|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 12:24 pm Předmět: |
|
|
Takhle, mně je upřímně jedno jak to funguje a jaký rizika to s sebou celý nese už jen protože to je záležitost tak na měsíc...
A z toho odstavce popsaných problémů/vedlejších efektů, nepozoroval jsem nic. Tak nevím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 12:24 pm Předmět: |
|
|
| TheLeague napsal: | Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne |
Do jaké míry je nezdravá, je taky relativní pojem. Někdo může mít vrozenou vadu ledvin, nebo jater a může mít v KD potíže.
Naše tělo je neustále vystaveno oxidativní stresu z okolí, zatěžuje nás UV záření, zatěžují nás těžké kovy a toxické látky v potravinách. Kdybychom šli do důsledků, tak nezdravé je jíst, pít, dýchat a chodit ven na slunce.
Ale když si to vezmeš z prosté logiky, kdo drží CKD? Mladí trénovaní lidé, kteří jsou většinou zdravý. Z krátkodobého hlediska se nic neděje, ale z dlouhodobého hlediska to člověk všechno pocítí až v pokročilém věku, ale na tohle většina lidí moc neslyší.
Jinak Atkinsonovi diety jsou řazeny do nízkosacharidových typů diet, rozhodně ne do zdravé výživy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 12:25 pm Předmět: |
|
|
| Georgo_K napsal: | | TheLeague napsal: | Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne |
heh to je jednoduchy protoze funguje... proto je tak rozsirena...
Zajimaly by me cisla cholesterolu... ty musej bejt safra cerveny... kdyz v CKD je vlakniny minimum a ji se samy sadlo... |
Ono to je na inteligenci a znalostech osoby co to drží. Já tam celý CKD lupal panenskej olivovej olej a celkově jsem se snažil vybírat kvalitní věci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Georgo_K

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 12:28 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Georgo_K napsal: | | TheLeague napsal: | Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne |
heh to je jednoduchy protoze funguje... proto je tak rozsirena...
Zajimaly by me cisla cholesterolu... ty musej bejt safra cerveny... kdyz v CKD je vlakniny minimum a ji se samy sadlo... |
Ono to je na inteligenci a znalostech osoby co to drží. Já tam celý CKD lupal panenskej olivovej olej a celkově jsem se snažil vybírat kvalitní věci. |
tak to kazdopadne... ale kdyz se nekdo cpe klobasapa, pastikama a ruznejma nesmyslama... vis jak to myslim
Ty jsi mel spise rostline tuky ze ? syry, oleje atd... a maaaaslo xD
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 12:36 pm Předmět: |
|
|
no jo, mých 40 deka másla
to bylo asi nejhorší co jsem tam poslal
ale kolegu jsem skoro donutil si nablít do klávesnice exnutím blbý půldecky oleje
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 1:00 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | no jo, mých 40 deka másla
to bylo asi nejhorší co jsem tam poslal
ale kolegu jsem skoro donutil si nablít do klávesnice exnutím blbý půldecky oleje |
No tak to už je ale opravdu nezdravý. Máslo obsahuje vysoký podíl NMK, z toho má vysoký podíl až 50% trans-MK. Trans-MK mají výrazný vliv na poměry cholesterolů v krvy v negativním slova smyslu, protože se zvedá hladina LDL cholestrolu a klesá ochranný HDL cholesterol, což vede ke zvýšení rizikového faktoru ICHS. Klasické máslo nemá co dělat ani v CKD.
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 1:34 pm Předmět: |
|
|
Nesouhlasím. Čistě principielně se do CKD hodí jakýkoli tuk (snad kromě vyjetýho oleje z kombajnu  )
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 1:47 pm Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | Nesouhlasím. Čistě principielně se do CKD hodí jakýkoli tuk (snad kromě vyjetýho oleje z kombajnu ) |
Podívej! Nasycené mastné kyseliny máš téměř ve všech živočišných potravinách a margarinech, není problém je doplnit jinými potraviny. Všechny tuky jsou energeticky výnosné, máš z čeho vybírat a je lepší zařadit takové tuky, které Ti markatně nezvyšují hladinu NMK.
Poměr NMK by jsi měl vzhledem k rizikům ICHS udržovat pod 10% z celkového příjmu mastných kyselin. Nevidím jediný důvod, proč místo klasického másla nezařadit Floru light, která nemá skoro žádné TFA. Nevidím jediný důvod proč místo stolního oleje nezařadit kombinaci rybího, řepkového a panenského olivového oleje, jejichž poměry mastných kyselin jsou lepší, vzájemně se doplnují a jsou energeticky stejně výnosné a nebude Ti nic chybět.
Vám je těžké něco vysvětlit, protože pro vás je nějaký článek a vědecká studie o CKD svaté písmo, prostá logika je vám cizí.
|
|
| nahoru |
|
 |
_Lundgren

|
Zaslal: út červenec 21, 2009 1:55 pm Předmět: |
|
|
Octopuss: Ty tu obhajuješ CKD, když jsi ho jel jen chviličku a ani ne moc pořádně? :) _________________ Ahoj, já jsem Lundgren a jsem vesloholik...
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út červenec 21, 2009 1:58 pm Předmět: |
|
|
| _Lundgren napsal: | | Octopuss: Ty tu obhajuješ CKD, když jsi ho jel jen chviličku a ani ne moc pořádně? :) |
Tohle mi vysvětli.
Chviličku? Jel jsem ho měsíc. CKD se nejede dýl než měsíc (obvykle).
Jak se jede CKD pořádně? Předokládám, že jsi intenzivně četl můj log a můžeš mi dát hodnotné informace co jsem dělal špatně.
|
|
| nahoru |
|
 |
_Lundgren

|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út září 01, 2009 10:07 am Předmět: |
|
|
Myslíte že okolo 60g tuku a 5g bílkovin na 100g tresčích jater se uvádí jen maso, nebo včetně oleje v konzervě? :D
|
|
| nahoru |
|
 |
supporter
(ban)
|
Zaslal: út září 01, 2009 10:42 am Předmět: |
|
|
| Octopuss napsal: | | Myslíte že okolo 60g tuku a 5g bílkovin na 100g tresčích jater se uvádí jen maso, nebo včetně oleje v konzervě? :D |
včetně....60T a 5 B je leda uzenej špek
|
|
| nahoru |
|
 |
Smazaný uživatel (071)
|
Zaslal: út září 01, 2009 10:48 am Předmět: |
|
|
ty vole to je kentus
to se budu muset snažit
vysrknu tu svini jako ústřici
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: út září 01, 2009 12:51 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|