Smrt má jméno dřepy :) ANKETA

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 18, 19, 20  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Smrt má jméno dřepy :) ANKETA  Úvodní stránka -> Trénink -> Smrt má jméno dřepy :) ANKETA
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

S jakou oblibou cvičíte dřepy?
Dřepy cvičím úplně nejraději.
19%
 19%  [ 31 ]
Dřepy cvičím rád.
33%
 33%  [ 52 ]
Dřepy mi nevadí.
17%
 17%  [ 28 ]
Dřepy mi vadí!
1%
 1%  [ 2 ]
Dřepy nenávidím!
1%
 1%  [ 3 ]
Dřepy necvičím rád, ale přesto je cvičím.
21%
 21%  [ 33 ]
Nohy vůbec necvičím:(:(:( (možná proto mi zaostává i vrch těla:-P)
4%
 4%  [ 7 ]
Celkem hlasů : 156

Autor Zpráva
Dome-V

PříspěvekZaslal: čt říjen 29, 2009 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nenavidím a zaroven milujem ten pocit ked sa mi prdel skoro dotyka zeme a zbieram posledne sily na este jedno opacko ... a pocit , ked sa nanovo ucim chodit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Arnie(CZ)

PříspěvekZaslal: čt říjen 29, 2009 11:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Akvaman napsal:
Já bych rád dřepoval ale radši ještě počkám (15 let)...Zatím mi stačí Legpress

Nemysli si že na legpressu se nedaj zkurvit záda...
schnitzel

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnie (CZ) napsal:
Akvaman napsal:

Ale pravdepodobnost ze si na legpresse ublizis je podstatne nizsia nez na drepoch. Ma 15, je vo vyvine, nema este spevnene telo, stred tela... Na drepy je cas treba zacat pomaly si myslim (aj ked ja to z Drepmy relativne flakam )
ygg

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale prdlajz .... když je mladý, tak ať dřepuje klidně s osou, leg-press je prostě jiný cvik, a to cvik nohem méně komplexní. Cvičit něco a zvedat (pokoušet se) balíky, to jsou dvě úplně rozdílné věci.
kid

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 1:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A) Žádná extra věková doporučení neexistují (tedy vlastně existují ale dá se o nich dost polemizovat), vycházet se má z pokročilosti cvičence a eventuelně z jeho tělesné vyspělosti . Pokud se to v nižším věku nepřehání s testováním maximálek a používají se spíše mírně vyšší počty opakování, tak se dřepy dají cvičit.

B) Legpress je určitě zcela jiný cvik a troufnu si odhadnout, že při něm vzniklo mnohem více půšvihů se zádama (nejen s nima) než při dřepech.
supporter
(ban)

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chybí tam kategorie - tenhle cvik by klidně mohli zrušit a vůbec by mi to nevadilo. Nenávidím dřepy, biceps, lýtka, ramena.....sakra, já mám rád akorát kladky a benč
Petey

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 8:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

supporter napsal:
Chybí tam kategorie - tenhle cvik by klidně mohli zrušit a vůbec by mi to nevadilo. Nenávidím dřepy, biceps, lýtka, ramena.....sakra, já mám rád akorát kladky a benč

My man
Sacharidacek
(ban)

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

schnitzel napsal:
Arnie (CZ) napsal:
Akvaman napsal:

Ale pravdepodobnost ze si na legpresse ublizis je podstatne nizsia nez na drepoch. Ma 15, je vo vyvine, nema este spevnene telo, stred tela... Na drepy je cas treba zacat pomaly si myslim (aj ked ja to z Drepmy relativne flakam )
coze? To je ftip? nalozis si na drep vic nez drepnes?Asi ne , ale na legpress abys byl frajer nalozis vsecko a pak neni problem , aby se ti neco utrhlo . Cviky s volnou vahou sou mnohem bezpecnejsi a prirozenejsi , sam si urcujes drahu pohybu a je t mensi strs na klouby , ja to vim protoze sem si posral koleno na legpressu a spodni zada na pritahach s oporou hrudniku Drep je ke kolenum nesrovnatelne setrnejsi nez legpress , hackeny a ja nevim co vsecko ...
schnitzel

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidacek napsal:
schnitzel napsal:
Arnie (CZ) napsal:
Akvaman napsal:

coze? To je ftip? nalozis si na drep vic nez drepnes?Asi ne , ale na legpress abys byl frajer nalozis vsecko a pak neni problem , aby se ti neco utrhlo . Cviky s volnou vahou sou mnohem bezpecnejsi a prirozenejsi , sam si urcujes drahu pohybu a je t mensi strs na klouby , ja to vim protoze sem si posral koleno na legpressu a spodni zada na pritahach s oporou hrudniku Drep je ke kolenum nesrovnatelne setrnejsi nez legpress , hackeny a ja nevim co vsecko ...

