KREATIN

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 210, 211, 212  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - KREATIN  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> KREATIN
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirko jsi Reno?
Jirka Motyčka
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Spazik napsal:
Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou).

Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu , s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin. Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej.

napsal jsi tohleto, z čehož mi vyplývá, že pokud nepřijmeš kreatin se sacharidama, nebude fungovat... a on bude, to je pro mně podstatné...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 4:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Napsal jsem to přesně tak jako v reakčním příspěvku.

Pakliže se Ti nevyplaví dostatek inzulínu, tak Ti určitá část přijaté dávky (ne celá) kreatinu bude konvertovat a tím omezíš účinek kreatinu, protože se Ti ho zabuduje méně.

citace:

Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin . Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej.

Určitě mi špatně rozumíš a nebo jako vždy si na mě snažíš hledat bič, ale klidně Ti to vysvětlím. Inzulín je takový klíč do dvířek bunky (inzulínový receptor). Inzulín Ti otevře dveře v bunce a díky tomu, do ní můžou vplout substráty (glukóza, aminokyseliny, lipoproteiny
o nízké hustotě apod.). Přijaté živiny jsou přímo závislý na napojení inzulínu k inzulínovým receptorům. Inzulín se musí spojit s dostatkem inzulínových receptorů tzn. otevřít dostatek buněk a toto je přímá spojitost se vstřebáním kreatinu. Už je mi porozuměno?

Kdyby se Ti v CKD vypla sekrece inzulínu a došlo by k vyčerpání inzulínu v krvi. Tak je bohužel konce "vražda, smrt, zabití", do bunky by nemohly vplout živiny.
Jirka Motyčka
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Spazik napsal:
Myslím, že kreatin neúčinkuje za několik minut, takže je podle mě jedno, jestli před nebo po tréninku, ale co jsem tak koukal, obykle se udává dávkovat po tréninku, nejlépe s cukrem (dextrózou).

Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin . Suplementace kreatinu neúčinkuje vůbec, pakliže nezvýšíš nároky na energetický výdej.

další nonsens:
Kreatin se (nejen) během trávení metabolizuje v určité míře na kreatinin. Nejvíce pak ve vodném roztoku a kyselém PH. Pokud se podíváme na níže uvedený graf vidíme, že množství přemněněného kreatinu je minimální i při obou těchto situacích. Za celých 8 hodin dojde ke ztrátě pouhých 2% kreatin monohydrátu (např. jeho trávení se pohybuje max. do 30 minut).
zdroj:

--
edit, viz pravidla fóra!
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Reno Ty jsi vždycky samej zdroj linků a nikdy nenapíšeš nic z vlastní hlavy. Kdo Ti tu bere, že degradace kreatinu je spojená s kyselým PH a vodným roztokem? To vím i bez Tebe, nechápu proč to sem motáš?
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Motyčka napsal:
herza napsal:
Spazik napsal:

další nonsens:
Kreatin se (nejen) během trávení metabolizuje v určité míře na kreatinin. Nejvíce pak ve vodném roztoku a kyselém PH. Pokud se podíváme na níže uvedený graf vidíme, že množství přemněněného kreatinu je minimální i při obou těchto situacích. Za celých 8 hodin dojde ke ztrátě pouhých 2% kreatin monohydrátu (např. jeho trávení se pohybuje max. do 30 minut).
zdroj:

Když už tak umíš používat fci Ctrl+C a Ctrl+V, tak dávej citace aspoň do uvozovek, jinak část věty "Pokud se podíváme na níže uvedený graf" mi připadá jaksi k smíchu.
Gratuluji, ovládáš základní funkce počítače a internetu.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Spíš Rena nechápu, o co mu jde. Bavíme se o vlivu inzulínu na vstřebávání kreatinu, rozhodně jsem tu nemluvil o sníženém vstřebávání kreatinu špatnou konzumací.
Jirka Motyčka
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Reno Ty jsi vždycky samej zdroj linků a nikdy nenapíšeš nic z vlastní hlavy. Kdo Ti tu bere, že degradace kreatinu je spojená s kyselým PH a vodným roztokem? To vím i bez Tebe, nechápu proč to sem motáš?

motám to sem proto, že jsi napsal:
"pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin"
z toho grafu vyplývá, že se zničí 2 procenta kreatinu za 8 hodin, proto je nesmysl napsat, že
"s největší pravděpodobností blablabla"
kdybych to napsal z vlastní hlavy, tak by ses zeptal " a kde jsi na to přišel" a já bych ti ten link stejně hodil, takže to jen urychluju.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak možné to je, vyloučit to nemůžu, já měl informace jiné.
Jirka Motyčka
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Transport kreatinu do bunky je závislý na inzulínu, pokud se Ti po dávce nevyplaví dostatek inzulínu, s největší pravděpodobností Ti určitá část dávky kreatinu konvertuje na kreatinin .

herza napsal:
Spíš Rena nechápu, o co mu jde. Bavíme se o vlivu inzulínu na vstřebávání kreatinu, rozhodně jsem tu nemluvil o sníženém vstřebávání kreatinu špatnou konzumací .

já to taky nechápu
Jirka Motyčka
(ban)

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jirka Motyčka napsal:
herza napsal:
Spazik napsal:

další nonsens:
zdroj:

Když už tak umíš používat fci Ctrl+C a Ctrl+V, tak dávej citace aspoň do uvozovek, jinak část věty "Pokud se podíváme na níže uvedený graf" mi připadá jaksi k smíchu.

dávám přednost obsahu před formou, jinými slovy, informace, která mi něco dá může být klidně napsaná na zmuchlaném papíře, než abych si četl krásně napsané kydy o tom, že mlíko po tréninku je špatné
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Protože jsem měl za to, že do bunky se dostane jen určitá dávka kreatinu, ten je závislý na hladině inzulínu v krvy. Kreatin který se do bunky nedostane, tak bude vlivem oxidace zdegraduje na kreatinin. Článek, který Ty zde postuješ Tvrdí, že tekuté prostředí ani za 8 hodin nevede k degradaci kreatinu, teda vede, ale jen ve dvou procentech.

Ale nehádám se s Tebou, nic nevylučuji a uznal jsem, že je to možné.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá červenec 31, 2009 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jirka Motyčka napsal:
eSko napsal:
Jirka Motyčka napsal:
herza napsal:
Spazik napsal:

další nonsens:
zdroj:

dávám přednost obsahu před formou, jinými slovy, informace, která mi něco dá může být klidně napsaná na zmuchlaném papíře, než abych si četl krásně napsané kydy o tom, že mlíko po tréninku je špatné

Bohužel pro tebe to nejsou kydy, ale holá fakta. Ale když ti to dělá dobře, tak si to mlíko po tréninku pij, já ti do toho rozhodně kecat nebudu
The Blade

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2009 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mal niekto Cell-Tech Hardcore od Muscletechu? je to velky rozdiel od klasickeho monohydratu? zda sa mi to celkom podobne,ma s tym niekto skusenosti?
Iron.Pumping
(ban)

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2009 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozdil bude mozna tak akorat v nazvu a v ucinku nikoliv.
Crea Monohydrate | Extrifit
Kreatin monohydrát pro zvýšení fyzické výkonnosti při fyzickém výkonu.
339 Kč
Creatine Monohydrate Creapure ® | Nutrend
Jeden z nejúčinnějších suplementů určených ke zvýšení svalové síly.
790 Kč
Creatine Monohydrate | Survival
Nejčistší forma mikronizovaného kreatinu pro znatelný nárůst výkonnosti.
399 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - KREATIN Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 97, 98, 99 ... 210, 211, 212  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: