|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
herza
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Jirka Motyčka
(ban)
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 4:16 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Spazik napsal: | | Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou). |
Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu , s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin. Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej. |
napsal jsi tohleto, z čehož mi vyplývá, že pokud nepřijmeš kreatin se sacharidama, nebude fungovat... a on bude, to je pro mně podstatné...
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 4:38 pm Předmět: |
|
|
Napsal jsem to přesně tak jako v reakčním příspěvku.
Pakliže se Ti nevyplaví dostatek inzulínu, tak Ti určitá část přijaté dávky (ne celá) kreatinu bude konvertovat a tím omezíš účinek kreatinu, protože se Ti ho zabuduje méně.
| citace: |
Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin . Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej.
|
Určitě mi špatně rozumíš a nebo jako vždy si na mě snažíš hledat bič, ale klidně Ti to vysvětlím. Inzulín je takový klíč do dvířek bunky (inzulínový receptor). Inzulín Ti otevře dveře v bunce a díky tomu, do ní můžou vplout substráty (glukóza, aminokyseliny, lipoproteiny o nízké hustotě apod.). Přijaté živiny jsou přímo závislý na napojení inzulínu k inzulínovým receptorům. Inzulín se musí spojit s dostatkem inzulínových receptorů tzn. otevřít dostatek buněk a toto je přímá spojitost se vstřebáním kreatinu. Už je mi porozuměno?
Kdyby se Ti v CKD vypla sekrece inzulínu a došlo by k vyčerpání inzulínu v krvi. Tak je bohužel konce "vražda, smrt, zabití", do bunky by nemohly vplout živiny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Motyčka
(ban)
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:11 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Spazik napsal: | | Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou). |
Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin . Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej. |
další nonsens:
Kreatin se (nejen) během trávení metabolizuje v určité míře na kreatinin. Nejvíce pak ve vodném roztoku a kyselém PH. Pokud se podíváme na níže uvedený graf vidíme, že množství přemněněného kreatinu je minimální i při obou těchto situacích. Za celých 8 hodin dojde ke ztrátě pouhých 2% kreatin monohydrátu (např. jeho trávení se pohybuje max. do 30 minut).
zdroj:
--
edit, viz pravidla fóra!
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:19 pm Předmět: |
|
|
Reno Ty jsi vždycky samej zdroj linků a nikdy nenapíšeš nic z vlastní hlavy. Kdo Ti tu bere, že degradace kreatinu je spojená s kyselým PH a vodným roztokem? To vím i bez Tebe, nechápu proč to sem motáš?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:23 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Motyčka napsal: | | herza napsal: | | Spazik napsal: | | Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou). |
Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin . Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej. |
další nonsens:
Kreatin se (nejen) během trávení metabolizuje v určité míře na kreatinin. Nejvíce pak ve vodném roztoku a kyselém PH. Pokud se podíváme na níže uvedený graf vidíme, že množství přemněněného kreatinu je minimální i při obou těchto situacích. Za celých 8 hodin dojde ke ztrátě pouhých 2% kreatin monohydrátu (např. jeho trávení se pohybuje max. do 30 minut).
zdroj:
*** |
Když už tak umíš používat fci Ctrl+C a Ctrl+V, tak dávej citace aspoň do uvozovek, jinak část věty "Pokud se podíváme na níže uvedený graf" mi připadá jaksi k smíchu.
Gratuluji, ovládáš základní funkce počítače a internetu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:27 pm Předmět: |
|
|
Spíš Rena nechápu, o co mu jde. Bavíme se o vlivu inzulínu na vstřebávání kreatinu, rozhodně jsem tu nemluvil o sníženém vstřebávání kreatinu špatnou konzumací.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Motyčka
(ban)
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:46 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Reno Ty jsi vždycky samej zdroj linků a nikdy nenapíšeš nic z vlastní hlavy. Kdo Ti tu bere, že degradace kreatinu je spojená s kyselým PH a vodným roztokem? To vím i bez Tebe, nechápu proč to sem motáš? |
motám to sem proto, že jsi napsal:
"pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin"
z toho grafu vyplývá, že se zničí 2 procenta kreatinu za 8 hodin, proto je nesmysl napsat, že
"s největší pravděpodobností blablabla"
kdybych to napsal z vlastní hlavy, tak by ses zeptal " a kde jsi na to přišel" a já bych ti ten link stejně hodil, takže to jen urychluju.
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Motyčka
(ban)
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:52 pm Předmět: |
|
|
| herza napsal: | | Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin . |
| herza napsal: | | Spíš Rena nechápu, o co mu jde. Bavíme se o vlivu inzulínu na vstřebávání kreatinu, rozhodně jsem tu nemluvil o sníženém vstřebávání kreatinu špatnou konzumací . |
já to taky nechápu
|
|
| nahoru |
|
 |
Jirka Motyčka
(ban)
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 7:56 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | Jirka Motyčka napsal: | | herza napsal: | | Spazik napsal: | | Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou). |
další nonsens:
zdroj:
*** |
Když už tak umíš používat fci Ctrl+C a Ctrl+V, tak dávej citace aspoň do uvozovek, jinak část věty "Pokud se podíváme na níže uvedený graf" mi připadá jaksi k smíchu.
Gratuluji, ovládáš základní funkce počítače a internetu. |
dávám přednost obsahu před formou, jinými slovy, informace, která mi něco dá může být klidně napsaná na zmuchlaném papíře, než abych si četl krásně napsané kydy o tom, že mlíko po tréninku je špatné
|
|
| nahoru |
|
 |
herza
Anonymní
|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 8:02 pm Předmět: |
|
|
Protože jsem měl za to, že do bunky se dostane jen určitá dávka kreatinu, ten je závislý na hladině inzulínu v krvy. Kreatin který se do bunky nedostane, tak bude vlivem oxidace zdegraduje na kreatinin. Článek, který Ty zde postuješ Tvrdí, že tekuté prostředí ani za 8 hodin nevede k degradaci kreatinu, teda vede, ale jen ve dvou procentech.
Ale nehádám se s Tebou, nic nevylučuji a uznal jsem, že je to možné.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá červenec 31, 2009 8:14 pm Předmět: |
|
|
| Jirka Motyčka napsal: | | eSko napsal: | | Jirka Motyčka napsal: | | herza napsal: | | Spazik napsal: | | Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou). |
další nonsens:
zdroj:
*** |
Gratuluji, ovládáš základní funkce počítače a internetu. |
dávám přednost obsahu před formou, jinými slovy, informace, která mi něco dá může být klidně napsaná na zmuchlaném papíře, než abych si četl krásně napsané kydy o tom, že mlíko po tréninku je špatné |
Bohužel pro tebe to nejsou kydy, ale holá fakta. Ale když ti to dělá dobře, tak si to mlíko po tréninku pij, já ti do toho rozhodně kecat nebudu _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
The Blade

|
Zaslal: po srpen 03, 2009 1:17 pm Předmět: |
|
|
Mal niekto Cell-Tech Hardcore od Muscletechu? je to velky rozdiel od klasickeho monohydratu? zda sa mi to celkom podobne,ma s tym niekto skusenosti?
|
|
| nahoru |
|
 |
Iron.Pumping
(ban)
|
Zaslal: po srpen 03, 2009 2:14 pm Předmět: |
|
|
Rozdil bude mozna tak akorat v nazvu a v ucinku nikoliv.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|