To fakt? tak to mi je novinkou ale rad sa necham poucit :-) tak jak som si zo zaciatku myslel ze split je to naj tak som sa po istom case (skoda ze nie skor) dozvedel ze Full-Body je 10000x lepsi (ked clovek cvici 3-4x za tyzden) Mojej kamaradky brat ma 15, zacal cvicit, myslite ze by mohol zacat cvicit drepy uz v 15tich?? a jak je to s Mrtvym tahom?
Sacharidacek
(ban)

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proc by nemohl zacat cvicit , podle me je lehci drzet spravnou techniku a rovna zada u drepu s 60ti kilama , nez si nalozit na legpress 200kg a odlepovat prdel od podlozky Ja sem s volnou vahou nemel nikdy problem , kdyz se neco posere , tak dycky na stroju edit- na strojich uz nepouzivam trhacky a vsecko technikou jako v instruktaznim videu , snad si uz nic neurvu

Naposledy upravil Sacharidacek dne pá říjen 30, 2009 11:22 am, celkově upraveno 1 krát
CIZO

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sacharidacek mluvi rozumne (sakra, vazne jsem tohle napsal? )

na legpress si kazdej nalozi balik, protoze si mysli ze je to bezpecny a ze se vlastne meuze nic stat... jasne ze neni zabava drepovat se 40 kg, kdyz si clovek muze nalozit 100kg na legpressu, coz vypada cool, ale ten drep s tyci bude rozhodne bezpecnejsi a bude mit veci prinos

podobne je na tom rozumna vaha v mrtvem tahu VS naprosto prestrelena vaha na "bezpecne" spodni kladce (to vidim taky casto)

Derek Poundstone
schnitzel

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
sacharidacek mluvi rozumne (sakra, vazne jsem tohle napsal? )

na legpress si kazdej nalozi balik, protoze si mysli ze je to bezpecny a ze se vlastne meuze nic stat... jasne ze neni zabava drepovat se 40 kg, kdyz si clovek muze nalozit 100kg na legpressu, coz vypada cool, ale ten drep s tyci bude rozhodne bezpecnejsi a bude mit veci prinos

podobne je na tom rozumna vaha v mrtvem tahu VS naprosto prestrelena vaha na "bezpecne" spodni kladce (to vidim taky casto)

Aj podla mna to ma logiku. Takze si myslite ze by aj 15 rocny chalan moze cvicit drepy a mrtvy tah ked sa nauci spravnu tehniku?
CIZO

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

schnitzel napsal:

Aj podla mna to ma logiku. Takze si myslite ze by aj 15 rocny chalan moze cvicit drepy a mrtvy tah ked sa nauci spravnu tehniku?

za predpokladu ze:

1/ nema vyrazne spatne drzeni tela
2/ ma alespon nejakou treninkovou prupravu (alespon zakladni posileni stredu tela a rozvoj nezbytne urovne motoriky a rovnovahy se zatezi)
3/ nekdo ho to nauci SPRAVNE cvicit
4/ pouzije ODPOVIDAJICI zatez

jsou to pro nej idelani cviky

Derek Poundstone
schnitzel

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 11:34 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cvici 3 mesiace pribral z 63 na 83 kg (pri vyske 185cm) viem ze su to noob gains ale ajtak to potesi.

Stred tela a zaklady ma dobre, hra od malicka futbal uz niekolko rokov. Takze super, nizsie vahy, pomaly zacat. Naucit sa techniku a riziko je minimalne. To ste ma potesili, zas nieco nove som sa dozvedel. Zvycajne sa keca o tom ze MT az po 20, drep pri 17-18, jak vidim su to blbosti tak jak to ze split 3x je efektivny trening atd...
ygg

PříspěvekZaslal: pá říjen 30, 2009 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sám o sobě dřep cvičit může na 100% .... konec konců, když se tě někdo zeptá, jestli může jet volné dřepy (bez zátěže), co mu odpovíš? Když je dělají děti už v mateřské, je to zcela přirozený pohyb.

Co z toho vyplývá? Řešení není ve cviku jako takovém, ale v zátěži .... klidně ať někdo ve 12 dřepuje s tyčí od smetáku, a zafixuje si perfektní techniku, jedině mu to prospěje. Vzpěrači na tom výrustají už věky. Když udělá v pohodě například 20 zcela korektních dřepů s tou štanglí=vlastní vahou, není důvod, proč by ji neměl vyměnit za "sedmnáctku by Grun", a jet serie ze začátku třeba po 8-10 .... až zase třeba na těch 20 op .... a pak zase něco málo přidat ....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Smrt má jméno dřepy :) ANKETA Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4 ... 18, 19, 20  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: