují a jsou energeticky stejně výnosné a nebude Ti nic chybět.

Vám je těžké něco vysvětlit, protože pro vás je nějaký článek a vědecká studie o CKD svaté písmo, prostá logika je vám cizí.
_Lundgren

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 1:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss: Ty tu obhajuješ CKD, když jsi ho jel jen chviličku a ani ne moc pořádně? :)
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

_Lundgren napsal:
Octopuss: Ty tu obhajuješ CKD, když jsi ho jel jen chviličku a ani ne moc pořádně? :)

Tohle mi vysvětli.
Chviličku? Jel jsem ho měsíc. CKD se nejede dýl než měsíc (obvykle).
Jak se jede CKD pořádně? Předokládám, že jsi intenzivně četl můj log a můžeš mi dát hodnotné informace co jsem dělal špatně.
_Lundgren

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 2:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
_Lundgren napsal:

Tohle mi vysvětli.
Chviličku? Jel jsem ho měsíc. CKD se nejede dýl než měsíc (obvykle).
Jak se jede CKD pořádně? Předokládám, že jsi intenzivně četl můj log a můžeš mi dát hodnotné informace co jsem dělal špatně.

Asi máme jinou představu o měsíci a když už, tak 4kg za měsíc je fakt úspěch. Kromě toho jestli se dobře pamatuju jsi tam psal, jak je ti z toho jídla na blití atd. Celkově na mě dělalo dojem, že to hůř snášíš... Absolutně ti do toho nechci kecat, jenom mi vzhledem k okolnostem přijde dost vtipný, že to zrovna ty tak do krve hájíš
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út září 01, 2009 10:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslíte že okolo 60g tuku a 5g bílkovin na 100g tresčích jater se uvádí jen maso, nebo včetně oleje v konzervě? :D
supporter
(ban)

PříspěvekZaslal: út září 01, 2009 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Myslíte že okolo 60g tuku a 5g bílkovin na 100g tresčích jater se uvádí jen maso, nebo včetně oleje v konzervě? :D

včetně....60T a 5 B je leda uzenej špek
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út září 01, 2009 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ty vole to je kentus
to se budu muset snažit

vysrknu tu svini jako ústřici
Poman

PříspěvekZaslal: út září 01, 2009 12:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
ty vole to je kentus
to se budu muset snažit

vysrknu tu svini jako ústřici

Tak to přeju dobrou chuť
Tresčí játra byly největší kentus co jsem v CKD jedl

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - CKD Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 16, 17, 18  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: